Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Tam z boku są wymiary ? I ta musi to drugi lekarz potwierdzić, poczekaj jeszcze tydzień, umow się do kogoś innego. Masz opid dokladby ile pęcherzyk ma ? Coś lekarz sugerował?
Tak, to są wymiary pęcherzyka - 8,9 mm 😰
W necie niby jest napisane, że pęcherzyk żółtkowy pojawia się gdy pęcherzyk ciążowy ma 8-10 mm 😰
Lekarz kazał powtórzyć badanie w czwartek dla potwierdzenia 😰
Mam już umówioną wizytę u innego lekarza 😰06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
sara9555 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy jest już jakiś ogólny wymóg na kartę krwi tzn
dwukrotny, potwierdzony wynik, czy wy robicie normalne badanie? Bo mi jeden lekarz powiedział, że trzeba kartę, a babka z NFZ nie wpisała na skierowaniu tylko prywatnie mi kazała, ale nie mówiła żeby to dwukrotne robić
W szpitalu wymagana jest potwierdzona grupa krwi (jak nie jest potwierdzona to szpital pobiera) gdyby było jakieś toczenie, czy coś to no konieczne. No i najlepiej zwrócić uwagę na nazwisko, często kobiety wychodzą za mąż w ciazy na grupie jest inne, w serologii wtedy robią problemy w szpitalu, pacjentka musi oświadczenie pisać i trzeba dowod kserować, że to jej nazwisko, lub na nowo pobieramy. Tak samo wymagane jest powtórzenie w III trym HBS i HIV, czasem WR i HCV, ale tego nie każdy dyżurny się czepia przynajmniej u mnie. Jeżeli czegoś będzie brakowało to szpital oczywiście pobierze. Po za gbs, jak nie ma wyniku kobieta jest traktowana jak dodatni i dostaje normalnie antybiotyk.
Mówię jak było ostatnio jak byłam w pracy m w szpitalu III ref.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 22:12
sara9555 lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Tak, to są wymiary pęcherzyka - 8,9 mm 😰
W necie niby jest napisane, że pęcherzyk żółtkowy pojawia się gdy pęcherzyk ciążowy ma 8-10 mm 😰
Mam już umówioną wizytę u innego lekarza 😰Dawid i Kamil💙💙
-
Maybelle wrote:Mam trochę głupie pytanie, ale nie daje mi to spokoju dzisiaj. Czy chodzicie teraz częściej siku? W poprzedniej ciąży pamiętam, że chyba sikałam częściej. (i w tej straconej również). I na pewno jednym z ciążowych objawów było to, że całą ciążę od samego początku wstawałam w nocy na siku... A teraz ani razu nie wstałam w nocy. W dzień jakoś też specjalnie nie sikam. i trochę mnie to zastanawia. Nie chcę przemyślac za dużo, ale wiecie jak to mózg kobiety.. Milion myśli na minutę i tak mnie to zastanawia. Czy ta ciąża jest jakaś inna, czy co 🤔
Maybelle lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Tak, to są wymiary pęcherzyka - 8,9 mm 😰
Mam już umówioną wizytę u innego lekarza 😰
-
Maybelle, ja w tej ciąży w ogóle nie wstaje w nocy do łazienki 🤷🏼♀️ za to w dzień biegam. Męczą mnie tylko potworne mdłości, a w poprzedniej miałam strasznie nadwrażliwe piersi i odrzuciło mnie od mięsa 🙈 także chyba każda ciąża rządzi się swoimi prawami.
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Mam trochę głupie pytanie, ale nie daje mi to spokoju dzisiaj. Czy chodzicie teraz częściej siku? W poprzedniej ciąży pamiętam, że chyba sikałam częściej. (i w tej straconej również). I na pewno jednym z ciążowych objawów było to, że całą ciążę od samego początku wstawałam w nocy na siku... A teraz ani razu nie wstałam w nocy. W dzień jakoś też specjalnie nie sikam. i trochę mnie to zastanawia. Nie chcę przemyślac za dużo, ale wiecie jak to mózg kobiety.. Milion myśli na minutę i tak mnie to zastanawia. Czy ta ciąża jest jakaś inna, czy co 🤔
W zadnej ciazy nie chodzilam czesciej siku, ani na poczatku ani pod koniec 🤷♀️Maybelle lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
puszek369 wrote:Do krew karty potrzebny jest potwierdzony wynik grupy krwi. Szpital nie wymaga krew karty
W szpitalu wymagana jest potwierdzona grupa krwi (jak nie jest potwierdzona to szpital pobiera) gdyby było jakieś toczenie, czy coś to no konieczne. No i najlepiej zwrócić uwagę na nazwisko, często kobiety wychodzą za mąż w ciazy na grupie jest inne, w serologii wtedy robią problemy w szpitalu, pacjentka musi oświadczenie pisać i trzeba dowod kserować, że to jej nazwisko, lub na nowo pobieramy. Tak samo wymagane jest powtórzenie w III trym HBS i HIV, czasem WR i HCV, ale tego nie każdy dyżurny się czepia przynajmniej u mnie. Jeżeli czegoś będzie brakowało to szpital oczywiście pobierze. Po za gbs, jak nie ma wyniku kobieta jest traktowana jak dodatni i dostaje normalnie antybiotyk.
Mówię jak było ostatnio jak byłam w pracy m w szpitalu III ref.
Mnie sie nie czepiali o panienskie nazwisko na wyniku 😅. Jak sie ktos pytal czemu jest inne to mowilam, ze to panienskie ale na moim wyniku jest tez pesel, a pesel sie nie zmienil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 07:20
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mnie pewnie gin tez wyślę na krzywą wcześniej bo w poprzedniej ciąży z synem miałam właśnie cukrzyce ciążowa
-
Witajcie ☺ Dołączam do was :*
U mnie dopiero leci 6 tydzień. W piątek mam pierwszą wizytę u ginekologa. Zastanawiałam się czy dołączać do tego forum czy nie za wcześnie, ale szczerze bardzo potrzebuję was bo do piątku chyba oszaleje :0
Robiłam w tamtym tygodniu bete i 1 dnia była 240 a na trzeci dzień 540, według kalkulatora było ok. Jutro i pojutrze mam zamiar powtórzyć badania 👍
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Hej Rozgość się Mommy będzie wszystko Oki:)
A ja wróciłam właśnie ze sklepu z Synem i baba mnie opierdolila przede mną w kasie za to ze syn jest w koszyku w wózku a nie w tej dziurce na nogi wiecie o co chodzi. Przecież gdyby tam chciał siedzieć to bym go tak woziła, bym miała więcej miejsca na zakupy. I mówi ze tam się kładzie artykuły spożywcze to ja do niej skoro tak się czepia to jej maseczka tez pozostawia wiele do życzenia ze jej nie chroni- a ona do mnie ze astmę ma i ma pozwolenie, a ja mówię ze jestem w ciąży i nie mogę się denerwować a ta baba do mnie- no nie wiem. A ja do niej czy pokazać? I się zamknęła. Kurwa ludzie się do wszystkiego przypierdola a nie wiedza jaka jest sytuacja ze syn nie chce tam siedzieć w tej dziurze ze wymiotuje jeżdżąc tyłem itd. Ale nie stara baba musi jakbym kurwa nie wiedziała ze jeździ się w miejscu tym wyznaczonym. Masakra debileMommy2 lubi tę wiadomość