X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Amy ja dwa miesiące temu przestałam karmić
    Ja tez jakoś tak. I jak piersi? Pełne? Tzn odczuwasz ze zachowują się tak samo jak przy pierwszej ciąży? Moje były od początku pełne i duże. A teraz piersi nie mam bo młody je wyssal do dna. A jeszcze ta ciąża ich nie wypełniła. Jestem płaska jak deska :/ Masz podobnie?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej :) myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Kamila ja mierzę w domu i ciśnienie mam raz niskie raz normalne ale puls cały czas tak jak Ty miedzy 90 a 100.

Co ciekawe nikt do tej pory mi ciśnienia nie zmierzył ( tzn. u lekarza).

A Ty mierzysz w domu ?

Tak zaczęłam sama sobie mierzyć bo ostatnio slabo sie czuje. Mialam 3 dniowa poprawę, jadłam itp...ale ostatnio czuje ze serce jakby mialo mi wyskoczyć. Tym bardziej ze biore Acard wiec powinie uspokoić prace serca?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    TEST Z OBRACZKI :
    Zawiesza się obrączkę na nitce i trzyma nad brzuchem. W
    zależności od tego jak się kręci jesli wachadłowo (chlopiec) a jesli sie kreci (dziewczynka ).
    Kochana Jestes dziękuje jak tylko sie prześpij zrobie teścik ;))) dziękuje za instrukcje nie znałam tego ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej :) myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu
    Dzięki za odpowiedź. Byłam ciekawa czy tylko moje naleśniki po kp zostały naleśnikami :P czyli nici z wielkich ciążowych balonów w tej ciąży.. Ech. Mąż się będzie musiał zadowolić naleśnikami :D

PeggySue, zicka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mi po drugiej ciąży strasznie piersi się zmniejszyły i są takie miękkie i lejace. Pp trzeciej będzie jeszcze gorzej zapewne

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue Z tym okres na wykorzystanie tacierzyńskiego - 2 lata, to pewne? Bo jeśli tak to może i mój by to jakoś ogarnął ;)

Blueberry88 przebieranie teraz to tez masarka jakaś :P Hania co prawda jeszcze na nogi nie wstaje i nie ucieka, ale zaraz jest hyc na brzuch i mi spiernicza, już nie raz kupkę z dywanu musiałam zbierać :P

Dooti kochana, trzymaj się dzielnie :*

Zyzia Ginek, u którego byłam wcześniej tak mi właśnie mówił, że nie ma się co przywiązywać i uciekłam od niego raz dwa, aktualny i zarazem ten, który prowadził mi poprzednią ciążę nigdy, ani wtedy ani teraz czegoś takiego mi nie powiedział i to uważam za normalne.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nakrecania sie ze znikające objawy typu mdłości nie wróżą nic dobrego. Może to zły przykład ale ciąża która straciłam (obumarla) mdłości trzymały mnie do końca 12tyg. A ciąża przestała rozwijać się w 7. Wiec ich zanik nie musi oznaczać ze dzieje się coś złego. Na pewno nic się nie dzieje. Każdy dzień jest do siebie nie podobny. Z perspektywy drugiej ciąży mogę wam powiedzieć ze cieszcie się z każdego dnia bez rzygania czy nudnosci.

tylko pozytywne nastawienie może was uratować :)

EwaP lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Niestety mi po drugiej ciąży strasznie piersi się zmniejszyły i są takie miękkie i lejace. Pp trzeciej będzie jeszcze gorzej zapewne
    Nie strasz!!! Ja żyję nadzieja ze moje wrócą do szczytowej formy. Najwyżej drugie dziecko nie zazna cycka :P od razu mm! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:37

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie strasz!!! Ja żyję nadzieja ze moje wrócą do szczytowej formy. Najwyżej drugie dziecko nie zazna cycka :P od razu mm! :P

Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:46

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie :D
    Albo to jest ich szczytowa forma :P
    Oby nie!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nie ma co się łudzic, że będa jeszcze cycki jędrne :D lepiej kase odkładać na operacje :D

Amy_, EwaP lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti bardzo mi przykro :-( Jesteś mega dzielna, ściskam mocno i trzymam kciuki za Ciebie :-)

Madzia1888 ale historia, podziwiam Twoją siłę. Teraz będzie wszystko dobrze, a tych "lekarzy" od siedmiu boleści omijaj szerokim łukiem.

Zyzia to chyba normalne w naszych polskich szpitalach, taka znieczulica. Dlatego ja byłam bardzo zaskoczona podejściem lekarzy na Madalińskiego. Jak trafiłam tam z poronieniem zatrzymanym to lekarz mnie pocieszał, przytulił, powiedział żebym się nie martwiła. Szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:03

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Oby nie![/QU

Mąż by się załamał, czeka aż urosną :P

Amy_ lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Eee nie ma co się łudzic, że będa jeszcze cycki jędrne :D lepiej kase odkładać na operacje :D
    Wez się!!! To ze ty nie masz nie znaczy że my tez nie będziemy mieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:53

justyna1220, zicka, Lali lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.

Dziękuję :) W takim razie pogadamy o tym z księgowym:)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Amy_ wrote:
    Oby nie![/QU

Mąż by się załamał, czeka aż urosną :P
    Buahaha mój też czeka :D naiwniaczek :D

justyna1220, Lali lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wez się!!! To ze ty nie masz nie znaczy że my tez nie będziemy mieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:54

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez witam w klubie zwisajacych nalesnikow z nadzieja, ze odradza sie, jak feniks z popiołów, by swą jedrniscia powalic wszystkich na kolana :P

justyna1220, Amy_, derii84, EwaP lubią tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ