X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • channah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 3 raz w ciąży a i tak się boje i panikę ;)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadal jestem mega wzdęta i + 1 kg na wadze przez to, też tak macie? U mnie już widać delikatnie brzuszek! :O

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny nadal jestem mega wzdęta i + 1 kg na wadze przez to, też tak macie? U mnie już widać delikatnie brzuszek! :O

justyna serio widać brzuszek? :O mamo szybko :P
    wiedziałam że w kolejnej ciąży widać szybciej ale aż tak szybko to się nie spodziewałam :P

u mnie widać brzuszek ale z obżarstwa :P muszę się zacząć zdrowo odżywiać, żeby się zamknąć w 20kg na końcu ciąży :D w pierwszej przytyłam z 18kg chyba :O ale zeszło to ze mnie w 3-4 miesiące ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla ;) Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach :P I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu ;)

W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy :) tropiki tutaj macie normalnie :D

Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 :))

Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala :P
    Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic :/

Beata1987, angelstw lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj byłam na pierwszym usg (5t4d), jednak widać dopiero pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, kolejne usg za tydzień w środę. Bardzo się boję, bo wbrew zaleceniom lekarza, zrobiłam aż 5 razy betę, z czego 3 pierwsze były idealne, a 2 ostatnie ze słabym przyrostem. Lekarz zabronił się denerwować i zadręczać, dla niego ważniejszy jest obraz usg. Mówi, że zawsze zaleca tylko 2 bety i ja zdecydowanie przesadziłam:) No cóż, zobaczymy jak będzie.
    Termin lekarz podał w okolicach 07.01.2017 :)
    Ja jestem rocznik 1985, to moja pierwsza i strasznie wyczekana ciąża. Wśród Was większość jest młodych mamusiek, ale ja pocieszam się tym, że mam koleżanki w moim wieku i starsze, które jeszcze nie myślą o macierzyństwie, niektóre nawet nie mają partnerów:)

justyna1220, wszamanka, haneczka89, angelstw lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    AnnaMaja - masz jakiegoś sprawdzonego gina w Lublinie do polecenia?
    Ja miałam do Tomasza Mazurka uderzać. On był wysoko na Kraśnickich, teraz przenieśli go na Lubartowską. Ma też swój prywatny gabinet.

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy :) tropiki tutaj macie normalnie :D

Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 :))

Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala :P
    Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic :/

Czyli teraz masz 7 tydzień? Zaktualizowałaś już suwaczek? :) Super, że jest już serduszko :D Będzie dobrze kochana nie widzę innej opcji :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Super że już widziałaś serduszko :)
    Ja niestety tez mam krwiaka, leżę sobie w łóżku :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 dlatego ja zrobiłam tylko jedną Betę :P Ale w pierwszej ciąży zrobiłam dwie, a gdyby nie mąż to pewnie byłaby i kolejna także rozumiem :P ;)
    Co do wieku, jestem młodsza zalewie o 4 lata i powiem Ci, że żadna z moich przyjaciółek jeszcze nie ma dzieci, dwie sa już po ślubie, ale ''mają'' jeszcze czas. Także może gdybym była starsza i obracała się w innym gronie wiekowym to miałabym kompanów ciążowych ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Ty mi tu nawet nie pisz o takich głupotach. Jest serduszko i jest życie. Zabraniam Ci nawet myśleć o przykrych rzeczach. Dzidziuś już tam odbiera bpdźce, więc go nie stresuj ;)

200602021762.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!

Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły <3 spokojnych 9 miesięcy kochane!

Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 ;). Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne :D . Rozkojarzona jestem strasznie.

Mój rocznik 89 ;)

AnnaMaja lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla ;) Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach :P I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu ;)

W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło ;)
    Justynko ja 25kg przytyłam. Wszystko zrzuciłam i przeważnie 53kg miałam na 163cm wzrostu.
    Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza ;) Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
    Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać :D

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!

Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły <3 spokojnych 9 miesięcy kochane!

Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 ;). Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne :D . Rozkojarzona jestem strasznie.

Mój rocznik 89 ;)

Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało ;)

Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie ;) Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... :D :P Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatka :P

Blackclouds, wszamanka, AnnaMaja, Basia90, angelstw, andziutka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 12 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało ;)

Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie ;) Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... :D :P Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatka :P

Jego mina musiała być bezcenna! :D

justyna1220 lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Justynko ja 25kg przytyłam. Wszystko zrzuciłam i przeważnie 53kg miałam na 163cm wzrostu.
    Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza ;) Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
    Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać :D

Z tym chirurgiem to wszystko możliwe :P A tak poważnie, to jak zawsze każda zbędna fałdka mnie denerwowała i doprowadzała nawet do płaczu tak teraz mam gdzieś, że odstaje mi brzuch, że mam cellulit itp. wiem, że to pamiątka po ciąży już się tak nie przejmuje tym jak kiedyś ;) Ale, zawsze jest jakieś ''ale'', schudłam brzuch opadł, a teraz znowu urośnie, sąsiadki będą miały o czym gadać :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wyczytałam, że niektóre z Was robią paznokcie żelowe w pierwszym trymestrze, a jak u Was z farbowaniem włosów? Bo w sumie na jutro jestem umówiona do fryzjera, a zapomniałam lekarza o to zapytać:(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 12 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha, to też mam cały czas wzdety i wyglądam jakbym już była w bardziej zaawansowanej ciąży. Zawsze puchłam przed okresem, a z pierwszym dniem wszystko "schodziło", teraz czuję się jakbym dalej puchła bez końca. A jak z bólem piersi u Was? Wczoraj strasznie bolały, myślałam, że je rozsadzi hehehe

7u223e3k836sfqk5.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie farbowalam
    Powiem Wam że jestem przerazona. Wczoraj dowiedziałam się że u mojej corci w przedszkolu był przypadek wysypki bostonskiej. Podobno to choroba Która występuje głównie u dzieci.ale dla kobiet w ciąży jest niebezpieczna.jestem przerazona. Tak się zestresowalam ze jak zwykle mam ciśnienie 100/60 tak teraz 117 /80 i puls jak norma jest 74 to ja mam 104. Jejku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:08

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds była, oj była... :P Co do piersi u mnie luzik, po prostu je czuje bardziej niż zwykle ;)

Opolanka co do farby to Ci nie pomogę, nie farbuje włosów od czasu poprzedniej ciąży właśnie, wcześniej farbowałam cały czas i po tym czasie nie farbowania, zrobiło mi się naturalne, piękne ombre :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ