X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam te nasze wizytowe dzisiaj? juz powinne byc dawno po... ja bym tez najchetniej poszła do gina sprawdzic czy wszystko ok..ale była, 5 dni temu... bez sensu:) zaraz bedzie pizza:)hehe

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny...czy któras z was robi żelowe paznokcie? zastanawiam sie czy mozna w ciazy? opinie sa rozne. w szpitalu lezała ze mna dziołszka co robiła w ciazy bez problemu

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki:) ja już po wizycie.Jest piękny pęcherzyk, już na fotelu lekarz stwierdził że będzie już ładnie widać. Na usg stwierdził że będzie pisklaczek bo w rogu się zadomowił. Za 4 tygodnie kolejna wizyta i podstawowe badania. I znów z tego stresu zapomniałam zapytać czy z mężem można bara bara;p ale jak wszystko w pożadku to chyba można

relg3e5ejwatx9hx.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Madzia:) a jaki duzy twój pecherzyk??:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOP83 widzę, że nasi mężowie to ten sam typ - jak czytałam Twoją wypowiedź to tak jakbyś opisywała mojego :) Też podziwiam tego mojego męża :) teraz tym bardziej 'dostał na głowę', bo poczuł się odpowiedzialny i niesamowicie przejęty o przyszłość - w końcu dziecko w drodze :)

Uśmiałam się z tych majtek z myślą o ginku :):):)
    Ja również muszę poszukać bielizny, ale dlatego, że obecna robi się ciut niewygodna - piersi takie nabrzmiałe, że obecne staniki mnie uwierają. W ogóle ostatnio zaczynam zauważać wzmożone zmiany ciała. Mój układ krwionośny jest już mega widoczny, jak nigdy :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz że zapomniałam go zapytać i on też nie mówił albo byłam w takim szoku że nie usłyszałam co bardziej prawdopodobne hehe.Ale tak patrząc na wydruk z usg wydaje się oki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 16:41

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze z Emi na czerwcowych staraniach i znam ją z innego forum :)

Emilka ma mieć jutro jeszcze rano bardzo czułe i dokładne micro usg i po tym ostateczna decyzja !!! ale beta spada i myślami szykuje się do zabiegu i jest bardzo smutna

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo pozdrów ją od nas i życz dużo siły!!!!!!!!!!!! ehh sama wiem jak to jest i ile siły potrzeba żeby przez to przejść!!! ale wierze że doczeka pięknego zdrowego bobaska

relg3e5ejwatx9hx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liri smacznego :) ja na pizze skusiłam się wczoraj :)
    W ogóle dziewczyny macie już zachcianki i ulegacie pokusom, które są mega kaloryczne? Mój lekarz na pierwszej wizycie zrobił mi wykład co powinnam jeść, czego nie... wszystko co jadłam okazało się złe :P tzn kaloryczne lub niezbyt wartościowe (makarony itp.) a lekarz stwierdził, że nie powinnam przytyć więcej ok 12 kg. Tym samym zero cukru, tłuszczu, białego pieczywa itp. Oczywiście stosuję się do tego z umiarem, mam na uwadze zalecenia ale też nie odmawiam sobie wszystkiego. A jak u Was? Niektórzy twierdzą, że nie należy odmawiać sobie czegoś, na co ma się ochotę - najwyraźniej potrzeby organizmu wzywają :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo trzeba się pilnować, ale bez przesady, ja jem wszystko na co mam ochotę.Mam zamiar wprowadzić więcej ryb, warzyw, owoców,ale drastycznie diety nie zmieniam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 10 kg. Uważam, że odpowiednio. I tak się musiałam odchudzać. A teraz czarno to widzę. Jeść mi się ciągle chce i ... dużo lepiej gotuję! Pewnie pobiję poprzedni rekord. Próbuję się ograniczać ale nic z tego mi nie wychodzi. A niezdrowa wpadka od czasu do czasu, nie zaszkodzi nikomu. Wiadomo, że w mc donaldsie na codzień jadać nie będziemy.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dziewczyny pisze z Emi na czerwcowych staraniach i znam ją z innego forum :)

Emilka ma mieć jutro jeszcze rano bardzo czułe i dokładne micro usg i po tym ostateczna decyzja !!! ale beta spada i myślami szykuje się do zabiegu i jest bardzo smutna

Bardzo prosimy pozdrów ją od nas i przekaż, że mimo wszystko trzymamy tu wszystkie za nich kciuki, że ma nasze wsparcie i modlitwy.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    hej kobitki:) ja już po wizycie.Jest piękny pęcherzyk, już na fotelu lekarz stwierdził że będzie już ładnie widać. Na usg stwierdził że będzie pisklaczek bo w rogu się zadomowił. Za 4 tygodnie kolejna wizyta i podstawowe badania. I znów z tego stresu zapomniałam zapytać czy z mężem można bara bara;p ale jak wszystko w pożadku to chyba można

Madziu czy u was biło już serduszko? Nie denerwuj się, ale mamy ten sam termin owulacji i tak się zastanawiam, kiedy jest szansa najszybciej usłyszeć. Różnie różne źródła podają. Mnie ustawił lekarz wizytę na 19.06 bo wtedy już na 100% powinno być ale ja oczywiście pewnie nie wytrzymam z niecierpliwości.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie było widać serduszka był sam pęcherzyk ja owulacje wyznaczoną miałam na 11 maja ale wydaje mi się że była 2-3 dni później za 4 tyg będzie już piękne serduszko.Jak ja wytrzymam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różnie to piszą, 6 tydzień, 7 tydzień. Ah, dużo cierpliwości nam trzeba.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mąż wróci to wstawię fotke,u mnie dopiero zaczyna tworzyc się zarodek.Ja nie widziałam ale lekarz powiedział że już coś się zaczyna.Ale uspokoiłam się już jak wiem że dobrze się pęcherzyk zagnieździł więc teraz musi się udać

A czy wy robiłyście powtórnie bete?. Ja robiłAM raz i powtórka po 72godz.Czy za jakiś czas lepiej zrobić dla pewności bo wizyta za 4tyg?czy czekać i starać się nie zwariować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 17:54

mamuleska, deJzi lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:

no i bardzo mnie to cieszy nareszcie jakas pozytywna wiadomosc :) teraz dlugi miesiac czekania :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie z dzidzią wszystko dobrze serduszko bije :)
    Mam polipa i pewnie dlatego to plamienie ale dla bezpieczeństwa mam leżeć i brać luteinę . Mam jeszcze guzka na jajniku ale nie wiadomo co to może torbiel ale powiedział żeby się tym nie martwic będziemy to obserwować.

kasiulek, mamuleska, deJzi lubią tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asi swietna wiadomosc ze serduszko stuka :) juz bedziesz spokojniejsza
    a kiedy nastepna wizyta???
    no i odpoczywaj duzo :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień idę po zwolnienie więc się dowiem co i jak dalej :)
    Troszkę oddechu no i powiem ,że nawet takie wyjście do lekarza po tygodniu leżenia to normalnie atrakcja ;)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ