Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Ooo, podziel się nazwą
kasha86 lubi tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Hej ja w pierwszy dzień świąt czułam się rewelacyjnie, mega apetyt itd. w drugi już gorzej...jednak każdy dzień jest inny. Póki mam objawy to czuję się spokojna. Wczoraj za to mdłości cały dzień, ból brzucha, obrzydzenie do jedzenia.
W środę mam mieć wizyte, ale chyba przesunę bo dopiero co byłam w zeszła środę. Nie wyrobie 🙈
Przez moje dolegliwości już wszyscy wiedzą a w Święta powiedzieliśmy reszcie rodziny, bo każdy już się domyślał, więc zaryzykowałam.
Co ma być to będzie 🙈
U mnie będzie różnica praktycznie równe 3 lata. Też trochę się obawiam jak to będzie , synek teraz nie chodzi do przedszkola, więc będzie to dla niego bardzo duża zmiana, przedszkole i maluch w domu a do tego pewnie dojdą choroby 🙈
A tak z innej beczki? Czy któraś miała w ciąży problemy z próbami wątrobowymi? Wyszły mi znacznie ponad normę i w czwartek mam mieć właśnie USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 09:35
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Jestem po wizycie misiaczek ma 2.2cm 171 uderzeń wszystko ok z usg 9 tydz i mam zakaz chodzenia do tej baby.
Kamień z serca😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 10:03
Maybelle, Bunia89, antonna, Gosia9305, Ani0nka, Różowa_90, Margaret_ja, Kasik, loveforever1, Sylvka, Flame1991, Lili90, Daisy___, kasha86 lubią tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Maybelle jeszcze 2 tyg i zobaczysz ❤️ Ja tez już nie mogę się doczekać
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Ja tez mało co jem tak naprawdę, a wydaje mi się ze jestem jakaś nabrzmiała. Ale to wszystko pewnie woda.
W sumie nic poza suchym chlebem mi nie smakuje
Ja teraz idę na wizytę 2 stycznia wieczorem, zobaczymy co tam u Malucha.04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Ani0nka wrote:Xyzykowa robiłaś betę i proga? Podasz swoje wyniki ?
Święta wjechały tak mocno, że zamiast proga przeczytałam pieroga i zastanawiałam się o co chodzi 😅🤨
Na czas świąt troszkę wylogowałam się z telefonu, ale nadrobiłam wszystkie Wasze wiadomości.
Mam nadzieję, że Święta spędziłyście w spokoju, bez niepotrzebnych napięć, w rodzinnej atmosferze ❤️.
Co do „tkliwości brzucha” mam dokładnie to samo! Brzuszek jeszcze nie wyskoczył, ale razi mnie wszystko co mocniej go ściska przy wzdęciach. Od razu bierze mnie na mdłości jak czuje ucisk 🤭. Więc legginsy ciążowe też przyszły z pomocą.
U nas będą 4 lata i 2 miesiące różnicy między rodzeństwem.
Czarna32 super wieści ❤️ ale wystrzeliła fasolka 😁.
Różowa_90 wrote:Jasne, tylko czekam na info z nazwą, bo oczywiście nie zapisałam od razu
Też jestem ciekawa🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 11:46
Czarna32 lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Dzisiaj już nie plamię i nie mam skurczy miesiączkowych 🙏🏻
Ale obawiam się przez te zmniejszone mdłości i brak bólu piersi 🥺
Pojutrze się wszystko wyjaśni 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Trzymam kciuki za okruszka ❤️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 11:36
-
U nas będzie 2 lata i 8msc różnicy 😊 Córeczka jest wymagająca więc obawiam się, że początek będzie ciężki.
Ja mam przez cały czas okropne mdłości. Praktycznie cały dzień czuję się jak na kacu 🤦♀️ odliczam do drugiego trymestru z nadzieją, że będzie lepiej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już się poddałam mdłościom i jak już nie daje rady to idę po prostu zwymiotować, choć strasznie nie lubię. W pierwszej ciąży ratowałam się drzewkami, przy leżeniu praktycznie wcale nie odczuwam mdłości, ale teraz przy chorej 3 latce w domu i pracy zdalnej to ciezko... Mam nadzieję że uda mi się popracować do końca stycznia.
Co do brzuszka, ja mam wrażenie że objętościowo trochę spadł, ze względu na mdłości, waga jednak nie zmienia się, ale zakładając spodnie które do tej pory były luźne, czuję że już uciskają. Próbowałam z ciążowymi, ale o ile czuję się w nich swobodnie siedzac, tak przy chodzeniu spadają do kolan heh, dobrze że nie muszę do biura chodzić to chociaż mam swobodę w ubiorze i mogę nosić nawet spodnie od piżamy
A jak u Was ? Pracujecie ? Jeśli tak to jak dajecie sobie radę z mdłościami/innymi dolegliwościami ? W pierwszej ciąży pamiętam miałam mega wzdęcia od samego początku, zakładałam długie tuniki i jak siedziałam to rozpinalam spodnie, później problem sam się rozwiązał bo lekarz szybko wysłał mnie na l4 -
Mnie możesz wpisać na 24.08 - tak aplikacja pokazuje póki co 😅06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 37tyg. ale dopiero teraz dowiaduje się czym są ciążowe dolegliwości 🙈 najchętniej ciągle bym spała i mdli mnie bez różnicy czy to rano czy wieczór 🤦🏼♀️ w poprzedniej czasem mnie zemdliło i źle reagowałam na zapach mięsa, a teraz 3 tydzień ciągłych mdłości. Najchętniej posiedzialabym w domu, ale znając życie lekarz na mdłości zaleci mi cukierki imbirowe czy głębokie oddechy 😄🙈 raczej nie liczę na zwolnienie 🤷🏼♀️jakoś trzeba to przetrwać