X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 13.01, a dzisiaj lekarka powiedziała, ze dużo łatwiej by badanie przebiegło jakbym była za tydzień. Najlepiej jak dzidzia ma coś pona 7 cm..

amelik wrote:
    Ciekawa jestem co jutro powie na te prenatalne 13.07 bo w sumie wg usg termin mam 21.01 czyli tam jak np. Marcza z juz miała prenatalne. Moze mi przyspieszy termin :) zobaczymy jak duzy bedzie nasz maluch

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP gratuluję! Super wieści! Świetna fotka :-) Jeśli będzie księżniczka, to Piotruś będzie rodzynkiem wśród młodzieży :-)

EwaP lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś się załamie, ciągle mówi, że to nie fair, bo dziewczyny mają brata i siostrę, a on tylko siostrę :D

Ja tam się uciesze, jak się potwierdzi, Piotruś dalej będzie najważniejszym męzczyzna dla siostrzyczek :D Bardzo go kochają i dbają na każdym kroku, żeby wyrósł na dżentelmena :)
    karpetta wrote:
    EwaP gratuluję! Super wieści! Świetna fotka :-) Jeśli będzie księżniczka, to Piotruś będzie rodzynkiem wśród młodzieży :-)

karpetta, amelik lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • never give up Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP super wieści :) Maleństwo błogo sobie na pleckach leży. Słodziak :)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) to ja Mayas. Bylam zla na caly swiat i skasowalam konto ktorego nie moglam juz odzyskac.Stad ten nick.Chcialam sie zameldowac co sie stało. Juz mam wyniki badan naszego malenstwa i wyszlo ze bylo bardzo chore cos z chromosomami nie tak.Nie wiem co myslec.Co gorsze.Miala ktoras z was taki przypadek i urodzila nastepnego dzidziusia zdrowego? Prosze dajcie mi jakas nadzieję.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes, robiliście badania genetyczne, tak? To ja się nie wypowiem, bo dwa razy jak poronilam to robiliśmy tylko badanie histopatologiczne i nic z nich nie wyszło, żadnej odpowiedzi.
    My w środę idziemy odebrać wyniki badań genetycznych ale moich i męża. Strasznie się boję. Dostaliśmy skierowanie po drugim poronieniu, robiliśmy je jak już byłam w ciąży co było bardzo dziwne dla genetyka w poradni że się zdecydowaliśmy przed wynikami. Wyniki miały być po 5 miesiącach, ale zaznaczyli, że jestem w ciąży i mieli spróbować przyspieszyć. No i udało się, bo dzisiaj zadzwonili żeby przyjść w środę a minęł tylko ponad miesiąc. Bardzo się boję co usłyszymy i jaki to ma wpływ na dzidziusia:(

EwaP lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my nie robilismy badan tylko zostaly zlecone przez szpital badania płodu.Skoro o chromosomach mowa to zrobili genetyczne chyba. Ciezko się z nimi dogadać tu w Niemczech. Lekarka powiedziala ze to byl na pewno przypadek i mamy szansę na zdrowe dziecko.Ze kazdemu moglo sie to przydazyc no i akurat na nas padło. Nie wiem na ile wierzyc tym pocieszeniom.Narazie dochodze do siebie bo w tych zasranych Niemczech (Przepraszam za wyrazenie) mowili ze zabieg dobrze zrobiony a pozostawili resztki ktore sie usowaja od wczoraj same przy bolach skurczowych.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Róża Róża Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz się przybrałam, żeby się zalogować i uczestniczyć na forum. Mam nadzieję, że mogę dołączyć?!

Kamila ;), EwaP, Trishka lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb żeby dołączyć to piszcie do Justyna1220 na PW :) Tylko najpierw trzeba wysłać zaproszenie do przyjaciółek :) Grupa na fb jest tajna, wiec nikt z Waszych znajomych się nie dowie, że tam jesteście. Ja jeszcze nikomu nie mówiłam i też nie chciałam żeby ktoś coś wiedział z fb :)
    Co do detektora to żel w aptece duza butla 500ml kosztuje ok 6zł i najlepiej przewodzi. No i jak szukacie tetna w okolicach 12tc to zaraz nad spojeniem lonowym albo troche wyżej i wcisnąć trzeba na 1-2cm głowicę. Maluch jest jeszcze głęboko i nisko, wiec inaczej ciężko. Ja nie mam tluszczyku za bardzo a i tak muszę wcisnąć więc jak ktoś troszke ma na brzuszku, to na pewno kilka cm wcisnąć musi :) Maluchowi nic się nie stanie, bo do niego nawet nie dotrzemy w ten sposób :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki :-)

Ewa super,że na badaniach wszystko w porządku, a i bobo na zdjęciu przepiękne.

Na obiadek dzisiaj pizza domowej roboty, na pocieszenie po pobraniu krwi do testów pappa. Wyniki dopiero za 5 dni, a samo usg w przyszłą środę. Pewnie będzie się nieźle dłużyło...

EwaP, Colla lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! :)

EwaP. gratki, świetne wieści! :D

Róża Róża witraj :)
    Rozgość się :) Na kiedy termin? :)

Jutro z rana mam prenatalne i jak cały czas byłam spokojna i wszystkie uspokajałam, tak teraz stres się nasila, do tego mąż jednak nie będzie mógł iśc ze mną tak jak to zakładaliśmy więc jeszcze bardziej się denerwuje ;/

Dziewczyny, które chcą dołączyć na FB zapraszam na priv, podajcie mi link do swojego profilu :)

EwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Róża Róża Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 01.01.2017 r. zaczęłam 15 tydzień :)
    justyna1220 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Też bym chciała dołączyć na facebooka.

justyna1220, EwaP lubią tę wiadomość

• Colla Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna również wysłałam zaproszenie, jej nie wiem jak wysłać Ci wiadomość prywatną tutaj z linkiem. Help ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

svchw1d320yd2ylz.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pisałam z Wami na początku...ale potem dopadła mnie takie mdłości i wymioty że nawet czytanie doprowadzało mnie do płaczu. Od tego tygodnia jest jakby lepiej. Rano nawet czuje się całkiem dobrze i jem je ze smakiem. Gorzej wieczorem. Dlatego chodzę już o 20 spać z moim synkiem ;-)
    My dopiero jesteśmy przed prenatalnymi. Mamy je za tydzień we wtorek. Nie mogę się ich juz doczekać.

EwaP lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • NoBoJaChce Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja w czwartek mam usg genetyczne mojego szczęścia. Strasznie się denerwuję. Czy trzeba się do tego jakoś specjalnie przygotowywać? Co mnie czeka?
    Pozdrawiam

qdkk9jcgmiiz6k0d.png

• amelik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg genetycznym sie nie znam
    Dziewczyny musimy zachowac spokoj dla fasolek
    Wiem bo jak juz tu bebnilam wizytuje jutro i sama sie stresuje....

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji :) DZIĘKUJĘ SERDECZNIE

xnw4krntb6zbdc82.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj mialam wizyte i ok wszystko z dzidzią no i moja gin tez podejrzewa chlopca... ta ciaza mnie zadziwia wszystko jest na opak. Termin mam teraz na 6 stycznia wiec Justysiu przepisz mnie jak możesz ;-) kosmowka nadal dziwowata zamiast byc na dole to gratis powedrowala polksiezycem do gory i trze o sciane macicy wiec mam nadal lezec dopoki nie wytworzy sue lozysko... omg mowie wczoraj do meza co to za zycie moja jedyna rozrywka jest wizyta lekarska i namowilam go na lody macu ;-) normalnie od razu bylo mi lepiej :-D udanych wizyt życzę powodzenia

EwaP, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza wylezysz i bedzie dobrze :)
    A z tym ze rozrywka to wizyta u lekarza cos jest. Wlasnie jem sniadanie, mske up zrobilam, ide sie poprzebierac i o 8.30 jade! Podekscytowana jestem na calego, ale ciesze sie pozytywnie a nie boje. Nie to jak przy pierwszych wizytach mi nogi latały hehe
    trzymajcie kciuki!a prenatalne za tydzien i pewnie wtedy dzidzia bedzie miala ok 7 cm
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:00

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji :) DZIĘKUJĘ SERDECZNIE

Malwa30 u mnie do 10 tyg nie było widać zarodka. Mało tego jednego dnia byłam prywatnie i pęcherzyk miał 26mm a po tygodniu u innego lekarza na NFZ pęcherzyk miał niby 11mm, co odpowiadało 3 tyg młodszej ciąży, zarodka nadal brak (nie wiem jak on to zmierzył). Czekałam na poronienie, nic się nie wydarzyło i po 2 tyg poszłam do innego lekarza też na nfz i okazało się, że jest bobas z rączkami, głowką, serduszkiem, to był 9t3d. Spokojnie kochana czasem tak bywa, wiem to z autopsji i też z opowiadań, moja kuzynka też miała niewidoczny zarodek do okolo 9-10 tyg

Malwa30 lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ