STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam Was od początku ale strach nie pozwalał sie przywitać i zreszta nadal robię to z wielkim strachem czy zaraz nie bede sie żegnać., ale skoro postanowiłam nikomu o ciąży nie mowić to gdzieś muszę przelać swoje radości, ale i obawy.
W szybkim skrócie moja historia- 7 lat temu urodziłam synka w 32 tc z waga 940 gr. Nie muszę chyba pisać Ile przeszliśmy -na szczescie teraz to zdrowy chłopiec z lekkimi zaburzeniami rozwojowymi. Kiedy po prawie 4 latach zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko nie wiedzialam ze moge sie zmagać z innymi problemami niż wcześniactwo, ale jednak-w międzyczasie straciłam 5 ciąż, każda na przełomie 4-9 tc. Przyczyny nie znaleziono i zalecono Invitro z genetycznym wyborem zarodków jako jedyna szanse. Zdecydowaliśmy die jednak na ostatnia próbę i ciąże prowadzona na accardzie i heparynie i póki co jestem w ciąży. Wg belly początek 8 tyg, jednak wg usg ciąża 2 tyg młodsza. Kolejne usg za 10 dni. Trzymajcie kciuki-mocno!zicka, justyna1220, wariatka3, Karmelowa lubią tę wiadomość
-
solania wrote:Czytam Was od początku ale strach nie pozwalał sie przywitać i zreszta nadal robię to z wielkim strachem czy zaraz nie bede sie żegnać., ale skoro postanowiłam nikomu o ciąży nie mowić to gdzieś muszę przelać swoje radości, ale i obawy.
W szybkim skrócie moja historia- 7 lat temu urodziłam synka w 32 tc z waga 940 gr. Nie muszę chyba pisać Ile przeszliśmy -na szczescie teraz to zdrowy chłopiec z lekkimi zaburzeniami rozwojowymi. Kiedy po prawie 4 latach zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko nie wiedzialam ze moge sie zmagać z innymi problemami niż wcześniactwo, ale jednak-w międzyczasie straciłam 5 ciąż, każda na przełomie 4-9 tc. Przyczyny nie znaleziono i zalecono Invitro z genetycznym wyborem zarodków jako jedyna szanse. Zdecydowaliśmy die jednak na ostatnia próbę i ciąże prowadzona na accardzie i heparynie i póki co jestem w ciąży. Wg belly początek 8 tyg, jednak wg usg ciąża 2 tyg młodsza. Kolejne usg za 10 dni. Trzymajcie kciuki-mocno!
kochana oczywiście zostań z nami!! Przeszłaś swoje kobieto! Niech teraz będzie już tylko lepiej! Jak się czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe? -
Póki co bolą mnie piersi , jestem zmęczona bardziej niż zwykle i chce mi sie spać. Od czasu do czasu lekkie bóle podbrzusza. Żadnych mdłości niestety-pewnie gdyby były, byłabym spokojniejsza.
Najbardziej stresuje mnie fakt, ze lekarze podchodzą do tematu-co ma byc to bedzie , ale tak to juz tutaj wyglada-mieszkam obecnie w Szwajcarii i takie wlasnie podejście reprezentują tutejsi specjaliści-mimo, iż leczę sie w jednej z najlepszych klinik w kraju.
-
AnnaMaja wrote:Hej Dziewczynki :*
Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie
Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.
Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.
Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*
AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
AnnaMaja wrote:Hej Dziewczynki :*
Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie
Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.
Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.
Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*
-
Witajcie, fajnie ze jest nas coraz więcej
zicka wrote:Kamilapiekny masz opis "w stopce"!
Dziekuje :*
merida17 wrote:Kwas foliowy 5 mg?
To ciazowy standard?
Czytałam, ze 1 mg. Hmmm...ile bierzecie?
Wszystko zalezy od wieku mamusi, od wyniku badan czy bylo poronienie i od lekarza. Ja w pierwszej ciazy mialam 0.4 kwas ale po poronieniu i wynikach gin zalecił actifolin 2mg, drogi trochę jest.
AnnaMaja tule :-*
Ja mialam łyżeczkowanie, nawet nie było mowy innym sposobie.
madzi2506, Kochana 3mam kciuki, musi być dobrze!!!
PeggySue wrote:)
Na fb dla mnie za wcześnie, jeszcze dołączają nowe mamy.
Mam takie samo zdanie, za jakis czas utworzy sie zwarta grupka i wtedy mozna myslec o fcb. Nie zrozumcie mnie zleJa narazie zostaje tutaj
Coconue, dupka połykam
Odpisuje grupowo, tak mi najwygodniejjesli kogos pominęłam przepraszam
Dzis wypiłam więcej mleka do kawy niz zazwyczaj (0,5szkl), moj organizm nie lubi większej ilosci mlekaAle pierwszy raz wymotywałam do tego tak jakby ściętym białkiem. Obym tylko sie nie struła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:51
merida17, AnnaMaja lubią tę wiadomość
-
solania wrote:Czytam Was od początku ale strach nie pozwalał sie przywitać i zreszta nadal robię to z wielkim strachem czy zaraz nie bede sie żegnać., ale skoro postanowiłam nikomu o ciąży nie mowić to gdzieś muszę przelać swoje radości, ale i obawy.
W szybkim skrócie moja historia- 7 lat temu urodziłam synka w 32 tc z waga 940 gr. Nie muszę chyba pisać Ile przeszliśmy -na szczescie teraz to zdrowy chłopiec z lekkimi zaburzeniami rozwojowymi. Kiedy po prawie 4 latach zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko nie wiedzialam ze moge sie zmagać z innymi problemami niż wcześniactwo, ale jednak-w międzyczasie straciłam 5 ciąż, każda na przełomie 4-9 tc. Przyczyny nie znaleziono i zalecono Invitro z genetycznym wyborem zarodków jako jedyna szanse. Zdecydowaliśmy die jednak na ostatnia próbę i ciąże prowadzona na accardzie i heparynie i póki co jestem w ciąży. Wg belly początek 8 tyg, jednak wg usg ciąża 2 tyg młodsza. Kolejne usg za 10 dni. Trzymajcie kciuki-mocno!
Solania, dużo przeszłaś.
Mocno trzymam kciuki za Was! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,. a przy jakiej wartości beta hcg można zobaczyć na usg pęcherzyk, a przy jakiej serduszko?
Idę do lekarza na pierwsze usg w 5+0tc, z moich wyliczeń wynika, że beta wówczas powinna wynosić cos około 2tys (przyrasta około 120% co 48h)
11 dpo 41
13dpo 87
15dpo 195
u mnie 5+0tc to będzie 21dpo, mogę liczyć na to, że cokolwiek zobaczę?
pozdrawiam z nieustającym bólem głowy i kręgosłupa -
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:Dziewczyny,. a przy jakiej wartości beta hcg można zobaczyć na usg pęcherzyk, a przy jakiej serduszko?
Idę do lekarza na pierwsze usg w 5+0tc, z moich wyliczeń wynika, że beta wówczas powinna wynosić cos około 2tys (przyrasta około 120% co 48h)
11 dpo 41
13dpo 87
15dpo 195
u mnie 5+0tc to będzie 21dpo, mogę liczyć na to, że cokolwiek zobaczę?
pozdrawiam z nieustającym bólem głowy i kręgosłupa
ojejku - ja byłam dzień po tym jak moja beta była 2000. Widziałam pęcherzyk. U mnie to był 19 dpo.
Pęcherzyk odpowiadał wymiarami wiekowi ciąży. Następna wizyta po dwóch tygodniach.ojejku lubi tę wiadomość
-
Solania Witaj! trzeba wierzyć ze w końcu los sie do Ciebie usmiechnie i to będzie ten moment
aaa zapomnialam Wam sie wczesniej pochwalic ze zrobilam dzisiaj bete zeby spr ile jest bo mam dzisiaj wizyte i to 7tc czyli 6t1d i nie wiem czy zrobi mi usg a tak pokaże jej bete żeby uwierzyła i wyszło mi 9013 mlU ale przyrostu nie robię. .. ciekawi mnie czy będę juz dzisiaj cos widzialam... myslalam ze ostatnio bylam 2 tyg po @ ale odszukalam zdj z usg i okazalo sie ze wtedy bylo serduszko jak bylam w 7t1d wiec jestem troche zla bo nie usmiecha mi sie dwa razy placic 150 zl
-
Dziewczyny ja mam takie mdłości że mało co pisze. Ale byłam na wizycie. Mam zarodek i serduszko
termin tak jak myślałam 4 dni później czyli na 11 stycznia
ciąża pojedyncza serduszko bije
ojejku, merida17, boróweczka, Kamila ;), Konwalia, Zyzia, Basia90, Kasha, justyna1220, PeggySue, Astonia, wariatka3, Karmelowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny