STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, darmowe 5w1
Mój wyciomkał i poszedł spaćale po kąpieli dziś cuodwał, wymyślał przy tym cycku - ewidentnie zabawa, ale trochę sobie pociomkał po najedzeniu się i wymyślaniu i zasnął
-
Co do antykoncepcji to myślałam kiedyś o lady-camp.. tylko cena trochę wysoka i boje się jak to do końca może się sprawdzić, czy przez większość miesiąca będzie świecić na czerwono czy pomarańczowo bo „sie nie dogadamy”
u mnie tabletki odpadają bo bardzo nasilają mi migrenę, byłam 3 miesiące na pierścieniu anty i było dużo lepiej ale dziwnie mi było nosić to w środku przez 3 tyg i często się obawiałam czy mi nie wypadł.. wkładki nie chce za bardzo. Kurczę
Kendy narazie odpuszczę, dzisiaj mam 3 dzień przerwy.. co prawda doszłam do tych prawie 30cm ale boje się, ze efekt nie utrzyma mi sie do porodunajlepiej żeby sie już zaczęło
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Reni zazdroszczę
a można zapytać z jakiego powodu tak wcześnie?
bo to jeszcze chyba nie będzie 40 skończony??
Tak, dopiero zacznę
Mam skiero na patologie ciąży
Cukrzyca i 40+ i pierwszy porod -
Lisa24 wrote:Co do antykoncepcji to myślałam kiedyś o lady-camp.. tylko cena trochę wysoka i boje się jak to do końca może się sprawdzić, czy przez większość miesiąca będzie świecić na czerwono czy pomarańczowo bo „sie nie dogadamy”
u mnie tabletki odpadają bo bardzo nasilają mi migrenę, byłam 3 miesiące na pierścieniu anty i było dużo lepiej ale dziwnie mi było nosić to w środku przez 3 tyg i często się obawiałam czy mi nie wypadł.. wkładki nie chce za bardzo. Kurczę
Kendy narazie odpuszczę, dzisiaj mam 3 dzień przerwy.. co prawda doszłam do tych prawie 30cm ale boje się, ze efekt nie utrzyma mi sie do porodunajlepiej żeby sie już zaczęło
jest coś podobnego do ladycomp tylko clearblue i kosztuje jakoś 300 zł...
https://www.apo-discounter.pl/clearblue-monitor-20-p-58397.html?add_voucher_advanced_code=VERSAND2017&gclid=CjwKCAiA1ZDiBRAXEiwAIWyNCxIJdgDbk-Z7mvutYQnr9E18T01GzAwrMRJRPMgz0tWo-I0M8ZaZFRoCr5EQAvD_BwE
ale też mam mieszane uczucia do takich urządzeń
Ja miałam nuvaringi i byłam bardzo zadowolona, teraz cóż... Podobno 12 tygodni po porodzie przy częstym przystawianiu do piersi jest 2% szans na ciążę.
Ja nie czuję, że to prędko nastapiw sensie okres... a i okres podobno też nie świadczy o powrocie płodności, ale już się boje... Od 3 dni mam takie mdłosci i bóle,że tragedia, jadę na ibupromach. A według gina prędko się nie doczekam... Hormonami nie chce się faszerować takimi, boje się, że zaszkodzą. Patowa sytuacja u mnie...
-
Seli wrote:Tak, darmowe 5w1
Mój wyciomkał i poszedł spaćale po kąpieli dziś cuodwał, wymyślał przy tym cycku - ewidentnie zabawa, ale trochę sobie pociomkał po najedzeniu się i wymyślaniu i zasnął
Mój znowu ciumkał...dziś ewidentnie tryb pieszczoch czyli i nocka gorsza się zapowiada:) śpi mi na rękach w łóżeczku grymasy.
Bo u nas tak różnie. Nieraz mały pieszczoszek lubi na rączkach i przy piersi dłużej i smoka dynda i w nocy się wkurza gdy wypada po kilka razy wstaje by mu wsadzić a nieraz jakby dziecka nie było. Naje się szybko i do łóżeczka i śpi pięknie i to bez smoka. W nocy też. Przewijanko,cycoch ,beksnko i spanko...jak chce smoka to pociumka chwilę i sam wypluwa i śpi bez.
W ogóle ciekawe jak dam radę jak zostanę z małym sama..chyba tatuś synka trochę rozpieścił..spali sobie razem przytuleni ..mały często na rękach bo tatuś się chciał nacieszyć nim póki w domu jest ..a wróci do pracy i mama będzie miała armagedon...już mężowi mówiłam że jak nie będzie obiadu to bedzie jego wina:) -
Lisa24 wrote:Co do antykoncepcji to myślałam kiedyś o lady-camp.. tylko cena trochę wysoka i boje się jak to do końca może się sprawdzić, czy przez większość miesiąca będzie świecić na czerwono czy pomarańczowo bo „sie nie dogadamy”
Muszę poczytać o tym lady camp .
A Ty też myślisz o antykoncepcji ...nie planujecie więcej dzieci ? Czy przerwa dłuzsza...?
-
Moj tez siedzial z nim do drugiej i tulil, maly spal na nim i nie ma potem dragedii
Darmowe bo wczesniaki maja 5w1 darmowe.
Ja chce wrocic na chwile do pracy. Albo uda sie w tym roku jeszcze kolejna ciaza albo juz wcale. Bo nie chce wiekszej przerwy. A i moja praca nie jest cudowna. Musze cos wykombinowac bo nie zapisalam malego do zlobka i szanse na jego pojscie tam sa tez zerowe :p podobno jak sie zapisze po urodzeniu to w wieku 2 lat jest miejsce... A nie mam nikogo by sie nim zajal, niania kosztuje wiecej niz ja zarabiam... ;p prawdopodobnie wezme bezplatny urlop albo uda mi sie cos swojego otworzyc. -
Próbowałam i nakładek i jak trochę popracowalam laktatorem też przystawialam i nie chcial, staram się podciągać i mu podawać ale dzisiaj po południu dałam sobie spokój i daje już mm, bo po moim nie śpi tak ładnie długo i muszę to częściej wyjmować, teraz na noc odciagnelam duża porcje to następne dostanie moje:) mam nadzieję że będzie grzecznie do rana spał w inkubatorze i jutro już nadrobimy przytulaski:)
-
Seli właśnie tez miałam nuvaring i najlepiej się po tym czułam tylko ten dyskomfort czy nie wypadnie i większe ryzyko infekcji.. ale jak nie monitor płodności to pewnie na tym stanie. Widziałam właśnie te clearblue i jeszcze cyclotest za ok 650, to już są mniej zaporowe ceny, muszę jeszcze sporo poczytać o tych urządzeniach i zapytam gin czy ma jakieś zdanie na ich temat.
Kendy, muszę wrócić do pracy chociaż na rok bo chce iść na specjalizacje, a żeby moc ją rozpocząć to muszę mieć przepracowane dwa lata w zawodzie a mam narazie tylko jeden.. w ogóle planowałam dzidziusia właśnie w trakcie specjalizacji czyli jakoś teraz po lutym, ale Hania zawitała (a raczej niebawem zawita) i oczywiście nie żałujeale teraz z drugim chciałbym poczekać te dwa lata minimum. Po drugie ciężko tez się we wszystko wdrążyć po tak długiej przerwie, ciagle się coś zmienia a do tego już teraz widzę, ze sporo zapominam.. i boje się, ze później w ogóle nie wrócę.. no i po 5 latach przerwy traci się prawo wykonywania zawodu i trzeba odnawiać.. tak wiec jedno po drugim na pewno nie planujemy tylko tak właśnie za 2-3 lata jak się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:54
-
Seli wrote:Moj tez siedzial z nim do drugiej i tulil, maly spal na nim i nie ma potem dragedii
Darmowe bo wczesniaki maja 5w1 darmowe.
Ja chce wrocic na chwile do pracy. Albo uda sie w tym roku jeszcze kolejna ciaza albo juz wcale. Bo nie chce wiekszej przerwy. A i moja praca nie jest cudowna. Musze cos wykombinowac bo nie zapisalam malego do zlobka i szanse na jego pojscie tam sa tez zerowe :p podobno jak sie zapisze po urodzeniu to w wieku 2 lat jest miejsce... A nie mam nikogo by sie nim zajal, niania kosztuje wiecej niz ja zarabiam... ;p prawdopodobnie wezme bezplatny urlop albo uda mi sie cos swojego otworzyc.
A tak prawda pisałaś,że wcześniaki mają darmowe...fajnie.
-
Nie mialam infekcji, uzywalam trzy lata ;p i na poczatku sie balam ale potem bylo ok
Ja awans mam, kolejny dopiero za 5 lat... i wystarczy, ze na dzien wroce do pracy i kolejny rok stazu pojdziei jesli nie pojawi sie drugie to bedzie mi ciezko potem wrocic do pieluch.
-
Mammamia11 wrote:Próbowałam i nakładek i jak trochę popracowalam laktatorem też przystawialam i nie chcial, staram się podciągać i mu podawać ale dzisiaj po południu dałam sobie spokój i daje już mm, bo po moim nie śpi tak ładnie długo i muszę to częściej wyjmować, teraz na noc odciagnelam duża porcje to następne dostanie moje:) mam nadzieję że będzie grzecznie do rana spał w inkubatorze i jutro już nadrobimy przytulaski:)
-
Kendy wrote:To mam nadzieję,że i u nas nie będzie tragedii ale dziś widać że może być ciężko ..momentami:)
A tak prawda pisałaś,że wcześniaki mają darmowe...fajnie.
Czasemogolnie jest bardzo grzecznie u nas. Choc nie totalnie nudno
Podobno te 5w1 sa jakies lagodniejsze i dlatego przysluguja wczesniakom. -
Lisa24 wrote:Seli właśnie tez miałam nuvaring i najlepiej się po tym czułam tylko ten dyskomfort czy nie wypadnie i większe ryzyko infekcji.. ale jak nie monitor płodności to pewnie na tym stanie. Widziałam właśnie te clearblue i jeszcze cyclotest za ok 650, to już są mniej zaporowe ceny, muszę jeszcze sporo poczytać o tych urządzeniach i zapytam gin czy ma jakieś zdanie na ich temat.
Kendy, muszę wrócić do pracy chociaż na rok bo chce iść na specjalizacje, a żeby moc ją rozpocząć to muszę mieć przepracowane dwa lata w zawodzie a mam narazie tylko jeden.. w ogóle planowałam dzidziusia właśnie w trakcie specjalizacji czyli jakoś teraz po lutym, ale Hania zawitała (a raczej niebawem zawita) i oczywiście nie żałujeale teraz z drugim chciałbym poczekać te dwa lata minimum. Po drugie ciężko tez się we wszystko wdrążyć po tak długiej przerwie, ciagle się coś zmienia a do tego już teraz widzę, ze sporo zapominam.. i boje się, ze później w ogóle nie wrócę.. no i po 5 latach przerwy traci się prawo wykonywania zawodu i trzeba odnawiać.. tak wiec jedno po drugim na pewno nie planujemy tylko tak właśnie za 2-3 lata jak się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 22:21
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Dziś moje maleństwo kończy 1 mc!!!!!!!!
Szybko zleciał ten czas...
Ogarniamy się powoli i spacerek do szkoły:)
Paulina
Przypomniało mi się że ostatnio w necie trafiłam na niby sprawdzony sposób na kolki czy ból brzuszka mianowicie masażyk.Smaruje sie rece oliwką ,pocierając i nagrzewając dłoń i po gołym brzuszku okrężnymi ruchami zgodnie z ruchem wskazówek zegara .Robiłam małemu.
Dziewczyny po CC..jaką bieliznę nosicie ? Jakie majtki? Kurcze jakie bym nie ubrała wszystkie się zwijają na wysokości rany CC i mnie to wkurza jest niekomfortowe. Przecież nie będę chodzić dalej w siateczkowych...takie wysokie na brzuch .też chyba nie bardzo ...żeby ta blizna jeszcze oddychałaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:00
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Seli nie mialas zadnych skutkow ubocznych po tym nuvaring? Tez musze sie na cos zdecydowac i to chyba najbardziej by mi odpowiadalo no ale niewiem..czy nie dziwnie tak z czyms chodzic caly czas hehe.
Niei nie czułam tego na codzień, nawet podczas stosunku. Przy kp nie można go stosować....