X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Seli, to świetnie! Byłaś dzisiaj na wizycie? A mówili jaki powód takiego pieczenia? I co z tymi skurczami? Przeszło już?
    Skoro Twoje maleństwo ma 4.3 cm, to ciekawe ile ma moje? Z córką byłam na usg w 7t4d, to miała 1,53 cm. To nr 2 bedzie miał może ze 2 cm, co?

Tak, byłam. No nie ma nic niepokojącego na tej bliźnie, raczej to mogą być zrosty i przesuwanie macicy. Jak robił przez brzuch to dzidzi nie było widać :P więc prenatalne też pewnie zrobią mi dopochwowe. A wierci mi się w brzuchu! Co rusz to inaczej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry :) aż się wam pochwalę jakie cudne warkoczyki dziś zaplotłam mojej córeczce :D wczoraj ze żłobka odebrałam ją z takimi więc stwierdziłam że skoro ciocie dały radę to ja też! :D jakimś cudem udało mi się ujarzmić małą wiercipiętkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08016596da34.jpg

Śliczne :D Ładna kobitka Ci rośnie :)

Sanka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

seli Ty juz czujesz wiercenie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój też rośnie już według OM... A owulacja była późna, cykl dłuższy... :P Klucha potworna :D Może to po prostu ogromne dzieci? Ja chce w to wierzyć :D
    Ja tam wierzę w to że urodzę 01.01 włochatego, 60cm i 4,5kg chłopa który później będzie miał ze 2 metry :D a później zostanie hokeistą albo piłkarzem ręcznym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:45

Kobobo, Mila83, Zośkaaa, MaryAnn, sallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Ja piję jedną kawkę, czasem dwie. Kawka z ekspressu z mleczkiem kondensowanym. Taka mi smakuje najlepiej. A bez niej bym miała problem z "dwójką".

Ja też z ekspresu. Podobno najzdrowsza. Tylko bez mleka nie lubie, a to już podobno takie zdrowe nie jest, ale mam nadzieję, że ta jedna nie zaszkodzi.

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Zawsze było moim wielkim marzeniem by na Święta Bożego Narodzenia byc z brzuszkiem :) chyba w te Święta się wreszcie spełni :)

no marzenia sie spelniaja ja w piersej ciazy bylam z brzuszkiem na Boze Narodzenie a urodzilam zajaczka kilka dni przed Swietami Wielkanocnymi. a teraz na 10 stycznie mam termin ale moze moze na Swieta kto to wie tylko ze maluch bedzie miał rok do tylu jezeli to bedzie koniec roku

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    seli Ty juz czujesz wiercenie

Nie, nie czuje :) ale na usg widziałam :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja tam wierzę w to że urodzę 01.01 włochatego, 60cm i 4,5kg chłopa który później będzie miał ze 2 metry :D

Hahahha :D włochaty? Mój mąż popatrzył i mówi "o! leży jak ja, gdy gram w fife i ma brzuch jak ja!" :D

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahahha :D włochaty? Mój mąż popatrzył i mówi "o! leży jak ja, gdy gram w fife i ma brzuch jak ja!" :D
    W sensie z czupryną jak córka ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    W sensie z czupryną jak córka ;)

Chciałabym by moje miało czuprynę :D

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9aa1574404b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/846ce6f5ab39.jpg

Pochwalę się swoim Kluskiem :D Mam nadzieję, że najgorsze tygodnie za mną :) A jak jest wszystko sprawdzone to już nic się dziać nie będzie :)

Sanka, MonaLiza, Zośkaaa, MaryAnn, Kobobo, sallvie, katepr, lilly., Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chciałabym by moje miało czuprynę :D
    O tak wyglądała jak miała 4 miesiące ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df2037d325d2.jpg

MonaLiza, Mila83, WiolaB, Asia8787, Marciiik, Zośkaaa, MaryAnn, Kobobo, sallvie, Marin, Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ale śliczna pyza :) Seli super fotki! Czy Wam też forum zmieniło tło na ciemny fiolet prawie czerń ?

Sanka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

o matulu!!! Chce takie!! :D jakie śliczne bobo! Piękna :D Popłakałam się :P hormony :p hahaha ale cudne są takie brzdące. A miałaś zgagę?

Sanka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Sanka ale śliczna pyza :) Seli super fotki! Czy Wam też forum zmieniło tło na ciemny fiolet prawie czerń ?

nie, ale ostatnio coś się psuło :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage. Wczoraj sporą była.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    nie, ale ostatnio coś się psuło :P
    Nie podoba mi się ta czerń :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! 4,5 kg? Ja poproszę takie 3-3,5 kg. Boję się, że wiekszego nie wypchnę ;) A swoją drogą, ciekawe kto mi tam rośnie. W sumie fajnie by było gdyby była druga dziewczynka. Marzy mi się, że były by najlepszymi kumpelami. Z drugiej strony zawsze marzyłam o synu. U mnie w rodzinie same dziewuchy z wyjątkiem mojego cudownego starszego brata :) Pewnie miał by radochę, gdyby w końcu jakiś chłopak się pojawił, nie wspominając o mężu. Chociaż ten drugi cały czas powtarza, że fajnie by było mieć drugą córkę :) Już wiem! To najlepiej dwoje na raz ;) A tak serio, to wszystko jedno. Żeby tylko zdrowe było i nie urodziło się za wcześnie :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Sanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    o matulu!!! Chce takie!! :D jakie śliczne bobo! Piękna :D Popłakałam się :P hormony :p hahaha ale cudne są takie brzdące. A miałaś zgagę?
    Zero zgagi :D też już się właśnie nie mogę doczekać takiego maleństwa :D

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

Jaka ślicznota :)

Sanka lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ