STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cocolino wrote:Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź
Ja byłam w 12t +0d i dzidziuś miał 5,43 cm -
Cocolino wrote:Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź
Byłam 11 +2dc malenswto miało 49mm
Wspaniale sie czyta dobre wiadomości po badaniach, tak juz niech zostanie
Jak często używacie detektora? -
Domi$ wrote:Hej, jestem po usg genetycznym Generalnie wszystko dobrze nosek, serduszko, wielkość 70mm ale zaniepokoilo mnie NT 2,0. A płeć nieznana
Niepokoić trzeba się dopiero od 2,5. Tak mówił gin. U nas 1,9, także niewielka różnica
Dziewczyny super wieścifreya, Domi$ lubią tę wiadomość
Synuś Gabryś 19.11.2009r.
-
Jestem i ja. Byłam u swojego gina w pn, skierował mnie na USG do swojego kolegi. Pomiary wyszły ok. Kość nosowa widoczna, w normie; przezierność karkowa 2,3 (w normie). Maluszek miał 82mm (w 14+3) i jest chłopcem - na 70%. Mam już 18-miesięczną córkę, więc wielka radość!
Cocolino, freya, Domi$, Kamila ;), skallarek, karpetta, Sweet_CupCake, wariatka3, EwaP, never give up lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy i my Tak jak przypuszczałam dzidziuś jeszcze był trochę za mały na prenatalne- 4,5 cm. Lekarz stwierdził, że jak już robić to porządnie i mam przyjść 18 lipca. Ale ogólnie wygląda wszystko prawidłowo, mogłam posłuchać serduszka i zobaczyć jak dzidziuś zlewa prośby doktora o odwrócenie się przodem- przyjmował wszystkie inne pozycje, tylko nie tę właściwą.
Skonsultowałam sprawę Apapu na ból głowy i jednak ma być zimny kompres i ciemny wywietrzony pokój, a tabletka dopiero w razie "absolutnej ostateczności". Z farbowaniem włosów tez mam zaczekać do końca 15 tygodnia, ale za to mogę już jeździć na rowerze i pływać w jeziorze też. A to uczucie potwornego głodu doktorek wyjaśnił jako wyrzut hormonów, które działają na ośrodek głodu w mózgu, co nie ma nic wspólnego z faktycznym zwiększonym zapotrzebowaniem organizmu (organizmów raczej) na składniki odżywcze.karpetta, Sweet_CupCake lubią tę wiadomość
-
Hej kochane !
Ja już po prenatalnych, jestem chyba najszczęśliwszą kobietką pod słońcem. Prawdopodobnie (nie na 100%) noszę pod sercem piękną, zdrową dziewczynkę. Wszystkie parametry w normie, koordynacja ruchowa zachwyciła lekarza. Moje słońce machało rączkami, nóżkami - zupełnie jakby chciało się pochwalić swoimi zdolnościami. To 13 tydzień, jak wynika z badania Maluszek ma 6,8 cm a serduszko bije mu aż 160/min. Dostałam płytkę DVD z badaniem- oglądałam w domu już chyba ze wszystkimi i za każdym razem tak samo mnie to wzrusza
Pozdrawiamy cieplutko !freya, freya, skallarek, atagata, karpetta, anettte, Sweet_CupCake, justyna1220 lubią tę wiadomość
-
NoBoJaChce wrote:Hej kochane !
Ja już po prenatalnych, jestem chyba najszczęśliwszą kobietką pod słońcem. Prawdopodobnie (nie na 100%) noszę pod sercem piękną, zdrową dziewczynkę. Wszystkie parametry w normie, koordynacja ruchowa zachwyciła lekarza. Moje słońce machało rączkami, nóżkami - zupełnie jakby chciało się pochwalić swoimi zdolnościami. To 13 tydzień, jak wynika z badania Maluszek ma 6,8 cm a serduszko bije mu aż 160/min. Dostałam płytkę DVD z badaniem- oglądałam w domu już chyba ze wszystkimi i za każdym razem tak samo mnie to wzrusza
Pozdrawiamy cieplutko !
Jesteśmy obie najszczęśliwszymi kobietami pod słońcem dzisiaj Gratuluje udanej wizyty Też mamy nagranie z USG. Maluszek cudownie połykał wody płodowe a później wystawił języczekatagata, amelik, karpetta, Sweet_CupCake lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny witam się porannie. Co dzisiaj na obiad? U nas będzie chyba domowa pizza bo nie chce mi się stać przy garach. Co miałam dzisiaj za sen. Śniło mi się ze moim nowym mężem był Kuba Błaszczykowski Trzeba było tylko wyeliminować jego aktualna żonę ale w moim śnie to była strasznym kaszalotem w porównaniu do rzeczywistości, bo to piękna kobieta Dobrze ze skończyło się bez snów erotycznych
Cocolino, atagata lubią tę wiadomość
-
Cześć
Mialas ciekawy ten sen mnie moje sny ostatnio też zadziwiają, ostatnio podrozowalam w nich po Norwegii i wspinalam się na jakieś leśne górki...
Na obiad pewnie ziemniaki surówka i jajkiem sadzonym, bo zupełnie nie mam pomysłu
Bergamotka, Trawka tez mam USG 18 lipca,trzymam za Was kciuki żeby wszystko było dobrze! -
Hej a ja na obiad mam rybke ziemniak i fasolke szparagowa
do tego zupa brokułowa
Dzis wraca moj syn z wakacji z dziadkami, mam nadzieje ze za bardzo go nie rozpuscili i jakos damy rade. No jestem z jego powrotu szczesliwa bo juz bardzo tesknilam. Skonczy sie blogie lenistwo ktore mialam ostatnimi dniami. Ide ogarnac pietro a potem sie wezme za gotowanie.
Powiem wam ze taki len sie ze mnie zrobil jak kiedys tylko roboty szukalam tak teraz grzje kanape. Ale glownie dlatego ze sie boje by sie znowu jakis krwiak nie pojawił.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Jesteśmy i my po badaniach
Cieszę sie strasznie!
Pomiary wszystkie w normie. Kość nosowa widoczna, przeziernosc 1,5.
CRL 63,8, a serce 161 u/min Ten dźwięk niezmiennie doprowadza mnie do łez...
Termin porodu wg usg 16.01.
Płeć niestety niewidoczna.
Płytki niestety nie dostałam i zdjęcia na wydruku malutkie wiec wstawiać nie będę ( tym jestem troche zawiedziona bo skoro to płatne badanie to powinny być fajniejsze fotki i płytka, ale trudno połówkowe zrbobie gdzie indziej )
Wyniki papa najwcześniej 15go lub 18go- jakoś wytrzymam.
Byłam w ogóle z mężem-jeśli macie możliwość to polecam Trzymał mnie za stopę i sie cieszył
Tak sie cieszę Dziewczynyyyyyyyyy
Miłego dnia! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:35
EwaP, never give up lubią tę wiadomość
Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Witam sie po długiej nieobecności, pamiętacie mnie jeszcze ?
U nas wczoraj prenatalne i niestety NT w jednym miejscu wynosi 3 a niżej 1,8, we wtorek wieczorem beda wyniki z testu pappa, jesli ryzyko wzrosnie to zdecydujemy sie na test NIFTY, na amniopunkcje sie nie zgodzimy. Pozostałe parametry ok, kosc nosowa piekna, dziecko ruchliwe, pani doktor stwierdziła, ze dziecko jej sie podoba i nie wyglada na chore, dzieci z wadami sa wiotkie. Jest owiniete pepowiną wokol szyji i to moze powodowac wysokie NT, mam nadzieje, ze jak sie odwinie to okaze sie, ze Nt jest w normie. Wczoraj ciezko to przeszłam, ale dzis jestem juz dobrej mysli. Na 80% chlopiec, a mamy juz dwie córeczki wiec jesteśmy bardzo szczesliwiSis lubi tę wiadomość
-
Witam się w II trymestrze gratuluje udanych wizyt, teraz to już tylko dobre wiadomości
Cocolino, Kamila ;) lubią tę wiadomość
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka