Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirra wrote:Co do cukrzycy ciążowej. Ja na tą chwilę mam dietę... I niestety na czczo 95-110.
Po posiłkach 95-125. Próbowałam jeść w nocy, żeby rano nie wybijało,ale niestety, nie dam rady, bo później mam problemy ze spaniem. Więc spodziewam się na następnej wizycie u diabetologa insuliny nocnej, której się bardzo boję.
Mirra: naprawde nie ma sie czego bac , zastrzyki kompletnie nie bola, serio nic nie czuc... ja bylam zdziwiona jak 5mm igla juz weszla w udo a nawet nie wiedzialam kiedy to sie stalo Insulina nie wplywa na dzieciaczka ale tylko go chroni.
Ja probowalam roznych sposobow bo i po insulinie cukier potrafil byc wyzszy niz 90 i moim odkryciem jest wlasnie wypicie pol jogurtu Fruitvita Pure (z Biedry) przed snem... juz 3 dzien testuje i cukier nie przekracza 85 (narazie mialam 79,82,81).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:14
-
Ilonkaa wrote:Dziewczyny, a apropo ilości prania. Ma któraś z was automatyczną suszarkę na pranie? Warto w to zainwestować czy dziecku?
Ja mam i darzę miłością ogromną, chyba nie ma drugiego urządzenia domowego, bez którego nie wyobrażam sobie życia I mówię to jeszcze jako bezdzietna, z dzieckiem to już totalnie nie widzę opcji, żeby funkcjonować bez, wieszać te tony prania, a potem prasować.
Po pierwsze zero tracenia czasu na rozwieszanie- gdzie w Pl przecież często pogoda taka, że trzeba suszyć w domu albo na kaloryferze, jak chcemy, żeby szybko wyschło. Po drugie brak konieczności prasowania, bo jak ubrania wyciągniesz jeszcze ciepłe i strzepniesz, to poza koszulami i ciuchami eleganckimi, reszta totalnie nadaje się na standardowe pójście do pracy itp. bez prasowania. Po trzecie w przypadku ubrań niemowlęcych wystarczy, ze wrzucisz na suszenie i masz aspekt antybakteryjny, nie trzeba prasować.
Ja osobiście nie wyobrażam już sobie nie posiadania suszarki
Cykl suszenia różnie, zależy od rodzaju ciuchów, rodzaju suszarki i wagi wsadu. Moja sobie ustala automatycznie, suszenie zajmuje od 2h przy małej ilości i nie za bardzo mokrych ubraniach, aż do ponad 3h, jak naładuje pełną. Ale to też zależy od programu, bawełna np. z automatu suszy się dłużej. Mam Boscha Serie6 WTR87TE0Pl w domu rodzinnym też działa Bosch, ale nie pamiętam, jaki konkretnie modelWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:19
Ilonkaa lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Ilonkaa wrote:Dziewczyny, a apropo ilości prania. Ma któraś z was automatyczną suszarkę na pranie? Warto w to zainwestować czy dziecku?
Ilonkaa lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Przy noworodku juz sama ilość prania ubranek jest przerażająca. Moja ulewała non stop. Ubralam ją na 5 minut i zaraz wszystko brudne 😂 Później zakładam sliniaki to trochę to pomagało, żeby uchronić ubranko, ale też nie zawsze.
Do tej pory prania mamy całe tony, po rozszerzaniu diety jest jeszcze gorzej 🙈😂 Teraz będzie drugie dziecko i jeszcze więcej prania, suszenia, składania... Ja oszaleje 🤯
Nie wyobrażam sobie jeszcze pieluchy prac. Za dużo tego wszystkiego.
Może gdybym miała kogoś do pomocy w domu, kto by mi to ogarnął, to czemu nie 🤣
Bo jak najbardziej idea jest spoko, ale w moim realnym życiu nie do osiągnięcia 😜
Ja przy mojej "starej" dwójce nie wyrabiam z praniem. 2-3 prania dziennie to standard, mam też suszarkę, która mnie bardzo ratuje.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Bunia89 wrote:To ja tak ostatnio wcinam pyzy🙈 no ale dobre i to. Mdłości minęły, ale apetyt nie wrócił, więc chodzę i wymyślam 😅 wczoraj o 22 ugotowałam sobie 3, bo mnie zaczęło mdlić z głodu 😂🙈
Jak tak mówicie o tych pyzach to aż mnie naszło 😱Mommy2, Bunia89 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Bardzo warto! Kupiliśmy przy drugim dziecku i życie mi to uratowało. Przy naszej ilości prania nie ma opcji suszyć na zwykłej suszarce.Ilonkaa, Malina330 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Lexia wrote:Ja mam i darzę miłością ogromną, chyba nie ma drugiego urządzenia domowego, bez którego nie wyobrażam sobie życia I mówię to jeszcze jako bezdzietna, z dzieckiem to już totalnie nie widzę opcji, żeby funkcjonować bez, wieszać te tony prania, a potem prasować.
Po pierwsze zero tracenia czasu na rozwieszanie- gdzie w Pl przecież często pogoda taka, że trzeba suszyć w domu albo na kaloryferze, jak chcemy, żeby szybko wyschło. Po drugie brak konieczności prasowania, bo jak ubrania wyciągniesz jeszcze ciepłe i strzepniesz, to poza koszulami i ciuchami eleganckimi, reszta totalnie nadaje się na standardowe pójście do pracy itp. bez prasowania. Po trzecie w przypadku ubrań niemowlęcych wystarczy, ze wrzucisz na suszenie i masz aspekt antybakteryjny, nie trzeba prasować.
Ja osobiście nie wyobrażam już sobie nie posiadania suszarki
Cykl suszenia różnie, zależy od rodzaju ciuchów, rodzaju suszarki i wagi wsadu. Moja sobie ustala automatycznie, suszenie zajmuje od 2h przy małej ilości i nie za bardzo mokrych ubraniach, aż do ponad 3h, jak naładuje pełną. Ale to też zależy od programu, bawełna np. z automatu suszy się dłużej. Mam Boscha Serie6 WTR87TE0Pl w domu rodzinnym też działa Bosch, ale nie pamiętam, jaki konkretnie model
Tez mam BoschIlonkaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Agata_90 wrote:Dziewczyny moze juz gdzies na początku watku bylo skad jestescie?!Mozecie w trakcie pisania przyblizyc swoje miejscowosci z ktorych pochodzicie?Ja Krasnystaw niedaleko Lublina
Super pomysł! Ja jestem z Goczałkowic koło Pszczyny (województwo śląskie).
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Dziękuje Dziewczyny W takim razie pozostaje mi czekać w miarę spokojnie do tego 14 lutego Oby te 3 tygodnie były mega nudne, bez atrakcji 🙂
Niestety nie mamy miejsca na suszarkę bębnową, w innym przypadku już dawno byśmy ją kupili bo rozstawianie tych suszarkowych 'samolotów' mnie mocno wkurza 😀
-
Nie było mnie tu przez pare dni, przeziębienie mnie dopadło, maskara tak się złe czułam, ze myślałam, ze nie przeżyje i cały czas w stresie czy to nie wpłynie negatywnie na dziecko.🙏 Tak w ogole dziewczyny szanujmy się, każdy ma prawo do własnego zdania. To, ze Felinka napisała, ze ktoś ze znajomych miał powikłania i może miał, po wszystkim można mieć. Dlaczego od razu mówić, ze opowiada głupoty. To, kto się szczepi, a kto nie to w ogole inna kwestia. Mnie bardziej od tego denerwuje segregacja ludzi, ze jedni głupi, bo zaszczepieni, a inni glupi, bo niezaszczepieni. Nigdy, nie oceniam innych, czy to w przypadku aborcji, szczepienia, polityki, czy nawet wychowania dzieci. Uważam, ze na świecie dzieje się wystarczająco dużo złego, żebyśmy jeszcze sami sobie dokładali. Dlatego proszę Was i to się przyda każdej matce lub przyszłej matce nie oceniajmy.
-
Ilonkaa wrote:Przekonalyscie mnie 😊 Lexia Twoja suszarka ma bardzo dobre opinie na Internecie. Dziękuję za model. Zapisałam sobie ja i muszę obgadac z mężem
A nie kurczą wam się ubrania w suszarce?
Ja nie zauważyłam, żebh się ubrania kurczyły, może naszych lepszych nie suszę akurat w suszarce, tylko tak tradycyjnie, ale Hani wszystko jak leci, a przekrój mamy od Pepco/kika/zary/)lindex/next/h&m jakoś dla mnie te ubranka dalej tak samo wyglądają. Tylko najważniejsze, kończy się program, lecisz składać, bo inaczej wygniecione😅 -
Avaaa wrote:Nie było mnie tu przez pare dni, przeziębienie mnie dopadło, maskara tak się złe czułam, ze myślałam, ze nie przeżyje i cały czas w stresie czy to nie wpłynie negatywnie na dziecko.🙏 Tak w ogole dziewczyny szanujmy się, każdy ma prawo do własnego zdania. To, ze Felinka napisała, ze ktoś ze znajomych miał powikłania i może miał, po wszystkim można mieć. Dlaczego od razu mówić, ze opowiada głupoty. To, kto się szczepi, a kto nie to w ogole inna kwestia. Mnie bardziej od tego denerwuje segregacja ludzi, ze jedni głupi, bo zaszczepieni, a inni glupi, bo niezaszczepieni. Nigdy, nie oceniam innych, czy to w przypadku aborcji, szczepienia, polityki, czy nawet wychowania dzieci. Uważam, ze na świecie dzieje się wystarczająco dużo złego, żebyśmy jeszcze sami sobie dokładali. Dlatego proszę Was i to się przyda każdej matce lub przyszłej matce nie oceniajmy.
Szacunek jest potrzebny, ale będą u nas kłótnie i różnice zdań w różnych tematach. Zawsze tak jest na forach. Kwestia czy ktoś się o to obrazi.
Mi też było przykro jak jakis czas temu na tym forum medycy zostali zaatakowani i bylo komentowane, że kłamią i nie chce im się schodzić do pacjenta. Nie każdy z zewnątrz wie jak wygląda ta praca, starałam się wyjaśnić i dopiero jak kilka osób mnie poparło i okazało się, że też są medykami to jakoś temat się uspokoił. Wtedy tex czułam się zaatakowana.
Lexia, DeLaCruz, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ilonkaa wrote:Super pomysł! Ja jestem z Goczałkowic koło Pszczyny (województwo śląskie).
To hej prawie sąsiadko, ja Żory
Tak, model ma super opinie, też się nimi kierowałam, jak kupowałam dla siebie do domu👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Wielopielo ❤️ chciałam bardzo przy pierwszej ciąży. Do tego stopnia że wciagnelam się w szycie. Jak poroniłam to zrobiłam z tego terapię zajęciowa. Szyłam i szyję pieluchy dla znajomych mam. Jestem z nimi cały czas w kontakcie i wiem mniej więcej czego będę potrzebowała. Nie mogę się wręcz doczekać żeby zacząć szyć dla swojego szkraba ❤️
Ja spod Rzeszowa 😊megson91, Lexia, Różowa_90, kasha86, bridagues, Jakasienka lubią tę wiadomość