X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekaw czy jest taka mozliwosc. bo z 1. strony- dlaczego nie mam bardzo objawów gdzie tydzien temu wymiotywalam i czlowiek sie ,,znowu" martwi.. a po 2.- dzieki bogu sie to juz uspokaja:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam teraz u ginki i mówie, że jak się czuję z 2dni lepiej to też źle bo włacza się myślenie czy jest wszytsko ok. Cóż kobiecie się nie dogodzi :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Ja za wizytę płacę 120 zł w tym USG przy każdej wizycie. Chodze do przychodni w prywatnym szpitalu i nie ukrywam,że moim marzeniem byłoby tam też rodzić.Niestety 6000 to raczej nie dam rady odłożyć w ciągu pół roku zwłaszcza ,że wyprawka dla malucha sporo kosztuje .

Ja jeśli chodzi o zachcianki i zapachy to u mnie jest awersja do mięsa. Teraz tak sobie uświadomiłam ,że właściwie od miesiąca ni jadłam nic mięsnego.

Cześć Asi
    Skąd taka kwota? Dramat. Ale u was jest mega drogo. U nas prywatny poród sn ze znieczuleniem 1700zł, cc 2200zł. Klinika prywatna, do opieki nie miałam zastrzeżeń cztery lata temu...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska to mało u Was, z ciekawości sprawdziłam u nas i też ceny kosmiczne za cc 7000zl, sn 5000zł

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym: Mdli mnie 24h na dobę. Nie mam ochoty na nic. Nawet zawiesić się nad komputerem na dłuższą chwilkę nie za bardzo mogę.
    Po poniedziałku mam mieszane uczucia. Teściowie już wiedzą o ciąży. Oczywiście małżonek poinformował ich tak, że nie odzywałam się do niego do wieczora. Oczywiście musiał sobie jaja robić, ciężko było powiedzieć normalnie, tak żebym miała poczucie, że się cieszy i jest dumny. Palant. No i się zaczęło. Teściowej już odbiło. Ma znów ochotę mną rządzić a najlepiej ubezwłasnowolnić. Na szczęście mieszkamy daleko i mogę nieodbierać od niej telefonu. Po jednym dniu mam jej już dość. Ale mam satysfakcję, że ją teraz będzie gryzło.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    mamuleska to mało u Was, z ciekawości sprawdziłam u nas i też ceny kosmiczne za cc 7000zl, sn 5000zł
    Szok. Kogo na to stać?

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaks a mogę zapytać o miasto albo region? Z ciekawości.
    Na podbeskidziu jest tanio!

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska to cennik z Katowic, z tym że ten szpital ma tez podpisaną umowę z nfz więc można na fundusz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kogo stać, myślę że więcej osób niż nam się wydaje...

wspólczuje samopoczucia, ja zaczynam sie czuć lepiej w końcu.

A co do teściowej i ubezwłasnowolnienia to doskonale rozumiem, moja już niemal wszystko zaplanowała sama, dobrze ze mój mąż czasem potrafi ją przywrócić do pionu

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok. Ja syna urodziłam w Bielsku. 4 lata temu klinika miała umowę z nfz. Za poród sn ze zzo i konsultację z anestezjologiem zapłaciłam 450zł. Opieka super. Dziś nie mają umowy i taki jest cennik: 1700 i 2200zł. Może od nowego roku sytuacja się zmieni. Ale i tak się zdecyduję. To są kwoty w zasięgu jeszcze możliwości finansowych. A Katowice to tylko 80km. I takie różnice. Skąd to się bierze? Bo Asi pisze z Trójmiasta, tam rzeczywiście jest inna półka cenowa jeśli chodzi o wszystko.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sie nad bielskiem zastanawiam. a raczej mama próbuje mnie namówic. tyle, ze ja do bielska mam 60km i nie wiem czy zdarze dojechac:)hehe.. choc z moim nadcisnieniem to pewno i tak cesarke bede musiala miec. ale duzo kolezanek rodziło w bielsku..tyle ze z nfz:) jedyne to pozniej problem bo dziecko trzeba zameldowac tam w urzedzie..i cokolwiek bedzie chcialo w przyszlosci zalatwic..bedzie musialo jechac do bielska

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, ceny które piszesz są jeszcze w zasięgu. No coż to jeszcze odległy temat, ale czas się zacząć oglądać. Najgorsze to że nie mam doświadczenia, wiec nie wiadomo co wybrać, w rodzinie nikt nie rodził w osttanim czasie, a kazda koleżanka w innym szpitalu :)

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już teraz jest turystyka porodowa. Mam znajome, które jeżdżą znów rodzić do Pszczyny, Katowic, Tych. Jaja. A rozmawiając z nimi wychodzi, że bezsensownie. Dobrze i źle, tak samo, może być wszędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 09:01

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też niewiadomo jak daleko bym nie jechała, wiem na 100% że u mnie w mieście siłą by mnie nie zaciągli, a wsyztskie pozostałe obrzeżne miasta wchodzą w grę

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks a skad ty jestes?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz podobnie jak ja. Jak trafiłam w poprzedniej ciąży do naszego szpitala, płakałam jak bóbr. Połozna mnie pocieszała, że wszystko bedzie ok itp a ja dalej swoje. W końcu mój mąż pyta mnie o co wyję a ja na to, że nie chcę tam rodzić. Z perspektywy czasu to uważam, że byłam kretynką. Zamiast martwić się o dziecko, to był dopiero 32tydz., ja chisteryzowałam nad szpitalem. Na szczęście wstrzymali poród a urodziłam gdzie chciałam. I tym razem mam tak samo. Tylko lekarz u którego prowadzę ciążę, pracuje w naszym szpitalu. Nie wiem, jak mu to powiem.
    A nad porodem trzeba się już zastanowić. Trzeba kasę zbierać, hi hi

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri nie wiem czy będziesz znać :) z Dąbrowy Górniczej, ja znam lekarzy tam pracujących i dlatego wiem, że nigdy przenigdy.
    Moja ginka nie pracuje w żadnym szpitalu i okropnie nad tym ubolewam.

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam znam:) teraz w sobote do dąbrowy nawet na wesele jedziemy:)

kasiaks lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miło :) i udanej zabawy życzę :)

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ