X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Amy ja dwa miesiące temu przestałam karmić
    Ja tez jakoś tak. I jak piersi? Pełne? Tzn odczuwasz ze zachowują się tak samo jak przy pierwszej ciąży? Moje były od początku pełne i duże. A teraz piersi nie mam bo młody je wyssal do dna. A jeszcze ta ciąża ich nie wypełniła. Jestem płaska jak deska :/ Masz podobnie?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej :) myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Kamila ja mierzę w domu i ciśnienie mam raz niskie raz normalne ale puls cały czas tak jak Ty miedzy 90 a 100.

Co ciekawe nikt do tej pory mi ciśnienia nie zmierzył ( tzn. u lekarza).

A Ty mierzysz w domu ?

Tak zaczęłam sama sobie mierzyć bo ostatnio slabo sie czuje. Mialam 3 dniowa poprawę, jadłam itp...ale ostatnio czuje ze serce jakby mialo mi wyskoczyć. Tym bardziej ze biore Acard wiec powinie uspokoić prace serca?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    TEST Z OBRACZKI :
    Zawiesza się obrączkę na nitce i trzyma nad brzuchem. W
    zależności od tego jak się kręci jesli wachadłowo (chlopiec) a jesli sie kreci (dziewczynka ).
    Kochana Jestes dziękuje jak tylko sie prześpij zrobie teścik ;))) dziękuje za instrukcje nie znałam tego ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Tak, dokładnie. Jak po jakimś czasie przestało sie produkować mleko, reszta sie wchłonęła to miałam mniejsze o dwa rozmiary. Teraz troszkę sie powiększyły ale minimalnie, są dużo mniejsze niż przed pierwsza ciąża i nie widzę, zeby rosły już więcej :) myśle, ze nie zdążyły jeszcze nabrać tłuszczyku po karmieniu
    Dzięki za odpowiedź. Byłam ciekawa czy tylko moje naleśniki po kp zostały naleśnikami :P czyli nici z wielkich ciążowych balonów w tej ciąży.. Ech. Mąż się będzie musiał zadowolić naleśnikami :D

PeggySue, zicka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mi po drugiej ciąży strasznie piersi się zmniejszyły i są takie miękkie i lejace. Pp trzeciej będzie jeszcze gorzej zapewne

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue Z tym okres na wykorzystanie tacierzyńskiego - 2 lata, to pewne? Bo jeśli tak to może i mój by to jakoś ogarnął ;)

Blueberry88 przebieranie teraz to tez masarka jakaś :P Hania co prawda jeszcze na nogi nie wstaje i nie ucieka, ale zaraz jest hyc na brzuch i mi spiernicza, już nie raz kupkę z dywanu musiałam zbierać :P

Dooti kochana, trzymaj się dzielnie :*

Zyzia Ginek, u którego byłam wcześniej tak mi właśnie mówił, że nie ma się co przywiązywać i uciekłam od niego raz dwa, aktualny i zarazem ten, który prowadził mi poprzednią ciążę nigdy, ani wtedy ani teraz czegoś takiego mi nie powiedział i to uważam za normalne.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nakrecania sie ze znikające objawy typu mdłości nie wróżą nic dobrego. Może to zły przykład ale ciąża która straciłam (obumarla) mdłości trzymały mnie do końca 12tyg. A ciąża przestała rozwijać się w 7. Wiec ich zanik nie musi oznaczać ze dzieje się coś złego. Na pewno nic się nie dzieje. Każdy dzień jest do siebie nie podobny. Z perspektywy drugiej ciąży mogę wam powiedzieć ze cieszcie się z każdego dnia bez rzygania czy nudnosci.

tylko pozytywne nastawienie może was uratować :)

EwaP lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Niestety mi po drugiej ciąży strasznie piersi się zmniejszyły i są takie miękkie i lejace. Pp trzeciej będzie jeszcze gorzej zapewne
    Nie strasz!!! Ja żyję nadzieja ze moje wrócą do szczytowej formy. Najwyżej drugie dziecko nie zazna cycka :P od razu mm! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:37

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie strasz!!! Ja żyję nadzieja ze moje wrócą do szczytowej formy. Najwyżej drugie dziecko nie zazna cycka :P od razu mm! :P

Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:46

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Karmiłam małą tylko miesiąc, a moje cycki to flaki - dosłownie. W pierwszej ciąży stały się ładne i pełne, a teraz puki co nadal są tymi samymi flaczkami co kilka miesięcy przed... Może ich ''szczytowa''forma dopiero się zacznie :D
    Albo to jest ich szczytowa forma :P
    Oby nie!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nie ma co się łudzic, że będa jeszcze cycki jędrne :D lepiej kase odkładać na operacje :D

Amy_, EwaP lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti bardzo mi przykro :-( Jesteś mega dzielna, ściskam mocno i trzymam kciuki za Ciebie :-)

Madzia1888 ale historia, podziwiam Twoją siłę. Teraz będzie wszystko dobrze, a tych "lekarzy" od siedmiu boleści omijaj szerokim łukiem.

Zyzia to chyba normalne w naszych polskich szpitalach, taka znieczulica. Dlatego ja byłam bardzo zaskoczona podejściem lekarzy na Madalińskiego. Jak trafiłam tam z poronieniem zatrzymanym to lekarz mnie pocieszał, przytulił, powiedział żebym się nie martwiła. Szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:03

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Oby nie![/QU

Mąż by się załamał, czeka aż urosną :P

Amy_ lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Eee nie ma co się łudzic, że będa jeszcze cycki jędrne :D lepiej kase odkładać na operacje :D
    Wez się!!! To ze ty nie masz nie znaczy że my tez nie będziemy mieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:53

justyna1220, zicka, Lali lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Justyna potwierdzone, kadrowe w firmie "męża" sie dowiadywały gdzieś. Mimo, ze moje urodzone w 2015 przed zmiana przepisów to tez sie załapaliśmy i dobrze bo nie wykorzystaliśmy urlopu ojcowskiego. Mamy czas do kwietnia przyszłego roku i kolejny urlop ojcowski tez 2 lata na wykorzystanie. O ile nie zmienia sie miedzy czasie przepisy.

Dziękuję :) W takim razie pogadamy o tym z księgowym:)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Amy_ wrote:
    Oby nie![/QU

Mąż by się załamał, czeka aż urosną :P
    Buahaha mój też czeka :D naiwniaczek :D

justyna1220, Lali lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wez się!!! To ze ty nie masz nie znaczy że my tez nie będziemy mieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:54

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez witam w klubie zwisajacych nalesnikow z nadzieja, ze odradza sie, jak feniks z popiołów, by swą jedrniscia powalic wszystkich na kolana :P

justyna1220, Amy_, derii84, EwaP lubią tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ