X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 13.01, a dzisiaj lekarka powiedziała, ze dużo łatwiej by badanie przebiegło jakbym była za tydzień. Najlepiej jak dzidzia ma coś pona 7 cm..

amelik wrote:
    Ciekawa jestem co jutro powie na te prenatalne 13.07 bo w sumie wg usg termin mam 21.01 czyli tam jak np. Marcza z juz miała prenatalne. Moze mi przyspieszy termin :) zobaczymy jak duzy bedzie nasz maluch

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP gratuluję! Super wieści! Świetna fotka :-) Jeśli będzie księżniczka, to Piotruś będzie rodzynkiem wśród młodzieży :-)

EwaP lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś się załamie, ciągle mówi, że to nie fair, bo dziewczyny mają brata i siostrę, a on tylko siostrę :D

Ja tam się uciesze, jak się potwierdzi, Piotruś dalej będzie najważniejszym męzczyzna dla siostrzyczek :D Bardzo go kochają i dbają na każdym kroku, żeby wyrósł na dżentelmena :)
    karpetta wrote:
    EwaP gratuluję! Super wieści! Świetna fotka :-) Jeśli będzie księżniczka, to Piotruś będzie rodzynkiem wśród młodzieży :-)

karpetta, amelik lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • never give up Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP super wieści :) Maleństwo błogo sobie na pleckach leży. Słodziak :)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) to ja Mayas. Bylam zla na caly swiat i skasowalam konto ktorego nie moglam juz odzyskac.Stad ten nick.Chcialam sie zameldowac co sie stało. Juz mam wyniki badan naszego malenstwa i wyszlo ze bylo bardzo chore cos z chromosomami nie tak.Nie wiem co myslec.Co gorsze.Miala ktoras z was taki przypadek i urodzila nastepnego dzidziusia zdrowego? Prosze dajcie mi jakas nadzieję.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes, robiliście badania genetyczne, tak? To ja się nie wypowiem, bo dwa razy jak poronilam to robiliśmy tylko badanie histopatologiczne i nic z nich nie wyszło, żadnej odpowiedzi.
    My w środę idziemy odebrać wyniki badań genetycznych ale moich i męża. Strasznie się boję. Dostaliśmy skierowanie po drugim poronieniu, robiliśmy je jak już byłam w ciąży co było bardzo dziwne dla genetyka w poradni że się zdecydowaliśmy przed wynikami. Wyniki miały być po 5 miesiącach, ale zaznaczyli, że jestem w ciąży i mieli spróbować przyspieszyć. No i udało się, bo dzisiaj zadzwonili żeby przyjść w środę a minęł tylko ponad miesiąc. Bardzo się boję co usłyszymy i jaki to ma wpływ na dzidziusia:(

EwaP lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my nie robilismy badan tylko zostaly zlecone przez szpital badania płodu.Skoro o chromosomach mowa to zrobili genetyczne chyba. Ciezko się z nimi dogadać tu w Niemczech. Lekarka powiedziala ze to byl na pewno przypadek i mamy szansę na zdrowe dziecko.Ze kazdemu moglo sie to przydazyc no i akurat na nas padło. Nie wiem na ile wierzyc tym pocieszeniom.Narazie dochodze do siebie bo w tych zasranych Niemczech (Przepraszam za wyrazenie) mowili ze zabieg dobrze zrobiony a pozostawili resztki ktore sie usowaja od wczoraj same przy bolach skurczowych.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Róża Róża Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz się przybrałam, żeby się zalogować i uczestniczyć na forum. Mam nadzieję, że mogę dołączyć?!

Kamila ;), EwaP, Trishka lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb żeby dołączyć to piszcie do Justyna1220 na PW :) Tylko najpierw trzeba wysłać zaproszenie do przyjaciółek :) Grupa na fb jest tajna, wiec nikt z Waszych znajomych się nie dowie, że tam jesteście. Ja jeszcze nikomu nie mówiłam i też nie chciałam żeby ktoś coś wiedział z fb :)
    Co do detektora to żel w aptece duza butla 500ml kosztuje ok 6zł i najlepiej przewodzi. No i jak szukacie tetna w okolicach 12tc to zaraz nad spojeniem lonowym albo troche wyżej i wcisnąć trzeba na 1-2cm głowicę. Maluch jest jeszcze głęboko i nisko, wiec inaczej ciężko. Ja nie mam tluszczyku za bardzo a i tak muszę wcisnąć więc jak ktoś troszke ma na brzuszku, to na pewno kilka cm wcisnąć musi :) Maluchowi nic się nie stanie, bo do niego nawet nie dotrzemy w ten sposób :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki :-)

Ewa super,że na badaniach wszystko w porządku, a i bobo na zdjęciu przepiękne.

Na obiadek dzisiaj pizza domowej roboty, na pocieszenie po pobraniu krwi do testów pappa. Wyniki dopiero za 5 dni, a samo usg w przyszłą środę. Pewnie będzie się nieźle dłużyło...

EwaP, Colla lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! :)

EwaP. gratki, świetne wieści! :D

Róża Róża witraj :)
    Rozgość się :) Na kiedy termin? :)

Jutro z rana mam prenatalne i jak cały czas byłam spokojna i wszystkie uspokajałam, tak teraz stres się nasila, do tego mąż jednak nie będzie mógł iśc ze mną tak jak to zakładaliśmy więc jeszcze bardziej się denerwuje ;/

Dziewczyny, które chcą dołączyć na FB zapraszam na priv, podajcie mi link do swojego profilu :)

EwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Róża Róża Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 01.01.2017 r. zaczęłam 15 tydzień :)
    justyna1220 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Też bym chciała dołączyć na facebooka.

justyna1220, EwaP lubią tę wiadomość

• Colla Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna również wysłałam zaproszenie, jej nie wiem jak wysłać Ci wiadomość prywatną tutaj z linkiem. Help ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

svchw1d320yd2ylz.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pisałam z Wami na początku...ale potem dopadła mnie takie mdłości i wymioty że nawet czytanie doprowadzało mnie do płaczu. Od tego tygodnia jest jakby lepiej. Rano nawet czuje się całkiem dobrze i jem je ze smakiem. Gorzej wieczorem. Dlatego chodzę już o 20 spać z moim synkiem ;-)
    My dopiero jesteśmy przed prenatalnymi. Mamy je za tydzień we wtorek. Nie mogę się ich juz doczekać.

EwaP lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • NoBoJaChce Nowa

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja w czwartek mam usg genetyczne mojego szczęścia. Strasznie się denerwuję. Czy trzeba się do tego jakoś specjalnie przygotowywać? Co mnie czeka?
    Pozdrawiam

qdkk9jcgmiiz6k0d.png

• amelik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg genetycznym sie nie znam
    Dziewczyny musimy zachowac spokoj dla fasolek
    Wiem bo jak juz tu bebnilam wizytuje jutro i sama sie stresuje....

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji :) DZIĘKUJĘ SERDECZNIE

xnw4krntb6zbdc82.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj mialam wizyte i ok wszystko z dzidzią no i moja gin tez podejrzewa chlopca... ta ciaza mnie zadziwia wszystko jest na opak. Termin mam teraz na 6 stycznia wiec Justysiu przepisz mnie jak możesz ;-) kosmowka nadal dziwowata zamiast byc na dole to gratis powedrowala polksiezycem do gory i trze o sciane macicy wiec mam nadal lezec dopoki nie wytworzy sue lozysko... omg mowie wczoraj do meza co to za zycie moja jedyna rozrywka jest wizyta lekarska i namowilam go na lody macu ;-) normalnie od razu bylo mi lepiej :-D udanych wizyt życzę powodzenia

EwaP, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza wylezysz i bedzie dobrze :)
    A z tym ze rozrywka to wizyta u lekarza cos jest. Wlasnie jem sniadanie, mske up zrobilam, ide sie poprzebierac i o 8.30 jade! Podekscytowana jestem na calego, ale ciesze sie pozytywnie a nie boje. Nie to jak przy pierwszych wizytach mi nogi latały hehe
    trzymajcie kciuki!a prenatalne za tydzien i pewnie wtedy dzidzia bedzie miala ok 7 cm
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:00

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji :) DZIĘKUJĘ SERDECZNIE

Malwa30 u mnie do 10 tyg nie było widać zarodka. Mało tego jednego dnia byłam prywatnie i pęcherzyk miał 26mm a po tygodniu u innego lekarza na NFZ pęcherzyk miał niby 11mm, co odpowiadało 3 tyg młodszej ciąży, zarodka nadal brak (nie wiem jak on to zmierzył). Czekałam na poronienie, nic się nie wydarzyło i po 2 tyg poszłam do innego lekarza też na nfz i okazało się, że jest bobas z rączkami, głowką, serduszkiem, to był 9t3d. Spokojnie kochana czasem tak bywa, wiem to z autopsji i też z opowiadań, moja kuzynka też miała niewidoczny zarodek do okolo 9-10 tyg

Malwa30 lubi tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ