STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam termin na 13.01, a dzisiaj lekarka powiedziała, ze dużo łatwiej by badanie przebiegło jakbym była za tydzień. Najlepiej jak dzidzia ma coś pona 7 cm..
amelik wrote:Ciekawa jestem co jutro powie na te prenatalne 13.07 bo w sumie wg usg termin mam 21.01 czyli tam jak np. Marcza z juz miała prenatalne. Moze mi przyspieszy termin zobaczymy jak duzy bedzie nasz maluchCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Piotruś się załamie, ciągle mówi, że to nie fair, bo dziewczyny mają brata i siostrę, a on tylko siostrę
Ja tam się uciesze, jak się potwierdzi, Piotruś dalej będzie najważniejszym męzczyzna dla siostrzyczek Bardzo go kochają i dbają na każdym kroku, żeby wyrósł na dżentelmena
karpetta wrote:EwaP gratuluję! Super wieści! Świetna fotka Jeśli będzie księżniczka, to Piotruś będzie rodzynkiem wśród młodzieżykarpetta, amelik lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Cześć mamusie to ja Mayas. Bylam zla na caly swiat i skasowalam konto ktorego nie moglam juz odzyskac.Stad ten nick.Chcialam sie zameldowac co sie stało. Juz mam wyniki badan naszego malenstwa i wyszlo ze bylo bardzo chore cos z chromosomami nie tak.Nie wiem co myslec.Co gorsze.Miala ktoras z was taki przypadek i urodzila nastepnego dzidziusia zdrowego? Prosze dajcie mi jakas nadzieję.Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mayes, robiliście badania genetyczne, tak? To ja się nie wypowiem, bo dwa razy jak poronilam to robiliśmy tylko badanie histopatologiczne i nic z nich nie wyszło, żadnej odpowiedzi.
My w środę idziemy odebrać wyniki badań genetycznych ale moich i męża. Strasznie się boję. Dostaliśmy skierowanie po drugim poronieniu, robiliśmy je jak już byłam w ciąży co było bardzo dziwne dla genetyka w poradni że się zdecydowaliśmy przed wynikami. Wyniki miały być po 5 miesiącach, ale zaznaczyli, że jestem w ciąży i mieli spróbować przyspieszyć. No i udało się, bo dzisiaj zadzwonili żeby przyjść w środę a minęł tylko ponad miesiąc. Bardzo się boję co usłyszymy i jaki to ma wpływ na dzidziusia:(EwaP lubi tę wiadomość
-
No wlasnie my nie robilismy badan tylko zostaly zlecone przez szpital badania płodu.Skoro o chromosomach mowa to zrobili genetyczne chyba. Ciezko się z nimi dogadać tu w Niemczech. Lekarka powiedziala ze to byl na pewno przypadek i mamy szansę na zdrowe dziecko.Ze kazdemu moglo sie to przydazyc no i akurat na nas padło. Nie wiem na ile wierzyc tym pocieszeniom.Narazie dochodze do siebie bo w tych zasranych Niemczech (Przepraszam za wyrazenie) mowili ze zabieg dobrze zrobiony a pozostawili resztki ktore sie usowaja od wczoraj same przy bolach skurczowych.Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Dziewczyny na fb żeby dołączyć to piszcie do Justyna1220 na PW Tylko najpierw trzeba wysłać zaproszenie do przyjaciółek Grupa na fb jest tajna, wiec nikt z Waszych znajomych się nie dowie, że tam jesteście. Ja jeszcze nikomu nie mówiłam i też nie chciałam żeby ktoś coś wiedział z fb
Co do detektora to żel w aptece duza butla 500ml kosztuje ok 6zł i najlepiej przewodzi. No i jak szukacie tetna w okolicach 12tc to zaraz nad spojeniem lonowym albo troche wyżej i wcisnąć trzeba na 1-2cm głowicę. Maluch jest jeszcze głęboko i nisko, wiec inaczej ciężko. Ja nie mam tluszczyku za bardzo a i tak muszę wcisnąć więc jak ktoś troszke ma na brzuszku, to na pewno kilka cm wcisnąć musi Maluchowi nic się nie stanie, bo do niego nawet nie dotrzemy w ten sposób -
Witam nowe ciężarówki
Ewa super,że na badaniach wszystko w porządku, a i bobo na zdjęciu przepiękne.
Na obiadek dzisiaj pizza domowej roboty, na pocieszenie po pobraniu krwi do testów pappa. Wyniki dopiero za 5 dni, a samo usg w przyszłą środę. Pewnie będzie się nieźle dłużyło...EwaP, Colla lubią tę wiadomość
-
Hej, hej!
EwaP. gratki, świetne wieści!
Róża Róża witraj
Rozgość się Na kiedy termin?
Jutro z rana mam prenatalne i jak cały czas byłam spokojna i wszystkie uspokajałam, tak teraz stres się nasila, do tego mąż jednak nie będzie mógł iśc ze mną tak jak to zakładaliśmy więc jeszcze bardziej się denerwuje ;/
Dziewczyny, które chcą dołączyć na FB zapraszam na priv, podajcie mi link do swojego profiluEwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Pisałam z Wami na początku...ale potem dopadła mnie takie mdłości i wymioty że nawet czytanie doprowadzało mnie do płaczu. Od tego tygodnia jest jakby lepiej. Rano nawet czuje się całkiem dobrze i jem je ze smakiem. Gorzej wieczorem. Dlatego chodzę już o 20 spać z moim synkiem
My dopiero jesteśmy przed prenatalnymi. Mamy je za tydzień we wtorek. Nie mogę się ich juz doczekać.EwaP lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Na usg genetycznym sie nie znam
Dziewczyny musimy zachowac spokoj dla fasolek
Wiem bo jak juz tu bebnilam wizytuje jutro i sama sie stresuje....EwaP lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji DZIĘKUJĘ SERDECZNIE
-
Hej. Wczoraj mialam wizyte i ok wszystko z dzidzią no i moja gin tez podejrzewa chlopca... ta ciaza mnie zadziwia wszystko jest na opak. Termin mam teraz na 6 stycznia wiec Justysiu przepisz mnie jak możesz kosmowka nadal dziwowata zamiast byc na dole to gratis powedrowala polksiezycem do gory i trze o sciane macicy wiec mam nadal lezec dopoki nie wytworzy sue lozysko... omg mowie wczoraj do meza co to za zycie moja jedyna rozrywka jest wizyta lekarska i namowilam go na lody macu normalnie od razu bylo mi lepiej udanych wizyt życzę powodzenia
EwaP, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Marcza wylezysz i bedzie dobrze
A z tym ze rozrywka to wizyta u lekarza cos jest. Wlasnie jem sniadanie, mske up zrobilam, ide sie poprzebierac i o 8.30 jade! Podekscytowana jestem na calego, ale ciesze sie pozytywnie a nie boje. Nie to jak przy pierwszych wizytach mi nogi latały hehe
trzymajcie kciuki!a prenatalne za tydzien i pewnie wtedy dzidzia bedzie miala ok 7 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:00
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Malwa30 wrote:Dziewczynki ja tylko tak szybciutko z pytaniem-może któraś będzie umiała doradzić czy podobną historię- czy zdarzyło się Wam że na usg zobaczyłyście sam pęcherz płodowy-bez zarodka -a potem się on pojawił ? BARDZO PROSZE O INFORMACJE mamusie które były w podobnej sytuacji DZIĘKUJĘ SERDECZNIE
Malwa30 u mnie do 10 tyg nie było widać zarodka. Mało tego jednego dnia byłam prywatnie i pęcherzyk miał 26mm a po tygodniu u innego lekarza na NFZ pęcherzyk miał niby 11mm, co odpowiadało 3 tyg młodszej ciąży, zarodka nadal brak (nie wiem jak on to zmierzył). Czekałam na poronienie, nic się nie wydarzyło i po 2 tyg poszłam do innego lekarza też na nfz i okazało się, że jest bobas z rączkami, głowką, serduszkiem, to był 9t3d. Spokojnie kochana czasem tak bywa, wiem to z autopsji i też z opowiadań, moja kuzynka też miała niewidoczny zarodek do okolo 9-10 tygMalwa30 lubi tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.