X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik trzymaj się Kochana,

ja znowu nie mam mdłości i znowu panika, kurcze zwariować idzie...

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coconue a czemu mężowi byś nie dała by Ci zrobił? ja wolę jak mój mi robi :P kurcze muszę popróbować z tymi taktykami :P do końca ciąży daleko, więć może coś wymyślę. A z jakiego jesteś miasta jak można wiedzieć?

Trawka mi też mąż robi :) jakoś nie umiem się przemóc by sama sobie robić. Mam dawkę 0.8, więc raz więcej niż Ty :( no, ale jak trzeba to trzeba :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najwięcej nas na 11.01 :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 11 :-) to mój drugi termin styczniowy i liczę że ponownie nie zalicze starego roku :-)

Amelik będzie dobrze zobaczysz :-) dzielna Twoja dzidzia :-)

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę i wszystkie inne, które tez nie mogą pozdrawiam ;)

EwaP lubi tę wiadomość

• amelik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nie umie spac i dosc szpitala mam
    lekarz wieczorem ze wstawac tylko do wc a pielegniary kaza chodzic tam i z powrotem na krew po jakies dokumenty z haslem Pani nie jest lezaca... masakra jakas
    musze sie psychicznie na poniedzialek i ordynatora przygotowac

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzidzia 7t4d wiec jak powinno byc i juz taki duzy, cudowny !
    damy rade

wariatka3, wszamanka, EwaP lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spała do poludnia ale cóż jak moj Synio wyspany juz o 5:40 :-P

Dzień dobry w 9. tygodniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 06:19

justyna1220, merida17 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się obudziłam o 5.20 i spać nie mogę :/ a okazja jedyna w swoim rodzaju, bo młoda została z dziadkami na działce...

No trudno. Muszę się dziś wybrać po zakupy, bo strasznie potrzebuję nowych butów, a kompletnie nie mam kiedy kupić... Potrzebuję do pracy i nie ma wymówki. Nie znoszę butów kupować :(

Ktoś pytał o jedzenie wcześniej - moja córka już duża (4 lata), ale jak była młodsza to mieliśmy przynajmniej częściowo BLW, więc jadła sobie sama, co chciała, mniej wiecej to, co my. Ale i tak teraz jada niewiele i bardzo wybiórczo. Drobniutka jest i chyba wiele jej nie potrzeba. Najbardziej mnie boli, że nagle polubiła słodycze - do tej pory prawie ich nie jadła, nie musiałam jej ograniczać nawet, a teraz nagle szał :(
    Butli nigdy nie dostawała, więc trudno mi powiedzieć... mleka modyfikowanego dałam jej spróbować, jak miała koło roku, ale nie była zainteresowana, więc dałam sobie spokój, karmiłam ją piersią długo, wiec nie było potrzeby. Jak odstawiłam (rok i 10 msc), to piła już zwykłe mleko, ale z kubka. Do spania nigdy nie potrzebowała. Butelki, prawie nieużywane, przekazałam dalej :)

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No niestety u nas była okropna alergia ale widzę już znaczaca poprawe. Też staram się robić obiad pod kątem synka ale oczywiście nie zawsze się uda bo na chwilę obecna nie moze jeść wogole nabiału i białka jaja kurzego. I zazwyczaj u nas sa dwa śniadania potem słoik i potem obiad z nami i czasem kolacja a na noc butla. Myślę że skoro będę teraz w domu to będę robić jakieś gęste zupy zamiast tego słoika. Jakie robicie zupy?

Za niedługo 1,5 roku i chyba podejde do tego żeby mu ta butlę zamienić na kaszkę na mleku wieczorem. Od jakiegoś czasu już nie je w nocy i przed drzemka butli,od jakiegoś miesiąca i chyba czuje że to ten czas żeby ta wieczorna butle odstawic. A jak u was z butla?

U nas nadal na śniadanie mleko, drugie to kaszka, potem jest obiad, deser, i kaszka bądź mleko z kaszką na noc.
    Obiadek to różnie, albo typowe BLWco mi wpadnie pod rękę i na tacce, albo gotuję mix warzyw, zawsze na 2 dni robię małej, ale jednak częściej to co my. Rosół, pomidorowa, często risotto, makaron z pulecikami z piersi kurczaka. Czasem robię też naleśniki czy placuszki z cukinii :) Staram się jej to jakoś urozmaicić ;)

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • never give up Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :) Ja też z tych co spać nie mogą. Taka piękna pogoda za oknem a ja ledwo żyję bo mężuś po meczu przyprowadził w środku nocy kolegów na drinka rozchodniaczka i tym oto sposobem nie spałam do 2:00. Ehh Ci faceci...

Kurczę ja też brałam Clexane i miałam codziennie gęsią skórkę jak miałam je obie zrobić. Te igł są tak cholernie tępe , że szału dostawałam a sam lek też nie jest najprzjemniejszy. pewnie bym je dalej robiła gdybym musiała ale nie ukrywam, że jestem happy, że nie muszę. Sposoby na siniaki się nie sprawdziły bo jednego dnia udało się wkłuć bez a drugiego miałam wylew na kilka cm :(

Amelik kochana. Trzymam kciuki za szybki powrót do domku i za to aby to była ostatnia wizyta w szpitalu. Kolejna dopiero w dniu porodu. Piszesz, że nie wiesz co robic bo jedni mówią tak a drudzy tak. Z dwojga ja bym wybrała leżenie a spacerek co najwyżej po obiedzie przez korytarz i z powrotem.

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Otóż nie. Ma do 0,5% alkoholu dlatego ja piję tylko i wyłącznie Bavarie bo ta ma 0,00000% alko czyli absolutnie żadnego.

Jeszcze Warka zero ma rzeczywiście 0 % ;) A bavari nie próbowałam.. gdzie ją kupujesz?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Właśnie wybieram kolejne bajki dla mojego mola książkowego. Polecacie coś ciekawego co ma dużo obrazków? I najlepiej kartonowe.

U nas furorę robi ''Księga dzwięków'', ale nie wiem czy Twój maluch jeszcze by sie tym interesował, a my właśnie na tym etapie jesteśmy ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    juz nie umie spac i dosc szpitala mam
    lekarz wieczorem ze wstawac tylko do wc a pielegniary kaza chodzic tam i z powrotem na krew po jakies dokumenty z haslem Pani nie jest lezaca... masakra jakas
    musze sie psychicznie na poniedzialek i ordynatora przygotowac

Trzymaj się kochana, najważniejsze że z fasolem wszystko dobrze :) Co do służby zdrowia w szpitalu to ja już się nie wypowiadam.. tragedia.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justynka :)
    Bavaria jest w Almie i w Carrefour.

Można go kupić od wyłącznego dystybutora: http://johnkingpolska.pl/katalog/pl/holandia/bavaria/bavaria_00_wit.html

lub na frisco.pl

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

I u mnie pobudka wczesnym rankiem, 4:40, o 6 mleko i narazie mała walczy, a ja czekam na pierwszą drzemkę, która na pewno będzie wspólna ;)

Jeszcze dwa dni temu miałam spięcie z mężem o imię dla synka, bo dla dziewczynki już wybrane, a wczoraj problem rozwiązał się sam :D Byli u nas znajomi koleżanka w 5 miesiącu ciąży i synek ma mieć na imię Filip więc my już tak nie damy i mąż musi się pogłowić dalej ;) Za nic nie możemy dojść do kompromisu, a mi chyba hormony buzują bo popłakałam się, że on nie chce takiego jak ja ;)
    U Was też taki problem z doborem imienia?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rano juz uporalam sie z praniem wysprzataniem kuchni i umyciem jednego okna. Syndrom wicia gniazda w 8 tyg no nieźle.

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hej Justynka :)
    Bavaria jest w Almie i w Carrefour.

Można go kupić od wyłącznego dystybutora: http://johnkingpolska.pl/katalog/pl/holandia/bavaria/bavaria_00_wit.html

lub na frisco.pl

Ee to obok mnie nie ma żadnego z tych, a nie będę specjalnie po piwo na drugi koniec miasta jechała :P
    Ale dziękuje za namiary :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobimy z imieniem jak przy syna ja wybiore te co są dla mnie ok on dla niego i zobaczymy co pasuje i mnie i jemu.

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciły kochane mdłości :( Koniec dobrego apetytu i sil.Wracam do łóżka.

relghdgenv7rm5nv.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ