X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Seli, to świetnie! Byłaś dzisiaj na wizycie? A mówili jaki powód takiego pieczenia? I co z tymi skurczami? Przeszło już?
    Skoro Twoje maleństwo ma 4.3 cm, to ciekawe ile ma moje? Z córką byłam na usg w 7t4d, to miała 1,53 cm. To nr 2 bedzie miał może ze 2 cm, co?

Tak, byłam. No nie ma nic niepokojącego na tej bliźnie, raczej to mogą być zrosty i przesuwanie macicy. Jak robił przez brzuch to dzidzi nie było widać :P więc prenatalne też pewnie zrobią mi dopochwowe. A wierci mi się w brzuchu! Co rusz to inaczej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry :) aż się wam pochwalę jakie cudne warkoczyki dziś zaplotłam mojej córeczce :D wczoraj ze żłobka odebrałam ją z takimi więc stwierdziłam że skoro ciocie dały radę to ja też! :D jakimś cudem udało mi się ujarzmić małą wiercipiętkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08016596da34.jpg

Śliczne :D Ładna kobitka Ci rośnie :)

Sanka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

seli Ty juz czujesz wiercenie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój też rośnie już według OM... A owulacja była późna, cykl dłuższy... :P Klucha potworna :D Może to po prostu ogromne dzieci? Ja chce w to wierzyć :D
    Ja tam wierzę w to że urodzę 01.01 włochatego, 60cm i 4,5kg chłopa który później będzie miał ze 2 metry :D a później zostanie hokeistą albo piłkarzem ręcznym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:45

Kobobo, Mila83, Zośkaaa, MaryAnn, sallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Ja piję jedną kawkę, czasem dwie. Kawka z ekspressu z mleczkiem kondensowanym. Taka mi smakuje najlepiej. A bez niej bym miała problem z "dwójką".

Ja też z ekspresu. Podobno najzdrowsza. Tylko bez mleka nie lubie, a to już podobno takie zdrowe nie jest, ale mam nadzieję, że ta jedna nie zaszkodzi.

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Zawsze było moim wielkim marzeniem by na Święta Bożego Narodzenia byc z brzuszkiem :) chyba w te Święta się wreszcie spełni :)

no marzenia sie spelniaja ja w piersej ciazy bylam z brzuszkiem na Boze Narodzenie a urodzilam zajaczka kilka dni przed Swietami Wielkanocnymi. a teraz na 10 stycznie mam termin ale moze moze na Swieta kto to wie tylko ze maluch bedzie miał rok do tylu jezeli to bedzie koniec roku

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    seli Ty juz czujesz wiercenie

Nie, nie czuje :) ale na usg widziałam :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja tam wierzę w to że urodzę 01.01 włochatego, 60cm i 4,5kg chłopa który później będzie miał ze 2 metry :D

Hahahha :D włochaty? Mój mąż popatrzył i mówi "o! leży jak ja, gdy gram w fife i ma brzuch jak ja!" :D

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahahha :D włochaty? Mój mąż popatrzył i mówi "o! leży jak ja, gdy gram w fife i ma brzuch jak ja!" :D
    W sensie z czupryną jak córka ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    W sensie z czupryną jak córka ;)

Chciałabym by moje miało czuprynę :D

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9aa1574404b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/846ce6f5ab39.jpg

Pochwalę się swoim Kluskiem :D Mam nadzieję, że najgorsze tygodnie za mną :) A jak jest wszystko sprawdzone to już nic się dziać nie będzie :)

Sanka, MonaLiza, Zośkaaa, MaryAnn, Kobobo, sallvie, katepr, lilly., Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chciałabym by moje miało czuprynę :D
    O tak wyglądała jak miała 4 miesiące ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df2037d325d2.jpg

MonaLiza, Mila83, WiolaB, Asia8787, nick nieaktualny, Zośkaaa, MaryAnn, Kobobo, sallvie, Marin, Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ale śliczna pyza :) Seli super fotki! Czy Wam też forum zmieniło tło na ciemny fiolet prawie czerń ?

Sanka lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

o matulu!!! Chce takie!! :D jakie śliczne bobo! Piękna :D Popłakałam się :P hormony :p hahaha ale cudne są takie brzdące. A miałaś zgagę?

Sanka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Sanka ale śliczna pyza :) Seli super fotki! Czy Wam też forum zmieniło tło na ciemny fiolet prawie czerń ?

nie, ale ostatnio coś się psuło :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage. Wczoraj sporą była.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    nie, ale ostatnio coś się psuło :P
    Nie podoba mi się ta czerń :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! 4,5 kg? Ja poproszę takie 3-3,5 kg. Boję się, że wiekszego nie wypchnę ;) A swoją drogą, ciekawe kto mi tam rośnie. W sumie fajnie by było gdyby była druga dziewczynka. Marzy mi się, że były by najlepszymi kumpelami. Z drugiej strony zawsze marzyłam o synu. U mnie w rodzinie same dziewuchy z wyjątkiem mojego cudownego starszego brata :) Pewnie miał by radochę, gdyby w końcu jakiś chłopak się pojawił, nie wspominając o mężu. Chociaż ten drugi cały czas powtarza, że fajnie by było mieć drugą córkę :) Już wiem! To najlepiej dwoje na raz ;) A tak serio, to wszystko jedno. Żeby tylko zdrowe było i nie urodziło się za wcześnie :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Sanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    o matulu!!! Chce takie!! :D jakie śliczne bobo! Piękna :D Popłakałam się :P hormony :p hahaha ale cudne są takie brzdące. A miałaś zgagę?
    Zero zgagi :D też już się właśnie nie mogę doczekać takiego maleństwa :D

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

Jaka ślicznota :)

Sanka lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ