Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
makasa wrote:myszka zaciskam kciuki.Napewno będzie wszystko dobrze.Daj znać koniecznie po;)
Kroko udanego relaxu u fryzjera.
Polaj może zły dzień u starszaka?Ja muszę pilnować Marie bo jak nie patrzy nikt to potrafi Adama popchnac lub wykręcić rękę bo jak mówi ona już nie chce braciszka i niech już wraca skąd przyszedł czyli do brzuszka
A my doigralismy się.Obydwoje chorzy.Maria na antybiotyku z zapaleniem ucha a młody osluchowo czysto.Wczoraj byłam u lekarza. Pani doktor stwierdziła że wygląda na zdrowego ale wczoraj przez cały dzień i dziś noc temp 38.5-38.6.Pierwszy raz się również spotykam ze słabo działają na niego syropy przeciwgoraczkowe.Ibum działa dopiero po godzinie a pedicetamol na chwile tylko.Na dodatek oko ma całe zaropiale i jaki on zdrowy...może się coś wykluje jeszcze. -
Kroko zazdroszczę fryzjera, ja się wybierałam, wybierałam i się w końcu nie wybrałam, bo zawsze coś, a najczęściej to, że nie mam z kim dziecka zostawić, mąż na zawsze coś do załatwienia... no i w końcu siostra mi podcięła włosy bo już po pas miałam
-
Myszka kciukasy zacisniete.
Ewelaa my wyjechalismy o 5.45 bo zaspalismy a w planie byl wyjazd ok 4. Jechaliśmy 7 godz i szczerze to byl w sumie jeden przystanek taki ja wiem 20min, jeden na zmiane kupy czyli ekspres i jedenna tankowanie bez wychodzenia. Ale dziewczyny lubia jezdzic wiec jak nie marudziły to jechalismy ile sie dalo.
Sara na wigilie zje to co my czyli barszcz bo teściowa robi taki z kiszonych burakow i jest pyszny no i pierogi ruskie na pewno bo lubi. Wiadomo nic z grzybami nie zje ale inne rzeczy mysle ze spróbuje.
Ja dzisiaj spedzilam cudowne 2 godz u fryzjera haha później bylam w ccc i rossmanie. Dziaciaki z mezem byli u mojej mamyKrokodylica, Ewelaa_♡ lubią tę wiadomość
-
Jestem po, lekarz wypatrzył dwa pęcherzyki i jednego zarodeczka z bijącym serduszkiem. Dziękuję za kciuki
U nas na wigilie młoda zje może barszcz czerwony, karpia i pierogi. Zrobiłam jej kiedyś pierogi z serem i z suszoną śliwką, nie radziła sobie z nimi, a dziś pochłonęła 4 sztukiMegiiii, annaki, małżowinka, Asasa, Krokodylica, Polaj, ana167, Ewelaa_♡, Lilly123, stere, Karmelova lubią tę wiadomość
-
Annaki super aż zazdroszczę z moja ciężko 3km przejechać A mamy aż 870. Dlatego wybieramy się na noc z nadzieją że prześpi sporo drogi. Nie mogę się doczekać dnia kiedy to się zmieni i jazda samochodem będzie jej sprawiać przyjemność. Jesteśmy przez to uwięzieni trochę. Jedziemy gdzieś jak już musimy. Mieliśmy plan jechać w Alpy w listopadzie no ale zrezygnowaliśmy przez mała.
Myszka spokojnej ciąży
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
myszka gratuluje! jejkuu ale zazdroo
niestety kompletnie nic nie wyszło, nie wiem czy się cieszyć czy wyrzuciłam 260 zł do śmieci alergolog gadała, że jeśli jest silna alergia to powinno raczej wyjść, teraz nie wiem co o tym myśleć.
też się zastanawiałam co Ola będzie jadła na wigilię. Pewnie uparuje jej rybkę i zje barszczyk, tylko nie wiem jak to zrobić bo jedziemy do teściów, a oni nie rozumieją co to znaczy bez soli, w ogole używają jej i pieprzu bardzo dużo.
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Ewela... my tez mamy kawal drogi i na razie nie planujemy podrozy... moze na wakacje dopiero... samolotem to inna bajka no ale trudno tak zeby moj maz autem ze starszym - wiadomo auto potrzebne na miejscu - a ja samolotem z mlodym... raz ze kasy sporo trzeba a dwa ze ktos musi mnie podrzucic na lotnisko a potem z Berlina odebrac i znowu dojechac autem... troche za duzo kombinacji wiec uwiezieni czekamy na lepsze czasy...
U nas bedzie barszcz z kiszonych burakow i pierogi ruskie takze mlody bedzie jadl... nic innego nie robie bo nie bardzo mam kiedy a poza tym bedziemy we 4 wiec damy rade z tym co bedzie. Upieke dwa ciasta i tutejsze pierniczki. Na drugi dzien swiat zamowimy pizze
Myszka... gratuluje i nadal trzymam kciuki
Patrze na wyprzedaze w Tchibo i na stronie polskiej maja drozej niz na niemieckiej za te same rzeczyhttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Stere ale tak jest z większością rzeczy niestety. Ja w niemieckim rossmanie z kuponami kupuje pampersy jumbo z kuponami za taką cene ze w pl nawet babydream są droższe...o innych rzeczach nawet nie mówię bo sporo mam prawie ze darmo, jesli chodzi o chemię. Albo np buty ostatnio dzieciece superfity byly na przecenie z 60e na 15e... niestety duzo za duze na gwiazde wiec nie bralam a szkoda
-
W nl jakis takich super przecen nie ma jak w de ale jesli chodzi o produkty kosmetyczne czy chemie to ja kupuje w zasadzie tylko na przecenach... co tydzien, dwa kazda drogeria ma swoja gazetke i co tydzien, dwa sa inne przeceny... np pampersy 1+1 gratis albo szampony i odzywki danej firmy 2+2 gratis... w spozywczakach podobnie - kawe w ziarenkach do ekspresu kupuje tylko na przecenach i place wtedy polowe mniej... z ubraniami i butami to juz tak super nie jest... dobre buty dla dzieciakow sa drogie a i przecen jak na lekarstwo... ubrania to h&m ma duze przeceny i korzystam z aplikacji i zamawiam za darmo ale inne sklepy niestety az takich okazji nie maja... czasami Hema ma fajne obnizki na ubranka dla dzieci ktora sa naprawde sliczne i kupuje, czasami to nawet wieksza rozmiarowke bo wiem ze tak czy siak mlody bedzie w tym chodzil...
A tak wracajac do Tchibo, to darmowa przesylka w de jest od 20euro a w pl od 250 zl - to naprawde choreWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:56
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Dziewczyny, my już jutro z rana wyjeżdżamy na święta, nie biorę laptopa, zresztą i tak bym nie miała kiedy usiąść więc już dziś składam Wam serdeczne życzenia Wesołych Świąt!!! dla niektórych pierwsze z dzieciaczkami, dla niektórych drugie, ale jakże inne od pierwszych
My w wigilię mieliśmy pierwsze kangurowanie więc wspomnienia jeszcze są. A w piątek Gwiazda kończy roczek kiedy to zleciało ja się pytam, jeszcze przed chwilą trzymałam małego kurczaczka a teraz już fajny dzieciaczek.
Dzisiejszy smak... bób, zrobiłam spaghetti carbonara z bobem, Iza wybierała bób spomiędzy makaronu, jak się trafił sam makaron to wywalała na podłogęmałżowinka, Krokodylica, ana167, Megiiii, Polaj, makasa, Karmelova lubią tę wiadomość
-
Myszka wesołych świąt i wszystkiego dobrego:)
Dla nas to będą pierwsze święta razem. Ostatnie jeszcze w brzuszku.
Za to ja nabawiłam się paskudnej infekcji intymnej i to z dnia na dzień. Udało mi się zapisać na dziś do gina i dostałam globulki. Fajnie, że przyjmował, bo szczypie okropnie.
Asasa dokopałam się do przepisu
https://domowe-wypieki.com/pierniczki-jak-z-kopernika-miekkie-i-pulchne/
Dziś też będziemy robić.
Wychodzą super.
Asasa, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Annaki A pamiętasz kiedy przeszlo?
Stere doskonale Cię rozumiem. Ja też intensywnie myślałam o samolocie ale też wzięłam pod uwagę dojazd do lotniska koszty itp i stwierdzilam, że musimy tak spróbować. Ewentualnie jak będzie bardzo źle to wrócę z mała samolotem. Kurczę dzieciaki zazwyczaj lubią jeździć w aucie i naprawdę nigdy wcześniej bym nie pomyślała że będziemy mieć aż taki problem. Niby się wydaje nic takiego a w rzeczywistości każda nawet krótka wyprawa do sklepu kończy się płaczem zlosciami a u nas stresem ogromnym.
Ogólnie mała jest kochana a w foteliku wstępuje w nią coś okropnego
Stere szkoda że spędzicie święta bez rodziny no ale przynajmniej obejdziecie się bez stresów:)
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc