STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bergamotka mnie wczoraj glowa tak bolała że wymiotywałam jak zęby myłam. Normalnienmam mdłości ale wymioty może z 5 razy były. Teraz sie obudziłam i wcale się lepiej nie czuję. Zamierzam zrobić sobie lekką kawę.
Nie moge się doczekac aż poczuję moje dziecko. Wczoraj secjalnie czytałam jak to z ruchami i pisało że najwcześniej ok 18 tyg więc nie nastaeiam się na razie bo u mnie rzadko co jest wcześniej. Podobno bardziej czuć u osób szczupłych.
Wczorajsze emocje mi dały tak popalić i dziś będzie spokojny dzień.
Na obiad hmm zrobię coś lekkiego ryż z jabłkami. Dla niektórych to rzadem obiad a deser ale my lubimy na słodko....Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dzięki, to zacznę od słabej kawy, a jak nie pomoże, poprawię Apapem. Najgorsze, że jeszcze chodzę do pracy i zwleczenie się dziś z łóżka o 6 rano, a teraz udawanie, że pracuję zabrało mi ostatnie resztki energii. I jeszcze to uczucie, że jestem potwornie głodna, a jak patrzę na jedzenie to mnie mdli. Gdzie ten drugi trymestr?!
-
Dziewczyny jestem po prenatalnych i jestem załamana Płód wygląda idealnie. Wszystko w normie tylko wyniki z krwi bardzo zle... Wychodzi z nich ze nie jestem w ciąży. Hab wolna pod jednostka beta <0,100 a PAPP-A 0,01 jestem w 12 tc serce bije.. Za godzinę mam powtórkę badań. Umieram ze strachu... Lekarz powiedział,że jeszcze nie widział takich wyników...nikaaa_87
-
bergamotka wrote:Dzięki, to zacznę od słabej kawy, a jak nie pomoże, poprawię Apapem. Najgorsze, że jeszcze chodzę do pracy i zwleczenie się dziś z łóżka o 6 rano, a teraz udawanie, że pracuję zabrało mi ostatnie resztki energii. I jeszcze to uczucie, że jestem potwornie głodna, a jak patrzę na jedzenie to mnie mdli. Gdzie ten drugi trymestr?!
-
nikaaa_87 wrote:Dziewczyny jestem po prenatalnych i jestem załamana Płód wygląda idealnie. Wszystko w normie tylko wyniki z krwi bardzo zle... Wychodzi z nich ze nie jestem w ciąży. Hab wolna pod jednostka beta <0,100 a PAPP-A 0,01 jestem w 12 tc serce bije.. Za godzinę mam powtórkę badań. Umieram ze strachu... Lekarz powiedział,że jeszcze nie widział takich wyników...
-
Cześć dziewczyny.Czytam was i kibicuję kazdej mamusi:) Ciesze sie na każdą waszą dobrą wiadomość. Nie wiem juz czy pisalam tu czy nie ale dostalam juz wyniki naszego maluszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:31
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Moje odczucia ze stosowania detektora tętna Sonoline B
- myślałam, że będzie łatwiej cokolwiek znalezc. Wg mnie ja jeszcze serduszka Groszka nie znalazłam.
Kilka razy na wyświetlaczu pojawilo się tetno 150/170. Trzy razy pojawiło się tętno ponad 200!!! Ale nic nie było słuchać. Tylko na wyswieylaczu pojawila sie liczba.
Nie schizuje, bo to nie jest proste znalezc cokolwiek.
Słychać dobrze moją tętnicę szyjną. Już serce moje słychać gorzej. To są dwa miejsca gdzie bez problemu jestem w stanie usłyszeć tętno i mieć jakiś wynik ok 80-90. Jak najezdzam na brzuch i znajduję tętno 80-90 to wiem ze to moje. Wtedy odjezdzam od niego i probuje znalezc je ponownie. Trudno mi ponownie najechac na tetnice swoja zeby slyszec swoje tetno w tym samym miejscu.
zatem znalezienie ponowne tetna Groszka o ile w ogole to tetno to bylo tetno Groszka.
Na detektorze czasami slychac tetno - pewnie moje, a nic sie nie wyswietla.
To nie jest to takie łatwe jak sie czyta w necie, na forum czy jaak sie oglada filmiki na YT.
A jakie sa Wasze odczucia z detektorami? Kiedy pierwszy raz uslyszalyscie tetno?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Nikaa
nie stresuje sie ja mialam w szpitalu dwa razy krew pobierana bo cos pomylili chyba pacjentki
potem pobrsli mi bete wyszlo 114 tys a kilka dni pozniej wyszlo 20 tys bo prawdop babka z laboratorium zapomniala ze probka z powodu wartosci ponad 100 tys byla rozcienczana (a na pewno ba bo z tego powodu wyniki byly poznij i babka co robila mi mowila ze rozciencza) a potem magisterka co odczytywala zapomniala cos nie pomnozyla i zle zapisla wynik
Zalozylam ze pomylka
Pewnie tam tez pomylili pracjentkk itp. wiec spokonie skoro usg jest dobrze! pamietaj dziecko czuje Twoje nerwy i wiem ze trudno sie to mowi ale sprobuj sie uspokoic i po prostu mysl tak jak ja pomylkaJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017