X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dawnooo mnie tutaj nie było, a tyle sie wydarzyło....

Asi gratulacje :) my sie wybieramy do lekarza w sobotę, 09.06.2013 , akurat tydzien przed nasza 1-sza rocznica i mamy nadzieje, ze serduszko będzie ładnie biło :)

Za emilke trzymam bardzo mocno kciuki, ja tez wieże ze wszystko sie ułoży i będzie dobrze. W styczniu będziemy tutaj opowiadać o naszych pociechach. Nie moze byc inaczej!!!!!

Ja juz nie jem tak dużo jak wczesniej, jem juz normalnie. Dużo owoców, mało słodyczy, pizza, kfc czy mc tez sie zdarzają hihi ;) w końcu wszystko jest dla ludzi :D popołudniami praktycznie non stop śpię, rano wstaje to czuje sie jak kopnieta w beret :/ mam tez lekkiego stresa przed powiedzeniem w pracy, ze jestem w ciazy.... :/ o szefa nie chodzi, tylko o moja kierowniczka.... Bleeeee, nigdy nie wiadomo jak dwulicowa osoba sie zachowa ;)z drugiej strony, koleżanki powiedziały ze nie mam sie co stresowac, denerwować bo to moje życie i nasza decyzja, a jej nic do tego.... Tylko czasem łatwo sie mówi hihi

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hip hip hurrra
    Bardzo się cieszę laski, że w porządku. Martwię się teraz chyba już za nas wszystkie.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak ja też już tak mam. Tyle ciąż przeżywam :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi jesteś tydzień wyżej niż ja i było serduszko. Może u mnie za tydzień też by się udało? Zaczynam schizować.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi dbaj o siebie koniecznie :) Cieszy mnie, że u Was wszystko w porządku!
    Zazdroszczę Wam, że odwiedziłyście swoje dzieciaczki, ja muszę poczekać jeszcze ponad tydzień. A ciekawość mnie żżera. W pt jadę odebrać wyniki badań.

Ja też staram się ograniczać słodkości, wykluczyłam makarony, sosy i inne takie. Uczę się gotować na nowo i sporo eksperymentuje w kuchni :) Oczywiście zdarza mi się mieć napady i zjadam całą czekoladę albo tak jak obecnie paczkę ulubionych ciastek :) Narazie waga idzie w dół, jak zacznie iść w górę postaram się te napady opanować :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj te schizy to normalne. moja gin powiedziala, zeby nie patrzec za bardzo na ,,termin" według OM. Mi powiedziała, że przy pęcherzyku 20mm powinno powoli sie coś pojawiac, przy takim ,,oldschoolowym" usg. najpózniej przy 25mm musi sie pojawic dzieciatko i serduszko:)
    mamuleska ja tez strasznie schizowalam... mozesz sobie poczytac na wczesniejszych stronach..bo przy 16mm nie bylo nic widac, i nie dałam sie przekonac ze bedzie ok:) a teraz mam juz 1,2cm dziecko z pieknym bijącym serduszkiem pod moim sercem:)

mamuleska, kasiaks lubią tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi muszę napisać dziś wieczór pozew do sądu pracy. Myślałam, że z moim fajowym pracodawcą dogadam się w tym tygodniu. W poniedziałek nie dał rady się spotkać a dziś nie odbiera telefonu. Dostałam natomiast sms-a o takiej treści:
    Diabeł usiadł dziś na ogonie, zadzwonię
    Może ktoś mi przetłumaczy o co chodzi, nie znam takiego przysłowia. Czy mnie ktoś obraził może? Może to miało znaczyć, spadaj?
    Nie mam już siły. Zgłaszam w zus wypowiedzenie. O resztę kasy, odszkodowanie i świadectwo pracy upomnę się w sądzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 18:47

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy ze mu dzisiaj nic nie wychodzi i ma duzo na głowie... ze diabel łazi za nim krok w krok:) zero obrazy kochana

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ojj te schizy to normalne. moja gin powiedziala, zeby nie patrzec za bardzo na ,,termin" według OM. Mi powiedziała, że przy pęcherzyku 20mm powinno powoli sie coś pojawiac, przy takim ,,oldschoolowym" usg. najpózniej przy 25mm musi sie pojawic dzieciatko i serduszko:)
    mamuleska ja tez strasznie schizowalam... mozesz sobie poczytac na wczesniejszych stronach..bo przy 16mm nie bylo nic widac, i nie dałam sie przekonac ze bedzie ok:) a teraz mam juz 1,2cm dziecko z pieknym bijącym serduszkiem pod moim sercem:)
    No to może wytrzymam te 2 tygodnie. Przecież jak ma być dobrze to będzie a jak nie, to i bicie serca nic nie zmieni...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    to znaczy ze mu dzisiaj nic nie wychodzi i ma duzo na głowie... ze diabel łazi za nim krok w krok:) zero obrazy kochana

No to ja na to, że diabłem się w sądzie niech tłumaczy. Już więcej nie zadzwonię i mam wszystko w nosie.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam długo nie pisałam ale jakoś czas zleciał.
    Emilka trzymaj się wierze mocno że jutro usłyszysz serduszko i wszystko będzie ok.
    Gratulacje Asi serduszka że już stuka ja byłam w 6tyg. to tylko zarodek był
    A kolejna wizyta 11.06 też stracha mam ostatnio to koszmary mam raz mi śniło że dostałam plamień drugi raz że okazało się że mam pysty pęcherzyk ja to świruje ostatnio. Nie moge się doczekać tego wtorku a jednocześnie boje się cholernie o dzidzie czy wszystko ok.
    Ktoś pytał o bara bara w ciąży ja pytałam i gin. powiedziała że przeciskazań nie ma chyba żeby było plamienie po tym czy jakieś bóle brzucha to mam od razu się zgłosić do niej.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny robiliście badania któreś może wyszło bakterie w moczu? nie wiem czy to coś nie powarznego.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie robilam. ale boje sie, bo mialam bakterie przed ciaza:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam baktrie w moczu ciekawe czy to może zaszkodzić. do wtorku tyle dni że chyba nie wytrzymam i w sobote pojadę.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam baktrie w moczu ciekawe czy to może zaszkodzić. do wtorku tyle dni że chyba nie wytrzymam i w sobote pojadę. a jestem 7tydz. i 6dzień ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 19:03

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann21 wrote:
    A dziewczyny robiliście badania któreś może wyszło bakterie w moczu? nie wiem czy to coś nie powarznego.
    Czytałam, że kobiety w ciąży są szczególnie narażone na tego typu infekcje, jednak należy to zgłosić lekarzowi. Ja chyba bym zadzwoniła i zapytała co robić - czy wizyta będzie przyspieszona w celu przepisania jakiś leków czy to nic groźnego i czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 19:06

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    No to ja na to, że diabłem się w sądzie niech tłumaczy. Już więcej nie zadzwonię i mam wszystko w nosie.

ojej a jeśli on naprawdę to napisał żartobliwie, ale w sumie ja tez pomyślałam ze tym diabłem jesteś ty i zawracasz mu dupę...

ja czekam na wyniki badan...

jeśli by to było możliwe to codziennie bym chodziła do ginka... nie dajmy się zwariować.....
    a żeby nie zbankrutować to bym sama sobie kupiła sprzęt usg O.o

ok nareszcie jakieś dobre wieści się posypały można odsapnąć... ja tez mam wrażenie ze mam kilka ciąż :) i martwię się o wszystkie...
    można iść teraz spać "spokojnie" ... no jeszcze o mamuleske musimy się pomartwić 2 tyg.

o Emi już nie chce wspominać. zobaczymy co jutro pokarze dzień.

kochane jutro mam wyjazd to już pewne.. jak nie wpadnę na forum to się nie martwic :)

dobranoc słoneczka buziaczki w brzusiaczki :* :*

Asi lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska ty się tylko tym palantem za bardzo nie stresuj.
    A jak chcesz walczyć w sądzie najlepiej żebyś sobie wszystko dobrze udokumentowała. Jak będziesz potrzebowała informacji to pisz konkrety np. zlamanie prawa jeśli chodzi o godziny pracy itd. Ja mam w pracy kolege on jest personalnym u nas w firmie i jednocześnie ławnikiem w sądzie pracy. Co prawda na weryfikacje pewnych informacji potrzebowałabym trochę czasu ale jak coś to pisz . On jest takim żandarmem prawa pracy ,że masakra każdy unas przed nim ucieka jak jest chociaż 10 min niezgodnie z grafikiem .

deJzi, mamuleska lubią tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciesze sie ze u Was wszystko ok, to prawdziwa ulga słyszeć takie dobre wiadomości!
    deJzi miłego wyjazdu, odpoczywaj dużo i nie zapominaj o nas:)My będziemy myślały o tobie cały czas!
    mamuleska- ja bym pomyślała jak deJzi odnośnie tego smsa..dziwny ten facet,ewidentnie Cię olewa dla mnie to brak szacunku...
    ann21- ja bym zadzowniła od gin i się poradziła co robić aby być spokojnym

deJzi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi tam sobie porządnie wypocznij na wyjeżdzie. Zapomnij o stresach :) Ja też trochę odsapnęłam i tak jakoś lżej . Brzuchów teraz mamy dużo o a ile dzieci się nam posypie no no jak tak dalej pójdzie to jak przejdziemy wszystkie przez ciążę i się rozpakujemy to jeszcze jakiś zlot walniemy na lato HI HI Weście sobie wyobraźcie :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ