X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Emilka plamiła już wcześniej... dlaczego ona się nie położyła do wyrka pisała cały czas ze jest pełna energii.... no i stres

Jezu, zeświruje jak nie usłyszę jakiejś odpowiedzi od niej.. musi być dobrze

• liri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra... powiem wam, ze od mojego krwawienia 11 maja mam za kazdym razem stresa jak ide sie wysikac, ze na papierze cos bedzie... to jest straszne:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny..inne pytanie- czy któras z was miała lub ma nadcisnienie w ciazy?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri ja tez i nie tylko jak idę się wysikać ściągam majtoly tylko kiedy nadarzy się okazja żeby sprawdzić...

ja zapomniałam ze muszę się pakować...musze zabrac dla mlodego wszytko..

zabiore laptopa ciekawe czy bedzie tam zasieg internetu..

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    dziewczyny..inne pytanie- czy któras z was miała lub ma nadcisnienie w ciazy?

Nie małam i chyba teraz też nie. W czymś ci trzeba pomóc bo jeśli chodzi o leki, może coś wymyślimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 07:59

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    liri ja tez i nie tylko jak idę się wysikać ściągam majtoly tylko kiedy nadarzy się okazja żeby sprawdzić...

ja zapomniałam ze muszę się pakować...musze zabrac dla mlodego wszytko..

zabiore laptopa ciekawe czy bedzie tam zasieg internetu..

Ja znów noszę tylko białe majtki...
    Emilka na suwaku ma zaznaczony 10 tydzień chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 08:21

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi co tam u Ciebie?
    dziś chyba wizyta co? albo jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 08:34

• liri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy biore leki..dostalam od mojej gin Dopegyt. ale jestem załamana tym, że w ciąży muszę brac leki... i jak cos sie stanie dziecku to chyba umre:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż wczoraj też zabrał laptopa abym nie świrowała..
    Emilka nadal nic nie napisała :( Jezu mam nadzieje,że jej pomogli w szpitalu i będzie dobrze..
    Ja też wciąż się martwię czy nie plamię..normalnie momentami czuję,że fiksuję :/
    11 czerwca mam operację córeczki i narazie na tym się skupiam i tym się martwię..

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi - miłego wyjazdu, zazdroszczę Ci tego morza, my wyjeżdżamy 21 lipca dopiero :(

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    znaczy biore leki..dostalam od mojej gin Dopegyt. ale jestem załamana tym, że w ciąży muszę brac leki... i jak cos sie stanie dziecku to chyba umre:(

No akurat nie masz się czym tak stresować. Dobrze, że bierzesz Dopegyt, bardzo bezpieczny dla dziecka a nadciśnienie może zagrażać i maleństwu i tobie również. Dbaj o siebie, pilnuj zaleceń lekarza i do przodu. A przed ciążą liri też miałaś problemy z ciśnieniem?

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope my tylko czekamy na unormowanie sytuacji i najchętniej zwijam małego nad Bałtyk. Ale prócz problemów w ciąży mam na głowie jeszcze plany związane z własną firmą. Mam nadzieję, że jakoś to uciągnę. We wrześniu jedziemy na trzy tygodnie do sanatorium. Już się boję jak to wszystko pogodzimy.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska- my też jedziemy nad Bałytyk, do miejscowości i do Ośrodka, do którego jeździmy od 4 lat :)Tacy sentymentalni jesteśmy...pomalutku wszystko sobie poukładasz a odpoczynek Ci się przyda teraz! Ja też myślę o własnej firmie od kilku lat ale strasznie się boję..kocham swoją pracę chociąż wykańcza mnie psychicznie i fizycznie i sama nie wiem, w którą stronę iść..

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam takich pasjonatów wybrzeża, jak ty
    Mój mały dużo w tym roku choruje i zmiana klimatu jest wskazana. Stąd ten Bałtyk. Przez oststnie lata troszkę polataliśmy po świecie. Z małym dzieckiem da się! Nasze morze wykańcza mnie pogodą i temp wody. We wrześniu jedziemy nad Bałtyk do sanatorium. Dostaliśmy z nfz. A teraz jak nie uda się zdobyć lokalu pod aptekę albo kredyt nie chwyci, pakuję się i jedziemy z synkiem wcześniej.
    A macierzyński i wychowawczy to dory okres, żeby spróbować swoich sił, podobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 10:07

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki mamuleska- uspokoiłas mnie ze ten lek jest bezpieczny. mialam problemy..ale co lekarz to inna diagnoza i olałam problem. balam sie tylko o ten lek, zeby nie zaszkodzil:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Ja dzisiaj byłam bez komputera i dopiero teraz mogę się odezwać.
    Wizytę mam jutro na 17:20

Mamuleska to prawda od kiedy pojawia się w nas nowe życie rozpoczyna się nasze macierzyństwo. To już wtedy zaczynamy dbać o rozwój maluszka , strach o jego życie o to malutkie życie...

A o Emilkę też się martwię ale wierze ,że wszystko będzie dobrze MUSI BYĆ

mamuleska lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    dzieki mamuleska- uspokoiłas mnie ze ten lek jest bezpieczny. mialam problemy..ale co lekarz to inna diagnoza i olałam problem. balam sie tylko o ten lek, zeby nie zaszkodzil:(

Liri to niedobrze, że zaniedbałaś swoje zdrowie. Teraz za to będziesz miała dla kogo o siebie dbać! I po ciąży też musisz o sobie myśleć.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zgłosiłam w DKMS, że jestem w ciąży, żeby mnie zawiesili na czas ciąży. Dobrze, że w telewizji dziś trąbią o DKMS, przypomnieli mi. A wy może jesteście też zarejestrowane jako potencjalni dawcy szpiku?

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny mamuleska przypomniałaś mi żeby zawiesić!!!!! ja też zarejestrowana od 2011

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tu dzisiaj tak cichutko...
    Emilka się nie odzywa...
    Mamuleska a jak u Ciebie leżenie bo mnie to dopada przygnębienie...
    Czuje się trochę jak w więzieniu a do tego za oknem masakra szaro ,buro

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ