Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Słonecznik na spokojnie. Pogryzienie to raczej później. Początkowo to właśnie ranki się robią, No ja nie miałam żadnych ranek od karmienia jedyne jakie miałam to te od nakłuwania kanalików igła przez CDL. Ale! tez miałam fajne kompresy na sutki multi-mam zakładałam sobie po karmieniu czy po laktatorze.
Wietrzenie tez duzo robi, ja w domu to praktycznie z cycem na wierzchu chodziłam. Wiec duzo czynników u mnie mogło tez wpłynąć na to, ze sutki nie były poranione.
A co do cesarki to uwierz, ze to na prawdę może być bardzo miłe wspomnienie. Ja samo cięcie super wspominam. Żartowaliśmy sobie z anestezjologiem absolutnie nic nie czułam, pamietam dziewczyny mówiły o jakimś uczucia szarpania to ja właśnie nic takiego nie miałam, czekałam na to bo byłam pewna, ze wtedy mi dziecka wyciągną i tak czekam aż nagle Polozna stoi koło mnie i pokazuje mi córkę a ona zaczyna plakac. A ja razem z nią🙈🙈
Jak mnie rano spionizowala Polozna to to było jedyne nie miłe uczucie. Później pod prysznic i jak nowo narodzona 😉
A z jakiego powodu ty masz mieć cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 22:00
-
Żelka1990 wrote:Hartowanie brodawek jak najbardziej tak!! Ale to się robi z głowa a nie trze stara deska … i to mi na szkole rodzenia doradziła CDL.
U nas właśnie odwrotnie 🙈 CDL odradzała.
Sama nic nie robiłam i nie miałam problemu, ale ja ogólnie nie miałam żadnego z kp 🤷🏼♀️ raz mi się kanalik zatkał, zreperowałam ;P
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej z Rana. Ja ostatnio mam bezsenne noce. Obudze sie i nie mogę zasnąć.
Dziewczyny nosisie ze soba wszędzie teczkę z kartą ciąży?
Na spacer? Na zakupy? Do znajomych na kawe? Czy tylko do lekarza?
Lekarz mówił mi ze mam ze sobą zabierać wszędzie w razie czego bo nie wiadomo kiedy może Nam sie zrobić słabo a tam jest wszystko vo potrzebuje lekarz czy pogotowie. Grupa, krei, przebieg ciazy, to ze mamy Cukrzyce ciążowa ( ja mam napisane na zaswiadczeniu nawet jaką insuline i jakie dawkowanie mam na dzień dzisiejszy) -
Hej👋
Dzięki dziewczyny 😘 już jestem po wypiciu i teraz siedzenie 🥱
Ana ja nie noszę póki co🤷♀️ lekarz z jednej strony ma rację, ja bym się bała,że zgubię 😅 ale myślę,że po 35 tygodniu zacznę nosić 😃17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ja cała teczkę z kartą ciąży badaniami itd wożę w aucie leży sobie z tyłu na siedzeniu mi nie przeszkadza a ja i tak się wszędzie poruszam autem to można powiedzieć że mam ja prawie pod ręką01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Hejka🙂
Malinowa, ✊za krzywą.
Ja też raczej kartę tylko do lekarza, ale fakt, że jakby co, to jednak warto ją mieć przy sobie. Tyle że ja się nigdzie nie ruszam.
U mnie wczorajszy reżim dietowy przyniósł efekty. Po głównych posiłkach miałam 115, 113 i 110. Dziś rano na czczo 88.Żelka1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Malinowa,oby Ci ten czas szybko zleciał
Co do nakładek,w takim razie sprawa do przemyślenia.Jeżeli chodzi o wędzidełko,to tylko CDL jest w stanie ustalić,czy jest ono w porządku?
Żelko te kompresy multi-mam używasz po każdym karmieniu,czy ściągnięciu pokarmu?
Jeżeli chodzi i moją cesarkę,to ja będę miała ją wykonywaną ze względu na bardzo powiększoną tarczycę, niestety udusiłabym się w trakcie porodu SN.
A co do samej cesarki,mam nadzieję,że wszystko pójdzie sprawnie i aż tak bardzo nie odczuję nieobecności R.w tak ważnym dla nas momencie.Żelka1990 lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
I.Ana.I wrote:Hej z Rana. Ja ostatnio mam bezsenne noce. Obudze sie i nie mogę zasnąć.
Dziewczyny nosisie ze soba wszędzie teczkę z kartą ciąży?
Na spacer? Na zakupy? Do znajomych na kawe? Czy tylko do lekarza?
Lekarz mówił mi ze mam ze sobą zabierać wszędzie w razie czego bo nie wiadomo kiedy może Nam sie zrobić słabo a tam jest wszystko vo potrzebuje lekarz czy pogotowie. Grupa, krei, przebieg ciazy, to ze mamy Cukrzyce ciążowa ( ja mam napisane na zaswiadczeniu nawet jaką insuline i jakie dawkowanie mam na dzień dzisiejszy) -
Słonecznik90 wrote:Malinowa,oby Ci ten czas szybko zleciał
Co do nakładek,w takim razie sprawa do przemyślenia.Jeżeli chodzi o wędzidełko,to tylko CDL jest w stanie ustalić,czy jest ono w porządku?
Żelko te kompresy multi-mam używasz po każdym karmieniu,czy ściągnięciu pokarmu?
Jeżeli chodzi i moją cesarkę,to ja będę miała ją wykonywaną ze względu na bardzo powiększoną tarczycę, niestety udusiłabym się w trakcie porodu SN.
A co do samej cesarki,mam nadzieję,że wszystko pójdzie sprawnie i aż tak bardzo nie odczuję nieobecności R.w tak ważnym dla nas momencie.Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Żelko dziękujemy,na pewno informacja o takiej maści się przyda ☺️
A jeżeli chodzi o lanolinę,to stosujecie tą z Ziaji,czy jakąś inną?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Żelko dziękujemy,na pewno informacja o takiej maści się przyda ☺️
A jeżeli chodzi o lanolinę,to stosujecie tą z Ziaji,czy jakąś inną? -
Ja lanoline tylko z ziaja a ta masc nazywa się Salcoseryl16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
https://www.aptekawsieci.pl/pl/p/Solcoseryl-masc-2%2C07mg1g-20-g/4161416.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Ja lanoline tylko z ziaja a ta masc nazywa się Salcoseryl
Maść o zawartości bezbiałkowego dializatu z krwi cielęcej. Ułatwia procesy regeneracyjne i naprawcze w obrębie komórek oraz przyspiesza odnowę tkanek. Odpowiedni na małe rany, owrzodzenia, oparzenia I i II stopnia. -
Solcoseryl miał super żel dentystyczny i wycofali
Kartę staram się nosić ze sobą, acz czasem zapominam.
Wędzidełko nie tylko CDL oceni, w zasadzie powinien to robić neonatolog albo położna od razu w szpitalu - i tu naprawdę polecam się upomnieć, bo nie zawsze sprawdzają, a potem dramat, że dziecko nie je Miałam na sali dziewczynę, która właśnie sama poprosiła i bardzo dobrze, podcięli dziecku już w 2 dobie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Bardzo rzadko w szpitalu podcinają. Ja tym razem się upomnę o sprawdzenie od razu w szpitalu, ale z tego co się dowiedziałam w Koperniku nie podcinają. W Ujastku to nawet nie sprawdzali nawet CDL o tym nie pomyślała, ze powiedzieć czy cokolwiek No ale ja ogólnie to mam nadzieje, ze ta kobieta tam już nie pracuje 🙈
-
Marcysiu czy jest szansa na zrobienie aktualizacji na pierwszej stronie, by tam widniały osoby, które się udzielają? Bo ja lubię sobie przypominać, która z nas mniej więcej w którym etapie jest ciąży 😃 jakoś wtedy szybciej te tygodnie mi lecą 🙈a ja tak baaaaardzo chciałabym już listopad nie wiem czemu, ale ogromnie bym chciała, żeby ten październik „pstryk” i już zleciał.
Wichrowe ty jeszcze tydzień i lll trym zaczynasz tak?Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
No to fakt że sporo dziewczyn z początku już się nie odzywa a szkoda bo od każdej można się czegoś nowego dowiedzieć podzielić informacjami poradzić itd
Ja też już bym chciała żeby nawet grudzień był jak nie lubię zimy i świąt tak teraz na nie czekam 😁 mam nadzieję że szybko zleci tak jak do tej pory mi leciał czas01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊