Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Ja też wstaje co godzinę na siku... Jak nie jeden bobas mnie budzi to teraz od razu drugi w brzuchu 🤣 nie dane jest mi się wyspać xD może jeszcze ze trzy lata i prześpię chociaż jedną noc 🫠
Czy tylko ja tak rzadko chodzę na wizyty do prowadzącego, bo co 4tygodnie? 🫣
Nie, ja też co 4 tygodnie ale teraz poszłam dodatkowo na NFZ bo w niedzielę mówimy rodzicom i chciałam jeszcze skontrolować. Ale tak to normalnie chodzę do swojego lekarza co 4 tygodnie.
Margareetka, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Tak ona bardzo dobrze śpi, ale muszę być obok niej w łóżku. W taki sposób często przesypia całe noce. Jak nie ma mnie w łóżku to standardowa jej pobudka jest ok 23. Jest strasznym przytulasem od małego i często nas stópkami dotyka żeby tylko mieć pewność że jesteśmy obok. Gdybyśmy z nią nie spali to byłoby dużo gorzej, a jako niemowlak była nieodkladalna
My też śpimy razem, teraz próbuje chociaż na pierwszy blok snu odłożyć do łóżeczka i dopiero śpi z nami od połowy nocy. On ma lekki sen, mąż chrapnie głośniej i się już kręci i przebudza 🫣
Super, że tak fajnie śpi. Jest nadzieja, że mój gagatek też w końcu zacznie spać lepiej 😊
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Jakaś zawiedziona się czuje tym oczekiwaniem na wynik Nifty, mocno się nastawiłam że będę go miała przed USG prenatalnym, a tu już po usg a wyników nadal ani śladu
Może warto przedzwonic? Podpytać? Jak widzę to dziewczyny faktycznie mają w tym samym tygodniu jak robią na jego początku. -
Faktycznie aż dziwne że wyników nie ma, z reguły na nifty nie czeka się jakoś długo, zadzwoń i dopytajZagadka919 wrote:Jakaś zawiedziona się czuje tym oczekiwaniem na wynik Nifty, mocno się nastawiłam że będę go miała przed USG prenatalnym, a tu już po usg a wyników nadal ani śladu
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Hej, miałyście jakieś takie pomarańczowe plamienia kiedykolwiek? Wczoraj ćwiczyłam z fizjo, trochę było ćwiczeń brzucha, i dzisiaj rano na papierze jakieś takie zabarwione coś… nie wiem, czy panikować i zaklepywać wizytę na wieczór, czy czekać… nawet chciałam odwołać z rana krew na Felię, ale zrobiłam… jako naczelna panikara już mam stado czarnych myśli.👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
May-girl wrote:Hej, miałyście jakieś takie pomarańczowe plamienia kiedykolwiek? Wczoraj ćwiczyłam z fizjo, trochę było ćwiczeń brzucha, i dzisiaj rano na papierze jakieś takie zabarwione coś… nie wiem, czy panikować i zaklepywać wizytę na wieczór, czy czekać… nawet chciałam odwołać z rana krew na Felię, ale zrobiłam… jako naczelna panikara już mam stado czarnych myśli.
Ja bym obserwowała. Możliwe że podkrwawiła ci szyjka macicy po prostu. Jakbyś miała jeszcze jakieś objawy to dopiero bym poszła do lekarza. A jak mocno cię to stresuje to idź do lekarza
May-girl lubi tę wiadomość
-
W zeszłym tygodniu miałam jasnożółte plamienia. Jeśli jeszcze raz się pojawią to sprawdź czy nie mają jakiegoś dziwnego zapachu i czy nic na dole Cię nie piecze. U mnie na szczęście szybko zniknęły, czasem tylko pojawia się trochę jasnego śluzu jak na dni płodne. Możliwe, że podczas wysiłku gdzieś tam jeszcze stara krew wymieszała się ze śluzem i stąd ten kolor. Będzie dobrze 👍May-girl wrote:Hej, miałyście jakieś takie pomarańczowe plamienia kiedykolwiek? Wczoraj ćwiczyłam z fizjo, trochę było ćwiczeń brzucha, i dzisiaj rano na papierze jakieś takie zabarwione coś… nie wiem, czy panikować i zaklepywać wizytę na wieczór, czy czekać… nawet chciałam odwołać z rana krew na Felię, ale zrobiłam… jako naczelna panikara już mam stado czarnych myśli.
Nie wchodziłam na forum od wielu dni - ale wysyp kawalerów ♥️ mam nadzieję, że dołączę do tego grona bo marzy mi się syn ale co ma być to będzie 🙂 może już za tydzień czegoś się dowiem na prenatalnych.
Dziękuję Dziewczynie, która podpowiedziała, że przed badaniami warto zjeść coś słodkiego
w ogóle fajnie poczytać rady już doświadczonych Mam, to moja pierwsza ciąża i mam wrażenie, że nie ogarniam 🙃
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Usłyszeli moje prośby chyba 🤭 Mamy wynik nifty, zdrowy chłopczyk.🥹
May-girl, Rosiek, Buburuza, Nayshea, Kinia197, Margareetka, yecikowa, monii00, tosiekk, Jusia92, molierowa, Haven, Karola_90, ANIELKA, dori, asiajoanna, baby33, Esbe, _Dysia_, Bakallia, Vergeet, Werox, Aga_92, Annette. lubią tę wiadomość
-
Zagadka919 gratulacje zdrowego chłopca 💙
U mnie przeczucie na dziewczynkę dla równowagi, duży brzuch i nie muszę golić codziennie nóg 😂
Zauważyłam, że zazwyczaj gdzie były same dziewczyny to potem one mają samych chłopaków. U mnie w rodzinie jest taki przypadek i zastanawiam się od czego to zależy.
Zagadka919 lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
03.08.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
To ja się dziś pochwalę moim dużym brzuszkiem 🙈 w pierwszej ciąży miałam taki na początku trzeciego trymestru, a nie drugiego 😅

album zdjęć online
Buburuza, Haven, tosiekk, yecikowa, monii00, ANIELKA, dori, baby33, asiajoanna, jaskra, Zagadka919, _Dysia_, Bakallia, Rosiek, Iza., Werox, Malinaaa2024, Kinia197, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Margaretka Piękny bebolek 🫶
U mnie od mamy same siostry. Siostry mają tylko córki. I mój syn 😅 okruszek rodzynek.
Ja aktualnie mam fazę ze chciałabym córeczkę ❤️ czekam na Nifty. Któraś z nas jeszcze też czeka? Razem raźniej ❤️
Mnie dzis boli brzuch bardziej niż wczoraj. Ale znalałam tętno boba. Za to zadzwoniłam do taty czy mógłby odebrać małego ze żłobka. Jak wrócili do domu to przyniósł tacie telefon i powiedział „dziadzia halo mamuć” zadzwonili do mnie wysłał mi 100 buziaków pokazał misie no i pytam się go czy po niego przyjechać, a on „nieeeeeeeeee ja tuuuu, babcia, dziadzia, mamuć nununu pa paaaaaaaa” wysłał buziaka i poszedł. Chyba tęsknił, ale dobrze mu u dziadków.
Pewnie będzie znowu oglądał z moim ojcem ogniem i mieczem 😅😅😅😅😅 mam z tatą wspólnego yt premium i ostatnio jak mi piosenka przeskoczyła na teledysk właśnie z ogniem i mieczem i Bohun wjechał na koniu to młody przybiegł i zaczął brawo bić 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:34
Margareetka, Haven, yecikowa, monii00, Zagadka919, Rosiek, Werox, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Zagadka, na takie wieści warto było czekać! 🥰🩵
Margaretka, piękny brzuszek! Zazdroszczę Wam tych widocznych brzusiów. U mnie kilka tygodni temu się zaokrąglił, ale wyglądam po prostu jakbym miała wzdęcie, z ciążą to ma niewiele wspólnego 😂 mieszczę się jeszcze w jeansy sprzed ciąży. a rano to w ogóle nie widać praktycznie nic… czasem się zastanawiam jak ten 7 cm człowiek się tam ukrywa, że sie ten brzuch nie chce porządnie pokazać 🤭
Buburuza, molierowa, Zagadka919, Margareetka, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
molierowa wrote:Piękny brzuszek!
Ma któraś z Was też tyłozgięcie macicy? Długo w pierwszej ciąży czekałyście na brzuszki?
Tak,
Ale ginek mówił, że to kwestia tego, że mięśnie nie chcą ulec u trzymają wszystko w ryzach.
Długo rósł na boki zanim strzelił do przodu
w sensie zjadł mi wcięcie w tali 
Ale spokojnie. Doczekasz się i będzie piękny ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 16:43
molierowa lubi tę wiadomość
-
molierowa wrote:Piękny brzuszek!
Ma któraś z Was też tyłozgięcie macicy? Długo w pierwszej ciąży czekałyście na brzuszki?
Ja mam tyłozgięcie i w pierwszej ciąży koło 13 tc brzuszek był już lekko zaokrąglony.
Buburuza, molierowa lubią tę wiadomość
-
Po 10 dniach przyszły wyniki Nifty.. Wszystkie ryzyka niskie! I powiększamy grono o kolejnego chłopca ( jak to jest być mamą chłopca?!)💙 jutro jeszcze prenatalne więc już z większym spokojem ale nadal są obawy.
Buburuza, baby33, Haven, Karola_90, Nayshea, Margareetka, Zagadka919, Rosiek, yecikowa, monii00, Jusia92, dori, Aga_92, _Dysia_ lubią tę wiadomość