X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaciskam freya!

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro piątek i chwila prawdy... Nie potrafię się na niczym skupić. Ciągle tylko się martwię :( Ja dziś 12tc+5 i nic nie przytylam. Nie męczą mnie wymioty,ale na nic nie mam smaka. Od mięsa odrzucilo mnie już w maju. Od tej pory jem je sporadycznie-zazwyczaj w gościach. A zawsze byłam miesozerca :) Nie wiem już co na obiady wymyślać,żeby zjeść z chęcią. Nawet placki po węgiersku,które wręcz kocham teraz nie przejdą.

nikaaa_87
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę i podobno ma być już USG prenatalne, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby dzidzia przez trzy tygodnie urosła z 2 cm do tych przynajmniej 4,5. Zobaczymy. Tyle, że będę się denerwowała do wieczora, bo idę na 19.30.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam detektorem tętna Groszka. Trochę mi to zajęło :) ale jest i serce mu puka!!!

Morgiana, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na prenatalnych. Trzymam kciuki.

nikaaa_87
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Znalazłam detektorem tętna Groszka. Trochę mi to zajęło :) ale jest i serce mu puka!!!
    Ale super. Ja właśnie szukam na necie tych detektorów, bo chyba potrzebuję się trochę uspokoić. Od dwóch dni mi się wydaje, że brzuch mi zmalał od dołu i schizuje. Myślałam że nie będę się rozglądać za tym urządzeniem bo jest zbędne a jednak się zainteresowalam.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Trishka Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Freya, bergamotka, trzymam za Was kciuki. Nikaaa na pewno badania wyjdą dobre, nie stresuj się :)

U mnie z tyciem dziwna sprawa dziewczyny, bo na wadze tylko plus 0,6 kg a brzuch jakis taki miękki i pulchny mi się zrobił i w starych spodniach zwyczajnie mi niewygodnie. Myślę, że organizm po prostu zgromadził sobie od razu tkankę tłuszczową na czarną godzinę :) A że na wadze tego nie widać to chyba dlatego, że straciłam sporo mięśni, bo przez 3 miesiące siły nie miałam się ruszać, nie mówiąc już o jakiejś aktywności fizycznej :) Więc te 0,6 kg to pewnie czysta tkanka tłuszczowa :) W H&M są mega promocje, na dziale ciążowym również, więc już troche pokupowałam i już się nie męczę. Ale zadziwia mnie fakt, że w pierwszej ciąży dopiero w 6 miesiącu pojawił mi się brzuch a teraz tak szybko...

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty. Widzę, że większość przeniosła się na FB. Ja raczej zostane tutaj bo czasu na internet mam nie za wiele, a później to już wogole bo nianie mamy tylko do końca wakacji. Potem sama będę opiekować się synkiem mam nadzieje ze będzie dla mnie wyrozumiały. Ale teraz jak taka super pogoda to cały dzień spędzają na spacerze a ja na razie bym nie dała rady.

Co do zaparć można spróbować codziennie dwa kiwi zjeść. Podobno przetykaja :-P Ja właśnie zakupiłam, to jak sprawdzę i przetestuje to napisze. :-)

Ja póki co mam dużo spódnic,kupiłam ostatnio w lidlu takie maxi i nosze je nad brzuchem. Właśnie rozważam kupno spodni bo poprzednie ciążowe się przetarly.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Ja wczoraj zakupiłam dwie pary spodni bo niestety moje stare zrobiły się niewygodne. Od początku jestem na L4 i miałam leżeć. Rzadko gdzieś wychodziłam i ubieralam głównie dresy ale teraz gdy już jest lepiej muszę mieć co na tyłek założyć. Nie sięgałam jeszcze po ciążowa ale kupiłam takie luźniejsze na gumce i mam nadzieję że na jakiś czas wystarczą :-).
    Wczoraj zamówiłam też detektor i już nie mogę się doczekać kuriera. Oby udało mi się wyszukać serduszko maluszka. Będę wtedy spokojniejsza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 12:31

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!

Freya czekam na sms-a! No i zapraszam jutro pewnie :-) zetrzesz ziemniaki na placki :-D hehe ;-)

Ja nie kupuje ciuchów ciążowych. W pierwszej ciąży też nie kupowałam, bo po prostu było mi w nich niewygodnie. Dostałam jedne spodnie ciążowe i mnie drażniły. Wrzuciłam na dno szafy i jak je odkopałam po paru latach, natychmiast oddałam :-) Mnie najwygodniej było w getrach i tunikach lub sukienkach ciutkę obszerniejszych. Teraz kupiłam sobie spodnie dresowe, bardzo wygodne. A że teraz moda jest na bluzki, t-shirty, koszule oversize, to pokupowałam sobie kilka, które będą "rosły" ze mną ;-) nachodziłam się jak głupia chyba ze 3 godziny (H&M,CA, reserved, itd., itp.) i dopiero jak trafiłam do new yorker-a, to humor mi się poprawił i kupiłam to, co chciałam :-)

Naszemu 7-latkowi kupiliśmy czarną marynarkę na zaś, bo przeceniona, i tak pięknie w niej wygląda, że się wzruszyłam hehehe :-) nasz mały mężczyzna :-*

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej bylam w lidlu i kupilam dwie pary haremek :) super wygodne
    jeszcze chche leglinsy w hm kupic ale na razie to za duzy wypad dla mnie wiec w nast tyg rano

• amelik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha bergamotka moj uruosl 2 cm w 2 tyg !

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Sweet tez panikuje
    dzidziol z usg tydzien wczesniej a zaszlam ok 10,dnia cyklu wczesniej raczej nie....
    wiec przypuszczam ze bedzie znowu wielki chlop :) no i juz tak mysle oby wyszlo z cesarka, bo sie boje ze mi lekarz da skierowanie a ord powie nie nie ta pani urodzi naturalnie
    pierwsze dziecko brak postepu porodu, zwezona miednica, maly sie nie wstawial w ogole i mialam wynajeta polozna ktora byla szefowa musiala isc na swoj dyzur i mi cesarke przypieszyla za co jej z calego serducha dziekuje jak slysze o porodach 16h i konsekwencjach
    wiem wiem dziewczyny rodza bez problemu ale u mnie chyba serio cos tam za waski, syn mial 3850 wiec raczej duzy
    tak mowilam mala coreczke ok 3 kg moze bym sprobowala
    a terazpewnie bedzid duzy chlopak i za nic po cesarce i dwoch lyzeczkowaniach bym rodzic naturalnie nie chciala
    no ale na to jeszcze mam czas
    wczoraj czytalam artykuly o tym jak nie zwariowac w ciazy w domu i dziewczynsch co musialy z powodu szyjek lezec, wybilo mi to dostatecznie mysl o ppwrocie do pracy, nie ma co lepiej sie szanowac skoro sie juz do 12 tyg udalo dotrwac cieszyc i nie stresowac
    no i korzystac z kazdej odmiany np. dzis idziemy z mezem na obiad na placki po wegiersku bo z plackami tyle roboty ze jansama teraz odpadam a smaka mam takiego ze mi sie snilo ze je jedlismy!!!
    Jeśli jesteś po cc to jest to wskazanie do kolejnego cc. Jeśli nie będziesz chciała rodzic naturalnie to nikt Cię nie może zmusić ponieważ po cc podpisuje się papier przy porodzie sn ze wiesz z jakim ryzykiem to się wiąże i ze się podejmujesz. Trzeba sie wtedy zjawić po 38 tc w szpitalu na komisji kwalifikacyjnej gdzie na pewno ktoś będzie chciał cie przekonać do porodu sn ale decyzja należy do Ciebie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzonka na wizytach dziewczyny..
    ja od kilku dni bez si nic się mi nie chce nawet gotować patrze tylko by coś szybkiego zrobic i się położyć. Dobrze ze teściowa ma wolne to bawi dużo malego. głowa mnie boli

waga w miejsciu stoi ale brzuch już duży. z pierwszym ok 5 mies dopiero coś było widać.. Ciągnie mnie strasznie do słodkiego

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź :-)

0d1ygzu3v6j43ixx.png

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino wrote:
    Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź :-)
    12+ 0 miał 69 mm
    13+ 2 ma 78 mm (w pierwszej ciazy W tym samym dni 13+2 synek miał 67mm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:14

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj miał w 11+6 -52,7 mm

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa znalazłam tętno dzidziusia! Co prawda cichutko ale to chyba dlatego ze mam łożysko na przedniej ścianie. Dla tych co nie mogą znaleźć jeszcze jedna dobra rada. Włożyć wałek pod krzyze żeby biodra się uniosły ku górze. (To samo co dają kciuki pod pupa jak się czasami robi przy usg dopochwowmym).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:40

Coconue, anettte, madzi2506, Kamila ;) lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 tyg 3 dni Dzidziuś miał 6,14 cm.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • freya Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po prenatalnych :) Dzieć jest piękny i zdrowy jak rybka :)Maluch rozczulił nas totalnie jak zaczął pić wody płodowe <3 CRL 7,38 cm, wg usg Maluszek jest już cztery dni starszy. NT 1,9 mm tętno 160 uderzeń <3 Lekarz mówi, że skłania się ku dziewczynce :) Jesteśmy totalnie zakochani w tym Maluszku :) Dostaliśmy płytę z nagraniem badania, ale coś nie mogę otworzyć...

anettte, skallarek, Kamila ;), karpetta, Cocolino, never give up, EwaP lubią tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ