X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Tez na poczatku z powodu rodziców z obu strn brzuch Bolal z nerwów teraz mam w nosie. Powiedziane maja ze to tajemnica i my zdecydujemy kiedy powiemy a jak powiem się od osób trzecich to zrobię awanturę u mnie w pracy wiedza tylko kierownicy i jedna kolezanka bo wiem ze jej mogę ufać Milo jak się ucieszyła jak jej powiedziała i zrozumiała moje l4 wiem ze w pracy bez jedsnaj osoby ciężko ale z rozumieją w swoim czasie. Moje życie moje dzieci dawalam rade za 1400 z wynajętym mieszkaniem i niemowlakiem dam rade teraz przecież 500+ będzie !!! :-)

Właśnie tylko i wyłącznie pieniądze nas przy nich trzymają. Moja wypłata w tej chwili 80 % pensji, mąż ma własną działalność, ale kto wie co to będzie raz jest super i możemy odłożyć, a raz jest tak, że musimy zacisnąć pasa i boje się, że nie podołamy z mieszkaniem, a z dwójką dzieci to już dwupokojowe co najmniej musi być.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 masz racje! Kiedys jej zycie odda za to wszytsko.

Karolina1234 ja ma 20 min ;)

Co sadzicie o prezencie, tort z papieru toaletowego? widziałyście cos takiego?

wariatka3 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Jeszcze nie.poza tym ciąża to nie choroba i jak im udowodnić że jestem hak jeszcze u lekarza nie byłam. Mam k...a dość :( mało się nie poplacze. Pracuje od 5-13. Tak mam w umowie...to jeszcze musze zostawać. Ahh

Kochana w pierwszej ciąży, poszłam do ogólnego z wynikami bety, powiedziałam, że ciężka praca do tego jestem po poronieniu, wypisała mi zwolnienie do dnia wizyty u doktorka do tego było to zwolnienie ciążowe więc miałam 100 % płatne. Jeśli nie czujesz się na siłach, do pracy, a wcale Ci się nie dziwie bo to lekka raca nie jest to idź śmiało , nic nie zaszkodzi spróbować :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pieniądze, ciężka sprawa.
    Przeżyłam mieszkanie z rodzicami jak byłam w ciąży wytrzymaliśmy miesiąc mimo, ze to oni nas zaprosili.
    Potem miesiąc z teściami zanim znaleźliśmy mieszkanie do wynajęcia.
    Nie jest łatwo ja tez teraz miałam 80 Proc nie zarabiam dużo bo mam najniższa krajowa i to przed podniesieniem :) narzeczony tez nie ma kokosów ale wolimy czasem zacisnąć pasa i to mocno a mieszkać osobno.
    Teraz przy dwójce przydałby sie nawet 3 pokój tylko dla dzieci ale cóż.
    Ważne ze nie musimy sie z nikim układać na codzień :)

Wiadomo, ceny mieszkań wszędzie inne, czasem lepiej sie pomęczyć

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • channah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Kochana w pierwszej ciąży, poszłam do ogólnego z wynikami bety, powiedziałam, że ciężka praca do tego jestem po poronieniu, wypisała mi zwolnienie do dnia wizyty u doktorka do tego było to zwolnienie ciążowe więc miałam 100 % płatne. Jeśli nie czujesz się na siłach, do pracy, a wcale Ci się nie dziwie bo to lekka raca nie jest to idź śmiało , nic nie zaszkodzi spróbować :)
    Na siłach jako tak się czuje.ale to sam początek wszystko się może zdarzyć. Wykonałam swoją pracę a oni już prZeginaja. W wakacje czeka mnie mycie 30 okien :/ i kilku wbrew przepisom bhp :/

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah nawet nie żartuj i idź po L4. Jeśli nie chcesz to przed wakacjami koniecznie. Żadnego mycia okien. Jeszcze na jakiejś wysokości, nie zgadzaj sie na to i machnij im l4 przed nosem.

wszamanka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Jeszcze nie.poza tym ciąża to nie choroba i jak im udowodnić że jestem hak jeszcze u lekarza nie byłam. Mam k...a dość :( mało się nie poplacze. Pracuje od 5-13. Tak mam w umowie...to jeszcze musze zostawać. Ahh
    Nawet mnie nie denerwuj powiec jaka jest sytuacja i niech da ci kogoś do pomocy bo w ciąży jestes a do lekarza łatwo niejes się dostać wiec zaświadczenie o ciąży doniesiesz w późniejszym terminie. ja poszlam do rodzinnego i bez problemu mi l4 wystawił ciazowe bo powiedziała jaka sytuacji ze w ciąży jestem i ciężką mam prace. Tylko zabezpieczyła się wynikami bety aby było to czymś podparte niż tylko samym moim słowem bo wtedy chorobowe by mi wystawił. Kochana ja szczera do bolu potrafię być ale ty dla pracy się posqiecisz a ona dla ciebie nie!! Zadbaj o siebie teraz nie jesteś sama!!!!

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Justyna pieniądze, ciężka sprawa.
    Przeżyłam mieszkanie z rodzicami jak byłam w ciąży wytrzymaliśmy miesiąc mimo, ze to oni nas zaprosili.
    Potem miesiąc z teściami zanim znaleźliśmy mieszkanie do wynajęcia.
    Nie jest łatwo ja tez teraz miałam 80 Proc nie zarabiam dużo bo mam najniższa krajowa i to przed podniesieniem :) narzeczony tez nie ma kokosów ale wolimy czasem zacisnąć pasa i to mocno a mieszkać osobno.
    Teraz przy dwójce przydałby sie nawet 3 pokój tylko dla dzieci ale cóż.
    Ważne ze nie musimy sie z nikim układać na codzień :)

Wiadomo, ceny mieszkań wszędzie inne, czasem lepiej sie pomęczyć

Też tak do tego podchodzę, nawet mówiłam P. żebym mogła iśc nawet na kawalerkę byleby osobno, ale on pensji stałej nie ma różnie to bywa. Do tego teraz chcemy pokombinować, żebym dołączyła do niego działalności, a z pracy zrezygnowała. Nie wiem co z tego wyjdzie dlatego też teraz jesteśmy w kropce i przecierpieć trzeba ;/

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Channah nawet nie żartuj i idź po L4. Jeśli nie chcesz to przed wakacjami koniecznie. Żadnego mycia okien. Jeszcze na jakiejś wysokości, nie zgadzaj sie na to i machnij im l4 przed nosem.

Popieram! L4 musowo ! :*

wariatka3 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Na siłach jako tak się czuje.ale to sam początek wszystko się może zdarzyć. Wykonałam swoją pracę a oni już prZeginaja. W wakacje czeka mnie mycie 30 okien :/ i kilku wbrew przepisom bhp :/
    Jeżeli oni nie wiedza jaka jest sytuacja to będą tak robić. Idź jeszcze dziś do rodzinnego i powiec jaka jest sytuacja i pros o ł4 bo wymiotujesz masz zawroty głowy i musi wypisać.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah tak samo uwazam jak reszta, L4 koniecznie!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah nie wyglupiaj się i idź na L4!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to mieć oparcie w mężu, stworzyć kochająca rodzinę. Przykre jest to, że nie ma się oparcia w bliskich, ale najważniejsze to to co w domu, reszta może nie istnieć. Także dziewczyny głowa do góry cycki do przodu i z uśmiechem proszę! Niech wszyscy co zle życzą paznokcie zgryzaja na domysłach skąd te szczęście!

Ja już po wizycie u lekarza no i trochę smutno :( nic nie było widać :( . Coś jakaś czarna kropka jest, macica powiększoną, endometrium 13 mm, ale powiedział że to za wcześnie. Mam pokazać się za 3 tygodnie... Czekają mnie 3 dłuuuugie tygodnie :(

7u223e3k836sfqk5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat teściowej mój ulubiony ;D ale nie będę się o tym rozwodzić bo nie mogę się denerwować. Od dnia wqgarowicza mieszkamy u siebie <3 a rok życia mojego synka u teściów to najgorszy rok w moim życiu. Do tej pory mam nerwice. Jak myślę o teściowej ro dostaje palpitacji serca.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się dzisiaj dostać.poki co mam jakiś dziwny śluz.martwie się trochę czy wszystko jest ok.wczoraj lub dzisiaj powinnam dostać @. Martwie się by to nie była biochemiczna albo czy się nie nadwyrezam za bardzo.dlatego chciałam iść pogadać z gin czy mogę pracować..bo nie mam pojęcia.
    Musze się dzisiaj dostać no :/
    A też jest taka sprawa ze moim kierownikiem jest bliska mi Rodzina. Jak się dowie to będzie ładny raban w rodzinie
    A chciałam ten początkowy okres spokojnie Przetrwać

f2w3rjjg58quuhcd.png

Wysłany: 13 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak jak dziewczyny! Nie przemeczaj się kochana jest Was dwójka! Powinnaś iść na zwolnienie, tym bardziej że Twoja praca do lekkich nie należy.

7u223e3k836sfqk5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black mnie czeka 6 długich tygodni. U mnie też ino jajo - czarne duże okraglutkir jajo. Nie powinno się na tym etapie chodzić na usg. To zbrodnia na nas matki!

lk80hku.png
    84pj0p2.png

Wysłany: 13 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Black mnie czeka 6 długich tygodni. U mnie też ino jajo - czarne duże okraglutkir jajo. Nie powinno się na tym etapie chodzić na usg. To zbrodnia na nas matki!

Popieram, by nie iść tak wcześnie, zostaje tylko smutek i domysły po wizycie :(. Ja poszłam ze względu na podejrzenie infekcji, której okazało się nie było, więc zupełnie niepotrzebnie....

7u223e3k836sfqk5.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Najważniejsze to mieć oparcie w mężu, stworzyć kochająca rodzinę. Przykre jest to, że nie ma się oparcia w bliskich, ale najważniejsze to to co w domu, reszta może nie istnieć. Także dziewczyny głowa do góry cycki do przodu i z uśmiechem proszę! Niech wszyscy co zle życzą paznokcie zgryzaja na domysłach skąd te szczęście!

Ja już po wizycie u lekarza no i trochę smutno :( nic nie było widać :( . Coś jakaś czarna kropka jest, macica powiększoną, endometrium 13 mm, ale powiedział że to za wcześnie. Mam pokazać się za 3 tygodnie... Czekają mnie 3 dłuuuugie tygodnie :(
    Minął bardzo szybko zobaczysz ja miałam 2tyg czekać a juz zostało mi 6 dni na następne USG będzie dobrze
    Mój maz poszedł z córka puszczać latawiec piękna pogoda na to i on bawi się w najlepsze a ona biega wokoło i zastanawiaj się kto tu dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:26

wszamanka lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • channah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety tez jeszcze nie robiłam.wiec z czym do niego pójdę? Z testem?haha

f2w3rjjg58quuhcd.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ