STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia7979 wrote:Też mnie to ciekawi, zdania są bardzo podzielone, co prawda ja farbuję się na blond i mam już czarne odrosty takie z 5 cm, wyglądam okropnie, mój mąż śmieje się, że to takie nieudane ombre ale mimo wszystko nie ryzykuję i nie idę do fryzjera i chodzę z takimi "kłakami", może w II trymestrze się zdecyduję. Włosy podczas ciąży mam naprawdę w kiepskiej kondycji, chociażby dlatego nie chciałabym im dodatkowo szkodzić, a jeśli to ma wpływ na maleństwo to już w ogóle nie ma mowy.
no ja właśnie też farbuje się na blond i mam ze 3 cm odrostów i mnie to denerwuje, polecialabym przefarbować, no ale nie wiem -
Jej, ale ja Wam zazdroszczę takich dużych rodzin Chciałabym mieć jeszcze jakieś rodzeństwo, ale za to mam bardzo dobry kontakt z kuzynostwem. Mam brata 31 i siostrę 30 i mimo iż mieszkają od dziecka w Niemczech mamy świetny kontakt jeszcze jest najstarszy 37, ale z nim kontakt tylko jak jestem u nich albo przyjadą do Polski. Poza tym siostrę 37, która też mieszka w Warszawie mamy super kontakt oraz siostrę 33 od kiedy wyjechała do Londynu kontakt się rozluźnił, ale jest Jestem najmłodsza bo w lipcu skończę 28.
-
Dziewczyny, piszę pierwszy raz ale czytam już długo. Oficjalnie witam się z Wami.
Termin OM mam na 21 stycznia.
Do dziewczyn z Katowic i okolic: Gdzie robicie te badania prenatalne?, Ja w sumie się umówiłam na graniczną a mój lekarz mi dziś na wizycie powiedział, że mam iść do Feminy. Na stronie tej Feminy nie ma informacji o lekarzach tam przyjmujących więc nie jestem w stanie sprawdzić opinii ani czy mają certyfikat FMF.
I drugie pytanie dotyczące badań prenatalnych: czy pobieranie krwi do testu pappa musi być w ten sam dzień co USG? Bo mi kazali przyjść 1,5 tyg. wcześniej (będę wtedy dopiero w 10 tyg.)
I trzecie pytanie: jakie witaminy bierzecie? Mój doktorek się upiera, że mam brać jakiś zestaw witamin dla kobiet w ciąży - sam kwas foliowy go nie zadowala.
I czwarte pytanie odnośnie pracy: Mam umowę na czas określony - koniec na umowie po 3 miesiącu więc powinni przedłużyć. Ale jak się teraz przyznam (9 tydzień) to czy przypadkiem nie mogą próbować mnie zwolnić (2-tygodniowy okres wypowiedzenia) tak aby nie musieć mi przedłużać tej umowy. Co myślicie?EwaP, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam bóle jak na okres i klucia podbrzusza, pachwin. Tez myślę, że to normalne. Przeciez nie mam plamien czy krwawien, wiec myślę że jest ok
Jeśli chodzi o rodzeństwo to mam dwóch braci jeden 2,5 roku młodszy a drugi młodszy 16 lat ze średnim w dzieciństwie się lalismy, kłócilismy ale też byliśmy bardzo za sobą. On miał fiu bziu w głowie, ja wiecznie musiałam go szukać, pilnować itd. Wyrósł na ogarnietego, rozsadnego faceta a myślałam że będzie inaczej, z najmłodszym jesteśmy mega zzyci, często jest u nas na weekend, na wakacje go zabieramy, mamy dobry kontakt, a z naszym młodym traktują się jak bracia różnica między nimi 6 lat. Myślę że Gabrys będzie cudownym starszym bratem, bardzo chce rodzeństwa oczywiście żałuję że wcześniej nie zdecydowaliśmy się na drugie bobo ale faceci dojrzewają późniejEwaP lubi tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
Witaj Kulka
Co do pobierania krwi, pielęgniarki w szpitalu do którego chodzę powiedziały, że najlepiej dzień przed, ale dowiedz się jak z wynikami, u mnie na miejscu jest laboratorium i w dniu wizyty będą czekały już na biurku u mojego lekarza
Co do witaminek biorę Femibion, ale nie wiem czy nie zmienię, zastanawiam się nad Mama DHA.
Co do reszty pytań niestety nie orientuje się -
Dziewczyny, które chcą uczestniczyć w grupie na FB, zapraszam na priv. z danymi
W związku z tym, że ma to być grupa całkowicie tajna nie można samemu się dołączyć, będę każdą z osobna dodawałaangelstw, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Justyna,
No własnie mówili, że gdzieś tę krew wysyłają więc żeby były wyniki w dniu USG trzeba przyjść 1,5 tyg. wcześniej. Ale wyczytałam,że te parametry, które badają w krwi zmieniają się (rosną lub maleją) w każdym kolejnym dniu ciąży.
Zaraz pooglądam te witaminy w aptece i na coś się zdecyduję.
Aha - to moja druga ciąża, mam syna 4,5 więc małe doświadczenie jest i mogę jakby co służyć pomocą. -
Ale dziewczyny zasuwacie z tymi postami. Ciężko nadrobić
Ja rodzeństwa nie mam, tzn. miałam młodzsą siostrę urodoną pięć lat po mnie, ale była wcześniakiem po konflikcie serologicznym i niestety przżyła tylko trzy godziny.
Co do karmienia piersią lub mm, to z racji braku doświadczenia też ciężko mi się wypowiedzieć.
Ciąża chyba (pomijając samopoczucie) dobrze wpływa na mój organizm. Włosy mocniejsze ( tylko szybciej się przetłuszczają), paznokcie rosną jak głupie, a tak idealnych wyników krwi nie miałam chyba od 3 lat
Czy możliwe jest, żeby brzuszek już.lekko wystawał? Waga nie wzrosła, a w spodniach mi tak jakoś ciaśniej... -
Kulka-online wrote:Dziewczyny, piszę pierwszy raz ale czytam już długo. Oficjalnie witam się z Wami.
Termin OM mam na 21 stycznia.
Do dziewczyn z Katowic i okolic: Gdzie robicie te badania prenatalne?, Ja w sumie się umówiłam na graniczną a mój lekarz mi dziś na wizycie powiedział, że mam iść do Feminy. Na stronie tej Feminy nie ma informacji o lekarzach tam przyjmujących więc nie jestem w stanie sprawdzić opinii ani czy mają certyfikat FMF.
I drugie pytanie dotyczące badań prenatalnych: czy pobieranie krwi do testu pappa musi być w ten sam dzień co USG? Bo mi kazali przyjść 1,5 tyg. wcześniej (będę wtedy dopiero w 10 tyg.)
I trzecie pytanie: jakie witaminy bierzecie? Mój doktorek się upiera, że mam brać jakiś zestaw witamin dla kobiet w ciąży - sam kwas foliowy go nie zadowala.
I czwarte pytanie odnośnie pracy: Mam umowę na czas określony - koniec na umowie po 3 miesiącu więc powinni przedłużyć. Ale jak się teraz przyznam (9 tydzień) to czy przypadkiem nie mogą próbować mnie zwolnić (2-tygodniowy okres wypowiedzenia) tak aby nie musieć mi przedłużać tej umowy. Co myślicie?
Ja robię u lekarzy z Łubinowej. Witaminy brałam i teraz tez zacznę Pregna DHA.
Umowę ci przedłuża. Ktoś tu pisał,ze zmieniły sie przepisy i teraz w ogóle nie można zwolnić kobiety w ciazy nawet przed 3 miesiącem wiec spokojnie możesz już dać zaświadczenie
A i witamy
[/url] -
Astonia wrote:Justyna, a czy będzie innym osobom widoczne, że dołączyłam do tej grupy na ? Bo mam znajomych z pracy, i nie chciałabym żeby się dowiedzieli teraz..
Nie, będę musiała dodać Cię do znajomych (tak mi się wydaje) i następnie dodam do grupy. Nie będzie to standardowa grupa gdzie można samemu dołączyć
Całkowicie tajna i nie widoczna dla nikogo innego
-
Dzięki Peggysue,
Na Łubinowej chyba nie mają na NFZ? Ja ma skierowanie i w sumie w necie znalazłam 6 miejsc gdzie te badania wykonują na NFZ.
Też mi się wydaje, że nie mogą mnie zwolnić. Jak pomyślę o rozmowie z szefem to mi się niedobrze robi. Ale trzeba przez to przebrnąć.PeggySue lubi tę wiadomość
-
Astonia wrote:A teraz już całkowicie chcecie przejść na fb?
Zostajemy tutaj, ale tam będzie łatwiej np. wstawiać zdjęcia, szybko się skontaktować w razie W.
Jak możecie to w wiadomości napiszcie jak wygląda wasza profilówka -
Byłam na pierwszej wizycie
Stres niesamowity, że to będą bliźniaki, bo miałam od początku kosmicznie wysoką betę i przyrosty po 200%. Ale jest jedno pisklątko- 16 mm. Serduszko 140 uderzeń. Z OM jest 7 tyg i 4 dni, a z USG 8 tyg i 3 dni, więc jakby o tydzień starsze. Teraz nie wiem, czy myśmy je zrobili wcześniej niż myślałam, czy po prostu takie duże po rodzicach- ja mam 180, a mąż 190.venne, wszamanka, Sis, merida17, zicka, Dorcia7979, angelstw, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Dorcia7979 wrote:Też mnie to ciekawi, zdania są bardzo podzielone, co prawda ja farbuję się na blond i mam już czarne odrosty takie z 5 cm, wyglądam okropnie, mój mąż śmieje się, że to takie nieudane ombre ale mimo wszystko nie ryzykuję i nie idę do fryzjera i chodzę z takimi "kłakami", może w II trymestrze się zdecyduję. Włosy podczas ciąży mam naprawdę w kiepskiej kondycji, chociażby dlatego nie chciałabym im dodatkowo szkodzić, a jeśli to ma wpływ na maleństwo to już w ogóle nie ma mowy.
-
Kulka-online wrote:Dzięki Peggysue,
Na Łubinowej chyba nie mają na NFZ? Ja ma skierowanie i w sumie w necie znalazłam 6 miejsc gdzie te badania wykonują na NFZ.
Też mi się wydaje, że nie mogą mnie zwolnić. Jak pomyślę o rozmowie z szefem to mi się niedobrze robi. Ale trzeba przez to przebrnąć.
[/url]