STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Dziewczyny nadal jestem mega wzdęta i + 1 kg na wadze przez to, też tak macie? U mnie już widać delikatnie brzuszek!
justyna serio widać brzuszek? mamo szybko
wiedziałam że w kolejnej ciąży widać szybciej ale aż tak szybko to się nie spodziewałam
u mnie widać brzuszek ale z obżarstwa muszę się zacząć zdrowo odżywiać, żeby się zamknąć w 20kg na końcu ciąży w pierwszej przytyłam z 18kg chyba ale zeszło to ze mnie w 3-4 miesiące -
Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu
W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło -
hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy tropiki tutaj macie normalnie
Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 )
Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala
Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronicBeata1987, angelstw lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam na pierwszym usg (5t4d), jednak widać dopiero pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, kolejne usg za tydzień w środę. Bardzo się boję, bo wbrew zaleceniom lekarza, zrobiłam aż 5 razy betę, z czego 3 pierwsze były idealne, a 2 ostatnie ze słabym przyrostem. Lekarz zabronił się denerwować i zadręczać, dla niego ważniejszy jest obraz usg. Mówi, że zawsze zaleca tylko 2 bety i ja zdecydowanie przesadziłam:) No cóż, zobaczymy jak będzie.
Termin lekarz podał w okolicach 07.01.2017
Ja jestem rocznik 1985, to moja pierwsza i strasznie wyczekana ciąża. Wśród Was większość jest młodych mamusiek, ale ja pocieszam się tym, że mam koleżanki w moim wieku i starsze, które jeszcze nie myślą o macierzyństwie, niektóre nawet nie mają partnerów:)justyna1220, wszamanka, haneczka89, angelstw lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
cati wrote:hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy tropiki tutaj macie normalnie
Bylam dzis na wizycie u gin i okazalo sie ze ciaza jest o tydzien mlodsza niz przypuszczalismy . Wiec Justynko ustaw mi termin 5.01 )
Z bejbikiem wszystko dobrze serduszko bylo widoczne na usg ale lekarz mowil ze 2 dni wczesniej bym przyszla to nic bym nie widziala
Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic
Czyli teraz masz 7 tydzień? Zaktualizowałaś już suwaczek? Super, że jest już serduszko Będzie dobrze kochana nie widzę innej opcji :* -
cati wrote:hejka kochane , troche ostatnio forum nie chcialo dzialac, ja wlasnie jestem juz w polszy tropiki tutaj macie normalnie
Dodatkowo mam malego krwiaka obok pęcherzyka ciazowego wiec czekamy az leki zadzialaja i sie wchłonie. /Dupek 2x dziennie . i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo jak nie to moge poronic
Ja niestety tez mam krwiaka, leżę sobie w łóżkuBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Opolanka 85 dlatego ja zrobiłam tylko jedną Betę Ale w pierwszej ciąży zrobiłam dwie, a gdyby nie mąż to pewnie byłaby i kolejna także rozumiem
Co do wieku, jestem młodsza zalewie o 4 lata i powiem Ci, że żadna z moich przyjaciółek jeszcze nie ma dzieci, dwie sa już po ślubie, ale ''mają'' jeszcze czas. Także może gdybym była starsza i obracała się w innym gronie wiekowym to miałabym kompanów ciążowych -
Ty mi tu nawet nie pisz o takich głupotach. Jest serduszko i jest życie. Zabraniam Ci nawet myśleć o przykrych rzeczach. Dzidziuś już tam odbiera bpdźce, więc go nie stresuj -
Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!
Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły spokojnych 9 miesięcy kochane!
Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 . Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne . Rozkojarzona jestem strasznie.
Mój rocznik 89AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Angelstw rano jest w miarę ok, ale jak tylko coś zjem nawet wypije kawę to brzuszek mi się zaokrągla Dzisiaj chodziłam z rozpiętym guzikiem przy spodniach I żeby nie było, jem mniej, nie mam za bardzo apetytu
W poprzedniej ciąży przytyłam prawie 24kg, na szczęście tez dość szybko poszło
Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać -
Blackclouds wrote:Dziewczyny nadrobić Was od wczoraj graniczy z cudem!
Gratuluję wszystkim mamusiom, które dołączyły spokojnych 9 miesięcy kochane!
Dziś miałam wizytę u dentysty i tak jak się spodziewałam nic nie zostało zrobione. Moja dentystka powiedziała, że do końca 3 miesiąca nie leczy zębów, muszę zaczekać do 4 . Ból brzucha dalej dokucza, a "pierdołowatość" z dnia na dzień coraz większą. Wczoraj nalewałam wodę do kąpieli dla córy i gdyby mi nie przypomniała przelałabym wanne . Rozkojarzona jestem strasznie.
Mój rocznik 89
Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało
Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatkaBlackclouds, wszamanka, AnnaMaja, Basia90, angelstw, andziutka lubią tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Wydaje mi się,że u dentystki byłam jeszcze w pierwszym trymestrze.. ale może coś mi się pokićkało
Rozkojarzenie i mi dokucza, dzisiaj przeszłam samą siebie Byłam z małą w Netto odwróciłam się po coś na chwilę, złapałam nie patrząc na wózek i zaczęłam bujać, po chwili zorientowałam się, że bujam czyjś kosz na zakupy, a mała w wózku obok... Teraz jak sobie o tym pomyślę to wstyd mi, pewnie koleś od wózka pomyślał, że jakaś wariatka
Jego mina musiała być bezcenna!justyna1220 lubi tę wiadomość
-
AnnaMaja wrote:Justynko ja 25kg przytyłam. Wszystko zrzuciłam i przeważnie 53kg miałam na 163cm wzrostu.
Mój brzuch też jest już dziwnie inny. Wcale mi to nie przeszkadza Po pierwszej ciąży wrócił i miałam 68cm w pasie. Pewnie z racji wieku skóra już nie będzie jędrna i zostanie mi worek :p
Muszę na chirurga plastycznego zacząć zbierać
Z tym chirurgiem to wszystko możliwe A tak poważnie, to jak zawsze każda zbędna fałdka mnie denerwowała i doprowadzała nawet do płaczu tak teraz mam gdzieś, że odstaje mi brzuch, że mam cellulit itp. wiem, że to pamiątka po ciąży już się tak nie przejmuje tym jak kiedyś Ale, zawsze jest jakieś ''ale'', schudłam brzuch opadł, a teraz znowu urośnie, sąsiadki będą miały o czym gadać -
Dziewczynki, wyczytałam, że niektóre z Was robią paznokcie żelowe w pierwszym trymestrze, a jak u Was z farbowaniem włosów? Bo w sumie na jutro jestem umówiona do fryzjera, a zapomniałam lekarza o to zapytać31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Co do brzucha, to też mam cały czas wzdety i wyglądam jakbym już była w bardziej zaawansowanej ciąży. Zawsze puchłam przed okresem, a z pierwszym dniem wszystko "schodziło", teraz czuję się jakbym dalej puchła bez końca. A jak z bólem piersi u Was? Wczoraj strasznie bolały, myślałam, że je rozsadzi hehehe
-
Ja normalnie farbowalam
Powiem Wam że jestem przerazona. Wczoraj dowiedziałam się że u mojej corci w przedszkolu był przypadek wysypki bostonskiej. Podobno to choroba Która występuje głównie u dzieci.ale dla kobiet w ciąży jest niebezpieczna.jestem przerazona. Tak się zestresowalam ze jak zwykle mam ciśnienie 100/60 tak teraz 117 /80 i puls jak norma jest 74 to ja mam 104. JejkuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 16:08
-
Blackclouds była, oj była... Co do piersi u mnie luzik, po prostu je czuje bardziej niż zwykle
Opolanka co do farby to Ci nie pomogę, nie farbuje włosów od czasu poprzedniej ciąży właśnie, wcześniej farbowałam cały czas i po tym czasie nie farbowania, zrobiło mi się naturalne, piękne ombre