Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga007 witamy! i oczywiście trzymamy kciuki, ach te obawy, tak dobrze byłoby mieć magiczną różdżkę i się ich wyzbyć.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Aga007 wrote:Hej Dziewczyny,
Witam sie z Wami i ja ! Troche Was podczytywalam i postanowilam dolaczyc. Obecnie jestem w 8 tygodniu ciazy (7+2). Jest to moja 2 ciaza (pierwsza skonczyla sie poronieniem w 5 tygodniu)... wiec chyba naturalnym jest, ze troche 'swiruje' Niestety, 'walcze' tez z cukrzyca ciazowa (poranna hiperglikemia) i diabetolog zalecil insuline na noc. Czuje sie zaskakujaco dobrze... czasem doskwiera mi wieksze/mniejsze zmeczenie i mialam czas gdzie na mysl o jedzeniu mnie mdlilo, ale puki co mi przeszlo Stan ktory dla mnie jest powodem do lekkiego niepokoju.. bo jak na ciaze czuje sie za dobrze... ale probuje wyluzowac bo przeciez nie ma jednoznacznej reguly
Ktoras z Was pisala o infekcjach intymnych (przepraszam, ale nie umiem cytowac ) ja osobiscie stosuje zel do higieny intymnej ProVag... wczesniej tez jak chodzilam na basen to po basenie uzywalam Provag zel do stosowania od razu na okolice intymne (ale tutaj najlepiej skonsultowac z ginekologiem) + w czasie infekcji zaleca sie jesc jogurty naturalne z bakteriami Lactobacillus.
Dzieki,ze jestescie
Witaj Fajnie się odezwałaś Przed nami ciężkie tygodnie, pełne zawirowań, ale to szybko minie, a 2 trymestr zazwyczaj jest spokojniejszy 😊 -
Ja też po wizycie. Oba maluszki ładnie i równo rosną, dwa serduszka pięknie biją.
Z USG 8+4, z miesiączki 8+5.
Prenatalne umówione, kolejne kłucia zaplanowane i niestety tak jak myślałam, wyszłam od lekarza z glukometrem i skierowaniem do diabetologia. Co zrobić.Lexia, Mommy2, bridagues, loveforever1, vesper, Różowa_90, Maybelle, Ani0nka, puszek369, sara9555, Czarna32, Kasik, Flame1991, antonna, a.ky.ska, Malina330, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Sara9555, a gdzie w Kato będziesz rodzić? 😉 Ja planuję w UCK.
Gratulacje dla wszystkich dziś szczęśliwie zwizytowanych 💪🏻 mnie w tym tyg też czeka wizyta, ale jeszcze nie wiem, kiedy dokładnie, bo od wczoraj nie umiemy znaleźć wspólnego terminu z ginem. Do tego dziś jakoś mam spadek nastroju i energii, najchętniej bym spała, humor też nie ten 🤷🏼♀️
Mam nadzieję, że ginekolog wystawi mi L4. Pracuję z dzieciakami i głównie fizycznie, do tego covid. Boję się, że i na mnie w końcu przyjdzie pora. A mój gin niezbyt chętny do pisania zwolnień... Ale czuję się po prostu coraz słabiej, szczególnie do południa 😐👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
PaniHa wrote:Taak, pusty żołądek to masakra! Zdecydowanie muszę częściej jeść, dzisiaj jak nigdy zjadłam dwa dania obiadowe a już mnie muli z głodu 🙈 a w środę idę na krzywa, nie wiem jak to przetrwam. Będzie ciężko i biorę ze sobą woreczki 🤦 czy jak zwymiotuje na początku to badanie jest przerywane?
-
Różowa_90 wrote:Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym i chilli, może nie brzmi, ale smakuje sztos tzn dawniej tak smakowa 😅
ciekawe od czego jeszcze nas odrzuci 🙈
Brzmi smakowicie Nigdy nie jadłam kremu marchewkowego
Mnie już zdążyło odrzucić od słodyczy 😅Malina330 lubi tę wiadomość
-
Mirra wrote:Ja też po wizycie. Oba maluszki ładnie i równo rosną, dwa serduszka pięknie biją.
Z USG 8+4, z miesiączki 8+5.
Prenatalne umówione, kolejne kłucia zaplanowane i niestety tak jak myślałam, wyszłam od lekarza z glukometrem i skierowaniem do diabetologia. Co zrobić.
Mirra ja dolaczylam do Facebookowej grupy "Cukrzyca ciazowa bez stresu" i jest tez siostrzana grupa "Cukrzyca ciazowa przepisy". Dziewczyny wymieniaja sie doswiadczeniami, ja mysle,ze chociaz dodali mnie do niej wczoraj to po wczytaniu sie w posty na wiele rzeczy mi sie oczy otworzyly. Przykladowo chleby 'pozornie' dobre. Nie bylam tez swiadoma, ze proste wegle moga byc ok godzine po spozyciu a wystrzelic w kosmos np 3h pozniej.Mirra lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Czarna super, to już kawał człowieczka
Dziękuję dziewczyny za rady, właśnie też myślałam nad lactovaginal. Trochę sobie przemyłam melisą żeby złagodzić świąd...
Rozmawiałam z ginekologiem i kazał przeczekać do jutra, pewno da nystatyne w globulkach...
Nie wiem czy to od tego grzyba czy od czego ale czuję dyskomfort na dole w brzuchu. Takie ukłucia, trochę ciągnie i jakby rozpiera (czasem takie uczucie napierania w podbrzuszu jest przy zatwardzeniu 🙈 może skojarzycie o jakie odczucie mi chodzi) i trochę się martwię że coś się dzieje
-
Jadę kciuki!!!!!
bridagues, DeLaCruz, puszek369, Maybelle, Felinka94, Kasik, salenne, Mirra, Czarna32, kasha86, _Luna_, Mommy2, a.ky.ska lubią tę wiadomość
-
Mirra wrote:Cześć, mam pytanko, czy IgG awidniść i IgM są w ciąży darmowe? Bo uzyskałam info od lekarza, że tak, a w laboratorium każą sobie zapłacić 100 zł dodatkowo za IgG...
sara9555 lubi tę wiadomość
-
Aga witamy na pokładzie ja jutro zaczynam 8 a kończę 7 więc podobny wiek ciąży z pewnością wszystko będzie dobrze
To ja pisałam o infekcji, jutro idę do ginekologa, spytam czego używać bez recepty bo coś czuję że grzybica będzie mi często towarzyszyć 🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Witam się z Wami sierpniowe Mamy! Nie dam rady nadrobić wątku, ale mam nadzieję, że od teraz będę bardziej na bieżąco. U nas termin na 4 sierpnia. To moja pierwsza ciąża po 3,5 roku starań. Póki co maluszek wysysa ze mnie całą energię, ale widzę, że u Was podobnie. No nic - pozostaje nam czekać na tzw. złoty okres ciąży 😁
salenne, Bunia89, bridagues, DeLaCruz, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Aga007 wrote:Mirra ja dolaczylam do Facebookowej grupy "Cukrzyca ciazowa bez stresu" i jest tez siostrzana grupa "Cukrzyca ciazowa przepisy". Dziewczyny wymieniaja sie doswiadczeniami, ja mysle,ze chociaz dodali mnie do niej wczoraj to po wczytaniu sie w posty na wiele rzeczy mi sie oczy otworzyly. Przykladowo chleby 'pozornie' dobre. Nie bylam tez swiadoma, ze proste wegle moga byc ok godzine po spozyciu a wystrzelic w kosmos np 3h pozniej.
Dziękuję za radę, na pewno poszukam! ❤️ -
Mirra wrote:Sorki, toksoplazmoza, mam na skierowaniu, a panie w lab i tak się kłócą, że trzeba zapłacić.
U mnie jest tak, że muszę iść do labu z którym moja Gin ma podpisaną umowę i ona ma akurat z Diagnostyką i obowiązuje mnie to skierowanie na terenie województwa.
Wszelkie Igm i Igg miałam robione na nfz bez płacenia -
Felinka94 wrote:Aga witamy na pokładzie ja jutro zaczynam 8 a kończę 7 więc podobny wiek ciąży z pewnością wszystko będzie dobrze
To ja pisałam o infekcji, jutro idę do ginekologa, spytam czego używać bez recepty bo coś czuję że grzybica będzie mi często towarzyszyć 🤦🏻♀️
Zapytaj o zel/tabletki ProVag, niestety nie wiem nic o stosowaniu ich w ciazy... ale przed ciaza barrrrdzo mi pomagal. Mialam czeste infekcje i stosowlam rozne probiotyki zeby wzmocnic organizm. Gdzies wyczytalam,ze wazne jest aby szczep bakterii Lactobacillus byl rodzimy bo takie najlepiej na nas dzialaja. Przykladowo jak wyjezdzamy za granice i kupujemy ichniejsze probiotyki to moga miec one na nas duzo slabsze dzialanie Dodatkowo jeszcze wzmacnia cytryna i zurawina, kupowalam suszona zurawine i dodawalam do jogurtu -
Lexia wrote:Sara9555, a gdzie w Kato będziesz rodzić? 😉 Ja planuję w UCK.
Gratulacje dla wszystkich dziś szczęśliwie zwizytowanych 💪🏻 mnie w tym tyg też czeka wizyta, ale jeszcze nie wiem, kiedy dokładnie, bo od wczoraj nie umiemy znaleźć wspólnego terminu z ginem. Do tego dziś jakoś mam spadek nastroju i energii, najchętniej bym spała, humor też nie ten 🤷🏼♀️
Mam nadzieję, że ginekolog wystawi mi L4. Pracuję z dzieciakami i głównie fizycznie, do tego covid. Boję się, że i na mnie w końcu przyjdzie pora. A mój gin niezbyt chętny do pisania zwolnień... Ale czuję się po prostu coraz słabiej, szczególnie do południa 😐
Ja też.
Chodzisz tam do ginekologa do poradni w szpitalu?