Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
DeLaCruz wrote:Kochana, naprawdę rozumiem co czujesz. Też miałam nieplanowane cc i musiałam przeżyć wręcz żałobę po nieudanym porodzie sn. Drugi poród wszystko odczarował
Oby i u mnie się udało 😊 i mam nadzieję że Twój kolejny poród też będzie udany 🤗DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
U mnie pierwszy poród zakończony cc, ze względu na kolizje pępowinową, mała była ciasno obwiązana wokół szyji, spadało tętno, ale odeszły mi rano wody i potem od razu na stół. Teraz jak myślę o porodzie to jestem przerażona. Boję się cc, ale jeszcze bardziej boję się naturalnego, że coś pójdzie nie tak. Już nawet podgadywałam lekarza o cc i raczej nie będzie problemu. Wiem, takie cc bez wskazań to nic dobrego, ale strasznie się boję porodu, szczególnie teraz po cc.
Nie wiem jak to się zakończy, zobaczymy. -
Darinka wrote:U mnie pierwszy poród zakończony cc, ze względu na kolizje pępowinową, mała była ciasno obwiązana wokół szyji, spadało tętno, ale odeszły mi rano wody i potem od razu na stół. Teraz jak myślę o porodzie to jestem przerażona. Boję się cc, ale jeszcze bardziej boję się naturalnego, że coś pójdzie nie tak. Już nawet podgadywałam lekarza o cc i raczej nie będzie problemu. Wiem, takie cc bez wskazań to nic dobrego, ale strasznie się boję porodu, szczególnie teraz po cc.
Nie wiem jak to się zakończy, zobaczymy.
Musisz podjac decyzje w zgodzie ze sobą. Jedne sobie noe wyobrażają miec CC, a inne rodzic SN. Twoj porod, masz prawo wyboru 😘Darinka lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Darinka wrote:U mnie pierwszy poród zakończony cc, ze względu na kolizje pępowinową, mała była ciasno obwiązana wokół szyji, spadało tętno, ale odeszły mi rano wody i potem od razu na stół. Teraz jak myślę o porodzie to jestem przerażona. Boję się cc, ale jeszcze bardziej boję się naturalnego, że coś pójdzie nie tak. Już nawet podgadywałam lekarza o cc i raczej nie będzie problemu. Wiem, takie cc bez wskazań to nic dobrego, ale strasznie się boję porodu, szczególnie teraz po cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 09:53
Darinka lubi tę wiadomość
-
Ja mam zamiar rodzić w Niemczech. Natomiast jeszcze nie wiem co i jak, bo nie przeniosłam tu ubezpieczenia. Oczywiście z partnerem, bo nie znam niemieckiego 😂 Liczę na to, że trafię na polską położną co słyszałam jest wysoce prawdopodobne. Na ten moment latam do PL do lekarza i myślę że jeszcze ze 2 msc tak pociągnę, a potem będzie trzeba się zabrać za papierkową robotę.
-
Ja chodziłam do szkoły rodzenia w poprzedniej ciąży. Zajęcia wyglądały tak, że pierwsza część była teoretyczna (o kp, diecie matki karmiącej, noworodku itp) i praktyczna (ćwiczenia oddechowe, pozycje porodowe, wszystko z partnerem 😊 o ile ta część praktyczna była spoko to z teorii nie dowiedziałam się nic nowego czego wcześniej nie przeczytałam w internecie.
Poprzedni poród miałam razem z mężem i bardzo mi to pomogło, nie wyobrażam sobie inaczej. Teraz może być trudniej ponieważ nie mamy z kim zostawić córeczki, będziemy chyba dzwonić po teściową która mieszka 200km od nas -
Agata.90 wrote:Puszek i inne dziewczyny znające się na rzeczy.W którym miejscu mam szukać detektorem?Ostatnio lekarz pod pępkiem przykładał.Pod pępkiem?Od czego to zależy?Jadę do packomatu po mój detektor🤣
16 tc 1-2 palce powyżej spojenie łonowego
20 tc 2-3 palce poniżej pępka
24 tc wysokość pępka
28 tc 2-3 palce powyżej pępka
32 tc w połowie między pępkiem, a wyrostkiem mieczykowatym
36 tc przylega do.lukow żebrowych
40 tc 1-2 palce poniżej łuków żebrowych
Musisz sprawdzać, ale na tej wysokości znajdziesz dno macicy
-
Kochane jestem po wizycie. Dziewczynki zostają dziewczynkami 💖💖
Na ten moment wszystko jest dobrze. Zmierzył mi szyjkę i powiedział że jest kilometrowa 😅
Jedna gwiazda jest troszkę większa o jakiś tydzień, druga idzie zgodnie z terminem 😊
Mam się umówić na badania genetyczne i kolejna wizyta 13.04 😁loveforever1, puszek369, Maybelle, _Luna_, Anuszka28, antonna, Kira, Lexia, Darinka, DeLaCruz, Kasik, Sylvka, Malina330, Różowa_90, bridagues, megson91, kasha86 lubią tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
loveforever1 wrote:A.ky.ska ale super 😀 gratuluje udanej wizyty. Jakieś zdjęcia masz😀🥰?
Niestety nie udało się im ładnie zapozować 😅
Do tego dość są ruchliwe więc zdjęcia nie są piękne 🤷♀️
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Agata.90 wrote:Puszek i inne dziewczyny znające się na rzeczy.W którym miejscu mam szukać detektorem?Ostatnio lekarz pod pępkiem przykładał.Pod pępkiem?Od czego to zależy?Jadę do packomatu po mój detektor🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 13:15
Dawid i Kamil💙💙
-
Agata.90 wrote:Gdzie ta aplikacje znaleźć?Nie mogę jej odnaleźć.Wydaje mi się że słyszę serduszko bobas ale jak bym na monitorze zobaczyła ile razy bu byłabym prwniejsza że to to😀
-
To jest bardzo trudna decyzja i trzeba się ze sobą zgadzać bo na siłę próbować sn chyba też nie ma sensu jak psychicznie nie jest się gotowym 😊Darinka lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:Ja mam zamiar rodzić w Niemczech. Natomiast jeszcze nie wiem co i jak, bo nie przeniosłam tu ubezpieczenia. Oczywiście z partnerem, bo nie znam niemieckiego 😂 Liczę na to, że trafię na polską położną co słyszałam jest wysoce prawdopodobne. Na ten moment latam do PL do lekarza i myślę że jeszcze ze 2 msc tak pociągnę, a potem będzie trzeba się zabrać za papierkową robotę.
Oj tam nie znasz niemieckiego.. Na pewno znają polskie "kur..." jak będzie bolało 🤣Kira lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Agata.90 wrote:Gdzie ta aplikacje znaleźć?Nie mogę jej odnaleźć.Wydaje mi się że słyszę serduszko bobas ale jak bym na monitorze zobaczyła ile razy bu byłabym prwniejsza że to to😀
Skojarz sobie z pociągiem będzie łatwiej 🙂
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Mam pytanie takie z natury co robić, żeby nie wyjść na wariatkę. Kolejną wizyte mam 30.03 ale zaczynam czuć, że chyba łapie mnie infekcja.
Czy napisać sms do mojego lekarza, co mogę wziąść na to? Kupić sobie coś sama w aptece? Czy dzwonić w poniedziałek i umawiać się na wizytę do kogo kolwiek? Czy biegnąc na IP?
Rozum mi podpowiada napisać mu sms, i ewentualnie coś samemu kupić, ale...pomocy. -
Anuszka28 wrote:Mam pytanie takie z natury co robić, żeby nie wyjść na wariatkę. Kolejną wizyte mam 30.03 ale zaczynam czuć, że chyba łapie mnie infekcja.
Czy napisać sms do mojego lekarza, co mogę wziąść na to? Kupić sobie coś sama w aptece? Czy dzwonić w poniedziałek i umawiać się na wizytę do kogo kolwiek? Czy biegnąc na IP?
Rozum mi podpowiada napisać mu sms, i ewentualnie coś samemu kupić, ale...pomocy.
-
Anuszka28 wrote:Mam pytanie takie z natury co robić, żeby nie wyjść na wariatkę. Kolejną wizyte mam 30.03 ale zaczynam czuć, że chyba łapie mnie infekcja.
Rozum mi podpowiada napisać mu sms, i ewentualnie coś samemu kupić, ale...pomocy.