X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirra wrote:
    Co do cukrzycy ciążowej. Ja na tą chwilę mam dietę... I niestety na czczo 95-110.
    Po posiłkach 95-125. Próbowałam jeść w nocy, żeby rano nie wybijało,ale niestety, nie dam rady, bo później mam problemy ze spaniem. Więc spodziewam się na następnej wizycie u diabetologa insuliny nocnej, której się bardzo boję.

Mirra: naprawde nie ma sie czego bac <3, zastrzyki kompletnie nie bola, serio nic nie czuc... ja bylam zdziwiona jak 5mm igla juz weszla w udo a nawet nie wiedzialam kiedy to sie stalo :) Insulina nie wplywa na dzieciaczka ale tylko go chroni.

Ja probowalam roznych sposobow bo i po insulinie cukier potrafil byc wyzszy niz 90 i moim odkryciem jest wlasnie wypicie pol jogurtu Fruitvita Pure (z Biedry) przed snem... juz 3 dzien testuje i cukier nie przekracza 85 (narazie mialam 79,82,81).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:14

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia, wysłalyśmy w tym samym czasie wiadomość. 😊Teraz widzę że Ty masz suszarkę. Ile trwa cykl suszenia? Z jakiej firmy masz suszarkę jeśli mogę spytać? :)

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Malina330 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Ja prowadzę ciążę na NFZ, obecnie wizyty co 4 tyg.

Mommy2 Ja chodzę prywatnie i mam na razie tak samo co 4 tygodnie;)

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dziewczyny, a apropo ilości prania. Ma któraś z was automatyczną suszarkę na pranie? Warto w to zainwestować czy dziecku?

Ja mam i darzę miłością ogromną, chyba nie ma drugiego urządzenia domowego, bez którego nie wyobrażam sobie życia ;) I mówię to jeszcze jako bezdzietna, z dzieckiem to już totalnie nie widzę opcji, żeby funkcjonować bez, wieszać te tony prania, a potem prasować.
    Po pierwsze zero tracenia czasu na rozwieszanie- gdzie w Pl przecież często pogoda taka, że trzeba suszyć w domu albo na kaloryferze, jak chcemy, żeby szybko wyschło. Po drugie brak konieczności prasowania, bo jak ubrania wyciągniesz jeszcze ciepłe i strzepniesz, to poza koszulami i ciuchami eleganckimi, reszta totalnie nadaje się na standardowe pójście do pracy itp. bez prasowania. Po trzecie w przypadku ubrań niemowlęcych wystarczy, ze wrzucisz na suszenie i masz aspekt antybakteryjny, nie trzeba prasować.

Ja osobiście nie wyobrażam już sobie nie posiadania suszarki ;)

Cykl suszenia różnie, zależy od rodzaju ciuchów, rodzaju suszarki i wagi wsadu. Moja sobie ustala automatycznie, suszenie zajmuje od 2h przy małej ilości i nie za bardzo mokrych ubraniach, aż do ponad 3h, jak naładuje pełną. Ale to też zależy od programu, bawełna np. z automatu suszy się dłużej. Mam Boscha Serie6 WTR87TE0Pl :) w domu rodzinnym też działa Bosch, ale nie pamiętam, jaki konkretnie model ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:19

Ilonkaa lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dziewczyny, a apropo ilości prania. Ma któraś z was automatyczną suszarkę na pranie? Warto w to zainwestować czy dziecku?
    Ja mam. Zdecydowanie warto.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Przy noworodku juz sama ilość prania ubranek jest przerażająca. Moja ulewała non stop. Ubralam ją na 5 minut i zaraz wszystko brudne 😂 Później zakładam sliniaki to trochę to pomagało, żeby uchronić ubranko, ale też nie zawsze.
    Do tej pory prania mamy całe tony, po rozszerzaniu diety jest jeszcze gorzej 🙈😂 Teraz będzie drugie dziecko i jeszcze więcej prania, suszenia, składania... Ja oszaleje 🤯
    Nie wyobrażam sobie jeszcze pieluchy prac. Za dużo tego wszystkiego.
    Może gdybym miała kogoś do pomocy w domu, kto by mi to ogarnął, to czemu nie 🤣
    Bo jak najbardziej idea jest spoko, ale w moim realnym życiu nie do osiągnięcia 😜

Ja przy mojej "starej" dwójce nie wyrabiam z praniem. 2-3 prania dziennie to standard, mam też suszarkę, która mnie bardzo ratuje.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    To ja tak ostatnio wcinam pyzy🙈 no ale dobre i to. Mdłości minęły, ale apetyt nie wrócił, więc chodzę i wymyślam 😅 wczoraj o 22 ugotowałam sobie 3, bo mnie zaczęło mdlić z głodu 😂🙈

Jak tak mówicie o tych pyzach to aż mnie naszło 😱

Mommy2, Bunia89 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:

Bardzo warto! Kupiliśmy przy drugim dziecku i życie mi to uratowało. Przy naszej ilości prania nie ma opcji suszyć na zwykłej suszarce.

Ilonkaa, Malina330 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ja mam i darzę miłością ogromną, chyba nie ma drugiego urządzenia domowego, bez którego nie wyobrażam sobie życia ;) I mówię to jeszcze jako bezdzietna, z dzieckiem to już totalnie nie widzę opcji, żeby funkcjonować bez, wieszać te tony prania, a potem prasować.
    Po pierwsze zero tracenia czasu na rozwieszanie- gdzie w Pl przecież często pogoda taka, że trzeba suszyć w domu albo na kaloryferze, jak chcemy, żeby szybko wyschło. Po drugie brak konieczności prasowania, bo jak ubrania wyciągniesz jeszcze ciepłe i strzepniesz, to poza koszulami i ciuchami eleganckimi, reszta totalnie nadaje się na standardowe pójście do pracy itp. bez prasowania. Po trzecie w przypadku ubrań niemowlęcych wystarczy, ze wrzucisz na suszenie i masz aspekt antybakteryjny, nie trzeba prasować.

Ja osobiście nie wyobrażam już sobie nie posiadania suszarki ;)

Cykl suszenia różnie, zależy od rodzaju ciuchów, rodzaju suszarki i wagi wsadu. Moja sobie ustala automatycznie, suszenie zajmuje od 2h przy małej ilości i nie za bardzo mokrych ubraniach, aż do ponad 3h, jak naładuje pełną. Ale to też zależy od programu, bawełna np. z automatu suszy się dłużej. Mam Boscha Serie6 WTR87TE0Pl :) w domu rodzinnym też działa Bosch, ale nie pamiętam, jaki konkretnie model ;)

Tez mam Bosch

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jedzenia to ja przez okolo 2 tygodnie non stop jadlam pierogi z serem i śmietaną.Nigdy az tak mi nie smakowały 🤣🤣

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze juz gdzies na początku watku bylo skad jestescie?!Mozecie w trakcie pisania przyblizyc swoje miejscowosci z ktorych pochodzicie?Ja Krasnystaw niedaleko Lublina

megson91 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie 😊 Lexia Twoja suszarka ma bardzo dobre opinie na Internecie. Dziękuję za model. Zapisałam sobie ja i muszę obgadac z mężem :)

A nie kurczą wam się ubrania w suszarce?

Lexia lubi tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

• Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Dziewczyny moze juz gdzies na początku watku bylo skad jestescie?!Mozecie w trakcie pisania przyblizyc swoje miejscowosci z ktorych pochodzicie?Ja Krasnystaw niedaleko Lublina

Super pomysł! Ja jestem z Goczałkowic koło Pszczyny (województwo śląskie).

ckais65gzcoqvzes.png

• Mommy2 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny :) W takim razie pozostaje mi czekać w miarę spokojnie do tego 14 lutego :) Oby te 3 tygodnie były mega nudne, bez atrakcji 🙂

Niestety nie mamy miejsca na suszarkę bębnową, w innym przypadku już dawno byśmy ją kupili bo rozstawianie tych suszarkowych 'samolotów' mnie mocno wkurza 😀

• Avaaa Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu przez pare dni, przeziębienie mnie dopadło, maskara tak się złe czułam, ze myślałam, ze nie przeżyje i cały czas w stresie czy to nie wpłynie negatywnie na dziecko.🙏 Tak w ogole dziewczyny szanujmy się, każdy ma prawo do własnego zdania. To, ze Felinka napisała, ze ktoś ze znajomych miał powikłania i może miał, po wszystkim można mieć. Dlaczego od razu mówić, ze opowiada głupoty. To, kto się szczepi, a kto nie to w ogole inna kwestia. Mnie bardziej od tego denerwuje segregacja ludzi, ze jedni głupi, bo zaszczepieni, a inni glupi, bo niezaszczepieni. Nigdy, nie oceniam innych, czy to w przypadku aborcji, szczepienia, polityki, czy nawet wychowania dzieci. Uważam, ze na świecie dzieje się wystarczająco dużo złego, żebyśmy jeszcze sami sobie dokładali. Dlatego proszę Was i to się przyda każdej matce lub przyszłej matce nie oceniajmy.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojmiasto ;)
    Nie mam suszarki bębnowej, ale przy remoncie generalnym mieszkania może uda się zamontować;) jednak to jeszcze trochę poczekam, bo to takie dalekosiężne plany

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Przekonalyscie mnie 😊 Lexia Twoja suszarka ma bardzo dobre opinie na Internecie. Dziękuję za model. Zapisałam sobie ja i muszę obgadac z mężem :)

A nie kurczą wam się ubrania w suszarce?
    Mamy suszarkę i to był najlepszy zakup, my mamy akurat z Beko, program trwa około 2h, w zależności co suszę. Kupiliśmy jak mała miała jakieś pół roku, wkurzało mnie wiecznie kiszace się pranie na suszarce, Hania oczywiście była nią nieźle zainteresowana, nie raz prawie zrzuciła ja sobie na głowę 🙈
    Ja nie zauważyłam, żebh się ubrania kurczyły, może naszych lepszych nie suszę akurat w suszarce, tylko tak tradycyjnie, ale Hani wszystko jak leci, a przekrój mamy od Pepco/kika/zary/)lindex/next/h&m jakoś dla mnie te ubranka dalej tak samo wyglądają. Tylko najważniejsze, kończy się program, lecisz składać, bo inaczej wygniecione😅

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa wrote:
    Nie było mnie tu przez pare dni, przeziębienie mnie dopadło, maskara tak się złe czułam, ze myślałam, ze nie przeżyje i cały czas w stresie czy to nie wpłynie negatywnie na dziecko.🙏 Tak w ogole dziewczyny szanujmy się, każdy ma prawo do własnego zdania. To, ze Felinka napisała, ze ktoś ze znajomych miał powikłania i może miał, po wszystkim można mieć. Dlaczego od razu mówić, ze opowiada głupoty. To, kto się szczepi, a kto nie to w ogole inna kwestia. Mnie bardziej od tego denerwuje segregacja ludzi, ze jedni głupi, bo zaszczepieni, a inni glupi, bo niezaszczepieni. Nigdy, nie oceniam innych, czy to w przypadku aborcji, szczepienia, polityki, czy nawet wychowania dzieci. Uważam, ze na świecie dzieje się wystarczająco dużo złego, żebyśmy jeszcze sami sobie dokładali. Dlatego proszę Was i to się przyda każdej matce lub przyszłej matce nie oceniajmy.
    Nikt nie pisal, że opowiada głupoty,no powikłania mogą się zdarzyć. Chodziło o to, że Felinka napisała, że szczepienie w ciąży to głupota.

Szacunek jest potrzebny, ale będą u nas kłótnie i różnice zdań w różnych tematach. Zawsze tak jest na forach. Kwestia czy ktoś się o to obrazi.

Mi też było przykro jak jakis czas temu na tym forum medycy zostali zaatakowani i bylo komentowane, że kłamią i nie chce im się schodzić do pacjenta. Nie każdy z zewnątrz wie jak wygląda ta praca, starałam się wyjaśnić i dopiero jak kilka osób mnie poparło i okazało się, że też są medykami to jakoś temat się uspokoił. Wtedy tex czułam się zaatakowana.

Lexia, DeLaCruz, megson91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Super pomysł! Ja jestem z Goczałkowic koło Pszczyny (województwo śląskie).

To hej prawie sąsiadko, ja Żory :)

Tak, model ma super opinie, też się nimi kierowałam, jak kupowałam dla siebie do domu :)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • GabaŻaba Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielopielo ❤️ chciałam bardzo przy pierwszej ciąży. Do tego stopnia że wciagnelam się w szycie. Jak poroniłam to zrobiłam z tego terapię zajęciowa. Szyłam i szyję pieluchy dla znajomych mam. Jestem z nimi cały czas w kontakcie i wiem mniej więcej czego będę potrzebowała. Nie mogę się wręcz doczekać żeby zacząć szyć dla swojego szkraba ❤️
    Ja spod Rzeszowa 😊

megson91, Lexia, Różowa_90, kasha86, bridagues, Jakasienka lubią tę wiadomość

m3sxs65g9htoyqae.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ