Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja przez swoje imię miałam traumę w podstawówce bo nazywali mnie Alicja-policja. No dzieci są okrutne. 😤
-
Maybelle wrote:Kurcze, to jest najgorsze. Starasz się, wymyslasz imię dziecku, żeby było ładne, nie powtarzało się zbyt często, nie było głupich zdrobnien, a co do czego, to po paru latach dziecko powie, że mu się nie podoba 😅😂😂
Haha no dokładnie, człowiek analizuje, myśli, przeżywa, a na koniec usłyszy: dlaczego daliście mi takie brzydkie imię? (jak byłam młodsza to tak pytałam rodziców, z wiekiem i moje imię zaczęło mi się podobać także czasami może nam się odmienić.
-
Puszek Myślę że mąż da radę 😅 duża dziewczynka
Kasha może maluch zestresowany przez to że Ty się stresujesz i temu się wierci 🤔
Megson całkiem duży mały człowiek gratuluję!
Salenne kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Anionka kciuki za wizytę ✊🏼 ✊🏼 ✊🏼
Czarna rany Boskie myślałam że tylko mi wybucha głowa 😫😫salenne lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ani0nka wrote:Ja mam na imię Alicja i bardzo nie lubię swojego imienia 🤯🤭 Moja coreczka będzie miała na imię Nadia ❤️ I mam nadzieje ze wszystko jest Oki, o 17:45 wizyta 🤭 łapie mnie stres
Bardzo ładne masz imię, ale wszystko sprawa gustu 😉 Nadia też bardzo ładne, też o nim myślałam, ale w bliskim otoczeniu mam dwie. Kciuki za wizytę.
-
Felinka94 wrote:Puszek Myślę że mąż da radę 😅 duża dziewczynka
Kasha może maluch zestresowany przez to że Ty się stresujesz i temu się wierci 🤔
Megson całkiem duży mały człowiek gratuluję!
Salenne kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Anionka kciuki za wizytę ✊🏼 ✊🏼 ✊🏼
Czarna rany Boskie myślałam że tylko mi wybucha głowa 😫😫Dawid i Kamil💙💙
-
Moja córka ma na imię Łucja. I to właściwie jedyne imię dla dziewczynki, które mi się podobało 🤣 jeszcze Hania ujdzie w razie czego. Za to dla chłopca dużo mi się podoba. Dlatego łatwiej by było, jakby był chłopak.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Czarna32 wrote:Myślałam ze umieram...gdyby nie apap to bym chyba padła 🤯
-
Jestem po, dzidziuś się obrócił i już można było zrobić pomiary, ale za wiele nie wiem - powiedziała mi, że musimy czekać na wyniki z krwi. Dzidziuś trochę większy niż z OM (do tej pory szedł idealnie), przeziernosc 2 mm - powiedziała mi, że to norma ale górna granica. Także musimy czekać na krew. No i na 70% powiedziała, że chłopak a to mnie zasmuciło - cała nasza trójka liczyła na dziewczynkę. Koleżanka mówi, że 13 tc i jeszcze może się zmienić … ale jak już tam lekarka widziała coś to jaka jest szansa, że to jednak córeczka ? 🙏🏻
No i ta przezierność .. ile Wy macie ?bridagues, Maybelle, Darinka, Malina330 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Czy chłopak czy dziewczyna, to bedzie trudna decyzja i ciezki kompromis, wiec dopoki nie znam plci to nie mysle 😅
Mmie glowa tez boli tak od 3 dni. Chociaz dzis zaczela i na szczescie przeszla. Wczoraj bolala mnie od 13 do 22, ale dałam rade bez tabletek. Widocznie nie byl to taki mocny bol jak Wasz. U mnie wynikalo to chyba z delikatnego odwodnienia.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
kasha86 wrote:Jestem po, dzidziuś się obrócił i już można było zrobić pomiary, ale za wiele nie wiem - powiedziała mi, że musimy czekać na wyniki z krwi. Dzidziuś trochę większy niż z OM (do tej pory szedł idealnie), przeziernosc 2 mm - powiedziała mi, że to norma ale górna granica. Także musimy czekać na krew. No i na 70% powiedziała, że chłopak a to mnie zasmuciło - cała nasza trójka liczyła na dziewczynkę. Koleżanka mówi, że 13 tc i jeszcze może się zmienić … ale jak już tam lekarka widziała coś to jaka jest szansa, że to jednak córeczka ? 🙏🏻
No i ta przezierność .. ile Wy macie ?
W pierwej ciąży właśnie w 13 tyg ginekolog powiedział mi że to będzie chłopiec potem już na połówkowych okazało się że jednak dziewczynka także nie bierz tego jeszcze pod uwagę 😊 a przezierność u mojego dzieciaczka jest 1,25 ale normą nie jest czasem do 3? To u Ciebie łapie się w normie
Co do imion to podoba mi się Oliwia, Zosia, Eliza a dla chłopca Aleksander, Marcel, Eryk 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:15
kasha86 lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Jestem po, dzidziuś się obrócił i już można było zrobić pomiary, ale za wiele nie wiem - powiedziała mi, że musimy czekać na wyniki z krwi. Dzidziuś trochę większy niż z OM (do tej pory szedł idealnie), przeziernosc 2 mm - powiedziała mi, że to norma ale górna granica. Także musimy czekać na krew. No i na 70% powiedziała, że chłopak a to mnie zasmuciło - cała nasza trójka liczyła na dziewczynkę. Koleżanka mówi, że 13 tc i jeszcze może się zmienić … ale jak już tam lekarka widziała coś to jaka jest szansa, że to jednak córeczka ? 🙏🏻
No i ta przezierność .. ile Wy macie ?kasha86 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Z Kornelia miałam 2 mm przezierność, trochę większą była.
antonna, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Ja z synem miałam ok 2mm i było wszystko ok 😘kasha86 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
puszek369 wrote:1 mm przy crl 5.5 cm
Z Kornelia miałam 2 mm przezierność, trochę większą była.
Nie wiem czemu ale ubzduralam sobie, ze przeziernosc jest w centrymetrach i wydawalo mi sie, ze nam wyszlo 1,1 cm 🤣 Ale zdaje sie, ze chodzilo jednak o 1.1 mm, przy dziecku z CRL 6.5 cmkasha86 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Fasolka piękna 22mm pasuje idealnie do wieku ciąży. Wszystko gra. Jutro będę dzwonić umówić się na prenatalne.
Co do imion to mamy wybrane dla dziewczynki Zuzanna, dla chłopca jeszcze trwają debaty. Mam ten problem, że wiele męskich imion mi się nie podoba.puszek369, bridagues, Maybelle, Ani0nka, kasha86, Różowa_90, Mommy2, Kasik, Malina330, Czarna32 lubią tę wiadomość
-
U mojego kuzyna na 70% mówili że chłopak i to długo...po czym po połówce okazało się, że dziewczyna. Siedziała na pępowinie podobno 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:57
kasha86 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Jestem po prenatalnych, kamień z serca, bo bardzo świrowałam, ponieważ wcześniej odebrałam test podwójny i wolne bhcg było niskie i już w głowie mi świtało, że ostatnio dzidzia miała rączki w piąstki i pewnie ma trisomie 18... Byłam tak wystrachana...
Na szczęście wszystko w porządku z dzieckiem ! 😍 Będzie chłopak 🙈 nie myślałam zupełnie o płci, byle zdrowe, chociaż zawsze widziałam się jako mama dziewczynki :p mąż za to dumny jak paw. Niby może się zmienić, ale Pani doktor powiedziała, że jest tak dobrze widoczne, że wg Niej na 100% chłopak.
CRL 74,6 mm, NT 2.1mm, FHR 161/min
Ryzyko skorygowane trisomii bardzo niskie, ale ryzyko preeklampsji 1:218 i zahamowania wzrastania przed 37tc 1:145 - lekarz prowadzący ma zadecydować, czy włączyć acard, ale zalecają.
Mam nadzieję, że będzie dobrze
salenne, Czarna32, Ani0nka, puszek369, Maybelle, Lexia, Darinka, a.ky.ska, asienka30, megson91, Kasik, Mommy2, bridagues, kasha86, Malina330, antonna, GabaŻaba, Ania000 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️