X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    I ten sledzik w smietanie z ziemniaczkami. Nigdy tak dobrze nie smakuje jak w wigilie. Ale bym podjadla 😋😋
    Czy ktoś tu mówił o śledziach!? Zjaaaadłabym 😋😋😋 śledzie wchodzą mi teraz w każdej postaci

Majorka, juudi lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    I ten sledzik w smietanie z ziemniaczkami. Nigdy tak dobrze nie smakuje jak w wigilie. Ale bym podjadla 😋😋
    O ciekawe 😄 ale zapomniałam, że przecież kazdy ma inne potrawy na stole i też w zależności od regionu ☺️ śledzik w śmietanie i pulki czasami robię na obiad piątkowy ale nigdy na wigilię nie jadłam i nie spotkałam się. Jak już to z śledziami pod pierzynką lub śledziami smażonymi w occie :) śmieszny temat mamy w czerwcu 🤣 ale aż zaciekawiło mnie co u kogo króluje na stole. U nas musi być barszcz, uszka albo pierogi z kapustą i grzybami, paszteciki z kapustą i grzybami, smażony dorsz (karpia nie lubimy), ryba po grecku (jejku moja teściowa robi najlepszą na świecie 😍), sałatka jarzynowa, z ciast musi być sernik (królewski albo z rosą), makowiec :) moja mama robi jeszcze zupę grzybową i śledzie pod pierzynką a teściowa śledzie w occie, karpia, rybę w galarecie (ja jak robię to tylko łososia), co roku jeszcze teściowa wymyśla coś innego :) np łosoś w cieście

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niedoszła teściowa robiła zawsze zupę rybną z głów karpii - matko jakie to było dobre 😋
    Ja nie robię nic takiego na święta bo wigilia to obiad wigilijny a potem tylko sernik na deser a święta to zawsze u rodziny w gościnie. A na wigilię to ziemniaczki, dorsz bo karpia nie lubimy, kapusta z grzybami a zupa z czerwonej fasoli bo mój mąż ją uwielbia i każe sobie robić (bardzo świąteczna, wiem 😂).

Majorka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karp w panierce z pysznym sosem rybnym na winie mniam mniam. Do tego mamy ziemniaki w mundurkach, pierogi, barszcz z uszkami. Makielki, kutie (ale tego akurat nie tykam 😏). Kapusta z grzybami i nie pamietam co jeszcze 😂 a w tym roku licze na to, ze Wigilia bedzie u nas w domu, bo mamy nadzieje soe wprowadzic po wakacjach :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że zupę rybną taką domową to bym zjadła. Nigdy nie jadłam a w restauracji boję się próbować 🤷 widzę, że nie tylko my karpia nie lubimy 🤣 dorsz jest extra 😄 oj tam zupa z fasoli nie jest zła, niektórzy rezygnują całkiem z tradycyjnych potraw.
    Edit: a właśnie i BIGOS! 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas króluje zupa śledziowa, Barszcz z uszkami, Pierogi, pstrąg lub dorsz czasem karp, śledzie w różnej postaci oraz moje ukochane makiełki..ahh bym zjadla

Majorka, GrubAsia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jesteście na FB więcej tak się odzywacie? Czy tu tylko tak mało? Bo ogólnie wiele mam się nie odzywa i zastanawiam się czy przez te że przeszły na FB czy po prostu przestały pisać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo was tam jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:30

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:51

alicante, Majorka lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ziemniaczki gotowane okraszone cebulką, barszczyk z uszkami, zupa grzybows, karp w galarecie, dorsz zmazony, czasami losos tez jest, śledzi kilka rodzaji - w śmietanie,w oleju, w occie, kluski z makiem,groch z kapustą, pierogi, salatka zawsze jarzynowa. Z ciast zawsze jakies z kremem,sernik i makowiec. Tyle pamietam z zeszlego roku, seldzu bylo chyba 7 rodzaji, u nas zawsze wigilia skladkowa, kazdy cos przywiezie i jest kilkanascie osob.

Moie ulubione to wlasnie sledzik w smietanie z ziemniaczkami. O jeny, jem dopoki nie pekne. Normalnie spac przez to nie bede mogla 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka u mnie nigdy nie bylo klusek z makiem ani kapustt z grochem czy grzybowej. U meza zawsze troche jest,choc malo osob to je 🤷🏻‍♂️ A dzieli nasze rodzinne domy 50km tylko 😂

A no i ryba po grecku. Tez jest :)

🔸28 lat

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jest ktoś z Podkarpacia i je w wigilię zupę kwasówkę ze słodką bułka ? 😁 To nie jest to samo co kapuśniak. Robi się na zakwasie z kapusty kiszonej i dodaje kaszę. O ile dobrze pamiętam, bo sama nigdy nie robiłam ;)

Majorka, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze barszcz z uszkami, smażone pierogi z kapustą i grzybami, sałatka śledziowa z buraczkami, karo smażony, kapusta z grzybami, ryba po grecku, śledzie pod pierzynką, zwykle śledzie z cebulką, śledzie z rodzynkami, kompot z suszu, na słodko koniecznie kluski z makiem /kutia, makowiec, sernik, piernik i takie ciasteczka półfrancuskie z cukrem 😋
    U nas tego dużo ale święta w 'najmniejszym' najbliższym gronie to jakieś 30 osób (z czego tylko 3 dzieci) 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:42

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    25 osób 🙂
    Zapraszamy 😉
    Ja wbije jak już powiem w pracy... Narazie jeszcze milczę 🙈

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaa Twoja kwasówka skojarzyła mi się z kwaśnicą ale bym zjadała taką w górskim schronisku z widokiem 😳💗

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Ja wbije jak już powiem w pracy... Narazie jeszcze milczę 🙈
    Grupa jest tajna- prywtana, nikt z zewnątrz nie widzi ani postów ani komentarzy 😁

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok ile potraw, które pierwszy raz słyszę 😱

Ewelka zupa śledziowa?? Jak to się robi? Makiełki co to? Tak zapraszamy na FB ☺️

Migotka nigdy nie słyszałam o takiej zupie! Ale jestem z Pomorza :) pewnie bym spróbowała bo lubię kapustę ☺️

Enigva klusek z makiem czy kapusty z grochem nie jadłam nigdy 😱

Mamba co to kutia?? Zjadłabym wszystko poza śledziami w rodzynkach 😋

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no zapraszamy na FB.
    Tam piszemy wiecej.
    Ale tu tez zagladamy :)
    Ja juz tuptam przed wizytą w srode :)

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba o tak kompot z suszonych owocow! Zapomnialam o nim a jest taki dobry! 😍

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwaśnica to chyba nie jest to samo, to chyba się na mięsie gotuje,na kwasówkę nie.

Kutię też uwielbiam ♥️

U mojego męża zawsze jest żurek, który je się z sosem z grzybów i ziemniakami. Dla mnie była to nowość, ale nawet smakuje :)

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ