Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
My z dziewczynami też mamy grupę, założyłyśmy jakoś tak po 30tc żeby każda mogła się pochwalić dzieckiem, opisać swój poród itd.piszemy do dzisiaj, przeszłyśmy razem przez problemy z brzuszkiem, mleka modyfikowane, karmienie piersią, kolory kupek itd. część dziewczyn nawet się spotkała, bo mieszkają blisko siebie.
Ja dzisiaj wizytuje, o 14🙈 zobaczymy kto jest w środku i ruszam z kopyta z wyprawką 😁 -
Nie no oszaleje 🥰❤️🥰🥰 vinted to życie 🤣
Zaczynają spływać paczki które w ilości hurtowej zamówiłam po wizycie żeby sobie tego mojego chłopca jakoś wyobrazić 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 13:12
_Luna_, Anuszka28, Maybelle, Kasik, loveforever1, Darinka, puszek369, Sylvka, bridagues, Różowa_90, Malina330, kasha86 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Ja to sama już nie wiem z jednej strony chciałabym córeczkę, sama mam dużo młodszego brata którym się zajmowałam bardzo i było to mega wsparcie dla mojej mamy i fajnie by też było mieć taką księżniczkę z drugiej strony mąż bardzo chce syna, probuje go nastawiać że może być córeczka ale nie wiem boję się trochę swojej i jego reakcji na ewentualną informację🩷 16.08.2022 👱♀️
-
Ale dziewczyny, jak potem ta grupa działa? Wstawiacie posty na grupie typowo, czy powstaje messengerowy spam? Bo jak to drugie, to ja odpadam, nie cierpię jak mi coś brzęczy i wisi w eterze, szczególnie jak w danym momencie nie mam czasu/ochoty na czytanie, a przewijanie konwersacji mnie osobiście bardzo wkurza. Na forum jest wygodnie, wiem na której stronie byłam i mogę sobie nadrobić.
Ja trochę nie rozumiem argumentu, że tu jesteśmy mniej anonimowe, niż na fb 😅 no jak dla mnie jest wręcz odwrotnie, bo jest niewiele osób, którym cokolwiek powie mój nick- już prędzej musiałby ten ktoś mnie śledzić, czytać co dokładnie piszę itp. Na fb kawa na ławę jest imię, nazwisko, miasto no wszystko... Zdjęcia itp. Ja i tak mam sporo ukryte, ale no dla mnie fb to już jest poziom wyżej, niż pisanie tu, pod fikcyjnym nickiem. I nie, żebym coś chciała ukrywać, bo uważam że i tak dość sporo tu o sobie zdradzam, po prostu ten argument do mnie nie przemawia 😅
Na razie też bym dała temu czas 😉 mnie osobiście jest tu dobrze, lubię fora 😉sara9555 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Maybelle wrote:
Tak btw jeszcze pieluszek, znacie jakieś marki, które są bardziej naturalne? Pytam pod względem ewentualnego chlopca, bo gdzieś słyszałam, że zwykle pampersy szkodzą płodności chłopców 🙈 Nie wiem czy to prawda, ktoś coś wie na ten temat? I jaka jest alternatywa? Oczywiście oprócz wielorazowych, bo na to się chyba nie odważę.
Maybelle, no wielorazów nie przeskoczysz pod tym kątem 😉 ale są alternatywy, tylko to bardziej pod kątem ekologii niż dbania o chłopięce jajka.
https://baranowscy.eu/wordpress/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe-przewodnik-ranking-test/
Tu trochę na ten temat. One są mnien chłonne, bo mniej napakowane chemicznym syfem, także będziesz zmieniać częściej i to może już trochę polepszyć sytuację.
Maybelle lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Lexia wrote:Ale dziewczyny, jak potem ta grupa działa? Wstawiacie posty na grupie typowo, czy powstaje messengerowy spam? Bo jak to drugie, to ja odpadam, nie cierpię jak mi coś brzęczy i wisi w eterze, szczególnie jak w danym momencie nie mam czasu/ochoty na czytanie, a przewijanie konwersacji mnie osobiście bardzo wkurza. Na forum jest wygodnie, wiem na której stronie byłam i mogę sobie nadrobić.
Ja trochę nie rozumiem argumentu, że tu jesteśmy mniej anonimowe, niż na fb 😅 no jak dla mnie jest wręcz odwrotnie, bo jest niewiele osób, którym cokolwiek powie mój nick- już prędzej musiałby ten ktoś mnie śledzić, czytać co dokładnie piszę itp. Na fb kawa na ławę jest imię, nazwisko, miasto no wszystko... Zdjęcia itp. Ja i tak mam sporo ukryte, ale no dla mnie fb to już jest poziom wyżej, niż pisanie tu, pod fikcyjnym nickiem. I nie, żebym coś chciała ukrywać, bo uważam że i tak dość sporo tu o sobie zdradzam, po prostu ten argument do mnie nie przemawia 😅
Na razie też bym dała temu czas 😉 mnie osobiście jest tu dobrze, lubię fora 😉Lexia lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Dzięki, poczytam. Kurcze poszlabym w wielo, gdybym miała miejsce na suszarkę 🙈 Na wynajem będzie ciężko. Jak byśmy byli na swoim, to czemu nie, ale tutaj sobie nie wyobrażam tej góry prania 😂
Tak, przy braku suszarki sama bym moooocno to przemyślała, także rozumiem. Niby wiele mam sobie radzi bez, ale szczerze powiem, że to przekraczałoby chyba moją strefę komfortu 😅 No i tetra np. z suszarki jest o niebo przyjemniejsza, niż taka wysuszona standardowo.
Moze chociaz po domu kup kilka teterek i jak nie wychodzicie, to skorzystaj 😉 albo wręcz na odwrót, pomyśl o wielo na noc, jak rzadziej będziesz zmieniać pieluszki i dłużej się jajka będa kisić 😉 zawsze coś, a te kilka pieluch przy ubrankach nie zrobi aż takiej różnicy 👌🏻Maybelle lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
Ja też jestem za grupą na fb 💜
Z sierpniówkami 2020 mamy właśnie prywatną grupę i codziennie wstawiany jest dzienny post i dyskusja w komentarzach pod danym dniem 💜
Ja jutro wizytuje o 16 🤞🏻
3 tygodnie nie widziałam Lilki, 2 tygodnie temu miałam operację osteofitów w dużych palcach u nóg i naprawdę się stresuje, czy wszystko jest w porządku 🥺
Jeszcze dzisiaj podolog na zmianie opatrunków powiedziała, że mały mam ten brzuch jak na 5 miesiąc 🥺🥺🥺
Oczywiście odrazu zaczęłam sobie wkręcać, że jest coś nie tak po tej operacji 😞06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Maybelle pochwal się, jaki wózek kupujecie?
Puszek mi ostatnio w lidlu zrobiło się słabo przy kasie, na szczęście byłam z moim.
Za grupą jestem, jeśli chodzi o czat to ja potem nigdy tego nie ogarniam xD -
Ja też jestem za grupą, ale bliżej sierpnia 😁 Osobiście byłam/jestem na dwóch i spoko bo nic z tego nie wycieka i można wrzucać fotki. Oczywiście messenger odpada bo też by mnie trafiło 🙈
PaniHa jaki rozmiar wzięłaś tych dresików? Wyglądaj jak nówki! Ja pewnie też się skusze, ale po połówkowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 15:29
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Ja też jestem za grupą, ale bliżej sierpnia 😁 Osobiście byłam/jestem na dwóch i spoko bo nic z tego nie wycieka i można wrzucać fotki. Oczywiście messenger odpada bo też by mnie trafiło 🙈
PaniHa jaki rozmiar wzięłaś tych dresików? Wyglądaj jak nówki! Ja pewnie też się skusze, ale po połówkowych.Sylvka lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
A względem zakupów, to ja jestem team lumpki ❤️ dziś byłam i wyszukałam perełki- mam kilka bodziaków ze 100% wełny merino, piękne rampersy, sukieneczki takie na roczek co prawda, ale na lato będą super ❤️ mam już tych ciuchów wręcz siatki i jaram się, bo za ułamek ceny. Na vinted też niby tanio, ale jak potem dochodzi wysyłka itp, to jednak lumpek nie ma sobie równych 😉 no i można pomacać 😁
Niektóre pewnie sama wystawię kiedyś na vinted i jeszcze na tym zarobię, bo lumpki to ja tylko na wagę uznaję, czyli wersja total budżet 😊
Pokażę Wam te sukienki 😊
Kasik, Anuszka28, puszek369, Darinka, Maybelle, _Luna_, a.ky.ska lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):