Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, darmowe 5w1 :P

Mój wyciomkał i poszedł spać :) ale po kąpieli dziś cuodwał, wymyślał przy tym cycku - ewidentnie zabawa, ale trochę sobie pociomkał po najedzeniu się i wymyślaniu i zasnął :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji to myślałam kiedyś o lady-camp.. tylko cena trochę wysoka i boje się jak to do końca może się sprawdzić, czy przez większość miesiąca będzie świecić na czerwono czy pomarańczowo bo „sie nie dogadamy” :P u mnie tabletki odpadają bo bardzo nasilają mi migrenę, byłam 3 miesiące na pierścieniu anty i było dużo lepiej ale dziwnie mi było nosić to w środku przez 3 tyg i często się obawiałam czy mi nie wypadł.. wkładki nie chce za bardzo. Kurczę :P

Kendy narazie odpuszczę, dzisiaj mam 3 dzień przerwy.. co prawda doszłam do tych prawie 30cm ale boje się, ze efekt nie utrzyma mi sie do porodu :( najlepiej żeby sie już zaczęło :D

Finezja19 lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Reni zazdroszczę :P a można zapytać z jakiego powodu tak wcześnie?;) bo to jeszcze chyba nie będzie 40 skończony??

Tak, dopiero zacznę
    Mam skiero na patologie ciąży
    Cukrzyca i 40+ i pierwszy porod

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Co do antykoncepcji to myślałam kiedyś o lady-camp.. tylko cena trochę wysoka i boje się jak to do końca może się sprawdzić, czy przez większość miesiąca będzie świecić na czerwono czy pomarańczowo bo „sie nie dogadamy” :P u mnie tabletki odpadają bo bardzo nasilają mi migrenę, byłam 3 miesiące na pierścieniu anty i było dużo lepiej ale dziwnie mi było nosić to w środku przez 3 tyg i często się obawiałam czy mi nie wypadł.. wkładki nie chce za bardzo. Kurczę :P

Kendy narazie odpuszczę, dzisiaj mam 3 dzień przerwy.. co prawda doszłam do tych prawie 30cm ale boje się, ze efekt nie utrzyma mi sie do porodu :( najlepiej żeby sie już zaczęło :D

jest coś podobnego do ladycomp tylko clearblue i kosztuje jakoś 300 zł...
    https://www.apo-discounter.pl/clearblue-monitor-20-p-58397.html?add_voucher_advanced_code=VERSAND2017&gclid=CjwKCAiA1ZDiBRAXEiwAIWyNCxIJdgDbk-Z7mvutYQnr9E18T01GzAwrMRJRPMgz0tWo-I0M8ZaZFRoCr5EQAvD_BwE

ale też mam mieszane uczucia do takich urządzeń :P

Ja miałam nuvaringi i byłam bardzo zadowolona, teraz cóż... Podobno 12 tygodni po porodzie przy częstym przystawianiu do piersi jest 2% szans na ciążę.
    Ja nie czuję, że to prędko nastapi :( w sensie okres... a i okres podobno też nie świadczy o powrocie płodności, ale już się boje... Od 3 dni mam takie mdłosci i bóle,że tragedia, jadę na ibupromach. A według gina prędko się nie doczekam... Hormonami nie chce się faszerować takimi, boje się, że zaszkodzą. Patowa sytuacja u mnie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, darmowe 5w1 :P

Mój wyciomkał i poszedł spać :) ale po kąpieli dziś cuodwał, wymyślał przy tym cycku - ewidentnie zabawa, ale trochę sobie pociomkał po najedzeniu się i wymyślaniu i zasnął :)
    Jak darmowe?
    Mój znowu ciumkał...dziś ewidentnie tryb pieszczoch czyli i nocka gorsza się zapowiada:) śpi mi na rękach w łóżeczku grymasy.
    Bo u nas tak różnie. Nieraz mały pieszczoszek lubi na rączkach i przy piersi dłużej i smoka dynda i w nocy się wkurza gdy wypada po kilka razy wstaje by mu wsadzić a nieraz jakby dziecka nie było. Naje się szybko i do łóżeczka i śpi pięknie i to bez smoka. W nocy też. Przewijanko,cycoch ,beksnko i spanko...jak chce smoka to pociumka chwilę i sam wypluwa i śpi bez.
    W ogóle ciekawe jak dam radę jak zostanę z małym sama..chyba tatuś synka trochę rozpieścił..spali sobie razem przytuleni ..mały często na rękach bo tatuś się chciał nacieszyć nim póki w domu jest ..a wróci do pracy i mama będzie miała armagedon...już mężowi mówiłam że jak nie będzie obiadu to bedzie jego wina:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

No to 30 cm to już ładny wynik i duży postęp..u Ciebie. Niedawno było jakieś 23..
    Muszę poczytać o tym lady camp .
    A Ty też myślisz o antykoncepcji ...nie planujecie więcej dzieci ? Czy przerwa dłuzsza...?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - Comp hmmm drogie i niewiem czy bym zaufała takiemu urządzeniu .Ale swoją drogą czego to niewymyślą..technologia .
    Zobaczę co moja gin zaproponuje w temacie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez siedzial z nim do drugiej i tulil, maly spal na nim i nie ma potem dragedii ;)

Darmowe bo wczesniaki maja 5w1 darmowe.

Ja chce wrocic na chwile do pracy. Albo uda sie w tym roku jeszcze kolejna ciaza albo juz wcale. Bo nie chce wiekszej przerwy. A i moja praca nie jest cudowna. Musze cos wykombinowac bo nie zapisalam malego do zlobka i szanse na jego pojscie tam sa tez zerowe :p podobno jak sie zapisze po urodzeniu to w wieku 2 lat jest miejsce... A nie mam nikogo by sie nim zajal, niania kosztuje wiecej niz ja zarabiam... ;p prawdopodobnie wezme bezplatny urlop albo uda mi sie cos swojego otworzyc.

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam i nakładek i jak trochę popracowalam laktatorem też przystawialam i nie chcial, staram się podciągać i mu podawać ale dzisiaj po południu dałam sobie spokój i daje już mm, bo po moim nie śpi tak ładnie długo i muszę to częściej wyjmować, teraz na noc odciagnelam duża porcje to następne dostanie moje:) mam nadzieję że będzie grzecznie do rana spał w inkubatorze i jutro już nadrobimy przytulaski:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli właśnie tez miałam nuvaring i najlepiej się po tym czułam tylko ten dyskomfort czy nie wypadnie i większe ryzyko infekcji.. ale jak nie monitor płodności to pewnie na tym stanie. Widziałam właśnie te clearblue i jeszcze cyclotest za ok 650, to już są mniej zaporowe ceny, muszę jeszcze sporo poczytać o tych urządzeniach i zapytam gin czy ma jakieś zdanie na ich temat.

Kendy, muszę wrócić do pracy chociaż na rok bo chce iść na specjalizacje, a żeby moc ją rozpocząć to muszę mieć przepracowane dwa lata w zawodzie a mam narazie tylko jeden.. w ogóle planowałam dzidziusia właśnie w trakcie specjalizacji czyli jakoś teraz po lutym, ale Hania zawitała (a raczej niebawem zawita) i oczywiście nie żałuje ;) ale teraz z drugim chciałbym poczekać te dwa lata minimum. Po drugie ciężko tez się we wszystko wdrążyć po tak długiej przerwie, ciagle się coś zmienia a do tego już teraz widzę, ze sporo zapominam.. i boje się, ze później w ogóle nie wrócę.. no i po 5 latach przerwy traci się prawo wykonywania zawodu i trzeba odnawiać.. tak wiec jedno po drugim na pewno nie planujemy tylko tak właśnie za 2-3 lata jak się uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:54

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moj tez siedzial z nim do drugiej i tulil, maly spal na nim i nie ma potem dragedii ;)

Darmowe bo wczesniaki maja 5w1 darmowe.

Ja chce wrocic na chwile do pracy. Albo uda sie w tym roku jeszcze kolejna ciaza albo juz wcale. Bo nie chce wiekszej przerwy. A i moja praca nie jest cudowna. Musze cos wykombinowac bo nie zapisalam malego do zlobka i szanse na jego pojscie tam sa tez zerowe :p podobno jak sie zapisze po urodzeniu to w wieku 2 lat jest miejsce... A nie mam nikogo by sie nim zajal, niania kosztuje wiecej niz ja zarabiam... ;p prawdopodobnie wezme bezplatny urlop albo uda mi sie cos swojego otworzyc.
    To mam nadzieję,że i u nas nie będzie tragedii ale dziś widać że może być ciężko ..momentami:)
    A tak prawda pisałaś,że wcześniaki mają darmowe...fajnie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam infekcji, uzywalam trzy lata ;p i na poczatku sie balam ale potem bylo ok :)

Ja awans mam, kolejny dopiero za 5 lat... i wystarczy, ze na dzien wroce do pracy i kolejny rok stazu pojdzie ;) i jesli nie pojawi sie drugie to bedzie mi ciezko potem wrocic do pieluch.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Próbowałam i nakładek i jak trochę popracowalam laktatorem też przystawialam i nie chcial, staram się podciągać i mu podawać ale dzisiaj po południu dałam sobie spokój i daje już mm, bo po moim nie śpi tak ładnie długo i muszę to częściej wyjmować, teraz na noc odciagnelam duża porcje to następne dostanie moje:) mam nadzieję że będzie grzecznie do rana spał w inkubatorze i jutro już nadrobimy przytulaski:)
    Oby tak było.A wiem że tu sytuacja wyjątkowa i wiem po sobie,że robi się wszystko by dziecko jak najdłużej grzecznie w lampie wytrzymało. Ja tak właśnie nauczyłam mojego ciumkania smoka .teraz bez niego bywa ciężko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To mam nadzieję,że i u nas nie będzie tragedii ale dziś widać że może być ciężko ..momentami:)
    A tak prawda pisałaś,że wcześniaki mają darmowe...fajnie.

Czasem ;) ogolnie jest bardzo grzecznie u nas. Choc nie totalnie nudno :D
    Podobno te 5w1 sa jakies lagodniejsze i dlatego przysluguja wczesniakom.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli właśnie tez miałam nuvaring i najlepiej się po tym czułam tylko ten dyskomfort czy nie wypadnie i większe ryzyko infekcji.. ale jak nie monitor płodności to pewnie na tym stanie. Widziałam właśnie te clearblue i jeszcze cyclotest za ok 650, to już są mniej zaporowe ceny, muszę jeszcze sporo poczytać o tych urządzeniach i zapytam gin czy ma jakieś zdanie na ich temat.

Kendy, muszę wrócić do pracy chociaż na rok bo chce iść na specjalizacje, a żeby moc ją rozpocząć to muszę mieć przepracowane dwa lata w zawodzie a mam narazie tylko jeden.. w ogóle planowałam dzidziusia właśnie w trakcie specjalizacji czyli jakoś teraz po lutym, ale Hania zawitała (a raczej niebawem zawita) i oczywiście nie żałuje ;) ale teraz z drugim chciałbym poczekać te dwa lata minimum. Po drugie ciężko tez się we wszystko wdrążyć po tak długiej przerwie, ciagle się coś zmienia a do tego już teraz widzę, ze sporo zapominam.. i boje się, ze później w ogóle nie wrócę.. no i po 5 latach przerwy traci się prawo wykonywania zawodu i trzeba odnawiać.. tak wiec jedno po drugim na pewno nie planujemy tylko tak właśnie za 2-3 lata jak się uda ;)
    To życzę aby wszystko było po Twojej myśli. Czyli szukamy dobrej i bezpiecznej i zdrowej antykoncepcji ale to zaraz narazie urodz Hanulke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 22:21

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Dziś moje maleństwo kończy 1 mc!!!!!!!!
    Szybko zleciał ten czas...

Ogarniamy się powoli i spacerek do szkoły:)

Paulina
    Przypomniało mi się że ostatnio w necie trafiłam na niby sprawdzony sposób na kolki czy ból brzuszka mianowicie masażyk.Smaruje sie rece oliwką ,pocierając i nagrzewając dłoń i po gołym brzuszku okrężnymi ruchami zgodnie z ruchem wskazówek zegara .Robiłam małemu.

Dziewczyny po CC..jaką bieliznę nosicie ? Jakie majtki? Kurcze jakie bym nie ubrała wszystkie się zwijają na wysokości rany CC i mnie to wkurza jest niekomfortowe. Przecież nie będę chodzić dalej w siateczkowych...takie wysokie na brzuch .też chyba nie bardzo ...żeby ta blizna jeszcze oddychała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:00

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja noszę majtki bezszwowe i są bardzo wygodne.

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie mialas zadnych skutkow ubocznych po tym nuvaring? Tez musze sie na cos zdecydowac i to chyba najbardziej by mi odpowiadalo no ale niewiem..czy nie dziwnie tak z czyms chodzic caly czas hehe. :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie mialas zadnych skutkow ubocznych po tym nuvaring? Tez musze sie na cos zdecydowac i to chyba najbardziej by mi odpowiadalo no ale niewiem..czy nie dziwnie tak z czyms chodzic caly czas hehe. :D

Nie :) i nie czułam tego na codzień, nawet podczas stosunku. Przy kp nie można go stosować....

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyny skutek uboczny jaki miałam to zmniejszyło mi się owłosienie ciała o jakieś 80% ale to oczywiście na plus :D zwłaszcza, ze ogólnie mam dość gęste grube i czarne włosy .. wiec było to wręcz wybawienne

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ