X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie apropo wielopielo chciałam przy pierwszej, ale mieszkaliśmy wtedy w kawalerce bez balkonu no i byłby pewnie problem z suszeniem. Przekonuje mnie ekologia, ale pewnie znowu średnik wyjdzie. Ps przeprowadziliśmy się i teraz miejsce jest xd

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ubrania nie kurczą w suszarce. Chyba 😜 natomiast są mięciutkie, gładkie i bardzo przyjemne w dotyku. Dla mnie ogromna różnica w stosunku do tradycyjnego suszenia.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaŻaba wrote:
    Wielopielo ❤️ chciałam bardzo przy pierwszej ciąży. Do tego stopnia że wciagnelam się w szycie. Jak poroniłam to zrobiłam z tego terapię zajęciowa. Szyłam i szyję pieluchy dla znajomych mam. Jestem z nimi cały czas w kontakcie i wiem mniej więcej czego będę potrzebowała. Nie mogę się wręcz doczekać żeby zacząć szyć dla swojego szkraba ❤️
    Ja spod Rzeszowa 😊

A jaki masz plan? Jaki system? :) chcesz zacząć już od noworodka?

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków z tej strony wita 💜

Ja wielopielo chciałam wprowadzić przy Florci, nawet miałam full wyprawkę dla NB 💜
    Wszystko głównie z LBD plus pulle od nich 💜
    Natomiast rzeczywistość zweryfikowała, że nie było szans u nas na wielopielo, mimo ogromnych chęci oraz suszarki bębnowej na stanie. Florcia była mega wymagającym niemowlakiem, kilka miesięcy walczyłyśmy wszystkimi sposobami z kolkami (masaże, termoforki, chustonoszenie, rowerki, noszenie na leniwca, wizyty u osteopaty i fizjoterapeuty), a płakała non stop tak strasznie, że miała od tego zdarty głos jak stary dziadek 😞 wiec początek macierzyństwa nas ostro przeczołgał, natomiast wyprawkę NB puściłam dalej w świat.

Z kolei w ubiegłe lato życie nas zweryfikowało, bo od zębów zrobiły jej się takie odparzenia, że nie dało się nijak z tym poradzić i zadzwoniłam do znajomej, która szyje otulacze z wełny, żeby ASAP nam uszyła zestawik na leczenie odparzeń 💜🙈 z wyprawki NB zostawiłam sobie same wkłady, głównie bambusowe i używałam przy ząbkowaniu - odparzenia jak ręka odjął 💜 także aktualnie wielopieluchujemy w momentach, gdy jest to konieczne 😁

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Avaaa Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Nikt nie pisal, że opowiada głupoty,no powikłania mogą się zdarzyć. Chodziło o to, że Felinka napisała, że szczepienie w ciąży to głupota.

Szacunek jest potrzebny, ale będą u nas kłótnie i różnice zdań w różnych tematach. Zawsze tak jest na forach. Kwestia czy ktoś się o to obrazi.

Mi też było przykro jak jakis czas temu na tym forum medycy zostali zaatakowani i bylo komentowane, że kłamią i nie chce im się schodzić do pacjenta. Nie każdy z zewnątrz wie jak wygląda ta praca, starałam się wyjaśnić i dopiero jak kilka osób mnie poparło i okazało się, że też są medykami to jakoś temat się uspokoił. Wtedy tex czułam się zaatakowana.

Było napisane dokładnie „nie mogę czytać tych głupot” ;) No i właśnie o to chodzi nie oceniam policjantów medyków nauczycieli. Nie ważne czy jesteś odpowiedzialna za utrzymanie czystości w szpitalu czy wykonujesz zabiegi do momentu kiedy nie zaczniesz pracować na danym stanowisku, nie wypowiadaj się.

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Chorzowa ( woj śląskie).
    Strasznie się dziś czuję. Wstałam to wystarczy 😅😅cały czas mnie mdli. M zawiózł dzieci do przedszkola i odbierze ok 16stej...ja korzystam z chwili spokoju leżę i oglądam głupoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 14:06

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Fizycznie czuje się dużo lepiej ale psychicznie jestem przerażona.. dowiedziałam się od lekarza na obchodzie, że te bóle podbrzusza zwiastują o poronieniu. Zwijalam się tylko raz z bólu, ale takie bóle podczas chodzenia mam bardzo często. Tak bardzo nie chce stracić tego maluszka. To cud po trzech latach starań... 😔

Hmm przy chodzeniu w pierwszej ciąży miałam duże bóle brzucha, twardnienie itd. Rada mojego ginekologa: nie chodzić 👌🏼 Jak chodzenie sprawia ból to narazie nie chodzić. I rzeczywiście przeszło, także trzymam kciuki za tylko chwilowy spadek formy. Poza tym, lekarze nie powinni straszyć - bóle zwiastujące o poronieniu ? Serio? Moim zdaniem do póki na usg serduszko bije to nie można tak spekulować.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jestem wyjatkiem, ale samo wstawienie prania i suszenia faktycznie zajmuje 15 min, ale juz dotarcie do pralni potrafi mi zająć caly dzien 🤣

_Luna_ lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakow z tej strony wita :)

Karo_lalala, megson91 lubią tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznań się wita 😊

Odebrałam sobie dziś wyniki badań żeby jutro przed wizytą już nie musieć na nie czekać 😊 No i w końcu zaopatrzyłam się w pończochy przeciwżylakowe. Ostatnio na wizycie dostałam opierdziel za ich brak, a mam żylaki i ogólnie problemy z żyłami na nogach.

bridagues, megson91 lubią tę wiadomość

• Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecacie moze jakies legginsy uciskowe ? Narazie czasem nosze rajtopy dla kobiet w ciazy :D znalazlam na promo z 60 na 15 w faktory, ale legginsy bylyby wygodniejsze :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    polecacie moze jakies legginsy uciskowe ? Narazie czasem nosze rajtopy dla kobiet w ciazy :D znalazlam na promo z 60 na 15 w faktory, ale legginsy bylyby wygodniejsze :)
    Siła ucisku powinna być dobrana indywidualnie przez specjalistę (jeżeli są wskazania do noszenia) i wtedy taki sprzęt zamawia się w specjalnym sklepie.

Aga007, salenne lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 06:06

• GabaŻaba Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    A jaki masz plan? Jaki system? :) chcesz zacząć już od noworodka?
    Na początek tetra + otulacze, bo to najbardziej ekonomicznie przy niemowlaku. Na pewno poszyje też trochę formowanek i gatek 😊

Lexia lubi tę wiadomość

m3sxs65g9htoyqae.png
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaŻaba wrote:
    Na początek tetra + otulacze, bo to najbardziej ekonomicznie przy niemowlaku. Na pewno poszyje też trochę formowanek i gatek 😊

W ogóle nie pomyślałam o wielo, ciekawe temat, masz może zdjęcia Twoich wykonań? :)

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Poznań się wita 😊

Odebrałam sobie dziś wyniki badań żeby jutro przed wizytą już nie musieć na nie czekać 😊 No i w końcu zaopatrzyłam się w pończochy przeciwżylakowe. Ostatnio na wizycie dostałam opierdziel za ich brak, a mam żylaki i ogólnie problemy z żyłami na nogach.

Ooo a bolą Cię teraz nogi ? Ja mam duży problem z lewą. Lepiej jest jak nosze podkolanówki uciskowe ale np. dziś nie mam mocy i leżę w łóżku cały dzień (do czasu kiedy młoda wróci z przedszkola) i ból jest ciągły.
    Nie wiem czy lepiej chodzić cały czas, czy leżeć z nogami w gorze .. 🧐

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaŻaba wrote:

Zazdroszczę, że umiesz szyć :) Ja nie umiem, nie mam na czym i w ogóle no nie moja bajka. Planujemy widzę podobnie, u mnie otulacze+wkłady (nie wiem jeszcze, czy tylko tetra, czy kupię jeszcze jakieś) na dzień, na noce AIO i formowanki z gatkami. Cały czas się zastanawiam, jak nocne pieluchowanie uczynić jak najbardziej optymalnym- żeby było prosto i szybko, a docelowo żeby szło to ogarnąć podobnie jak pampery, żeby jak dziecko będzie spało całą noc, to nie musieć wybudzać na przebranie pieluchy, bo wtedy nijak nam to nie spasuje- sen to rzecz święta ;)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ooo a bolą Cię teraz nogi ? Ja mam duży problem z lewą. Lepiej jest jak nosze podkolanówki uciskowe ale np. dziś nie mam mocy i leżę w łóżku cały dzień (do czasu kiedy młoda wróci z przedszkola) i ból jest ciągły.
    Nie wiem czy lepiej chodzić cały czas, czy leżeć z nogami w gorze .. 🧐
    Bywają momenty, że bolą, częściej póki co drętwieją. Niby zalecany jest umiarkowany ruch. Jak masz zalecone przez lekarza to te uciskowe podkolanówki warto nosić cały dzień.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:04

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wrocławia 👋🏻👋🏻

Co do suszarki to mam ją od dwóch lat i to jest naprawdę duże ułatwienie (Pamiętam te sterty prasowania rzeczy dla dziecka 🙈 prawie ciągle była rozłożona deska do prasowania w salonie - do prasowania angażowałam mamę, siostrę)
    Co do kurczenia się rzeczy to się kurczą. Przynajmniej u mnie. Oczywiście nie wszystkie. Ale już kilka koszulek moich czy mojego partnera poszły na straty. Rzeczy córki też się kurczą (suszę zazwyczaj wybierając program bawełna). Mam porównanie bo zdarza mi się kupować takie same np. spodnie dla córki tylko w innych kolorach i po suszeniu zdarza się że nagle jedne są krótsze 💁🏼‍♀️ Ale i tak wciąż suszarka to duża pomoc w domu. A po prostu ciuchów, których mi szkoda nie wrzucam do suszarki i problem z głowy. Albo dla dziecka kupuje rozmiar większe i jak się skurczy to trudno a jak nie to ma oversize.

Co do jedzenia to od roku mamy catering pudełkowy. To duże ułatwienie i teraz przy takiej inflacji oszczędność kasy.
    Oczywiście sobie podjadam jak mam na coś ochotę ale może warto spróbować np. na dwa tyg jakaś dietę bez węgli - tak, żeby zobaczyć jakie posiłki przygotowują i może się zainspirować (oczywiście nie stosuje diety odchudzającej - wcześniej tak było miałam deficyt kaloryczny ale teraz lecę na 2000 kcal)

A dziś na obiad lecę ulepić córce pierogi z jagodami i chyba sama też kilka wciągnę ❤️ Uwielbiam !!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ