X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Wszystko nadrobilam-dużo tego :)
    Nie będę odpowiadać pojedynczo, ale wszystkim gratuluję pozytywnych wizyt :)
    Co do humorów to u mnie też masakra-płacze, fochy i nerwy na porządku dziennym...
    Mdłości mniejsze za to głody regularne i zachcianki.
    W ogole to chce mi się piwa!
    Ma któraś tak?
    Jaki jest Wasz stosunek do piwa bezalkoholowego w ciąży?
    Pozdrawiam Wszystkie Fasolindy ;)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • never give up Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atagata ja piję piwko bezalkoholowe 0,00% Bavaria

atagata lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e592f826fb48c471med.jpg

atagata, Lali lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Atagata ja piję piwko bezalkoholowe 0,00% Bavaria
    Naprawdę?
    To cudownie :-)
    W takim razie też się dzisiaj skuszę!
    Na zdrowie!

never give up lubi tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Wszystko nadrobilam-dużo tego :)
    Nie będę odpowiadać pojedynczo, ale wszystkim gratuluję pozytywnych wizyt :)
    Co do humorów to u mnie też masakra-płacze, fochy i nerwy na porządku dziennym...
    Mdłości mniejsze za to głody regularne i zachcianki.
    W ogole to chce mi się piwa!
    Ma któraś tak?
    Jaki jest Wasz stosunek do piwa bezalkoholowego w ciąży?
    Pozdrawiam Wszystkie Fasolindy ;)
    ha, no nie tylko Tobie :) myśmy wczoraj z mężęm pili do meczu. tzn on zwykłe, a ja bezalkoholową lemoniadkę ;) raz na czas można, nie zaszkodzi chyba :) ale ja wolę nie przesadzać, bo potem czuję tylko olbrzymie wzdęcia ;)
    a właśnie widziałam to piwo bavaria, ale jakoś nie mam ochoty na zwykłe piwo, chociaż normalnie przed ciążą gardziłam 'lemoniadami', to teraz je wolę :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio piłam radlera Warkę bezalkoholową, pol piwa 0.00 i pol oranżady :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Anah Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Zywiec bezalkoholowy. Smakuje całkowicie normalnie a alkoholu brak :-)
    Też się cały czas kłócę z partnerem...tak mnie wkurza że się nie da wytrzymać a ten twierdzi że to ja nienormalna jestem :-)

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No niestety u nas była okropna alergia ale widzę już znaczaca poprawe. Też staram się robić obiad pod kątem synka ale oczywiście nie zawsze się uda bo na chwilę obecna nie moze jeść wogole nabiału i białka jaja kurzego. I zazwyczaj u nas sa dwa śniadania potem słoik i potem obiad z nami i czasem kolacja a na noc butla. Myślę że skoro będę teraz w domu to będę robić jakieś gęste zupy zamiast tego słoika. Jakie robicie zupy?

Za niedługo 1,5 roku i chyba podejde do tego żeby mu ta butlę zamienić na kaszkę na mleku wieczorem. Od jakiegoś czasu już nie je w nocy i przed drzemka butli,od jakiegoś miesiąca i chyba czuje że to ten czas żeby ta wieczorna butle odstawic. A jak u was z butla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 18:41

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bavaria ma 3 rodzaje. Ja kupuję to ze zdjęcia i ono ma w składzie wodę mineralną, spod pszeniczny i jeczmienny, chmiel i ekstrakt z chmielu oraz takie typowe normalne Bavaria Original

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 18:49

relghdgenv7rm5nv.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o piwie, a mi mdłości żyć nie dają... :/ Do obiadu mogę jeść praktycznie wszystko. Od 15-16 zaczyna się zmulenie, a wieczory są takie do duuupy ;(

A dziś mnie jeszcze boli głowa i pół twarzy - szczęka, żuchwa, policzek... I cholera wie czy od ucha, głowy, zęba czy zatok :/

Powiedzcie, że w 2 trymestrze tych mdłości naprawde już nie ma, błagam...

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedulka :(

relghdgenv7rm5nv.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Wy tu o piwie, a mi mdłości żyć nie dają... :/ Do obiadu mogę jeść praktycznie wszystko. Od 15-16 zaczyna się zmulenie, a wieczory są takie do duuupy ;(

A dziś mnie jeszcze boli głowa i pół twarzy - szczęka, żuchwa, policzek... I cholera wie czy od ucha, głowy, zęba czy zatok :/

Powiedzcie, że w 2 trymestrze tych mdłości naprawde już nie ma, błagam...

mnie na mdłości pomaga trochę:
    -guma do żucia
    - woda gazowana
    - cola
    - jedzenie neautralnych kanapek

ale wiem co czujesz, czasami żaden z tych sposobów nic nie podoła i chodzi się przymuloną cały dzień

ja piwa nie piję, nawet bezalkoholowego w ciąży

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy często krupnik z kasza, jarzynowa z duża ilością rożnych warzyw, rosół, pomidorowa, żurek, barszcz teraz botwinka, koperkowa, kalafiorowa, ogórkowej tylko mała nie lubi:)

U nas tez jeszcze butla na noc ale mam zamiar w przyszłym miesiącu może zacząć jej dawać kaszkę przed kąpielą i potem już nic. Nie wiem jak to wyjdzie bo mała lubi butle. Ma ja tylko wieczorem. Niestety jeszcze dwa trzy razy je w nocy wiec ta butla pewnie nie odejdzie całkiem bo małej w nocy woda nie oszukam...

U nas ogólnie jest śniadanie często owsianka potem drugie śniadanie owoc albo kanapka z warzywami obiad podwieczorek owoc albo jakiś serek i wieczorem butla na spanie. Miedzy czasie jak jest bardzo głodna a daleko do obiadu to biszkopt albo chrupek.

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana-współczuję!!!
    A może spróbuj tych tabletek co tu dziewczyny pisały?

Dzięki za odpowiedzi piwne :)
    Mam w domu Lech free. Będę degustować dziś albo jutro do meczu ;)

Dawid 19.01.2017
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anah wrote:
    Ja polecam Zywiec bezalkoholowy. Smakuje całkowicie normalnie a alkoholu brak

Anah tak z ciekawości-czy żywiec jest całkowicie bezalkoholowy?

Dawid 19.01.2017
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wygląda podobnie jak u PeggySue.
    Rano jest owsianke, jakaś kaszka z owocami, czasami kanapki, jajecznica, serek.
    Później na II śniadanie to coś małego, serek bieluch albo serek z krówką z rolmleczu (właściwie chyba jedyny jaki daję mu słodki), bułeczka z masełkiem. Czasami z II śniadania rezygnuję, bo jak wstanie 9-10 to o 13-13.30 jest już zupka.

My gotujemy pomidorową, ogórkową, botwinkową, żurek, jarzynową, bardzo też lubi jarzynową z przecierem pomidorowym, dyniową, brokułową, rosołek czasami z makaronem czasami z kluskami lanymi, krupnik raz z kaszą jęczmienną innym razem z jaglaną, kalafiorową. Czasami brakuje mi pomysłów, jeszcze nie daję mu warzyw strączkowych i grzybów.
    Później II danie i kolacja. Pomiędzy jakieś owoce, czasami flipsy.

PeggySue jak robisz koperkową? Nigdy mu nie robiłam, a myślę, że by mu smakowała :-)

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W składzie też nie raz widziałam że piwo "bezalkoholowe" ma alkohol. Co prawda mniej niż 0,5% ale ma.
    Ja tęsknym wzrokiem patrzę na piwo, ale jak mój A otwiera, by sobie łyknąć, to mnie jakoś się odechciewa.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Anah tak z ciekawości-czy żywiec jest całkowicie bezalkoholowy?
    mnie się wydaje, że ma 0,5% alkoholu. wczoraj z mężem patrzyliśmy na kilka rodzajów piwa i właśnie niektóre miały w sobie alkohol... ;x

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam.. U mnie w ciągu dnia pomaga wiele rzeczy - cola, mięta, kwaśne - ostatnio sok z kiszonej kapusty lub kwaśne jabłko. Ale na wieczorne, te nasilone już nic nie skutkuje :( Morduję się żeby zasnąć.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry ja daje swojej fasolkę szparagową. Zajada że aż uszy się trzęsą.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ