X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • solania Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was od początku ale strach nie pozwalał sie przywitać i zreszta nadal robię to z wielkim strachem czy zaraz nie bede sie żegnać., ale skoro postanowiłam nikomu o ciąży nie mowić to gdzieś muszę przelać swoje radości, ale i obawy.

W szybkim skrócie moja historia- 7 lat temu urodziłam synka w 32 tc z waga 940 gr. Nie muszę chyba pisać Ile przeszliśmy -na szczescie teraz to zdrowy chłopiec z lekkimi zaburzeniami rozwojowymi. Kiedy po prawie 4 latach zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko nie wiedzialam ze moge sie zmagać z innymi problemami niż wcześniactwo, ale jednak-w międzyczasie straciłam 5 ciąż, każda na przełomie 4-9 tc. Przyczyny nie znaleziono i zalecono Invitro z genetycznym wyborem zarodków jako jedyna szanse. Zdecydowaliśmy die jednak na ostatnia próbę i ciąże prowadzona na accardzie i heparynie i póki co jestem w ciąży. Wg belly początek 8 tyg, jednak wg usg ciąża 2 tyg młodsza. Kolejne usg za 10 dni. Trzymajcie kciuki-mocno!:)

zicka, justyna1220, wariatka3, Karmelowa lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solania wrote:
    Czytam Was od początku ale strach nie pozwalał sie przywitać i zreszta nadal robię to z wielkim strachem czy zaraz nie bede sie żegnać., ale skoro postanowiłam nikomu o ciąży nie mowić to gdzieś muszę przelać swoje radości, ale i obawy.

W szybkim skrócie moja historia- 7 lat temu urodziłam synka w 32 tc z waga 940 gr. Nie muszę chyba pisać Ile przeszliśmy -na szczescie teraz to zdrowy chłopiec z lekkimi zaburzeniami rozwojowymi. Kiedy po prawie 4 latach zdecydowaliśmy sie na kolejne dziecko nie wiedzialam ze moge sie zmagać z innymi problemami niż wcześniactwo, ale jednak-w międzyczasie straciłam 5 ciąż, każda na przełomie 4-9 tc. Przyczyny nie znaleziono i zalecono Invitro z genetycznym wyborem zarodków jako jedyna szanse. Zdecydowaliśmy die jednak na ostatnia próbę i ciąże prowadzona na accardzie i heparynie i póki co jestem w ciąży. Wg belly początek 8 tyg, jednak wg usg ciąża 2 tyg młodsza. Kolejne usg za 10 dni. Trzymajcie kciuki-mocno!:)

kochana oczywiście zostań z nami!! Przeszłaś swoje kobieto! Niech teraz będzie już tylko lepiej! Jak się czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solania trzymam mocno kciuki

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • solania Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co bolą mnie piersi , jestem zmęczona bardziej niż zwykle i chce mi sie spać. Od czasu do czasu lekkie bóle podbrzusza. Żadnych mdłości niestety-pewnie gdyby były, byłabym spokojniejsza.

Najbardziej stresuje mnie fakt, ze lekarze podchodzą do tematu-co ma byc to bedzie , ale tak to juz tutaj wyglada-mieszkam obecnie w Szwajcarii i takie wlasnie podejście reprezentują tutejsi specjaliści-mimo, iż leczę sie w jednej z najlepszych klinik w kraju.

• haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Dziewczynki :*

Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
    Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie :(

Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.

Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
    Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.

Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*
    Ja wybrałam samoistne poronienie bez zabiegi i zaszlam od razu w następnym cyklu. Trzymam kciuki na ponowneproby

AnnaMaja lubi tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png

Wysłany: 20 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Dziewczynki :*

Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
    Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie :(

Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.

Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
    Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.

Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*
    Ja wybrałam samoistne poronienie bez zabiegi i zaszlam od razu w następnym cyklu. Trzymam kciuki na ponowneproby

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, fajnie ze jest nas coraz więcej :)

zicka wrote:
    Kamila :) piekny masz opis "w stopce"!

Dziekuje :*
    merida17 wrote:
    Kwas foliowy 5 mg?
    To ciazowy standard?
    Czytałam, ze 1 mg. Hmmm...ile bierzecie?

Wszystko zalezy od wieku mamusi, od wyniku badan czy bylo poronienie i od lekarza. Ja w pierwszej ciazy mialam 0.4 kwas ale po poronieniu i wynikach gin zalecił actifolin 2mg, drogi trochę jest.

AnnaMaja tule :-*
    Ja mialam łyżeczkowanie, nawet nie było mowy innym sposobie.

madzi2506, Kochana 3mam kciuki, musi być dobrze!!!

PeggySue wrote:
    )

Na fb dla mnie za wcześnie, jeszcze dołączają nowe mamy.

Mam takie samo zdanie, za jakis czas utworzy sie zwarta grupka i wtedy mozna myslec o fcb. Nie zrozumcie mnie zle :) Ja narazie zostaje tutaj :)

Coconue, dupka połykam ;)

Odpisuje grupowo, tak mi najwygodniej :) jesli kogos pominęłam przepraszam :)

Dzis wypiłam więcej mleka do kawy niz zazwyczaj (0,5szkl), moj organizm nie lubi większej ilosci mleka :/ Ale pierwszy raz wymotywałam do tego tak jakby ściętym białkiem. Obym tylko sie nie struła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:51

merida17, AnnaMaja lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solania wrote:

Solania, dużo przeszłaś.
    Mocno trzymam kciuki za Was!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solania!
    Dzielna kobieta jestes! Mocno trzymam kciuki, bys pod sercem nosiła nagrodę za wszystkie trudy!
    Bedzie dobrze! To jest Twój czas!! Z nami do końca!!! ;)

AnnaMaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,. a przy jakiej wartości beta hcg można zobaczyć na usg pęcherzyk, a przy jakiej serduszko?
    Idę do lekarza na pierwsze usg w 5+0tc, z moich wyliczeń wynika, że beta wówczas powinna wynosić cos około 2tys (przyrasta około 120% co 48h)
    11 dpo 41
    13dpo 87
    15dpo 195
    u mnie 5+0tc to będzie 21dpo, mogę liczyć na to, że cokolwiek zobaczę? :)
    pozdrawiam z nieustającym bólem głowy i kręgosłupa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza,
    To niezbyt fajnie wyszło z tym dziadunem :/

• Junioer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Dziewczyny,. a przy jakiej wartości beta hcg można zobaczyć na usg pęcherzyk, a przy jakiej serduszko?
    Idę do lekarza na pierwsze usg w 5+0tc, z moich wyliczeń wynika, że beta wówczas powinna wynosić cos około 2tys (przyrasta około 120% co 48h)
    11 dpo 41
    13dpo 87
    15dpo 195
    u mnie 5+0tc to będzie 21dpo, mogę liczyć na to, że cokolwiek zobaczę? :)
    pozdrawiam z nieustającym bólem głowy i kręgosłupa <3

ojejku - ja byłam dzień po tym jak moja beta była 2000. Widziałam pęcherzyk. U mnie to był 19 dpo.
    Pęcherzyk odpowiadał wymiarami wiekowi ciąży. Następna wizyta po dwóch tygodniach.

ojejku lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

Wysłany: 20 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk widac powyżej 1000/1500 bety hcg

ojejku, boróweczka lubią tę wiadomość

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solania Witaj! trzeba wierzyć ze w końcu los sie do Ciebie usmiechnie i to będzie ten moment :-D aaa zapomnialam Wam sie wczesniej pochwalic ze zrobilam dzisiaj bete zeby spr ile jest bo mam dzisiaj wizyte i to 7tc czyli 6t1d i nie wiem czy zrobi mi usg a tak pokaże jej bete żeby uwierzyła i wyszło mi 9013 mlU ale przyrostu nie robię. .. ciekawi mnie czy będę juz dzisiaj cos widzialam... myslalam ze ostatnio bylam 2 tyg po @ ale odszukalam zdj z usg i okazalo sie ze wtedy bylo serduszko jak bylam w 7t1d wiec jestem troche zla bo nie usmiecha mi sie dwa razy placic 150 zl

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam takie mdłości że mało co pisze. Ale byłam na wizycie. Mam zarodek i serduszko ;) termin tak jak myślałam 4 dni później czyli na 11 stycznia ;) ciąża pojedyncza serduszko bije ;)

ojejku, merida17, boróweczka, Kamila ;), Konwalia, Zyzia, Basia90, Kasha, justyna1220, PeggySue, Astonia, wariatka3, Karmelowa lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 gratuluję ♡♡♡ mdłości przejdą juz niedługo. .. a poczatek lipca to juz II trymestr wiec najlepszy okres to sobie odbijesz;-)

boróweczka, Offca88 lubią tę wiadomość

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca super!!

Marcza powodzenia!!

MarCza lubi tę wiadomość

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idę jak na ścięcie... boję się co mi powie i ze bedzie kazala leżeć. .. a jak tu leżeć przy 5 letniej ksiezniczce i półrocznym przystojniaku ;-)

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś idę i się cykam... mam mdłości beta wysoka żadnych plamien itp więc wszystko wporzo niby ale i tak... ach

anettte, merida17, haneczka89 lubią tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja tez dziś z nerwami na ta wizytę idę. Czekam na serducho. Jeszcze nie słyszałam a tak bardzo chce;) offca gratuluje ;)

Offca88 lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ