X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • channah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 3 raz w ciąży a i tak się boje i panikę ;)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadal jestem mega wzdęta i + 1 kg na wadze przez to, też tak macie? U mnie już widać delikatnie brzuszek! :O

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny nadal jestem mega wzdęta i + 1 kg na wadze przez to, też tak macie? U mnie już widać delikatnie brzuszek! :O

justyna serio widać brzuszek? :O mamo szybko :P
    wiedziałam że w kolejnej ciąży widać szybciej ale aż tak szybko to się nie spodziewałam :P

u mnie widać brzuszek ale z obżarstwa :P muszę się zacząć zdrowo odżywiać, żeby się zamknąć w 20kg na końcu ciąży :D w pierwszej przytyłam z 18kg chyba :O ale zeszło to ze mnie w 3-4 miesiące ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla ;) Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach :P I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu ;)

W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy :) tropiki tutaj macie normalnie :D

Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 :))

Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala :P
    Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic :/

Beata1987, angelstw lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj byłam na pierwszym usg (5t4d), jednak widać dopiero pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, kolejne usg za tydzień w środę. Bardzo się boję, bo wbrew zaleceniom lekarza, zrobiłam aż 5 razy betę, z czego 3 pierwsze były idealne, a 2 ostatnie ze słabym przyrostem. Lekarz zabronił się denerwować i zadręczać, dla niego ważniejszy jest obraz usg. Mówi, że zawsze zaleca tylko 2 bety i ja zdecydowanie przesadziłam:) No cóż, zobaczymy jak będzie.
    Termin lekarz podał w okolicach 07.01.2017 :)
    Ja jestem rocznik 1985, to moja pierwsza i strasznie wyczekana ciąża. Wśród Was większość jest młodych mamusiek, ale ja pocieszam się tym, że mam koleżanki w moim wieku i starsze, które jeszcze nie myślą o macierzyństwie, niektóre nawet nie mają partnerów:)

justyna1220, wszamanka, haneczka89, angelstw lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    AnnaMaja - masz jakiegoś sprawdzonego gina w Lublinie do polecenia?
    Ja miałam do Tomasza Mazurka uderzać. On był wysoko na Kraśnickich, teraz przenieśli go na Lubartowską. Ma też swój prywatny gabinet.

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy :) tropiki tutaj macie normalnie :D

Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 :))

Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala :P
    Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic :/

Czyli teraz masz 7 tydzień? Zaktualizowałaś już suwaczek? :) Super, że jest już serduszko :D Będzie dobrze kochana nie widzę innej opcji :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Super że już widziałaś serduszko :)
    Ja niestety tez mam krwiaka, leżę sobie w łóżku :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 dlatego ja zrobiłam tylko jedną Betę :P Ale w pierwszej ciąży zrobiłam dwie, a gdyby nie mąż to pewnie byłaby i kolejna także rozumiem :P ;)
    Co do wieku, jestem młodsza zalewie o 4 lata i powiem Ci, że żadna z moich przyjaciółek jeszcze nie ma dzieci, dwie sa już po ślubie, ale ''mają'' jeszcze czas. Także może gdybym była starsza i obracała się w innym gronie wiekowym to miałabym kompanów ciążowych ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Ty mi tu nawet nie pisz o takich głupotach. Jest serduszko i jest życie. Zabraniam Ci nawet myśleć o przykrych rzeczach. Dzidziuś już tam odbiera bpdźce, więc go nie stresuj ;)

200602021762.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!

Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły <3 spokojnych 9 miesięcy kochane!

Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 ;). Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne :D . Rozkojarzona jestem strasznie.

Mój rocznik 89 ;)

AnnaMaja lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla ;) Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach :P I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu ;)

W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło ;)
    Justynko ja 25kg przytyłam. Wszystko zrzuciłam i przeważnie 53kg miałam na 163cm wzrostu.
    Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza ;) Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
    Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać :D

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!

Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły <3 spokojnych 9 miesięcy kochane!

Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 ;). Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne :D . Rozkojarzona jestem strasznie.

Mój rocznik 89 ;)

Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało ;)

Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie ;) Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... :D :P Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatka :P

Blackclouds, wszamanka, AnnaMaja, Basia90, angelstw, andziutka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 12 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało ;)

Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie ;) Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... :D :P Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatka :P

Jego mina musiała być bezcenna! :D

justyna1220 lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Justynko ja 25kg przytyłam. Wszystko zrzuciłam i przeważnie 53kg miałam na 163cm wzrostu.
    Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza ;) Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
    Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać :D

Z tym chirurgiem to wszystko możliwe :P A tak poważnie, to jak zawsze każda zbędna fałdka mnie denerwowała i doprowadzała nawet do płaczu tak teraz mam gdzieś, że odstaje mi brzuch, że mam cellulit itp. wiem, że to pamiątka po ciąży już się tak nie przejmuje tym jak kiedyś ;) Ale, zawsze jest jakieś ''ale'', schudłam brzuch opadł, a teraz znowu urośnie, sąsiadki będą miały o czym gadać :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wyczytałam, że niektóre z Was robią paznokcie żelowe w pierwszym trymestrze, a jak u Was z farbowaniem włosów? Bo w sumie na jutro jestem umówiona do fryzjera, a zapomniałam lekarza o to zapytać:(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 12 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha, to też mam cały czas wzdety i wyglądam jakbym już była w bardziej zaawansowanej ciąży. Zawsze puchłam przed okresem, a z pierwszym dniem wszystko "schodziło", teraz czuję się jakbym dalej puchła bez końca. A jak z bólem piersi u Was? Wczoraj strasznie bolały, myślałam, że je rozsadzi hehehe

7u223e3k836sfqk5.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie farbowalam
    Powiem Wam że jestem przerazona. Wczoraj dowiedziałam się że u mojej corci w przedszkolu był przypadek wysypki bostonskiej. Podobno to choroba Która występuje głównie u dzieci.ale dla kobiet w ciąży jest niebezpieczna.jestem przerazona. Tak się zestresowalam ze jak zwykle mam ciśnienie 100/60 tak teraz 117 /80 i puls jak norma jest 74 to ja mam 104. Jejku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:08

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds była, oj była... :P Co do piersi u mnie luzik, po prostu je czuje bardziej niż zwykle ;)

Opolanka co do farby to Ci nie pomogę, nie farbuje włosów od czasu poprzedniej ciąży właśnie, wcześniej farbowałam cały czas i po tym czasie nie farbowania, zrobiło mi się naturalne, piękne ombre :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ