X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dzien dobry z rana. Witamy się ja syn i teletubisie ;-) jedyna opcja by sie ubrac bo wtedy siedzi i patrzy w szczególności podoba mu sie odc mis i lew normalnie smieje sie w glos i piszczy... zaraz przedszkole i zakupy....

Hasija bardzo mi przykro z powodu Twojej straty... Beata a ty tam grzecznie wypoczywaj....
    Dzień dobry. Teletubisie są super. Mój syn jak był mały to kochał tą bajkę. Oczywiście odpoczywam, za chwile wstanę wziąć leki, synka uszykuje do szkoły bo ma dzis ważny występ i spowrotem idę do łóżka. Narazie nie krwawię ale wiem że to nieuniknione. Najważniejsze żebym nie wpadła w panikę.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dzien dobry z rana. Witamy się ja syn i teletubisie ;-) jedyna opcja by sie ubrac bo wtedy siedzi i patrzy w szczególności podoba mu sie odc mis i lew normalnie smieje sie w glos i piszczy... zaraz przedszkole i zakupy....

U Was teletubisie, u nas Gumimiś :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry! Nie na jak to wcześnie zacząć dzień ;) Nie wiem co mają teletubisie w sobie, że dzieci je kochają. Moja siostrzenica też je uwielbia ;)

Mnie czeka dziś zebranie w szkole. Mam nadzieję, że mdłości nie będą dawać o sobie znać.

Hashija tak mi przykro. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej cieszyła się pozytywnymi testami kochana :*

MarCza zacny suwaczek! :)

7u223e3k836sfqk5.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata jeśli nie krwawisz to dobry znak, wypoczywaj ile tylko możesz, a na pewno będzie dobrze :*

Blackclouds u mnie zawsze było tak, że jak mieliśmy jakieś wyjścia to mdłości przechodziły :P Oby było tak i u Ciebie :D ;)

AnnaMaja lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Beata jeśli nie krwawisz to dobry znak, wypoczywaj ile tylko możesz, a na pewno będzie dobrze :*

Blackclouds u mnie zawsze było tak, że jak mieliśmy jakieś wyjścia to mdłości przechodziły :P Oby było tak i u Ciebie :D ;)
    Oczywiście dobry znak :) mam zamiar leżeć plackiem, jak wczoraj na usg zobaczyłam bijące serduszko to się rozpłakałam ze szczęścia bo cztery dni wcześniej jeszcze nie było widać.

justyna1220 lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna oby,oby! Nie wyobrażam sobie tej duchoty, ponad dwugodzinne zebranie i mdłości.

Beata, który u Ciebie tydzień? Ja też nie mogę doczekać się usłyszenia serduszka :)
    Odpoczywaj ile wlezie :) będzie dobrze, musi być :)

Beata1987 lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, cudownie że usłyszałaś już serduszko, który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Mam wizytę w 7 tygodniu (6+2) aczkolwiek z obliczeń owulki wychodzi dalej ;) I mam nadzieję już zobaczyć bijące <3

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:

KTOŚ JEST Z OKOLIC ALBO Z samego RZESZOWA?

Amy_ ja z Rzeszowa. Czyżby Ty też?:)

Justyna, Ty masz wizytę 18? Bo jak tak to idziemy łeb w łeb;) Ja też 18.05 i też na razie wychodzi że będzie 7 tydzień (6t2d) :)

Beata, będzie dobrze, za dużo nas tu trzyma kciuki za Ciebie i maleństwo żeby mogło być inaczej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 08:00

Amy_ lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Beata, cudownie że usłyszałaś już serduszko, który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Mam wizytę w 7 tygodniu (6+2) aczkolwiek z obliczeń owulki wychodzi dalej ;) I mam nadzieję już zobaczyć bijące <3
    6tydzien i 3 dzień. Cudowne uczucie zobaczyć jak serduszko bije, u mnie nasunęło się wiele pytań bo przez tego krwiaka maleństwo nie otrzymuje tyle tlenu i reszty potrzebnej do rozwoju . Mam nadzieje że ta część pozostała wystarczy mu do rozwoju dopóki krwiak nie zniknie.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Ja jestem z Lublina. Będziesz rodziła w Lublinie? Pamiętaj, że mamy ten sam termin ;)
    A widzisz ja nigdy w Lublinie nie rodzilam. Z pierwsza córka najbliżej było do Świdnika i tam mnie zawieźli ale tez tam przez moment mojego życia wtedy mieszkała wiec uznalam ze mi wszystko jedno poród szybki i lepiej ze tam. Druga tez tam pojechała to był marzec 2013 masakra bo po tym straszliwym śniegu i tez zawieźli mnie tam bo mieli ostatnie wolne miejsce ale wtedy miałam tam lekarza prowadzącego wiec było mi to na rękę. Teraz juz wiem co tam i jak wiec myślę o Świdniku ale zobaczymy może miejsc nie będzie i mnie na lbn wywioza :-) a ty w którym szpitalu chcesz rodzic?

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Justyna, Ty masz wizytę 18? Bo jak tak to idziemy łeb w łeb;) Ja też 18.05 i też na razie wychodzi że będzie 7 tydzień (6t2d) :)

Beata, będzie dobrze, za dużo nas tu trzyma kciuki za Ciebie i maleństwo żeby mogło być inaczej:)
    Dziękuję za miłe słowa. Teraz pozostało czekać i mieć nadzieję.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Tak Rzeszów :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na drugiej becie i tsh. Jakie powinno być tsh? Robiłam tez d dimery, ale chyba żadna z Was nie robiła takiego badania. Także czekam na wyniki i dzwonie do lekarza.

Beata odpoczywaj :-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kiepskiej nocy. Syn płakał co chwilę. Teraz też maruda. Mdłości jeszcze brak wiec się ciesze ale podejrzewam ze mnie nie ominą tez i tym razem :/ idę rozpocząć swój dzień dobra kawa! Ja suwaka tez nie zakładam bo nawet nie wiem który to może być tydzień. Bbf mówi ze 5 ale ja nie wiem kiedy mogłam mieć ovu. Ostatni cykl przy kp miał 49dni.. a moje cykle mają 30 wiec tylko usg może mi podpowiedzieć który to może być tydz. Jutro wizyta

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka tak mam wizytę 18 :D A to dziwne, że pomimo tego samego dnia ciąży mamy rozbieżne terminy... Bo u mnie wychodzi 9 styczeń :P Wizyty u doktorków wszystko zweryfikują ;) Na którą masz wizytę?

Beata to jest nadzieja, że i ja zobaczę już bijące serduszko :) A co lekarz Ci mówił, na temat tego krwiaczka, jakie są szanse, że się wchłonie całkowicie? Kiedy masz jakąś kontrole?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddimery się robi jak jest podejrzenie guza czy coś. Po co ci lekarz to zlecił Emilk? Pytałaś?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Witam się po kiepskiej nocy. Syn płakał co chwilę. Teraz też maruda. Mdłości jeszcze brak wiec się ciesze ale podejrzewam ze mnie nie ominą tez i tym razem :/ idę rozpocząć swój dzień dobra kawa! Ja suwaka tez nie zakładam bo nawet nie wiem który to może być tydzień. Bbf mówi ze 5 ale ja nie wiem kiedy mogłam mieć ovu. Ostatni cykl przy kp miał 49dni.. a moje cykle mają 30 wiec tylko usg może mi podpowiedzieć który to może być tydz. Jutro wizyta

O tak kawa to najlepsze rozpoczęcie dnia ;) Ja właśnie zajadam pożywne śniadanko i popijam kawkę :) Co do snu to powiem Ci, że Haneczka obudziła mi się tylko raz na smoczka, ale za to rozpoczęłyśmy dzień o 4 także tego...nie wiem co gorsze ;) :P Zazdroszczę, że jutro już masz wizytę, też bym chciała wiedzieć co i jak :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 08:19

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja Ci niestety nie pomogę bo nie robiłam nigdy tsh ale myślę, że gdzieś w necie znajdziesz jakieś normy. No i zawsze na wynikach mam zaznaczone normy.

Amy ja też wcześniej mdłości nie miałam i na razie też cisza, mam nadzieję, że już się nie zaczną :D

U nas nocka ok, mała może 2 razy się obudziła na picie ale wstała o 6:40 ! leżałam nieprzytomna chociaż zazwyczaj wstajemy o tej porze a ta siedziała nade mną i biła mnie butelką bo głowie, mówiąc "am am am " ;D wyrodna matka :D

Bete odbieram dopiero jutro bo 2 dni na moim zadupiu się czeka jak się zrobi badanie o 17 ;/ grrr
    Wczoraj za to zrobiłam drugi test i była ładna jasna kreska, bez patrzenia pod światło także oby do jutra :D

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wszamanka tak mam wizytę 18 :D A to dziwne, że pomimo tego samego dnia ciąży mamy rozbieżne terminy... Bo u mnie wychodzi 9 styczeń :P Wizyty u doktorków wszystko zweryfikują ;) Na którą masz wizytę?

Beata to jest nadzieja, że i ja zobaczę już bijące serduszko :) A co lekarz Ci mówił, na temat tego krwiaczka, jakie są szanse, że się wchłonie całkowicie? Kiedy masz jakąś kontrole?
    Szanse 50 na 50 . Lekarz nie jest w stanie więcej powiedzieć bo krwiak jest duży - dwa razy większy od pęcherzyka. Zdaję sobie sprawę z tego że może się to różnie zakończyć ale pocieszam się tym zeqz synem też miałam krwiaka dużego i non stop wielkie krwawienia a teraz chodzi już do pierwszej klasy. Może i tym razem sie uda. Kontrola za 2 tygodnie

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nieśmiało do was dołączam , termin wg bell na 16.01., wizyta dopiero umówiona na 30.05.
    Jestem już kwietniówka 2015, ale wtedy tylko podczytywałam:) Mam nadzieje, że mnie przyjmie cie ;)

Rudaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ