X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekaw czy jest taka mozliwosc. bo z 1. strony- dlaczego nie mam bardzo objawów gdzie tydzien temu wymiotywalam i czlowiek sie ,,znowu" martwi.. a po 2.- dzieki bogu sie to juz uspokaja:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam teraz u ginki i mówie, że jak się czuję z 2dni lepiej to też źle bo włacza się myślenie czy jest wszytsko ok. Cóż kobiecie się nie dogodzi :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Ja za wizytę płacę 120 zł w tym USG przy każdej wizycie. Chodze do przychodni w prywatnym szpitalu i nie ukrywam,że moim marzeniem byłoby tam też rodzić.Niestety 6000 to raczej nie dam rady odłożyć w ciągu pół roku zwłaszcza ,że wyprawka dla malucha sporo kosztuje .

Ja jeśli chodzi o zachcianki i zapachy to u mnie jest awersja do mięsa. Teraz tak sobie uświadomiłam ,że właściwie od miesiąca ni jadłam nic mięsnego.

Cześć Asi
    Skąd taka kwota? Dramat. Ale u was jest mega drogo. U nas prywatny poród sn ze znieczuleniem 1700zł, cc 2200zł. Klinika prywatna, do opieki nie miałam zastrzeżeń cztery lata temu...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska to mało u Was, z ciekawości sprawdziłam u nas i też ceny kosmiczne za cc 7000zl, sn 5000zł

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym: Mdli mnie 24h na dobę. Nie mam ochoty na nic. Nawet zawiesić się nad komputerem na dłuższą chwilkę nie za bardzo mogę.
    Po poniedziałku mam mieszane uczucia. Teściowie już wiedzą o ciąży. Oczywiście małżonek poinformował ich tak, że nie odzywałam się do niego do wieczora. Oczywiście musiał sobie jaja robić, ciężko było powiedzieć normalnie, tak żebym miała poczucie, że się cieszy i jest dumny. Palant. No i się zaczęło. Teściowej już odbiło. Ma znów ochotę mną rządzić a najlepiej ubezwłasnowolnić. Na szczęście mieszkamy daleko i mogę nieodbierać od niej telefonu. Po jednym dniu mam jej już dość. Ale mam satysfakcję, że ją teraz będzie gryzło.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    mamuleska to mało u Was, z ciekawości sprawdziłam u nas i też ceny kosmiczne za cc 7000zl, sn 5000zł
    Szok. Kogo na to stać?

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaks a mogę zapytać o miasto albo region? Z ciekawości.
    Na podbeskidziu jest tanio!

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska to cennik z Katowic, z tym że ten szpital ma tez podpisaną umowę z nfz więc można na fundusz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kogo stać, myślę że więcej osób niż nam się wydaje...

wspólczuje samopoczucia, ja zaczynam sie czuć lepiej w końcu.

A co do teściowej i ubezwłasnowolnienia to doskonale rozumiem, moja już niemal wszystko zaplanowała sama, dobrze ze mój mąż czasem potrafi ją przywrócić do pionu

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok. Ja syna urodziłam w Bielsku. 4 lata temu klinika miała umowę z nfz. Za poród sn ze zzo i konsultację z anestezjologiem zapłaciłam 450zł. Opieka super. Dziś nie mają umowy i taki jest cennik: 1700 i 2200zł. Może od nowego roku sytuacja się zmieni. Ale i tak się zdecyduję. To są kwoty w zasięgu jeszcze możliwości finansowych. A Katowice to tylko 80km. I takie różnice. Skąd to się bierze? Bo Asi pisze z Trójmiasta, tam rzeczywiście jest inna półka cenowa jeśli chodzi o wszystko.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sie nad bielskiem zastanawiam. a raczej mama próbuje mnie namówic. tyle, ze ja do bielska mam 60km i nie wiem czy zdarze dojechac:)hehe.. choc z moim nadcisnieniem to pewno i tak cesarke bede musiala miec. ale duzo kolezanek rodziło w bielsku..tyle ze z nfz:) jedyne to pozniej problem bo dziecko trzeba zameldowac tam w urzedzie..i cokolwiek bedzie chcialo w przyszlosci zalatwic..bedzie musialo jechac do bielska

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, ceny które piszesz są jeszcze w zasięgu. No coż to jeszcze odległy temat, ale czas się zacząć oglądać. Najgorsze to że nie mam doświadczenia, wiec nie wiadomo co wybrać, w rodzinie nikt nie rodził w osttanim czasie, a kazda koleżanka w innym szpitalu :)

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już teraz jest turystyka porodowa. Mam znajome, które jeżdżą znów rodzić do Pszczyny, Katowic, Tych. Jaja. A rozmawiając z nimi wychodzi, że bezsensownie. Dobrze i źle, tak samo, może być wszędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 09:01

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też niewiadomo jak daleko bym nie jechała, wiem na 100% że u mnie w mieście siłą by mnie nie zaciągli, a wsyztskie pozostałe obrzeżne miasta wchodzą w grę

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks a skad ty jestes?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz podobnie jak ja. Jak trafiłam w poprzedniej ciąży do naszego szpitala, płakałam jak bóbr. Połozna mnie pocieszała, że wszystko bedzie ok itp a ja dalej swoje. W końcu mój mąż pyta mnie o co wyję a ja na to, że nie chcę tam rodzić. Z perspektywy czasu to uważam, że byłam kretynką. Zamiast martwić się o dziecko, to był dopiero 32tydz., ja chisteryzowałam nad szpitalem. Na szczęście wstrzymali poród a urodziłam gdzie chciałam. I tym razem mam tak samo. Tylko lekarz u którego prowadzę ciążę, pracuje w naszym szpitalu. Nie wiem, jak mu to powiem.
    A nad porodem trzeba się już zastanowić. Trzeba kasę zbierać, hi hi

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri nie wiem czy będziesz znać :) z Dąbrowy Górniczej, ja znam lekarzy tam pracujących i dlatego wiem, że nigdy przenigdy.
    Moja ginka nie pracuje w żadnym szpitalu i okropnie nad tym ubolewam.

• liri Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam znam:) teraz w sobote do dąbrowy nawet na wesele jedziemy:)

kasiaks lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miło :) i udanej zabawy życzę :)

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ