X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti trzymaj sie cieplo i zycze bys szybko wrociła...

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które po in vitro brały lub nadal biorą luteinę i acard, do którego tygodnia brałyście bądź macie brać te leki?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti przykro mi :(

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pozytywnie napisze
    wrocilam niedawno z prenatalnych
    termin o tydzien wczesniejszy, owulacje mialam na pewno wczesniej wiec sie zgadza! termin 18 lub 21 stycznia zalezy wg ktorego pomiaru
    wszystko w porzadku przeziernosc 1,1 ryzyko wad bardzo niskie
    po prostu zwyczajny zdroy dzidzius
    chyba ten dzidzius czyli bede jedyną kobietą pod naszym dachem ale lekarz powiedzial ze to jeszcze nie na pewno
    kocham naszego maluszka calym sercem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:18

never give up, Kamila ;), justyna1220, Madzia1888, merida17, EwaP, PeggySue, kiti lubią tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, super wieści, marzec o takich 22 lipca :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti bardzo mi przykro :( trzymaj się ciepło

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti to smutna wiadomość. Wracaj do nas tak szybko jak to możliwe. Czekamy na Ciebie.

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    Merida, mam ten sam termin co Ty- 27.01, ale pukania w brzuchu to jeszcze nie oczekiwałam. Muszę się wsłuchać w organizm. Kiedy masz prenatalne? Mnie się wydaje, że moje są jakoś wcześnie- 7.07, czyli 10 tyg i 4 dni, ale to doktorek termin ustalił.

Kochana, mój termin po pierwszym skanie to 22.01. Tego 27 to belly wyliczylo ;)
    Na prenat umowilam sie na poniedz. Kilka razy słyszałam puk puk, wiec jestem pewna. Nie za czesto, bo to Malenstwo jeszcze ;)

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie puk puk jeszcze nie było. Za to kiszki pięknie mi grają, po każdym posiłku inaczej ;)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Cześć mamusie :) to ja Mayas. Bylam zla na caly swiat i skasowalam konto ktorego nie moglam juz odzyskac.Stad ten nick.Chcialam sie zameldowac co sie stało. Juz mam wyniki badan naszego malenstwa i wyszlo ze bylo bardzo chore cos z chromosomami nie tak.Nie wiem co myslec.Co gorsze.Miala ktoras z was taki przypadek i urodzila nastepnego dzidziusia zdrowego? Prosze dajcie mi jakas nadzieję.

Zona mojego kuzyna. Pierwszy zdrowy, drugi chory (zespół taureta, jak dobrze pamietam/ chłopiec zmarł w szpitalu po kilku dniach), pozniej zdrowa dwójka jeszcze przyszła na swiat (chłopiec i dziewczynka).
    Mam nadzieje, ze Cie uspokoiło.

EwaP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczytalam Was tu i ja za Was kciuki zawsze trzymam i cieszę sie, za każda pozytywna wizytę, smuca mnie wszystkie pożegnania, a jedyne co przeczytałam na temat ruchów mojego dziecka, to to, ze na pewno jelita- fajnie, ze wiecie lepiej :/ aj smieszne to troche, ale skoro wiecie lepiej, to na pewno tak jest ;) co ja tam wiem ;)

Kiti sciskam Cie mocno Słoneczko ;)

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti :(

relgh371p970veew.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam w końcu cos zrobili ze mogłam się zalogować!!!
    Kiti przykro mi ale nie martw się u nas tez tak było przy pierwszej ciąży ale mam zdrowe córki a teraz spodziewać się trzeciego będzie dobrze.

Brakowało mi bbf dobrze tu wrócić . u mnie było puk puk. Przed wczoraj czulam wczoraj nie takie bardziej bulgotki dziś tez delikatne pukanie wiec ucieche mam. Cieszę csie ze tu wrocilam

never give up lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • kiti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bedzie dobrze, musi byc, dzieki corce i mezowi jakos sie trzymam. Wkrotce wroce :*

never give up, wariatka3 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Kochana, mój termin po pierwszym skanie to 22.01. Tego 27 to belly wyliczylo ;)
    Na prenat umowilam sie na poniedz. Kilka razy słyszałam puk puk, wiec jestem pewna. Nie za czesto, bo to Malenstwo jeszcze ;)

Jak to czułaś? Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, ale też ostatnio wieczorem jak leżałam na brzuchu, to miałam przez chwilkę takie dziwne odczucie. Podobne jakbym trzymała w zamkniętej dłoni owada machającego delikatnie skrzydełkami.

Tylko się nie śmiejcie z opisu, bo i tak od 5 minut kombinowałam, do czego to porównać :-D

Domi$, Madzia1888, never give up, Kamila ;) lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wiedźma bo to nie wiadomo do czego porównać, ale mniej więcej tak to się objawia ;) Ja to porównywałam do muskających rybek, a rybka mnie nigdy nie musnęła więc w zasadzie porównania nie mam :P

Nie śpimy już od dobrej godziny, a teraz główkuję co by tu na obiad zrobić, musze sie wybrać do zamrażarki zobaczyć co tam mam, a potem do spożywczaka, żeby jakoś danie skomponować :P

never give up lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niemożliwe z Waszymi opisami. Uśmiałam się z samego rana :) Rybki, owady i inne :) Ciekawe co ja w swoim brzuszku poczuję, póki co jedyne co wyraźnie słyszę to bulgotanie po posiłku ale to nie może być Alex więc czekania ciąg dalszy ;)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • emoska Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ICSI - ja dalej biorę luteinę i duphaston, pewnie będę brała co najmniej do 14 tygodnia
    Dzisiaj mam prenatalne i znowu nie spałam całą noc ze stresu ;(

uwo9gzu3u2y2oyhz.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie coś jak was głowa boli? Bo ja jestem o krok od zażycia Apapu. Łeb mnie boli od wczoraj, w nocy nic nie przeszło. Wizytę u lekarza mam jutro, raczej nie doczekam do jutra z tym pytaniem. A ciśnienie ok- mierzyłam rano 102/70.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    Dziewczyny, bierzecie coś jak was głowa boli? Bo ja jestem o krok od zażycia Apapu. Łeb mnie boli od wczoraj, w nocy nic nie przeszło. Wizytę u lekarza mam jutro, raczej nie doczekam do jutra z tym pytaniem. A ciśnienie ok- mierzyłam rano 102/70.
    A piłaś słaba kawę? Ja bym spróbowała,ale apap nie zaszkodzi. Sama bralam w chwili kryzysu. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:59

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ