X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej trzymaj sie Nika, wiem co to udar bo babcia miała.
    Twoj tata musi teraz uzbroic sie w cierpliwosc a ma dla kogo wrocic do zdrowia bo bedzie mial wnuka.
    Dziewczyny to wszystki tak sluchamy naszego ciala i tych roznych bóli. Dzis jestem po wczorajszych urodzinach padnieta i marze gdy tesciowie pojada do domu. A jutro maz i syn pojda do pracy i zostane w domku. Spokojne sniadanko itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 08:24

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana. Ja miałam kiepską noc. Od 24 do 3 rano miałam skurcze. Ale no były tak od 5 do 8 minut. Nie dokonca takie jak mają być. Raz mocniejsze a raz słabsze. Myślałam czy jechać ale to jeszcze nie było to. Później zasnęłam. Teraz też się pojawiają ale rzadko. Pewnie takie dopiero co przygotowywuja ale stracha potrafią napędzic.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po nocy sie wyciszylo, dzis mialam ze dwa lekkie skurcze. Biore sie zaraz za male sprzatanko a potem dlugi spacer a w domu schody i chodzenie po mieszkaniu.

Amelik to jutro odpoczynek :)

Offca moze powoli sie rozkreci skoro sa coraz mocniejsze, to moze byc lada moment. Duzo chodz i oby poszlo do przodu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia tak zrobię. One nadal są. Tylko zaraz zobaczę na ile regularne i czy w ogóle. Jak ktoś ma androida to polecam apke do liczenia skurczy. Nazywa się pora na bobasa ☺
    Też Ci życzę aby ruszyło w końcu.
    Mnie cieszy to że już coś się dzieje a to mega duży plus. Tylko gorzej mi wyczuć teraz ruchy małej. Bo jest jakby niżej. I brzuch jest bardziej twardy.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciężka noc, o 2 obudził mnie dość silny ból podbrzusza (jak na okres tylko silniejszy) i regularnie co 10 min, po jakimś czasie jak poszłam do toalety zauważyłam plamienie myślałam że może czop ale była sama krew bez śluzu i tak walczyłam bólem brzucha do rana aż w końcu mąż wyciągnął mnie do szpitala bo to krwawienie nas trochę niepokoilo. Trafiłam na bardzo niesympatycznego lekarza, który jeszcze mnie wyzwał że z pierdolami przychodzę bo okazało się że szyjka tylko skrócona ale to już ostatnio taka była, USG nie robił tylko podłączył pod ktg które nic nie wykazało (miałam 2 momenty bólu na ktg i się okazało że Skórcz tylko do 30℅ doszedł także masakra, wypuścił do domu a mnie nadal co kilka minut tak samo boli podbrzusze:(

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca dawaj znac jak u Ciebie.

Icsi jak krwawienie? Ustapilo? A ten czop juz Ci odpadl czy nie? Moze skontaktuj sie ze swoim ginem? A no w szpitalach czasem to straszna znieczulica.

U mnie po intensywnym sprzataniu na razie tylko krocze boli. Zaraz drugie sniadanko i na spacer z rodzinka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Was to chociaż coś się dzieje, u mnie dzisiaj cisza.

Śniegu napadało, z chęcią bym skorzystała i poszła na spacer. No ale mąż w Ikei, a samej nie chce się puszczać na dwór bo czasami wywrotke zaliczę

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie ustalo ale żadnego czopu nie zauważyłam a obserwuje już od dobrego tygodnia a nawet dwóch czy nie wyleciał ale wydzieliny u mnie praktycznie brak przez większość ciąży więc raczej bym go zauważyła, leżę i próbuje odespac noc ale regularnie czuje ból jak na okres:/ a bóle proodwe to od ilu % się zaczynają? Bo to mój pierwszy poród więc nie mam pojęcia czy to faktycznie skurcze czy co:/ ruchy dziecka czuje pomiędzy bólami

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    icsi wrote:
    U mnie tez ciężka noc, o 2 obudził mnie dość silny ból podbrzusza (jak na okres tylko silniejszy) i regularnie co 10 min, po jakimś czasie jak poszłam do toalety zauważyłam plamienie myślałam że może czop ale była sama krew bez śluzu i tak walczyłam bólem brzucha do rana aż w końcu mąż wyciągnął mnie do szpitala bo to krwawienie nas trochę niepokoilo. Trafiłam na bardzo niesympatycznego lekarza, który jeszcze mnie wyzwał że z pierdolami przychodzę bo okazało się że szyjka tylko skrócona ale to już ostatnio taka była, USG nie robił tylko podłączył pod ktg które nic nie wykazało (miałam 2 momenty bólu na ktg i się okazało że Skórcz tylko do 30℅ doszedł także masakra, wypuścił do domu a mnie nadal co kilka minut tak samo boli podbrzusze:(
    Jakiś głupek. Powinni Cię trzymać. Mimo wszystko skoro masz krew. ;/

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Offca dawaj znac jak u Ciebie.

Icsi jak krwawienie? Ustapilo? A ten czop juz Ci odpadl czy nie? Moze skontaktuj sie ze swoim ginem? A no w szpitalach czasem to straszna znieczulica.

U mnie po intensywnym sprzataniu na razie tylko krocze boli. Zaraz drugie sniadanko i na spacer z rodzinka.
    Czasami bierze z nienacka ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    icsi wrote:
    Krwawienie ustalo ale żadnego czopu nie zauważyłam a obserwuje już od dobrego tygodnia a nawet dwóch czy nie wyleciał ale wydzieliny u mnie praktycznie brak przez większość ciąży więc raczej bym go zauważyła, leżę i próbuje odespac noc ale regularnie czuje ból jak na okres:/ a bóle proodwe to od ilu % się zaczynają? Bo to mój pierwszy poród więc nie mam pojęcia czy to faktycznie skurcze czy co:/ ruchy dziecka czuje pomiędzy bólami
    U mnie takie skurcze na 60-80 były na początku.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle jak na okres. Robię obiad, prasowanie zrobione, ciepła kąpiel. Brzuch mi się obniżył. Zgaga póki co odeszła. A śluz no właśnie bardzo mało go mam od wczoraj. A zawsze było mnóstwo że aż na nogach czułam mokro. Nie pamiętam jak to było przy pierwszym maluchu.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero chyba odszedł mi czop, przynajmniej tak mi się wydaje bo 2 razy pojawiła się większa ilość wydzieliny cała zabarwiona różowa krwia, jak bóle nie mina to jadę do szpitala w którym będę rodzić bo rano byłam w innym pobliskim szpitalu:/

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej. Wiesz co szpital to inna opinia. Lepiej być pod opieką.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Icsi no najlepiej bylo by pojechac do tego szpitala bo jak jest krew to zaczyna sie robic powaznie. Zawsze lepiej zeby mieli Cie pod kontrola.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? U nas jakieś takie skurcze byle jakie. Niby niektóre mocniejsze ale totalnie nieregularne ☺ a u Was? Moja chyba czeka żeby jej pomogli ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis cisza. Skurczy praktycznie brak, krocze troche boli i tyle. Pochodze zaraz po schodach, potem kapiel i seks.

Ciekawe jak tam icsi?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są ale rzadko. Ja już 2 kąpiele. Schodów nie mam tutaj ale przyniosłam sobie topek od synka co podstawia pod zlew i wchodzę na niego i schodze ☺ do tego przysiady , ósemki, no i seks też będzie . Kurczę uparte to moje dziecko. A ja się o grudzień bałam hihi

No ciekawe czy pojechała.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej cisza. Czasem ból jak na okres,albo brzuch robi się twardy. Dziś mała jest wyjątkowo aktywna cały dzień. Jak nigdy. Cała jestem obolala przez to jej rozpychanie się. Dziś znowu spędziłam pół dnia u taty,ale już jest w lepszej kondycji psychicznej bo pozwolili mu korzystać z łazienki tylko musi wołać pielęgniarkę żeby odpiela aparaturę. Dla niego korzystanie z basenu było nie do pomyślenia. Dziś rano pielęgniarka chciała go umyć, to ją pogonił :) Ostatni raz był w szpitalu ponad 30 lat temu. A ja jestem taka sama więc mogą mieć ze mną ciekawie :P Jutro wizyta u gin -trzymajcie kciuki :)

nikaaa_87
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko ból okresowy i twardnienie brzucha... każda z nas czekała aby dotrwać do stycznia a teraz się modlimy żeby w końcu coś się zaczęło :-)

Mąż w miarę wcześnie wrócił więc jeszcze skorzystaliśmy i byliśmy na spacerze, potem na gorącej czekoladzie i szarlotce z lodami :-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ