Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
megson91 wrote:Moja córeczka, to nospowe dziecko.
Z uwagi na przedwczesny poród w 26 tc, który udało się zahamować przez lek ostatniej szansy - pompę podłączona przez 48 h z lekiem Atosiban, resztę ciąży przeleżałam na nospie.
Miałam tak silne twardnienia macicy, że lekarze nie mogli wykonać USG 🥺
Także Florka składa się z magnezu i nospy, bo dzięki temu udało mi się ją donosić na pessarze do 36 tc.
Mieliśmy problemy ze wzmożonym napięciem mięśniowym na główce i barkach i obniżonym napięciem mięśniowym na brzuszku i kończynach. Czy to kwestia nospy? Nie mam pojecia. Ale najważniejsze jest to, że dzięki tym lekom nie urodziłam skrajnego wcześniaka, bo w dniu gdy zaczelam pierwszy raz rodzic z USG na IP wychodziło ledwo ponad 800g 🥺 a ostatecznie udało nam się dobić do wagi 2620 w 36 tc 🙏🏻
Teraz czeka mnie powtórka niestety…
Lekarz prowadzący stwierdził, że aktualna szyjka ma 4,5 cm i nie będziemy zakładać szwu ratunkowego 😞
Od 24 tc mam przykazane bezwzględne leżenie i wizyty kontrolne co tydzień, żeby wyłapać skracanie się szyjki od tych twardnień macicy i wysłać mnie na patologie ciąży znowu w celu podania atosibanu i zamontowania krążka 🙏🏻
Ja tez w 28 tyg skurcze i rez bylam 3 doby na Atosibanie plus zastrzyk na płucka.Atosiban plus lezenie wydlyzyly szyjke,szwu nie zakladali ale do kobca ciazy do 38 lezalam .Nospe tez mialam zapisana ale jak lezalam i nie chodzilam to brzuch nie twardnial wiec nie bralam jej. -
Agata_90 wrote:Ja tez w 28 tyg skurcze i rez bylam 3 doby na Atosibanie plus zastrzyk na płucka.Atosiban plus lezenie wydlyzyly szyjke,szwu nie zakladali ale do kobca ciazy do 38 lezalam .Nospe tez mialam zapisana ale jak lezalam i nie chodzilam to brzuch nie twardnial wiec nie bralam jej.
Mi niestety twardniala macica nawet jak tylko bardziej spionizowałam się na łóżku w celu zjedzenia posiłku 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
antonna wrote:Ja widze same czerwone serduszka, ale zakladam, ze domyslnie kazda dostala czerwone, bo ja np nie mowilam jaka płeć z USG.Dawid i Kamil💙💙
-
juz macie cos kupione dla bobasów?
My kupiliśmy wózek-gondole(uzywany) bo spacerówke mam joie i ją uwielbiam i łóżeczko dostawne...na ubranka przyjdzie pora jak bede znała płeć na 100% ale jak będzie naprawdę córka to pol skpepu zdaje sie wyniose🙈🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 20:47
Dawid i Kamil💙💙
-
Jaki kupiliście wózek? Ja, miałam przy dwójce adamexa berlette. Jako głęboki był dobry, gorzej z spacerówką wielka i masywna. Dlatego teraz szukam czegoś z mniejszą spacerówką.
Coś polecacie? -
Ja też już po prenatalnych. Wszystko super 😊 na początku tak się denerwowałam, że aż Bąbel fikał w brzuchu, ciężko było pomierzyć. Potem się trochę uspokoił. Szok, że już taki mini człowiek - wychodzi 5,41cm, równo z OM. Zdjęć jakichś fajnych nie mam, same jakieś pęcherze moczowe i żołądki 🤪 między nogami nic się nie pokazało, więc jest szansa na dziewczynkę 😊
Malina330, Anuszka28, asienka30, Czarna32, Karo_lalala, Różowa_90, bridagues, puszek369, Darinka, a.ky.ska, Maybelle, Lexia, Felinka94, antonna, kasha86, megson91 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Anuszka28 wrote:Jaki kupiliście wózek? Ja, miałam przy dwójce adamexa berlette. Jako głęboki był dobry, gorzej z spacerówką wielka i masywna. Dlatego teraz szukam czegoś z mniejszą spacerówką.
Coś polecacie?
Ja już nie pamiętam jakie mieliśmy dla starszaków 😱 dla syna jakiś no name, a dla córki chyba camarelo. Teraz sobie upatrzyłam Thule Urban glide 2, biegowy plus gondola, bo zamierzam jak już podrośnie jeździć na rolkach.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Anuszka28 wrote:Jaki kupiliście wózek? Ja, miałam przy dwójce adamexa berlette. Jako głęboki był dobry, gorzej z spacerówką wielka i masywna. Dlatego teraz szukam czegoś z mniejszą spacerówką.
Coś polecacie?
Takze jezeli chodzi o spacerówki to nie polecam bebetto.pod względem gondoli bardzo na plusWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:07
Dawid i Kamil💙💙
-
Ja to nawet nie myślę o takich rzeczach... 9 lat temu z Julka miałam Joolz, teraz wypadlam z obiegu 🙂 ciekawa jestem kiedy odważę się coś kupić... Ale nie powiem, zaczynam oglądać rzeczy🙂 i się nakrecac
nikessie lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Łóżeczko, wózki, fotelik, wanienka i milion innych rzeczy 🙈 taki mały człowieczek, a tyle potrzeb... Ciekawe o czym zapomnę :p
Jeszcze sobie daje czas na ogarnianie takich rzeczy, póki co, cały czas rozkoszuje się tym jednym, kupionym ubrankiem, takie to słodziutkie 🥰 ale chętnie poczytam co polecacie.
Jutro pobieram NIFTY, jakoś tak mi zeszło.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Czarna32 wrote:juz macie cos kupione dla bobasów?
My kupiliśmy wózek-gondole(uzywany) bo spacerówke mam joie i ją uwielbiam i łóżeczko dostawne...na ubranka przyjdzie pora jak bede znała płeć na 100% ale jak będzie naprawdę córka to pol skpepu zdaje sie wyniose🙈🙉
Czarna32 lubi tę wiadomość
-
bridagues wrote:Mnie jarają laktatory 🙈 czytam wszędzie i szukam idealnego. Macie coś do polecenia?
bridagues, kasha86, megson91 lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
bridagues wrote:Mnie jarają laktatory 🙈 czytam wszędzie i szukam idealnego. Macie coś do polecenia?
bridagues lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja mam po 1 dziecku wozek 2w1 Colettp florino i gondola jest mega ,bo jest spora ,wpzek do prowadzenia super na pompowanych kolakołach ,w zimie super sie sprawdzil.Co do spacetowki to mysle ze wiekszosc tych wozkow to takie masywne te spacerowki sa.Ogolnie wozek mi sie podoba ,ale pozniej jednak zmienilam spscetowke na zwykla bo to trzeba bylo za duzo do auta rozbierac