X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, oczy napełniły mi sie łzami, mam nadzieje ze bedzie dobrze! 3maj sie kochana! Pisz jak będziesz miec wyniki.
    A luteina dopochwowa jest mniej komfortowa ale znacznie lepsza.
    Ja tez ide bete jutro powtórzyć, zeby wiedzieć.

Kasnia jak u Ciebie?

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Kasnia lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, jak ja Cię rozumiem.... :* Mam nadzieję, że będzie ok!!!

Ja podjęłam dwie decyzje: 1. zmiana lekarza, druga: wizyta wcześniej niż 19, termin był na 12 i tak pójdę. W sobotę rano zrobię sobie krew i mocz, chyba betę też, będzie 72 godziny od wczorajszej...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasnia moj gin mówi ze jak jest beta ponad 1000 to juz będzie widać na USG, wiadomo zalezy jaki ma sprzęt. I dobry lekarz to podstawa, najgorsze ze nawet Ci prywatnie sa rózni.

Hashija, Kasnia lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama nie wiem co mam myślec o swoich testach- 3 pozytywne i 2 negatywne. Z tym ze te trzy pozytywne to takie zwykle testy i krechy były, ale blade. Za to dwa negatywne to testy elektroniczne- miała tak któraś z Was?
    W pierwszej ciazy miałam odrazu grube krechy i test elektroniczny tez wyszedł, ale robiłam je ok tygodnia od spodziewanej daty okresu. I teraz nie wiem które testy sie myla :/

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 nigdy nie korzytałam z elektrycznych. Ja teraz nie robilam ani jednego testu, wiedziałam kiedy isc na pierwsza bete by sprawdzić, wiem kiedy kiedy mialam owulacje. Dla mnie to badanie daje 100% pewności. Takze ja na Twoim miejscu poszłabym na bete :)

Konwalia lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie problem w tym, ze nie mam za bardzo jak iść na betę. Mieszkam za granica i tu takich badań sie nie robi :/ jesli pójdę do lekarza, to tez zrobią mi jedynie test ciążowy. Moze poczekam jeszcze pare dni i zrobie kolejny test. Moze za wczesnie sie ucieszyłam z tych bladych kresek! No nic pozostaje cierpliwie czekac :/

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Cati na rodzinę nigdy za późno nie jest ;)Ale pomyśl sobie, odchowasz teraz, a potem spokój :) Ja tak do tego podchodzę, a otem za jakieś 10 lat chcemy trzecie dzieciątko, ale zobaczymy jak się wszystko potoczy :)
    Dobry pomysl :D za 10 lat bede miala 40 ... o nie :D to juz za stara bede :D

Bardzo duzo dziewczyn z grudnia odeszlo od nas , niestety strasznie to wyglada . Bedac w lipcowkach nie widzialam takiego masowego odchdozenia... dziewczyny tracą ciaze przeraza mnie to...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mam nadzieję, że będzie ok, bo 2 tyg był tylko (aż!) pęcherzyk. Właśnie się zwolniło miejsce na poniedziałek, jupi :)

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    No wlasnie problem w tym, ze nie mam za bardzo jak iść na betę. Mieszkam za granica i tu takich badań sie nie robi :/ jesli pójdę do lekarza, to tez zrobią mi jedynie test ciążowy. Moze poczekam jeszcze pare dni i zrobie kolejny test. Moze za wczesnie sie ucieszyłam z tych bladych kresek! No nic pozostaje cierpliwie czekac :/

JEsli masz w aptece taki drogi test ClearBlue Digital- czy jakos tak , to powiem ci ze zaden sikacz nie przebije tego :D , on u mni e kosztuje okl. 90 zl // w Norwegii // tez nie mam mozliwosci zrobienia bety i tylko ten test ladnie pokazuje ktory tydzien i ze na bank jestes w ciazy :)

poprawka - mam mozliwosc zrobienia bety :D ale wynik mam po tygodniu - wiec gdzie jest sens ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:36

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    JEsli masz w aptece taki drogi test ClearBlue Digital- czy jakos tak , to powiem ci ze zaden sikacz nie przebije tego :D , on u mni e kosztuje okl. 90 zl // w Norwegii // tez nie mam mozliwosci zrobienia bety i tylko ten test ladnie pokazuje ktory tydzien i ze na bank jestes w ciazy :)

poprawka - mam mozliwosc zrobienia bety :D ale wynik mam po tygodniu - wiec gdzie jest sens ? :P

Wlasnie ten clear blue digital zrobiłam i wyszedł negatywny! A wszystkie te płytkowe wyszły pozytywne... Troche poczytałam i według internetow te elektroniczne sa mniej czule i mogą nie wykryć wczesnej ciazy, wiec juz sama nie wiem :/

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85, a jakie czułościa maja testy które robiłaś?

Kasnia, ja wizytuje 10maja, chciałam pod koniec przyszłego tyg ale nie ma miejsc i to prywatnie.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też prywatnie, miało być na 12, ale właśnie się cudownie miejsce zwolniło :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Wlasnie ten clear blue digital zrobiłam i wyszedł negatywny! A wszystkie te płytkowe wyszły pozytywne... Troche poczytałam i według internetow te elektroniczne sa mniej czule i mogą nie wykryć wczesnej ciazy, wiec juz sama nie wiem :/

Patrzac na twoj suwaczek to bardzo mozliwe - bo wczesnie zrobilas.
    mi wyszedl bodajrze w 14 dniu po owulaji. ale tez kwestia kiedy u ciebie bylo zagnieżdzenie. moglo byc bardzo pozno. skoro wyszedl cien cienia to miejmy nadzieje ze bedzie wszystgko ok :) poczekaj za 2 dni . Jesli kreska zrobic sie ciemnijesza to bediesz miala pewnosc.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie, od nas na pewno nikt nie odejdzie, w ogóle nie ma opcji! Wszystko u wszystkich będzie dobrze :)

joasia8966, Kasnia, justyna1220, boróweczka lubią tę wiadomość

839ab16f5e.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pebbles :D taki optymizm lubie :)

boróweczka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc minimalny dwudniowy przyrost na poziomie 66% to powinnam mieć dziś nie mniej niż 350.

Każda liczba poniżej oznacza dla mnie koniec :(

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, kochana, a w którym jesteś tygodniu? Mój przyrost też jest niższy niż normalnie, ale doczytałam, że powyżej 6 tys, to normalne.

Zwolniło się w międzyczasie miejsce na dzisiaj do lekarza, może jestem panikara, ale... idę dzisiaj.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 6tc wg OM, ale musiałam mieć opóźniona owulację, bo w 23dc beta absolutnie negatywna, poniżej 2, a w 30dc była 78.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam betę i dzisiaj mam wyniki, beta 356 to chyba dobrze :) Nie wiem ale chyba tak :)

Jacque, kochana będzie dobrze, na pewno urośnie :*

AnnaMaja lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Matko co to za godzina , ech. Ja nie przyzwyczajona do takich godzin, bo mój to od 4 miesiąca spał od 21 do 9 rano :P Ale wiem, że to rzadkie i już się szykuję, że teraz będzie inaczej :D Za to rozrabiaka z tego mojego synusia, nie posiedzi ani sekundy :D

Kochana moja Haneczka od 4 miesiąca przesypiała od godziny 19 do 7 rano i nie wiem co w nią wstąpiło, od jakiegoś tygodnia budzi mi się ok 21 i nie mogę jej uspokoić, potem o 4-5 pobudka, mam nadzieję, że to tylko chwilowe ;) A co do rozrabiania to tez już mały szogun się robi, wkracza w etap raczkowania także ten... ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ