X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freya super podziwiam Twoj opis az dwa razy czytałam :) dziecko jest cudem super

freya lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino wrote:
    Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź :-)

Ja byłam w 12t +0d i dzidziuś miał 5,43 cm :)

tb73hdgehrkau5k1.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya, super wieści :)

freya lubi tę wiadomość

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino wrote:
    Cześć, niestety nie mogłam znaleźć odpowiedzi w innych wątkach. Mam pytanie do Dziewczyn, które są już po USG prenatalnym. Ile mm mierzyly Wasze maleństwa i w którym tygodniu bylyscie? Będę wdzięczna za odpowiedź :-)

Byłam 11 +2dc malenswto miało 49mm :)

Wspaniale sie czyta dobre wiadomości po badaniach, tak juz niech zostanie :)

Jak często używacie detektora?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po usg genetycznym :-) Generalnie wszystko dobrze nosek, serduszko, wielkość 70mm ale zaniepokoilo mnie NT 2,0. A płeć nieznana :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • karpetta Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Hej, jestem po usg genetycznym :-) Generalnie wszystko dobrze nosek, serduszko, wielkość 70mm ale zaniepokoilo mnie NT 2,0. A płeć nieznana :-)

Niepokoić trzeba się dopiero od 2,5. Tak mówił gin. U nas 1,9, także niewielka różnica :-)

Dziewczyny super wieści :-)

freya, Domi$ lubią tę wiadomość

Synuś Gabryś 19.11.2009r. <3

zud3s65gbleemoja.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :-) Ja zrobiłam badanie w 11t1d ale za dwa tygodnie musze je powtórzyć, bo dzidziuś miał wtedy 44,5 mm. Mój lekarz mimo wszystko zrobił badanie i wyszlo dobrze, ale dla pewności zalecił powtórzenie.

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Byłam u swojego gina w pn, skierował mnie na USG do swojego kolegi. Pomiary wyszły ok. Kość nosowa widoczna, w normie; przezierność karkowa 2,3 (w normie). Maluszek miał 82mm (w 14+3) i jest chłopcem - na 70%. Mam już 18-miesięczną córkę, więc wielka radość!

Cocolino, freya, Domi$, Kamila ;), skallarek, karpetta, Sweet_CupCake, wariatka3, EwaP, never give up lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Melula :-)

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy i my :) Tak jak przypuszczałam dzidziuś jeszcze był trochę za mały na prenatalne- 4,5 cm. Lekarz stwierdził, że jak już robić to porządnie i mam przyjść 18 lipca. Ale ogólnie wygląda wszystko prawidłowo, mogłam posłuchać serduszka i zobaczyć jak dzidziuś zlewa prośby doktora o odwrócenie się przodem- przyjmował wszystkie inne pozycje, tylko nie tę właściwą.
    Skonsultowałam sprawę Apapu na ból głowy i jednak ma być zimny kompres i ciemny wywietrzony pokój, a tabletka dopiero w razie "absolutnej ostateczności". Z farbowaniem włosów tez mam zaczekać do końca 15 tygodnia, ale za to mogę już jeździć na rowerze i pływać w jeziorze też. A to uczucie potwornego głodu doktorek wyjaśnił jako wyrzut hormonów, które działają na ośrodek głodu w mózgu, co nie ma nic wspólnego z faktycznym zwiększonym zapotrzebowaniem organizmu (organizmów raczej) na składniki odżywcze.

karpetta, Sweet_CupCake lubią tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w 10+4 tc i jestem umówiona na usg prenatalne na 18 lipca :)

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • NoBoJaChce Nowa

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane !
    Ja już po prenatalnych, jestem chyba najszczęśliwszą kobietką pod słońcem. Prawdopodobnie (nie na 100%) noszę pod sercem piękną, zdrową dziewczynkę. Wszystkie parametry w normie, koordynacja ruchowa zachwyciła lekarza. Moje słońce machało rączkami, nóżkami - zupełnie jakby chciało się pochwalić swoimi zdolnościami. To 13 tydzień, jak wynika z badania :) Maluszek ma 6,8 cm a serduszko bije mu aż 160/min. Dostałam płytkę DVD z badaniem- oglądałam w domu już chyba ze wszystkimi i za każdym razem tak samo mnie to wzrusza :)
    Pozdrawiamy cieplutko !

freya, freya, skallarek, atagata, karpetta, anettte, Sweet_CupCake, justyna1220 lubią tę wiadomość

• freya Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoBoJaChce wrote:
    Hej kochane !
    Ja już po prenatalnych, jestem chyba najszczęśliwszą kobietką pod słońcem. Prawdopodobnie (nie na 100%) noszę pod sercem piękną, zdrową dziewczynkę. Wszystkie parametry w normie, koordynacja ruchowa zachwyciła lekarza. Moje słońce machało rączkami, nóżkami - zupełnie jakby chciało się pochwalić swoimi zdolnościami. To 13 tydzień, jak wynika z badania :) Maluszek ma 6,8 cm a serduszko bije mu aż 160/min. Dostałam płytkę DVD z badaniem- oglądałam w domu już chyba ze wszystkimi i za każdym razem tak samo mnie to wzrusza :)
    Pozdrawiamy cieplutko !

Jesteśmy obie najszczęśliwszymi kobietami pod słońcem dzisiaj :) Gratuluje udanej wizyty :) Też mamy nagranie z USG. Maluszek cudownie połykał wody płodowe a później wystawił języczek <3

atagata, amelik, karpetta, Sweet_CupCake lubią tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się porannie. Co dzisiaj na obiad? U nas będzie chyba domowa pizza bo nie chce mi się stać przy garach. Co miałam dzisiaj za sen. Śniło mi się ze moim nowym mężem był Kuba Błaszczykowski :-P Trzeba było tylko wyeliminować jego aktualna żonę ale w moim śnie to była strasznym kaszalotem w porównaniu do rzeczywistości, bo to piękna kobieta :-) Dobrze ze skończyło się bez snów erotycznych :-P

Cocolino, atagata lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Mialas ciekawy ten sen :-) mnie moje sny ostatnio też zadziwiają, ostatnio podrozowalam w nich po Norwegii i wspinalam się na jakieś leśne górki...

Na obiad pewnie ziemniaki surówka i jajkiem sadzonym, bo zupełnie nie mam pomysłu :-)

Bergamotka, Trawka tez mam USG 18 lipca,trzymam za Was kciuki żeby wszystko było dobrze!

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja na obiad mam rybke ziemniak i fasolke szparagowa
    do tego zupa brokułowa
    Dzis wraca moj syn z wakacji z dziadkami, mam nadzieje ze za bardzo go nie rozpuscili i jakos damy rade. No jestem z jego powrotu szczesliwa bo juz bardzo tesknilam. Skonczy sie blogie lenistwo ktore mialam ostatnimi dniami. Ide ogarnac pietro a potem sie wezme za gotowanie.
    Powiem wam ze taki len sie ze mnie zrobil jak kiedys tylko roboty szukalam tak teraz grzje kanape. Ale glownie dlatego ze sie boje by sie znowu jakis krwiak nie pojawił.

• atagata Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy i my po badaniach :)
    Cieszę sie strasznie!
    Pomiary wszystkie w normie. Kość nosowa widoczna, przeziernosc 1,5.
    CRL 63,8, a serce 161 u/min :) Ten dźwięk niezmiennie doprowadza mnie do łez... ;)
    Termin porodu wg usg 16.01.
    Płeć niestety niewidoczna.

Płytki niestety nie dostałam i zdjęcia na wydruku malutkie wiec wstawiać nie będę ( tym jestem troche zawiedziona bo skoro to płatne badanie to powinny być fajniejsze fotki i płytka, ale trudno połówkowe zrbobie gdzie indziej ;) )

Wyniki papa najwcześniej 15go lub 18go- jakoś wytrzymam.

Byłam w ogóle z mężem-jeśli macie możliwość to polecam :) Trzymał mnie za stopę i sie cieszył ;)

Tak sie cieszę Dziewczynyyyyyyyyy :D

Miłego dnia! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:35

EwaP, never give up lubią tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po długiej nieobecności, pamiętacie mnie jeszcze :)?
    U nas wczoraj prenatalne i niestety NT w jednym miejscu wynosi 3 a niżej 1,8, we wtorek wieczorem beda wyniki z testu pappa, jesli ryzyko wzrosnie to zdecydujemy sie na test NIFTY, na amniopunkcje sie nie zgodzimy. Pozostałe parametry ok, kosc nosowa piekna, dziecko ruchliwe, pani doktor stwierdziła, ze dziecko jej sie podoba i nie wyglada na chore, dzieci z wadami sa wiotkie. Jest owiniete pepowiną wokol szyji i to moze powodowac wysokie NT, mam nadzieje, ze jak sie odwinie to okaze sie, ze Nt jest w normie. Wczoraj ciezko to przeszłam, ale dzis jestem juz dobrej mysli. Na 80% chlopiec, a mamy juz dwie córeczki wiec jesteśmy bardzo szczesliwi :)

Sis lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali nie martw sie na zapas :)

Lali lubi tę wiadomość

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze :D gratuluje udanych wizyt, teraz to już tylko dobre wiadomości :D

Cocolino, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ