STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dodianka termin masz po mnie jeszcze potem się okaże że bede ostatnia. To czekamy z niecierpliwością na informacje szczesliwego rozwiazania !
dodinka lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=5713.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Amelik a dlaczego mialas pierwsze cc?
Dodinka no prosze jak nam przed szereg sie wyrwalas To nie pozostalo nic tylko czekac na malucha
Nobelka gratulacje
Offca chyba na pewno rozpakowana bo tyle czasu nie pisze.dodinka, nobelka. lubią tę wiadomość
-
Ja dzis lepiej sie czuje choc jestem nie wyspana bo maly czesto budzil sie w nocy i musialam wstawac dawac mu smoczka i go nakrywac. No nic w szpitalu odespie. Cala noc mialam dosc silny bol okresowy ktory tez nie ulatwial spania.
Dzis mam sporo roboty bo wczoraj mielismy problemy z piecem i zrobil sie maly nieporzadek a na jutro nie chce zbyt wiele zostawiac bo bede miala na glowie szykowanie do szpitala. -
Dorocia tez mnie w nocy i rano pobolewał brzuch na okres.
A cc z powodu niewspółmierności porodowej i braku postępu porodu. Rozwarcie było pełne, syn główką nie dawał rady wstawić sie w otwór w miednicy, oparł sie na moich kościach. Pewnie kiedyś by zrobili poród kleszczowy, ale dla mnie cesarka była wtedy wybawieniem. Czekaliśmy na pełne rozwarci by mogła zawołac ordynatora by mnie zbadał i zdecydował o cc. Bałam się tego co by było z główką małego i jak ja bym popękała.
A w sumie miałam wynajętą położna i jak przyjechałam do szpktala miałam bóle i male rozwarcie. Ona mogła mnie połozyc i czekac. A dala mi kroplowe na bóle. Potem były bóle i rozwarcie a dziecko nie wstawione. Może przy spokojnym czekaniu jakos by sie wstawił a moze nie bylo szans z powodu zweżonej miednicy, która stwierdziła mnie przyjmując. Teraz boje sie o dziecko gdyby było duże i kazali rodzic naturalnie za wszelka cenę i o siebie i potem powikłania. Rózne rzeczy sie czyta.
Tez w nocy non stop wstaję do syna a ma 5 lat, znowu dzis z nim spac musialam. Mały sie urodzi albo maz pojdzie do goscinnego a ja zostane z dwoma albo starszy jakos sie przestawi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 08:15
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Amelik nie no dobrze ze cc zrobili bo roznie to moglo sie skonczyc. Mysle ze w razie czego teraz nie beda sie zastanawiac nad cc tymbardziej ze juz po jednym jestes. Bedzie dobrze.
U mnie bylo cc z powodu odplyniecia wod a braku postepu porodu, praktycznie rozwarcia nie mialam i szyjka dosc dluga. Jak sie okazalo po cc to maly zle sie wstawil w kanal i szedl by bokiem wiec i tak bym nie urodzila sn. Teraz zobaczymy jak bedzie.
Moj starszy spi sam w swoim pokoju i tylko czasem w nocy wstaje siku. Z reszta od malego spi osobno. Mlodszy spal z nami do 1,5 roku prawie i teraz roznie z tym spaniem bywa. Czesto wola do swojego lozeczka i tam usypia i przesypia noc a czesto musze go uspic w naszym lozku i przeniesc do jego. No i ten smoczek w nocy ktory trzeba podawac, w dzien juz nie nosi a do usypiania musi byc.
Dodinka pewnie ze roznie moze byc. Lepiej niech zlapie z zaskoczenia -
W Twoim przypadku nie było wyjscia, ale jakby nie ma wpływu na przyszle porody. Mi polozna mowila ze jak sa bole warto lezec na lewym boku by sie dziecko dobrze wstawiało.
Wlasnie przyszedl mail ze w przedszkolu stwierdzono pojedyncze zachorowania na owsiki.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Nikaa nie pomoge mi przebili a nawet jakos ich nie zauwazyłam wiec nie wiem kiedy poszły. Na wody podobno w aptekach sa jakies papierki ktwierdzajace czy to wody.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Kochane gratulacje!
Ja już po. Urodziłam wczoraj o 16.50 sn. Kornelia 3140 i 53 cm. Jest kochana. Malutka i grzeczna.
Szybko poszło bo o 12 pojechałam do szpitala. Miałam skurcze już od wieczora ale takie niepełne. Więc o 12 rano pojechałam z mężem i było już 4 cm. No i w sumie o 16.50 już urodziłam ☺ bóle na koniec mega straszne ale na szczęście krótko i to najważniejsze. Ja od razu chodziłam. Wszystko jest ok ☺ jednak warto sn się pomęczyć. ☺madzi2506, dodinka, mus.zka, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Serdeczne gratulacje !!!!!!
rozpakowane
31.12 Wariatka, syn 3950
01.01 Boróweczka, Antoś 4070, 58cm
02.01 Muszka, Hania 3700, 55cm
03.01 Melula, Miłosz 4240, 60cm
04.01 Nobelka, Kaja
07.01 Kamila, Antosia 3560, 52cm
09.01 Icsi, 3640
09.01 Pebbles, Alicja 3380, 54cm
10.01 Davanda, Szymon 3450, 56cm
11.01 Offca, Kornelia 3140, 53 cm
czekamy
13.01 Dorocia
14.01 Nikaa
19.01 Wiedźma
24.01 Madzi
25.01 Amelik, Szymon
28.01 Dodinka
31.01 SandrulaJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Offca gratuluję córeczki
A u mnie wszystko ucichło nawet brzuch mi nie twardnieje o jakiś tam bólach nawet nie wspomnę, po prostu cisza...
Też już pomału nie wierzę że urodzę wcześniej jak twierdził lekarz. Wiem ze jeszcze mam czas do terminu. Ale już od kilku wizyt cały czas miałam mówione że będzie szybciej i tak jakoś się nastawiłam, a tu teraz żadnych objaw porodu. -
Amelik owsiki? I co teraz?
Nika wody moga chlusnac a moga sie saczyc. Moze byc tez po prostu duza ilosc wydzieliny. Albo kup w aptece wlasnie takie papierki albo na ip, tam Cie zbadaja i Ci powiedza.
Madzi zlapac to Cie moze w kazdej chwili wiec nigdy sie tego nie przewidzi.
Offca gratulacje!! Wiedzialam ze juz jestes po Juz masz to za soba i malutka obok Odpoczywajcie. -
Dziękuję kochane :* po sn to od razu w ruchu nie miałam naciec tak więc super ☺
Wiecie co mi pomogło? Masowac intensywnie sutki. Wieczorem 10 stycznia to zrobiłam i w mig miałam skurcze. Ale masaż trwał 1,5 godziny. I miałam je aż do rana i rano znowu i poszło ☺ polecam mocno u nas zadziałało w mig ☺