X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:04

GabaŻaba lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja jestem z Wrocławia 👋🏻👋🏻

Co do suszarki to mam ją od dwóch lat i to jest naprawdę duże ułatwienie (Pamiętam te sterty prasowania rzeczy dla dziecka 🙈 prawie ciągle była rozłożona deska do prasowania w salonie - do prasowania angażowałam mamę, siostrę)
    Co do kurczenia się rzeczy to się kurczą. Przynajmniej u mnie. Oczywiście nie wszystkie. Ale już kilka koszulek moich czy mojego partnera poszły na straty. Rzeczy córki też się kurczą (suszę zazwyczaj wybierając program bawełna). Mam porównanie bo zdarza mi się kupować takie same np. spodnie dla córki tylko w innych kolorach i po suszeniu zdarza się że nagle jedne są krótsze 💁🏼‍♀️ Ale i tak wciąż suszarka to duża pomoc w domu. A po prostu ciuchów, których mi szkoda nie wrzucam do suszarki i problem z głowy. Albo dla dziecka kupuje rozmiar większe i jak się skurczy to trudno a jak nie to ma oversize.

Co do jedzenia to od roku mamy catering pudełkowy. To duże ułatwienie i teraz przy takiej inflacji oszczędność kasy.
    Oczywiście sobie podjadam jak mam na coś ochotę ale może warto spróbować np. na dwa tyg jakaś dietę bez węgli - tak, żeby zobaczyć jakie posiłki przygotowują i może się zainspirować (oczywiście nie stosuje diety odchudzającej - wcześniej tak było miałam deficyt kaloryczny ale teraz lecę na 2000 kcal)

A dziś na obiad lecę ulepić córce pierogi z jagodami i chyba sama też kilka wciągnę ❤️ Uwielbiam !!

Moge dopytac jaki katering ? Sprawdzalam wiele i naprawde przerozne opinie maja. U mnie jest dieta o niskim IG, ale nawet z niskiego IG nie wszystko jest dla mnie... ostatnio odkrylam,ze cukier mi skacze np po czerwonej papryce :) A szczerze sie zastanawialam nad dieta pudelkowa, zeby jakos te posilki urozmaicic i chyba jest wieksza szansa niz gotowanie samemu :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Dziewczyny moze juz gdzies na początku watku bylo skad jestescie?!Mozecie w trakcie pisania przyblizyc swoje miejscowosci z ktorych pochodzicie?Ja Krasnystaw niedaleko Lublina
    Woj. wielkopolskie, 40 km od Poznania 😊.
    Wielopielo popieram, ale niestety nie dam rady. Mieszkamy w bloku, balkon jest, ale w łazience miejsca na suszarke brak 😔 nad czym ubolewam bardzo, że nie pomyślałam jak wykańczaliśmy mieszkanie, bo przy 2+2 może być hardcore z praniem. Dobrze, że dzieciątko urodzi się latem, szybciej będzie schło wszystko na balkonie 😂.

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff udało mi się Was nadrobić.

Ja jestem z Warszawy 😊

Też piekę chleby na zakwasie już od kilku lat. Pieczywa w ogóle nie kupuję w sklepach, chyba, że sporadycznie jak zapas się skończy i zapomnę upiec 😁 chleby, bułki, chałki, mogę się podzielić przepisami 😉

W poprzedniej ciąży myślałam o wielopieluchowaniu ale wymagający noworodek zwyrefikował moje plany.

Aga007, Maybelle, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spod Krakowa :)
    Apetyt mam dzisiaj niemiłosierny. Musiałam kupić lody, polać to bitą śmietaną i posypać żurawiną. Jestem w kalorycznym niebie 😂

GabaŻaba, kasha86, Różowa_90 lubią tę wiadomość

thgfkw7icaham55v.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:04

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Mirra Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Mirra: naprawde nie ma sie czego bac <3, zastrzyki kompletnie nie bola, serio nic nie czuc... ja bylam zdziwiona jak 5mm igla juz weszla w udo a nawet nie wiedzialam kiedy to sie stalo :) Insulina nie wplywa na dzieciaczka ale tylko go chroni.

Ja probowalam roznych sposobow bo i po insulinie cukier potrafil byc wyzszy niz 90 i moim odkryciem jest wlasnie wypicie pol jogurtu Fruitvita Pure (z Biedry) przed snem... juz 3 dzien testuje i cukier nie przekracza 85 (narazie mialam 79,82,81).
    Dziękuję za radę, spróbuję z tym jogurtem! 🙂

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja jestem z Wrocławia 👋🏻👋🏻

Co do suszarki to mam ją od dwóch lat i to jest naprawdę duże ułatwienie (Pamiętam te sterty prasowania rzeczy dla dziecka 🙈 prawie ciągle była rozłożona deska do prasowania w salonie - do prasowania angażowałam mamę, siostrę)
    Co do kurczenia się rzeczy to się kurczą. Przynajmniej u mnie. Oczywiście nie wszystkie. Ale już kilka koszulek moich czy mojego partnera poszły na straty. Rzeczy córki też się kurczą (suszę zazwyczaj wybierając program bawełna). Mam porównanie bo zdarza mi się kupować takie same np. spodnie dla córki tylko w innych kolorach i po suszeniu zdarza się że nagle jedne są krótsze 💁🏼‍♀️ Ale i tak wciąż suszarka to duża pomoc w domu. A po prostu ciuchów, których mi szkoda nie wrzucam do suszarki i problem z głowy. Albo dla dziecka kupuje rozmiar większe i jak się skurczy to trudno a jak nie to ma oversize.

Co do jedzenia to od roku mamy catering pudełkowy. To duże ułatwienie i teraz przy takiej inflacji oszczędność kasy.
    Oczywiście sobie podjadam jak mam na coś ochotę ale może warto spróbować np. na dwa tyg jakaś dietę bez węgli - tak, żeby zobaczyć jakie posiłki przygotowują i może się zainspirować (oczywiście nie stosuje diety odchudzającej - wcześniej tak było miałam deficyt kaloryczny ale teraz lecę na 2000 kcal)

A dziś na obiad lecę ulepić córce pierogi z jagodami i chyba sama też kilka wciągnę ❤️ Uwielbiam !!

My też z mężem lecimy na pudełkach. Bardzo wygodne, do pracy łatwo zabrać. Teraz absolutnie nie mam siły na gotowanie, po porodzie też na pewno skorzystam. I nie trzeba się zastanawiać, żeby dieta była zbilansowana.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • GabaŻaba Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślę. Życie zweryfikuje. Nie upieram się że będę od poczatku i na 100% na wielo, bo nie mam dzieci i doświadczenia 😅 zakładam że nie będzie łatwo, ale będę próbować 😊

m3sxs65g9htoyqae.png
  • Mirra Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okolice Bielska-Białej 🙂

• Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirra wrote:
    Dziękuję za radę, spróbuję z tym jogurtem! 🙂

Wazna jest tez przerwa nocna pomiedzy posilkami, nie powinna przekraczac 10h
    Ja klade sie spac ok 23.10 i wstaje o 7.45. Zaraz przed snem wypijam pol jogurtu, myje zeby i do spania. Wiadomo,ze nie jest tak,ze usypiam w mgnieniu oka :) ale puki co taka przerwa u mnie dziala.

Mirra lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rozkroku Kołobrzeg/Norwegia 🙂

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    My też z mężem lecimy na pudełkach. Bardzo wygodne, do pracy łatwo zabrać. Teraz absolutnie nie mam siły na gotowanie, po porodzie też na pewno skorzystam. I nie trzeba się zastanawiać, żeby dieta była zbilansowana.

Mozesz napisac jaki katering ? :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Ania000 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Rzeszowa 😊

Maybelle, GabaŻaba lubią tę wiadomość

w57v3e3kl3jc6snv.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Olsztyna, też jesteśmy na diecie pudełkowej 🙂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Mozesz napisac jaki katering ? :)

Na lekko

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lalala wrote:
    Ja spod Krakowa :)
    Apetyt mam dzisiaj niemiłosierny. Musiałam kupić lody, polać to bitą śmietaną i posypać żurawiną. Jestem w kalorycznym niebie 😂

Ja też spod Krakowa.

Karo_lalala lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• antonna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie nadaje na catering 🙈 Kilka lat temu miałam jak byłam na diecie bezglutenowej, ale ja jestem zbyt wybredna i jak mi coś "nie wyglada" to nie zjem 😅 Wiec za dużo marnowałam 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    W rozkroku Kołobrzeg/Norwegia 🙂

Ja okolice Kołobrzegu 🙂

34bw2n0a9897alzf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:13

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ