STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Icsi to spory ten Twoj babelek.
Ja chce kupic jakis uzywany z melodyjkami i wibracja, powiem szczerze ze nawet nie wiem jakiej on jest firmy. W poniedzialek mam dzwonic po niego.
Kazda by chciala juz miec porod za soba ale coz trzeba czekac. Ja juz wyluzowalam i nie nastawiam sie na zaden termin, spokojnie czekam. -
U mnie zero postępu, ale do terminu jeszcze tydzień. W poniedziałek wizyta. Zobaczymy czy coś się tam dzieje. Wczoraj i dziś byłam na 1,5 godzinnym spacerze z psem ,potem kąpiel i nic. Moją małą też nie da zmusić się do ruchów. Rano masowalam brzuch,stukalam,jadłam czekoladę i nic. Już miałam stracha,a godzinę później się rozszalala i cała dzień normalnie czuję ruchy. I zazwyczaj tak jest. Jak chcę żeby się ruszala, to cisza. Uparciuch mały. Ostatnio uklada sie z prawej strony brzucha - robi się taka góra U mnie mówią, że pelnia się zbliża i wtedy jest dużo porodów a ta pełnia nie wiem czy nie od dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:02
nikaaa_87 -
Pełnia? Wczoraj widziałam połowę księżyca ☺ muszę poczytać ☺ moja lubi lewy bok. Choć generalnie mam wrażenie że i tak pod sam koniec jakoś tak mniej ruchliwa. Oczywiście ma momenty że strasznie szaleje ale to zazwyczaj wieczorem. A w ciągu dnia jakby więcej odpoczywa. ☺
-
Mnie zas na KTG ktore trwało 25min wyszlo 8 skurczow i mala była mega aktywna. Lekarz zasugerował bym zostala, ale wole czekac w domu az sie zacznie niz w stresie na łózku szpitalnym.
Offca ja tez chodzac bujam sie na boki jak kaczka, pingwin Moj jak jak idziemy na np spacer sie dostosowuje i idzie jak ja Musimy zabawnie wyglądać z tylu
Skurcze mam coraz mocniejsze i częstsze, ale tak piszecie jak beda to te właściwe to na pewno je rozpoznam.
Mega bola mnie bioda i kolana jak lezę, macie tak?
dorocia, Ten olej z wiesiołka moze byc w kapsułkach?
Olej z wiesiołka ostatni raz brałam przed przed zajściem w ciaze
Siemie lniane takze, wtedy bralam na zwiększenie ilości śluzu.
Ja leżaczek mam taki FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK RAINFOREST, czy i jak sie sprawdzi czas pokaze.
nikaaa, z tą pełnia tez słyszałam własnie spojrzałam w necie na fazy ksiezyca. Pierwsza pełnia ma byc 12.01 tego dnia mam wizyte u gina i termin porodu
-
Wszystkie macie robione ktg, a ja nie... Mam nadzieję, że lekarz wie co robi. Mnie bolą pachwiny , ale same biodra czy kolana nie. W nocy strasznie się wiercę, bo nie mogę leżeć za długo ani na jednym, ani na drugim boku. Czasem to się nawet nie mogę przekręcić z boku na bok, bo mnie łapie ból.
Offca moja mała też wieczorem bardziej szaleje Oby jej tak nie zostałonikaaa_87 -
Oj nie martw się. Mój synek był aktywny w nocy najwięcej a po narodzinach spal super ☺
Wiesz co ktg według moich dwóch lekarzy to po 39 tygodniu powinno się robić 2 razy w tygodniu. I to nie tylko chodzi o skurcze ale o ruchy dziecka. Jego tętno. Myślę że każdy powinien mieć choć jedno w tygodniu.
A pozycje to ja też ale mam ból w pachwinie jak się muszę przekręcić. Do tego mega zgaga także ciekawie jest nie powiem. Czasami mam ochotę wstać i chodzić po domu ☺
-
Moj lekarz mowi ze jak wszystko jest w porządku to nie wysyła na ktg, ja miałam zrobione tylko dzięki mojej położnej tylko raz.
Offca czas pokaze kiedy sie moja córeczka zdecyduje wyjść w niedzielę mamy jechać ja 80-te urodziny babci zero pomysłu na prezent, pomożecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:36
-
Kamila ja mam wiesiolek w kapsulkach Oeparol, zobaczymy czy cos da.
Ja niby termin mam na 13.01 to moze w pelnie ruszy
Mnie bola biodra i krocze. W nocy ciezko sie ulozyc i przekrecic. Wczoraj w nocy podbrzusze mnie bolalo i pieklo, nie wiem czy nie blizna.
Moja mala mam wrazenie ze wiekszosc czasu sie rusza albo mocniej albo lzej, nie wazne czy chodze czy siedze, oby nie byla nadpobudliwa
Dzis zaliczylam spacer, potanczylam z chlopcami, przed kapiela zrobie kilka przysiadow a schody sobie odpuszcze bo ciagnie mnie krocze.
Ja nie mam ktg, jak pojde na termin do szpitala to wtedy bede miala robione.
Dziewczyny tak mnie ciagnie do slodkiego ze nie moge sie powstrzymac! Normalnie chyba na koniec zaczne tyc jak szalona. -
Kamila ;) wrote:Moj lekarz mowi ze jak wszystko jest w porządku to nie wysyła na ktg, ja miałam zrobione tylko dzięki mojej położnej tylko raz.
Offca czas pokaze kiedy sie moja córeczka zdecyduje wyjść w niedzielę mamy jechać ja 80-te urodziny babci zero pomysłu na prezent, pomożecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:38
Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:Kamila ja mam wiesiolek w kapsulkach Oeparol, zobaczymy czy cos da.
Ja niby termin mam na 13.01 to moze w pelnie ruszy
Mnie bola biodra i krocze. W nocy ciezko sie ulozyc i przekrecic. Wczoraj w nocy podbrzusze mnie bolalo i pieklo, nie wiem czy nie blizna.
Moja mala mam wrazenie ze wiekszosc czasu sie rusza albo mocniej albo lzej, nie wazne czy chodze czy siedze, oby nie byla nadpobudliwa
Dzis zaliczylam spacer, potanczylam z chlopcami, przed kapiela zrobie kilka przysiadow a schody sobie odpuszcze bo ciagnie mnie krocze.
Ja nie mam ktg, jak pojde na termin do szpitala to wtedy bede miala robione.
Dziewczyny tak mnie ciagnie do slodkiego ze nie moge sie powstrzymac! Normalnie chyba na koniec zaczne tyc jak szalona.
Ja codziennie też jem słodkie masakra. Na razie przestałam tyc ale jak tak dalej nie urodze to kiepsko to widzę ☺
-
Dziewczyny, witam się z Wami już we dwoje, a w sumie we czworo.
Urodziłam 3 stycznia synka przez cc.
W pn pojechałam do swojego gina po zwolnienie, bo miałam tylko do 3.01, a okazało się, że gin na urlopie do 11.01. Zadzwoniłam do niego, a on skierował mnie do szpitala na ktg, a potem do poradni K w szpitalu, abym poprosiła jakiegokolwiek ginekologa o ciąg dalszy zwolnienia, z uwagi na taką sytuację.
Na ktg okazało się, że wszystko ok, ale z uwagi na podejrzenie dużej wagi dziecka zrobili jeszcze USG - zrobiły 3 osoby (jednej wyszła 4200, drugiej 4400, a trzeciej 4600g). Zapytano mnie, jak chcę rodzić, bo z uwagi na duże wymiary dziecka i krótki czas od cc zalecają jednak kolejne cc.
Z powodu terminu na 3.01 zostawili mnie na porodówce na 3 godziny (pod ktg), a potem na patologię ciąży. o 4 dostałam skurczy co 10 minut i wróciłam na porodówkę. Niestety, poza skurczami zero akcji. Zdecydowano o cc...
Syna Miłosza urodziłam o 13.20 z wagą 4240g i wzrostem 60cm...
Okazało się, że miał splątane w pępowinę nóżki, więc cc okazało się przy okazji słuszne, również z innych przyczyn.
Wyszliśmy ze szpitala wczoraj (5.01), był nawał rodzących w szpitalu i sprawne w miarę i zdrowe egzemplarze wypuszczali przed świętem.
Jestem już w miarę na chodzie, ale ciągnie szef. Mały jest cudowny - je, śpi :)Spokojny... Ale za to mam w domu chorą córkę, więc problem, aby siebie i małego nie zarazić.skallarek lubi tę wiadomość
-
Tez mnie na słodkie tak bierze! wczoraj kupilam sobie eklera i pączka, non stop podjadam rodzynkk w czekoladzie, generalnie staram się ograniczac ale skubię słodkie mimo wszystko.
Jutro robimy urodziny syna wiec fajny ale meczacy dzień sie szykuje.
Z ruchami tez roznie czasem non stop sie pręży a czasem śpi.
Starszemu pozwolipam dzis ogladac Nemo wiec pozno pojdzie spac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 21:53
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Melula gratulacje!! Kawal chlopa z Twojego synka. Super ze jestes juz po wszystkim i mozesz tulic maluszka a po cc trzeba miec chwile na dojscie do siebie.
Czyli nie tylko mnie tak ciagnie do slodkiego.
Amelik to wszystkiego najlepszego dla synka i udanej imprezki