STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka27 wrote:coconue a czemu mężowi byś nie dała by Ci zrobił? ja wolę jak mój mi robi
kurcze muszę popróbować z tymi taktykami
do końca ciąży daleko, więć może coś wymyślę. A z jakiego jesteś miasta jak można wiedzieć?
Trawka mi też mąż robijakoś nie umiem się przemóc by sama sobie robić. Mam dawkę 0.8, więc raz więcej niż Ty
no, ale jak trzeba to trzeba
Jakoś tak wolę sama. Tak jak mnie boli to przerywam, a Mąż by się nade mną znęcał.
Jestem z okolic Katowic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 07:33
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
żeby było mało to zaraz jak krew się puściła z nosa musiałam zwymiotować...
dobrze że nie wypiłam całego soku bo poszedłby sobie w rury
mój brzuch na przestrzeni 4 tygodni. Rośnie no
kolejny tydzień więc kolejne foto na pamiątkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:01
PeggySue, Blueberry88, never give up, wariatka3, Sweet_CupCake, Domi$, merida17 lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten niedzielny poranek
Moi Mężczyźni śpią, a ja wyjątkowo już od ponad godziny na nogach, pakuję rzeczy. Dzisiaj Mąż zawozi nas (mnie i Alka) do moich rodziców na 2 tyg. Cieszę się bardzo, bo będzie mi sporo łatwiej. Co prawda rodzice pracują, ale odpadnie mi myślenie o zakupach, gotowanie i jak wrócą to zajmą się Małym. A M. i tak praktycznie nie będzie, praca do późna, wyjazd firmowy i chyba że 3 kolacje. Więc bez sensu siedzieć tutaj. Poza tym Mały będzie miał raj, podwórko, własną piaskownice, basen, hustawkę, hamak rozpieszczaja go dziadkowie
merida17 lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Witam
I u mnie pobudka wczesnym rankiem, 4:40, o 6 mleko i narazie mała walczy, a ja czekam na pierwszą drzemkę, która na pewno będzie wspólna
Jeszcze dwa dni temu miałam spięcie z mężem o imię dla synka, bo dla dziewczynki już wybrane, a wczoraj problem rozwiązał się samByli u nas znajomi koleżanka w 5 miesiącu ciąży i synek ma mieć na imię Filip więc my już tak nie damy i mąż musi się pogłowić dalej
Za nic nie możemy dojść do kompromisu, a mi chyba hormony buzują bo popłakałam się, że on nie chce takiego jak ja
U Was też taki problem z doborem imienia?
Justyna u mnie też problem z imieniem. Dla chłopca mamy już właściwie wybrane, jest to po prostu jedyne które nam obojgu się podoba. Co do dziewczynki mamy ogromny problem. Mąż nie podaje żadnych propozycji tylko neguje wszystkie moje pomysły. Chciałabym mieć już coś wybrane. Jak byłam w ciąży z Alkiem to moja lekarka pytała mnie czy już mamy wybrane i że jak tylko dowiemy się jaka płeć to żeby zwracać się imieniem do brzucha, podobno ma to dobry wpływ na rozwój. Tak samo mówiła mi żebym puszczała muzykę i czytała bajki (na początku wydawało mi się to mega dziwne), ale u mnie to ma rewelacyjny wpływ. Jak nie mogę uspokoić Alka, albo jak był malutki i miał kolki to puszczalam mu dokładnie tą składanę utworów co jak był w brzuchu i to było wybawienie. Od razu był spokojny. Teraz często puszczam mu w samochodzie 5 min i śpi. A książki uwielbia od małego, sam mi przynosi i daje żebym mu czytała.
Więc może z tym imieniem też coś jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:16
-
Coconue wrote:Jakoś tak wolę sama. Tak jak mnie boli to przerywam, a Mąż by się nade mną znęcał.
Jestem z okolic Katowic. -
Witamy się. .. ale jestem głodna czekam wlasnie na drugie śniadanie bo meza wyslalam po arbuza precelka bulki i jogurt tak na zapas bo nie wiem na co bede miala ochotę. ..
Amelik trzymaj się z dzidzia.... czyzbys lezala w naszym ulubionym szpitalu? -
Emilka27 wrote:Nie robiłam, mój lekarz bardzo kontrolował ddimery, robiłam je bardzo często i jak w krótkim czasie wzrosły z 200 do 950 to dał mi zastrzyki, zgodziłam się z tym, powiedział przed zrobieniem mi usg "Sprawdźmy czy nie zakrzepło" więc miała dość. Wiem, że bardzo dużo dziewczyn u niego bierze te zastrzyki, czytałam o nich dużo i też oprócz tego, że rozcieńczają krew to wpływają bardzo dobrze na płód, dziecko, chronią przed różnymi przeciwciałami itp. zgodziłam się na to i jestem spokojniejsza.
-
Amelik wspolczuje traktowania w szpitalu. Ale będzie dobrze dzidziuś nic nie jest serduszko bije będzie dobrze!!!
Mówi cie o imieniu ja szybko bym wybrała dla dziewczynki niż dla chłopca ale ja czarownica jestem i zabawa z obrączka mi się spodobala zawsze w szklance wybija tyle samo jak zadaje te same pytania. Wnet u mojego brata co teraz ma 33 lata kawaler i spytalam ile dzieci będzie miał bije 6 razy nadal się smiejemy . ale spytalam o imiona moich dzieci i niewiarygodne najpierw wyszła jagoda później Milena a na trzecie wyszło Wojciech czwarte nie wyszło toteż ze czwartego mieć nie będę nie wiem jak do tego podchodzicie bo sama w szoku jestem skąd to jest. Obrączka święconą wiec nic złego w niej nie jest wiec tego się nie boje.
A tak ogólnie ładny dzień się zapowiada a ja kupilam młode ziemniaczki dużo koperku i chce na obiad młode ziemnizczki z zieleninka i mlekiem lub jogurtem naturalnym. takie smaki dzieciństwa jak mama na kolacje odgrzewala młode i z mleczkiem i duuuzo zielonego u mnie musiało być i zajadalam ze smakiem ciekawe czy dziś będzie mi smakowac. A dziewczynkom Mieszko zrobię do tego ipomidorki a i rosół musi dziś być czego nie wiem ale musi. A jak u was???? Com dziś na obiad robocie???Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Andziulkagw wrote:Również pozdrawiam ja już od 7 na siłowni teraz relaksuje się w grocie solnej bo walczę z zatoki mi.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
My od rana na nogach. Zraz sie szykujemy o jedziemy do babci na żurek
weekend be gotowano to lubię najbardziej
U mnie coraz lepiej z Mdłościami biorę teraz jeden prevomit zamiast dwóch i da sie żyćjuż bliżej 2trym niż dalej
Życzę wszystkim fajnej niedzieli i dobrego samopoczucia
[/url]
-
Trawka wrote:Coconue, a jaką dawkę clexane bierzesz? Dla mnie najgorszy moment to nie wkłucie, ani wstrzykiwanie, ale już po wyciagnieciu igły, takie jakby rozlewanie tego leku w środku, też tak macie?
Ja biore tylko 0,4 i raz dziennie. Ja mam miejsca gdzie nie jestem w stanie sie przekloc - wtedy zmieniam miejsce. Czasami lekko leci mi krew. A Ty jaka masz dawke i ile razy sie klojesz?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].