X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znow zalalo krwią z nosa :-/

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    coconue a czemu mężowi byś nie dała by Ci zrobił? ja wolę jak mój mi robi :P kurcze muszę popróbować z tymi taktykami :P do końca ciąży daleko, więć może coś wymyślę. A z jakiego jesteś miasta jak można wiedzieć?

Trawka mi też mąż robi :) jakoś nie umiem się przemóc by sama sobie robić. Mam dawkę 0.8, więc raz więcej niż Ty :( no, ale jak trzeba to trzeba :)

Jakoś tak wolę sama. Tak jak mnie boli to przerywam, a Mąż by się nade mną znęcał.
    Jestem z okolic Katowic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 07:33

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jesteście dziewczyny z tymi dolegliwościami ciążowymi, ale już nie długo większość kobiet odczuwa ulgę w drugim trymestrze więc lada moment :D

Miłego dnia, my na wieś grillować dzisiaj jedziemy :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby było mało to zaraz jak krew się puściła z nosa musiałam zwymiotować... :/ dobrze że nie wypiłam całego soku bo poszedłby sobie w rury :P

mój brzuch na przestrzeni 4 tygodni. Rośnie no :) <3
    kolejny tydzień więc kolejne foto na pamiątkę :)

285k5g.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:01

PeggySue, Blueberry88, never give up, wariatka3, Sweet_CupCake, Domi$, merida17 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten niedzielny poranek :-) Moi Mężczyźni śpią, a ja wyjątkowo już od ponad godziny na nogach, pakuję rzeczy. Dzisiaj Mąż zawozi nas (mnie i Alka) do moich rodziców na 2 tyg. Cieszę się bardzo, bo będzie mi sporo łatwiej. Co prawda rodzice pracują, ale odpadnie mi myślenie o zakupach, gotowanie i jak wrócą to zajmą się Małym. A M. i tak praktycznie nie będzie, praca do późna, wyjazd firmowy i chyba że 3 kolacje. Więc bez sensu siedzieć tutaj. Poza tym Mały będzie miał raj, podwórko, własną piaskownice, basen, hustawkę, hamak rozpieszczaja go dziadkowie :-)

merida17 lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam :)

I u mnie pobudka wczesnym rankiem, 4:40, o 6 mleko i narazie mała walczy, a ja czekam na pierwszą drzemkę, która na pewno będzie wspólna ;)

Jeszcze dwa dni temu miałam spięcie z mężem o imię dla synka, bo dla dziewczynki już wybrane, a wczoraj problem rozwiązał się sam :D Byli u nas znajomi koleżanka w 5 miesiącu ciąży i synek ma mieć na imię Filip więc my już tak nie damy i mąż musi się pogłowić dalej ;) Za nic nie możemy dojść do kompromisu, a mi chyba hormony buzują bo popłakałam się, że on nie chce takiego jak ja ;)
    U Was też taki problem z doborem imienia?

Justyna u mnie też problem z imieniem. Dla chłopca mamy już właściwie wybrane, jest to po prostu jedyne które nam obojgu się podoba. Co do dziewczynki mamy ogromny problem. Mąż nie podaje żadnych propozycji tylko neguje wszystkie moje pomysły. Chciałabym mieć już coś wybrane. Jak byłam w ciąży z Alkiem to moja lekarka pytała mnie czy już mamy wybrane i że jak tylko dowiemy się jaka płeć to żeby zwracać się imieniem do brzucha, podobno ma to dobry wpływ na rozwój. Tak samo mówiła mi żebym puszczała muzykę i czytała bajki (na początku wydawało mi się to mega dziwne), ale u mnie to ma rewelacyjny wpływ. Jak nie mogę uspokoić Alka, albo jak był malutki i miał kolki to puszczalam mu dokładnie tą składanę utworów co jak był w brzuchu i to było wybawienie. Od razu był spokojny. Teraz często puszczam mu w samochodzie 5 min i śpi. A książki uwielbia od małego, sam mi przynosi i daje żebym mu czytała.
    Więc może z tym imieniem też coś jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:16

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw wspaniały brzuszek :-)

angelstw, EwaP lubią tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw ale masz fajny okrąglutki brzuszek. Ja o poranku mam taki :)
    2397d18b73c4f13emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:26

angelstw, wariatka3, Domi$, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Jakoś tak wolę sama. Tak jak mnie boli to przerywam, a Mąż by się nade mną znęcał.
    Jestem z okolic Katowic.
    Coconue, a jaką dawkę clexane bierzesz? Dla mnie najgorszy moment to nie wkłucie, ani wstrzykiwanie, ale już po wyciagnieciu igły, takie jakby rozlewanie tego leku w środku, też tak macie?

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. .. ale jestem głodna czekam wlasnie na drugie śniadanie bo meza wyslalam po arbuza precelka bulki i jogurt tak na zapas bo nie wiem na co bede miala ochotę. ..

Amelik trzymaj się z dzidzia.... czyzbys lezala w naszym ulubionym szpitalu? ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Nie robiłam, mój lekarz bardzo kontrolował ddimery, robiłam je bardzo często i jak w krótkim czasie wzrosły z 200 do 950 to dał mi zastrzyki, zgodziłam się z tym, powiedział przed zrobieniem mi usg "Sprawdźmy czy nie zakrzepło" więc miała dość. Wiem, że bardzo dużo dziewczyn u niego bierze te zastrzyki, czytałam o nich dużo i też oprócz tego, że rozcieńczają krew to wpływają bardzo dobrze na płód, dziecko, chronią przed różnymi przeciwciałami itp. zgodziłam się na to i jestem spokojniejsza. :)
    Rozumiem. Najważniejszy spokój. Jeśli nie zaszkodzą a pomogą to czemu nie. Ja to bym już kolejnych strzykawek po insulinie nie zniosła ale zobaczymy jak mi wyjdą badania od kardiologa. Emilka będzie dobrze!

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ulubionym, obym szybko wyszla
    Coraz bardziej sie przekonuje by sobie jeszczd drugs opcje potem przygotowac jak znowu wynajeta polozna w Pyskowicach

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    U nas furorę robi ''Księga dzwięków'', ale nie wiem czy Twój maluch jeszcze by sie tym interesował, a my właśnie na tym etapie jesteśmy ;)
    A no księga dzwiekow już dawno przerobiona na wylot :-) Ale bardzo długo ja czytalismy.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Anah Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Anah tak z ciekawości-czy żywiec jest całkowicie bezalkoholowy?
    Faktycznie zostałam oszukana ma do 0.5 alk...to nie polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 09:29

• Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghamar wrote:
    Spać nie mogę i wszystkie inne, które tez nie mogą pozdrawiam ;)
    Również pozdrawiam ja już od 7 na siłowni teraz relaksuje się w grocie solnej bo walczę z zatoki mi.

34bwxzkri9yfzh95.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelik wspolczuje traktowania w szpitalu. Ale będzie dobrze dzidziuś nic nie jest serduszko bije będzie dobrze!!!
    Mówi cie o imieniu ja szybko bym wybrała dla dziewczynki niż dla chłopca ale ja czarownica jestem i zabawa z obrączka mi się spodobala zawsze w szklance wybija tyle samo jak zadaje te same pytania. Wnet u mojego brata co teraz ma 33 lata kawaler i spytalam ile dzieci będzie miał bije 6 razy nadal się smiejemy . ale spytalam o imiona moich dzieci i niewiarygodne najpierw wyszła jagoda później Milena a na trzecie wyszło Wojciech czwarte nie wyszło toteż ze czwartego mieć nie będę nie wiem jak do tego podchodzicie bo sama w szoku jestem skąd to jest. Obrączka święconą wiec nic złego w niej nie jest wiec tego się nie boje.

A tak ogólnie ładny dzień się zapowiada a ja kupilam młode ziemniaczki dużo koperku i chce na obiad młode ziemnizczki z zieleninka i mlekiem lub jogurtem naturalnym. takie smaki dzieciństwa jak mama na kolacje odgrzewala młode i z mleczkiem i duuuzo zielonego u mnie musiało być i zajadalam ze smakiem ciekawe czy dziś będzie mi smakowac. A dziewczynkom Mieszko zrobię do tego ipomidorki a i rosół musi dziś być czego nie wiem ale musi. A jak u was???? Com dziś na obiad robocie???

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulkagw wrote:
    Również pozdrawiam ja już od 7 na siłowni teraz relaksuje się w grocie solnej bo walczę z zatoki mi.
    Nie nasilają ci się zatoki w tej grocie??? My z córka w tamtym roku byulysmy w Bochni 4h pod ziemia w grotach solnych to odchorowalam miesiąc taki stan zapalny się rzucił ze nie mogłam nic zrobić później zapalenie gardła i krtani bo zarazki spływały i chorowalam ok 5 miesięcy masakra

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rana na nogach. Zraz sie szykujemy o jedziemy do babci na żurek :) weekend be gotowano to lubię najbardziej :)

U mnie coraz lepiej z Mdłościami biorę teraz jeden prevomit zamiast dwóch i da sie żyć :) już bliżej 2trym niż dalej :)

Życzę wszystkim fajnej niedzieli i dobrego samopoczucia :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Andziulkagw Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nasilają dobrze filtrują

34bwxzkri9yfzh95.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Coconue, a jaką dawkę clexane bierzesz? Dla mnie najgorszy moment to nie wkłucie, ani wstrzykiwanie, ale już po wyciagnieciu igły, takie jakby rozlewanie tego leku w środku, też tak macie?

Ja biore tylko 0,4 i raz dziennie. Ja mam miejsca gdzie nie jestem w stanie sie przekloc - wtedy zmieniam miejsce. Czasami lekko leci mi krew. A Ty jaka masz dawke i ile razy sie klojesz?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ