Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Ja jestem z Wrocławia 👋🏻👋🏻
Co do suszarki to mam ją od dwóch lat i to jest naprawdę duże ułatwienie (Pamiętam te sterty prasowania rzeczy dla dziecka 🙈 prawie ciągle była rozłożona deska do prasowania w salonie - do prasowania angażowałam mamę, siostrę)
Co do kurczenia się rzeczy to się kurczą. Przynajmniej u mnie. Oczywiście nie wszystkie. Ale już kilka koszulek moich czy mojego partnera poszły na straty. Rzeczy córki też się kurczą (suszę zazwyczaj wybierając program bawełna). Mam porównanie bo zdarza mi się kupować takie same np. spodnie dla córki tylko w innych kolorach i po suszeniu zdarza się że nagle jedne są krótsze 💁🏼♀️ Ale i tak wciąż suszarka to duża pomoc w domu. A po prostu ciuchów, których mi szkoda nie wrzucam do suszarki i problem z głowy. Albo dla dziecka kupuje rozmiar większe i jak się skurczy to trudno a jak nie to ma oversize.
Co do jedzenia to od roku mamy catering pudełkowy. To duże ułatwienie i teraz przy takiej inflacji oszczędność kasy.
Oczywiście sobie podjadam jak mam na coś ochotę ale może warto spróbować np. na dwa tyg jakaś dietę bez węgli - tak, żeby zobaczyć jakie posiłki przygotowują i może się zainspirować (oczywiście nie stosuje diety odchudzającej - wcześniej tak było miałam deficyt kaloryczny ale teraz lecę na 2000 kcal)
A dziś na obiad lecę ulepić córce pierogi z jagodami i chyba sama też kilka wciągnę ❤️ Uwielbiam !!
Moge dopytac jaki katering ? Sprawdzalam wiele i naprawde przerozne opinie maja. U mnie jest dieta o niskim IG, ale nawet z niskiego IG nie wszystko jest dla mnie... ostatnio odkrylam,ze cukier mi skacze np po czerwonej papryce A szczerze sie zastanawialam nad dieta pudelkowa, zeby jakos te posilki urozmaicic i chyba jest wieksza szansa niz gotowanie samemu -
Agata_90 wrote:Dziewczyny moze juz gdzies na początku watku bylo skad jestescie?!Mozecie w trakcie pisania przyblizyc swoje miejscowosci z ktorych pochodzicie?Ja Krasnystaw niedaleko Lublina
Wielopielo popieram, ale niestety nie dam rady. Mieszkamy w bloku, balkon jest, ale w łazience miejsca na suszarke brak 😔 nad czym ubolewam bardzo, że nie pomyślałam jak wykańczaliśmy mieszkanie, bo przy 2+2 może być hardcore z praniem. Dobrze, że dzieciątko urodzi się latem, szybciej będzie schło wszystko na balkonie 😂.
-
Uff udało mi się Was nadrobić.
Ja jestem z Warszawy 😊
Też piekę chleby na zakwasie już od kilku lat. Pieczywa w ogóle nie kupuję w sklepach, chyba, że sporadycznie jak zapas się skończy i zapomnę upiec 😁 chleby, bułki, chałki, mogę się podzielić przepisami 😉
W poprzedniej ciąży myślałam o wielopieluchowaniu ale wymagający noworodek zwyrefikował moje plany.Aga007, Maybelle, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość
-
Aga007 wrote:Mirra: naprawde nie ma sie czego bac , zastrzyki kompletnie nie bola, serio nic nie czuc... ja bylam zdziwiona jak 5mm igla juz weszla w udo a nawet nie wiedzialam kiedy to sie stalo Insulina nie wplywa na dzieciaczka ale tylko go chroni.
Ja probowalam roznych sposobow bo i po insulinie cukier potrafil byc wyzszy niz 90 i moim odkryciem jest wlasnie wypicie pol jogurtu Fruitvita Pure (z Biedry) przed snem... juz 3 dzien testuje i cukier nie przekracza 85 (narazie mialam 79,82,81). -
kasha86 wrote:Ja jestem z Wrocławia 👋🏻👋🏻
Co do suszarki to mam ją od dwóch lat i to jest naprawdę duże ułatwienie (Pamiętam te sterty prasowania rzeczy dla dziecka 🙈 prawie ciągle była rozłożona deska do prasowania w salonie - do prasowania angażowałam mamę, siostrę)
Co do kurczenia się rzeczy to się kurczą. Przynajmniej u mnie. Oczywiście nie wszystkie. Ale już kilka koszulek moich czy mojego partnera poszły na straty. Rzeczy córki też się kurczą (suszę zazwyczaj wybierając program bawełna). Mam porównanie bo zdarza mi się kupować takie same np. spodnie dla córki tylko w innych kolorach i po suszeniu zdarza się że nagle jedne są krótsze 💁🏼♀️ Ale i tak wciąż suszarka to duża pomoc w domu. A po prostu ciuchów, których mi szkoda nie wrzucam do suszarki i problem z głowy. Albo dla dziecka kupuje rozmiar większe i jak się skurczy to trudno a jak nie to ma oversize.
Co do jedzenia to od roku mamy catering pudełkowy. To duże ułatwienie i teraz przy takiej inflacji oszczędność kasy.
Oczywiście sobie podjadam jak mam na coś ochotę ale może warto spróbować np. na dwa tyg jakaś dietę bez węgli - tak, żeby zobaczyć jakie posiłki przygotowują i może się zainspirować (oczywiście nie stosuje diety odchudzającej - wcześniej tak było miałam deficyt kaloryczny ale teraz lecę na 2000 kcal)
A dziś na obiad lecę ulepić córce pierogi z jagodami i chyba sama też kilka wciągnę ❤️ Uwielbiam !!
My też z mężem lecimy na pudełkach. Bardzo wygodne, do pracy łatwo zabrać. Teraz absolutnie nie mam siły na gotowanie, po porodzie też na pewno skorzystam. I nie trzeba się zastanawiać, żeby dieta była zbilansowana.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Mirra wrote:Dziękuję za radę, spróbuję z tym jogurtem! 🙂
Wazna jest tez przerwa nocna pomiedzy posilkami, nie powinna przekraczac 10h
Ja klade sie spac ok 23.10 i wstaje o 7.45. Zaraz przed snem wypijam pol jogurtu, myje zeby i do spania. Wiadomo,ze nie jest tak,ze usypiam w mgnieniu oka ale puki co taka przerwa u mnie dziala.Mirra lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:My też z mężem lecimy na pudełkach. Bardzo wygodne, do pracy łatwo zabrać. Teraz absolutnie nie mam siły na gotowanie, po porodzie też na pewno skorzystam. I nie trzeba się zastanawiać, żeby dieta była zbilansowana.
Mozesz napisac jaki katering ? -
Ja jestem z Olsztyna, też jesteśmy na diecie pudełkowej 🙂Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karo_lalala wrote:Ja spod Krakowa
Apetyt mam dzisiaj niemiłosierny. Musiałam kupić lody, polać to bitą śmietaną i posypać żurawiną. Jestem w kalorycznym niebie 😂
Ja też spod Krakowa.Karo_lalala lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]