X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Megii czasem warto powiedzieć ze chce sie mięso dla niemowląt i jak ktoś ma troche sumienia to nie da Ci starego.. Moja siostra pytala sie w mięsnym co pani by polecila dla niemowlaka..

dobry patent:) nie wpadłabym na to ;)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Mania... u nas eko jest oznaczone przez producenta a nie sklep a sklep jest mniejszy niz nasze supermarkety bo tutaj supermarketow nie ma i czytalam ostatnio ze wsio jest co jakis czas badane wyrywkowo - po warzywach tez widze ze sa inne, brzydsze, powykrecane a nie prosciutkie np marchew czasami mniejsze, no i jak biore cytryny to tutaj widac ze nie sa woskowane... jablka bio sa takie jak od moich rodzicow z ogrodu a nie blyszcace i jednakowej wielkosci... oczywiscie nie wszystko bio da sie kupic i biore tez normalne warzywa czy mieso...

To super, że masz możliwość kupowania w takich miejscach. Ale ja byłabym ostrożna z takimi produktami w PL;) Wiadomo Polak potrafi ;)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Właśnie a jak już przy jedzeniu jesteśmy, to jak na początek rozdrabniacie jedzonko dla dzieci? Blendowanie, czy rozgniatacie widelcem? Taką jajecznicę też pewnie jakoś rozdrabniacie?
    Dziś dałam małemu do posmakowania kawałek banana do buzi (trzymając w ręce) i wyraźnie był zainteresowany (tzn. automatycznie ssał), więc na pewno ruszymy z tym jedzonkiem od sierpnia. Tylko pewnie z papkami.
    Jak dziś powiedziałam mamie co to BLW, to za głowę się złapała. Stwierdziła, że chcę udławić dziecko...ona pamięta jak ja się dusiłam jakimś tam kawałkiem jedzenia. Dodała, że to BLW to jakaś chora moda i mam się nią nie sugerować :)
    Ja tak czy tak zacznę od papek. A potem zobaczymy.
    Ja też na pewno nie będę się trzymała tabelki.

Są na allegro rewelacyjne gryzaki, wkładasz do środka kawałek banana albo jabłka albo co tam chcesz i dziecko gryzie a przez dziurki wychodzi owoc w postaci papki. Taki lizak dla dziecka. :) Łucja z tego zajadała póki co banana i był wrzask jak jej wzięłam żeby dołożyć owocka. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek. Wszystko jest super :) jak sobie przypomnę to katowanie frejką to teraz mnie taka duma rozpiera, że obie dałyśmy radę :)

Super!

Ja Łucji póki co podaję papki, tzn. słoiczki. Potem będzie jadła rozdrobnione widelcem, mięso i warzywa z normalnego sklepu, bo i skąd mam brać.
    Jajka mamy od sąsiedzkich kurek ale jeszcze Łucji nie dawałam, w sumie można by.

Lilly123 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dziś już zrobiła 6 kupek takich rzadkich. Dobrze, że pije wodę w dużych ilościach, zjadła też marchwiankę z ryżem oby jej pomogło. A i wypila kompot z suszonych jagód (jagody oczywiście pożarła )

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kubus nadal nie zrobil kupki. Ostatnia w pn lub wyorek nie pamietam. Nie prezy sie jakos. Czasami placze podczas jedzenia i puszcza smierdzace bąki. Nie wiem czy czekac czy dac czopek. W zeszla sobote dalam to troche zrobil kupy

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała etapy, że nie robiła kupki po kilka dni, ale też nic jej w związku z tym nie dolegało poza ogromniastymi bącurami. Normalnie bomba atomowa. Nie wiem co jej się dzieje, ale w ciągu tygodnia 3 raz pierzemy nosidełko z auta. Tak ją chyba ten samochód rozluźnia, że nic tylko się osrać ;)

Annaki właśnie napisałaś to czego się obawiałam o sklepach eko. Ten który mam na oku ma dużo dobrych opinii, pójdę tam powęszyć nochalem i wybadam sytuację..

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa rozne rozniaste warzywa czy owoce ktorych ja nawet nie znam i nie wiem jak i z czym to sie je i kosztuja normalnie... szparagi, ktore uwielbiam nie sa rarytasem a sezonowym warzywem... buraki widzialam tutaj w roznych kolorach, to samo marchewka, ktora oryginalnie jest biala a wlasnie holendrzy wyhodowali ta pomaranczowa...

Tak prawde mowiac najtrudniej teraz dostac grejpfruity i sa drogie. Zoltych to nie widzialam juz kilka miesiecy a lubie wypic rano sok ze swiezego grejpfruta.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią kaszką na noc kiedy ją podajecie? Przed kąpielą po, nie wiem godzinę przed spaniem czy jak? Nie wiem jak to ugryźć właśnie. Dajecie poznien jeszcze na dobitkę mleko czy cos?
    I druga sprawa czy ktos sie otientuje czy avent największy smoczek do butelki to ma 6+ i potem nic?. Bo np nuk ma przedział 0-6, 6-18 i 18-36. A tu jak jeśli dziecko ma 18 miesiecy no i nadal pije z butelki to ma mieć smoczek 6+? Wiem ze są tez do kaszek itp ale tez wielkosc 6+

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaszke Grzesiowi dawalam luzeczka bo z butelki ni huhu.
    Dałam Kubie pół czopka bo zaczal sie prezyc. Zadnac nie mogl

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze cos mi ucięło.
    Dała Kuie czopka ponad godzine temu i nic. Tylko smierdzące baki i chyba bolące bo płakał i sie pręzył. W końcu zasnął wykończony :-/

• makasa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie.Nie ma co panikowac.Załatwi się w swoim czasie.Moja pierworodna to i 8 dni nie robiła.Też latalam do lekarzy i czopki i syropy...Teraz wiem ze nie potrzebnie.Robiła jak czuła potrzebę.Chyba że ewidentnie bardzo się męczy ale wtedy by nie zasnął

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    To super, że masz możliwość kupowania w takich miejscach. Ale ja byłabym ostrożna z takimi produktami w PL;) Wiadomo Polak potrafi ;)
    Co za różnicą Polak czy nie Polak jak ktoś chce zarobić i sprzedać g..no.Za granicą balabym się chyba nawet bardziej.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Makasa... a miesko poporcjujesz i zamrozisz czy bedziesz uzywala dla calej rodziny? Bo ja chyba zrobie male porcje i zamroze

Z becikowym nie pomoge
    Dokładnie tak jak napisałaś robiłam i będę robić:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zostały już okresu, czy Wasze miesiączki są regularne? Czekam na kolejną miesiączkę, kuzynka po ciąży jest koszmarnie rozregulowana i boję się, że u mnie też tak będzie :/ i jak ewentualnie z tabletkami anty przy KP, można czy nie można?

mjvyi09k1yghelay.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeszcze karmilam to dostałam od gin tabletki ovulan, mówiła że można podczas karmienia. Ja miałam miesiączkę już trzy razy po porodzie w regularnych odstępach czasu.

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość regularnie, druga przyszła po 31 dniach, trzecia po 29. Przed ciążą miałam 28 +- 2 dni. Gdzieś czytałam, że po porodzie chyba rok może się regulować

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze okres co około 50 dni. A teraz po ciąży mam równo co miesiąc i mam nadzieję, że już tak zostanie

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pierwszej @ mam regularne co 29-31 dni

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam regularne
    Ana no ja wlasnie zmieniłam smoczek na 6+ bo hipp 2 jest gesciejsze niz 1 i ciężko lecialo przez co młoda sie wkurzała a w 6+ jest ok

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ