STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PeggySue wrote:Amy ja dwa miesiące temu przestałam karmić
Masz podobnie?
-
Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej
myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu
[/url]
-
never give up wrote:Kamila ja mierzę w domu i ciśnienie mam raz niskie raz normalne ale puls cały czas tak jak Ty miedzy 90 a 100.
Co ciekawe nikt do tej pory mi ciśnienia nie zmierzył ( tzn. u lekarza).
A Ty mierzysz w domu ?
Tak zaczęłam sama sobie mierzyć bo ostatnio slabo sie czuje. Mialam 3 dniowa poprawę, jadłam itp...ale ostatnio czuje ze serce jakby mialo mi wyskoczyć. Tym bardziej ze biore Acard wiec powinie uspokoić prace serca?
-
nick nieaktualnyjustyna1220 wrote:TEST Z OBRACZKI :
Zawiesza się obrączkę na nitce i trzyma nad brzuchem. W
zależności od tego jak się kręci jesli wachadłowo (chlopiec) a jesli sie kreci (dziewczynka ).)) dziękuje za instrukcje nie znałam tego
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej
myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu
czyli nici z wielkich ciążowych balonów w tej ciąży.. Ech. Mąż się będzie musiał zadowolić naleśnikami
PeggySue, zicka lubią tę wiadomość
-
PeggySue Z tym okres na wykorzystanie tacierzyńskiego - 2 lata, to pewne? Bo jeśli tak to może i mój by to jakoś ogarnął
Blueberry88 przebieranie teraz to tez masarka jakaśHania co prawda jeszcze na nogi nie wstaje i nie ucieka, ale zaraz jest hyc na brzuch i mi spiernicza, już nie raz kupkę z dywanu musiałam zbierać
Dooti kochana, trzymaj się dzielnie :*
Zyzia Ginek, u którego byłam wcześniej tak mi właśnie mówił, że nie ma się co przywiązywać i uciekłam od niego raz dwa, aktualny i zarazem ten, który prowadził mi poprzednią ciążę nigdy, ani wtedy ani teraz czegoś takiego mi nie powiedział i to uważam za normalne. -
A co do nakrecania sie ze znikające objawy typu mdłości nie wróżą nic dobrego. Może to zły przykład ale ciąża która straciłam (obumarla) mdłości trzymały mnie do końca 12tyg. A ciąża przestała rozwijać się w 7. Wiec ich zanik nie musi oznaczać ze dzieje się coś złego. Na pewno nic się nie dzieje. Każdy dzień jest do siebie nie podobny. Z perspektywy drugiej ciąży mogę wam powiedzieć ze cieszcie się z każdego dnia bez rzygania czy nudnosci.
tylko pozytywne nastawienie może was uratowaćEwaP lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Niestety mi po drugiej ciąży strasznie piersi się zmniejszyły i są takie miękkie i lejace. Pp trzeciej będzie jeszcze gorzej zapewne
od razu mm!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:37
-
Amy_ wrote:Nie strasz!!! Ja żyję nadzieja ze moje wrócą do szczytowej formy. Najwyżej drugie dziecko nie zazna cycka
od razu mm!
Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie -
Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:46
[/url]
-
justyna1220 wrote:Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie
Oby nie! -
Dooti bardzo mi przykro
Jesteś mega dzielna, ściskam mocno i trzymam kciuki za Ciebie
Madzia1888 ale historia, podziwiam Twoją siłę. Teraz będzie wszystko dobrze, a tych "lekarzy" od siedmiu boleści omijaj szerokim łukiem.
Zyzia to chyba normalne w naszych polskich szpitalach, taka znieczulica. Dlatego ja byłam bardzo zaskoczona podejściem lekarzy na Madalińskiego. Jak trafiłam tam z poronieniem zatrzymanym to lekarz mnie pocieszał, przytulił, powiedział żebym się nie martwiła. Szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:03
-
Lali wrote:Eee nie ma co się łudzic, że będa jeszcze cycki jędrne
lepiej kase odkładać na operacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:53
justyna1220, zicka, Lali lubią tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.
DziękujęW takim razie pogadamy o tym z księgowym:)
-
nick nieaktualny