X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, oczy napełniły mi sie łzami, mam nadzieje ze bedzie dobrze! 3maj sie kochana! Pisz jak będziesz miec wyniki.
    A luteina dopochwowa jest mniej komfortowa ale znacznie lepsza.
    Ja tez ide bete jutro powtórzyć, zeby wiedzieć.

Kasnia jak u Ciebie?

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Kasnia lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, jak ja Cię rozumiem.... :* Mam nadzieję, że będzie ok!!!

Ja podjęłam dwie decyzje: 1. zmiana lekarza, druga: wizyta wcześniej niż 19, termin był na 12 i tak pójdę. W sobotę rano zrobię sobie krew i mocz, chyba betę też, będzie 72 godziny od wczorajszej...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasnia moj gin mówi ze jak jest beta ponad 1000 to juz będzie widać na USG, wiadomo zalezy jaki ma sprzęt. I dobry lekarz to podstawa, najgorsze ze nawet Ci prywatnie sa rózni.

Hashija, Kasnia lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama nie wiem co mam myślec o swoich testach- 3 pozytywne i 2 negatywne. Z tym ze te trzy pozytywne to takie zwykle testy i krechy były, ale blade. Za to dwa negatywne to testy elektroniczne- miała tak któraś z Was?
    W pierwszej ciazy miałam odrazu grube krechy i test elektroniczny tez wyszedł, ale robiłam je ok tygodnia od spodziewanej daty okresu. I teraz nie wiem które testy sie myla :/

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 nigdy nie korzytałam z elektrycznych. Ja teraz nie robilam ani jednego testu, wiedziałam kiedy isc na pierwsza bete by sprawdzić, wiem kiedy kiedy mialam owulacje. Dla mnie to badanie daje 100% pewności. Takze ja na Twoim miejscu poszłabym na bete :)

Konwalia lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie problem w tym, ze nie mam za bardzo jak iść na betę. Mieszkam za granica i tu takich badań sie nie robi :/ jesli pójdę do lekarza, to tez zrobią mi jedynie test ciążowy. Moze poczekam jeszcze pare dni i zrobie kolejny test. Moze za wczesnie sie ucieszyłam z tych bladych kresek! No nic pozostaje cierpliwie czekac :/

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Cati na rodzinę nigdy za późno nie jest ;)Ale pomyśl sobie, odchowasz teraz, a potem spokój :) Ja tak do tego podchodzę, a otem za jakieś 10 lat chcemy trzecie dzieciątko, ale zobaczymy jak się wszystko potoczy :)
    Dobry pomysl :D za 10 lat bede miala 40 ... o nie :D to juz za stara bede :D

Bardzo duzo dziewczyn z grudnia odeszlo od nas , niestety strasznie to wyglada . Bedac w lipcowkach nie widzialam takiego masowego odchdozenia... dziewczyny tracą ciaze przeraza mnie to...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mam nadzieję, że będzie ok, bo 2 tyg był tylko (aż!) pęcherzyk. Właśnie się zwolniło miejsce na poniedziałek, jupi :)

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    No wlasnie problem w tym, ze nie mam za bardzo jak iść na betę. Mieszkam za granica i tu takich badań sie nie robi :/ jesli pójdę do lekarza, to tez zrobią mi jedynie test ciążowy. Moze poczekam jeszcze pare dni i zrobie kolejny test. Moze za wczesnie sie ucieszyłam z tych bladych kresek! No nic pozostaje cierpliwie czekac :/

JEsli masz w aptece taki drogi test ClearBlue Digital- czy jakos tak , to powiem ci ze zaden sikacz nie przebije tego :D , on u mni e kosztuje okl. 90 zl // w Norwegii // tez nie mam mozliwosci zrobienia bety i tylko ten test ladnie pokazuje ktory tydzien i ze na bank jestes w ciazy :)

poprawka - mam mozliwosc zrobienia bety :D ale wynik mam po tygodniu - wiec gdzie jest sens ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:36

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    JEsli masz w aptece taki drogi test ClearBlue Digital- czy jakos tak , to powiem ci ze zaden sikacz nie przebije tego :D , on u mni e kosztuje okl. 90 zl // w Norwegii // tez nie mam mozliwosci zrobienia bety i tylko ten test ladnie pokazuje ktory tydzien i ze na bank jestes w ciazy :)

poprawka - mam mozliwosc zrobienia bety :D ale wynik mam po tygodniu - wiec gdzie jest sens ? :P

Wlasnie ten clear blue digital zrobiłam i wyszedł negatywny! A wszystkie te płytkowe wyszły pozytywne... Troche poczytałam i według internetow te elektroniczne sa mniej czule i mogą nie wykryć wczesnej ciazy, wiec juz sama nie wiem :/

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85, a jakie czułościa maja testy które robiłaś?

Kasnia, ja wizytuje 10maja, chciałam pod koniec przyszłego tyg ale nie ma miejsc i to prywatnie.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też prywatnie, miało być na 12, ale właśnie się cudownie miejsce zwolniło :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Wlasnie ten clear blue digital zrobiłam i wyszedł negatywny! A wszystkie te płytkowe wyszły pozytywne... Troche poczytałam i według internetow te elektroniczne sa mniej czule i mogą nie wykryć wczesnej ciazy, wiec juz sama nie wiem :/

Patrzac na twoj suwaczek to bardzo mozliwe - bo wczesnie zrobilas.
    mi wyszedl bodajrze w 14 dniu po owulaji. ale tez kwestia kiedy u ciebie bylo zagnieżdzenie. moglo byc bardzo pozno. skoro wyszedl cien cienia to miejmy nadzieje ze bedzie wszystgko ok :) poczekaj za 2 dni . Jesli kreska zrobic sie ciemnijesza to bediesz miala pewnosc.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie, od nas na pewno nikt nie odejdzie, w ogóle nie ma opcji! Wszystko u wszystkich będzie dobrze :)

joasia8966, Kasnia, justyna1220, boróweczka lubią tę wiadomość

839ab16f5e.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pebbles :D taki optymizm lubie :)

boróweczka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc minimalny dwudniowy przyrost na poziomie 66% to powinnam mieć dziś nie mniej niż 350.

Każda liczba poniżej oznacza dla mnie koniec :(

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, kochana, a w którym jesteś tygodniu? Mój przyrost też jest niższy niż normalnie, ale doczytałam, że powyżej 6 tys, to normalne.

Zwolniło się w międzyczasie miejsce na dzisiaj do lekarza, może jestem panikara, ale... idę dzisiaj.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 6tc wg OM, ale musiałam mieć opóźniona owulację, bo w 23dc beta absolutnie negatywna, poniżej 2, a w 30dc była 78.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam betę i dzisiaj mam wyniki, beta 356 to chyba dobrze :) Nie wiem ale chyba tak :)

Jacque, kochana będzie dobrze, na pewno urośnie :*

AnnaMaja lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Matko co to za godzina , ech. Ja nie przyzwyczajona do takich godzin, bo mój to od 4 miesiąca spał od 21 do 9 rano :P Ale wiem, że to rzadkie i już się szykuję, że teraz będzie inaczej :D Za to rozrabiaka z tego mojego synusia, nie posiedzi ani sekundy :D

Kochana moja Haneczka od 4 miesiąca przesypiała od godziny 19 do 7 rano i nie wiem co w nią wstąpiło, od jakiegoś tygodnia budzi mi się ok 21 i nie mogę jej uspokoić, potem o 4-5 pobudka, mam nadzieję, że to tylko chwilowe ;) A co do rozrabiania to tez już mały szogun się robi, wkracza w etap raczkowania także ten... ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ