Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
stere wrote:Muska... u nas w nocy to samo... jak starszy syn jest w szkole, to chodze i poplakuje sobie z bezsilnosci... w dzien, tez nie bardzo jest jak sie kimnac, bo maluszek najczesciej spi jak mam go w chuscie i chodze, cos robie, kiedy poloze sie z nim na karmienie na lozku to jakos spac nie chce... rano zawsze mam troche wiecej pokarmu i udaje mi sie odciagnac troszke mleka, zostawiam je na wieczor, maz karmi mlodego a ja moge spokojnie wziac prysznic... w dzien, podczas karmienia czasami zasypiam siedziac z mlodym na rekach...
...to moje drugie dziecko i to pierwsze tez dalo nam popalic ale teraz to jest masakra... staram sie cieszyc tym macierzynstwem ale widze ze zyje z dnia na dzien, byle mijaly kolejne tygodnie...
...co do cwiczen dna miednicy to ja lubie te z Kari Bo - sa dla kobiet w ciazy, dla mlodych matek i takie ogolne... profesjonalnie mozna tez pocwiczyc z Kasia Wawrzecka - ona ma rozne cwiczenia...
...Kasia pisala gdzies, ze jesli chodzi o bieganie, to nie wczesniej niz po pol roku od porodu wlasnie ze wzgledu na miesnie dna miednicy... wiem tez ze nie wolno na razie robic tego cwiczenia DESKI czy np pajacykow...
Ja czasem zasypiam mając go na piersi,ale mam sposób na to,tzn.moszcze sobie wygodnie poduchy pod plecy,biorę go i tak zasypia lezac mi na brzuchu i piersiach a ja razem z nim Czasem pół godzinki snu tak urwe dla siebie.O ile córki nie ma w domu ma się rozumieć -
my też wybraliśmy 5w1.
Noc dzis duzo lepsza niz wczoraj.21-3.30-8 także super;)
Troche niepoki mneie wysypka na jego twarzy.Tydzien temu neonatolog powiedziała mi że to trądzik niemowlęcy od moich hormonów.Wasze dzieci też mają może?Ma czerwone małe kropki na policzkach głownie.Po nocy jest najgorzej.Troche chropowate i jakby ze skorupką.
Ja z karuzel polece tiny love.U nas rewelacja się sprawdza.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Planuje szczepić tak samo.
Dużo płaciłaś?
Angela no my też za tydzień chrzcimy i pamiętam że jeszcze któraś z nas miała w tym samym terminie.
Mam nadzieję że będzie ładna pogoda bo przygotowałam dla dzieci raczej cieńsze ubrania a nie jakieś zimowe...
420 PLN
Wiem, że z apteki byłoby taniej, ale nasza przychodnia nie szczepi zewnętrznymi. Dlatego też nie dało się 5w1. -
nick nieaktualny
-
Krokodylica wrote:Planuje szczepić tak samo.
Dużo płaciłaś?
Angela no my też za tydzień chrzcimy i pamiętam że jeszcze któraś z nas miała w tym samym terminie.
Mam nadzieję że będzie ładna pogoda bo przygotowałam dla dzieci raczej cieńsze ubrania a nie jakieś zimowe...
Nom cos wlasnie kojarze ja na szczęście jestem przygotowana dla dzieci i na zime i na wiosne ubranka takze sie nie martwie a w restauracji tak czy tak cieplo -
Sylwia ja tez często czuję takie mrowienie w piersiach. Właśnie zastanawiałam się co dokładnie to oznacza Najczęściej jak karmię jedną, to w drugiej czuję, ale nie tylko podczas karmienia.
Makasa mój też ma taką wysypkę i też podejrzewam trądzik. Też przemywam wodą i wtedy trochę schodzi, ale zauważyłam, że po założeniu czapeczki jak wracamy pojawia się znowu mocniejsza. Chyba ta skórka wtedy się przegrzewa i nasila objawy.
Co do temperatury u nas dziś 0, ale mocno pada i nie wiem, czy nie wieje, więc chyba też darujemy sobie wyjście. We wtorek szczepienie, wolę nie ryzykować.
Calza mi bardzo pomógł gynauxil na mniejsze infekcje i do tego smarowałam provagiem. Ja miałam duzy problem z nawracającymi infekcjami po długiej kuracji antybiotykami i wtedy stosowałam probiotyki doustne, i dopochwowe razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 16:22
-
nick nieaktualnyMi pomagał gynofemidazol. Nystatyna i macmirror nie pomagały ale to na grzyba. Bakteryjnych infekcji chyba nie miałam.
Dobrze paski lakmusowe. Przy infekcjavh bakteryjnych ph jest zasadowe a przy grzybach nie zmienia sie.
I warto grac probiotyki doustne lub dowcipne -
Vilu przyjęłam zaproszenie
My na pneumokoki szczepimy pierwszą dawkę w przyszłym tygodniu. Trzy tygodnie temu miała szczepienie 6w1 i rotawirusy i jedyny objaw jaki miała to senność (po szczepieniu spała 4 godziny) ale następnego dnia rano było już wszystko ok. Ale ja też matka wariatka i przez dwie pierwsze noce po szczepieniu budziłam się co półtorej godziny i mierzyłam temperaturę[/url]
-
Vilu wrote:Nie wiem czy to prawda, ale położna na pierwszej wizycie mi mówiła, że wyłącznie karmienie w trybie co max 4 godziny (od początku ostatniego karmienia) zabezpiecza przed jajeczkowaniem i to też nie we wszystkich przypadkach, bo są dziewczyny z niskim poziomem prolaktyny, u których już 3-godzinna przerwa może być za długa.
-
natki89 wrote:
A wiecie jak gada wyczytałam że jak do dziecka mówi się w ich języku to zaczynają odpowiadać i serio u nas to się rewelacyjnie sprawdza Sara leży na plecach i patrzy się na mnie a ja do niej mówię "a guuuuu a guuuuu" a potem się śmieje na głos całą buzią i mi odpowiada no super! Muszę to nagrać na pamiątkę spróbujcie koniecznie
-
Malineeczkaa wrote:Moje dziecko nie cierpi leżeć na brzuchu. Ma mega nerwy. Nie podnosi wtedy główki. Jak trzymam ja na samolota to podnosi ładnie. Ale z podłoża nie. Co radzicie?
-
makasa wrote:my też wybraliśmy 5w1.
Noc dzis duzo lepsza niz wczoraj.21-3.30-8 także super;)
Troche niepoki mneie wysypka na jego twarzy.Tydzien temu neonatolog powiedziała mi że to trądzik niemowlęcy od moich hormonów.Wasze dzieci też mają może?Ma czerwone małe kropki na policzkach głownie.Po nocy jest najgorzej.Troche chropowate i jakby ze skorupką.
Ja z karuzel polece tiny love.U nas rewelacja się sprawdza.makasa lubi tę wiadomość