X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a czego się spodziewałaś :D :D :D dzieciaczki od początku muszą jeść, trzeba je karmi, piersią czy butelką, jednocześnie radzić sobie z laktacją, niedospaniem, przewijaniem i...niepewnością. Współczuję pierworódkom :) choć sama pewnie będę zmagała się ze swoim, jednak mam już jakież doświadczenie, wiem jak sobie radzić, mniej więcej.
    Pamiętam z pierwszych dwóch tygodni głównie zmęczenie i niedospanie, takie sa realia :) nie ma co przedstawiac różowej rzeczywistości z gazet o dzieciach, ale nie znaczy to, że nie da się tego przejść z godnością czy po prostu przeżyć :) potem jest już znacznie znacznie lepiej.
    Warto nastawić się na gniazdowanie w łóżku, spokojne karmienie i pisanie z koleżankami ku pocieszeniu serc ;)

isabelle, Malenq, lwuska55592, jonka91, renia83, agnesik, rastafanka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:23

jonka91, Paula44, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99030a36d20a.jpg

To ja wg suwaczkowego stanu 77%:)

wszystko rosnie oprócz cycków:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 06:58

kasiakra, Malenq, jonka91, isabelle, ania_29, szpilka, Paula44, Anutka, zielarka, Tymi, Marta159753, agnesik, Anielle, Kawa, Agus89, Gwiazdeczka27, rastafanka, polaola, Ewelina88, MonikaDM, MartaKD, bluegirl89, Izabelka88, blador lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ag... śliczna brzuchatka z Ciebie, i taka chudzinka:)

a u mnie wszystko rośnie, wraz z cyckami heheheheh

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Aniu a czego się spodziewałaś :D :D :D dzieciaczki od początku muszą jeść, trzeba je karmi, piersią czy butelką, jednocześnie radzić sobie z laktacją, niedospaniem, przewijaniem i...niepewnością. Współczuję pierworódkom :) choć sama pewnie będę zmagała się ze swoim, jednak mam już jakież doświadczenie, wiem jak sobie radzić, mniej więcej.
    Pamiętam z pierwszych dwóch tygodni głównie zmęczenie i niedospanie, takie sa realia :) nie ma co przedstawiac różowej rzeczywistości z gazet o dzieciach, ale nie znaczy to, że nie da się tego przejść z godnością czy po prostu przeżyć :) potem jest już znacznie znacznie lepiej.
    Warto nastawić się na gniazdowanie w łóżku, spokojne karmienie i pisanie z koleżankami ku pocieszeniu serc ;)
    Nie, nie, nie.. Nie o to chodzi :D Po prostu zabrzmiało to jak kolejna seria paniki i schizy... ;)
    Jestem nastawiona na to, że będę miała diablicę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:37

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    Paula fajny wózek kupiłaś i akcesoria, brzuszek masz milusi, mi jeszcze brakuje.

Kasiakra widzę, że masz b.duże dzieciątko, mi lekarz powiedział że na olbrzyma mam się nie nastawiać.

Ag.. pięknie się prezentujesz.

Ja też pamietam zmęczenie, wogóle to połóg uważam był gorszy od porodu, ale pamiętam tez wielkie szczęście, że maluszek jest juz z nami.

Paula44 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane

Snilo mi sie, ze urodzilam mlodego nie wiem gdzie, ale nie w szpitalu, byl bardzo malutki, nie plakal ze chce jesc i ciagle zapominalismy go nakarmic (moje kwiatki chyba by go swietnie zrozumialy, bo u nas przezywaja i calkiem dobrze sie maja te ktore wiedza ze jest pora sucha i pora deszczowa) za to potrafil zaspiewac piosenki uslyszane w radio, a nie mielismy tez wozka tylko fotelik a ja mlodego w szal moj zawijalam, ze niby noszenie w chuscie

Ag..., ania_29, Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ostatnio nic nie sni:( za to o 2 w nocy obudziłam się i nie mogłam zasnać bo myślałam jak wpiąć w fotelik kombinezon taką tube bez nog.
    Obudziłam męża bo chciałam To sprawdzić i okazało się ze z tuby są zameczku i można go zrobić z nogami:) ale wydaje mi się jakiś duży. Rozmiar 62/68 (2-6mcy)
    Ale mniejszy to 50/56(0-3) no i nie wiem czy zostawić czy wymieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 08:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    kurcze szpila no to faktyczne ekstremalny sen miałaś:)
    Ag ślicznie wyglądasz
    Issabelle no fajna fura
    pozdrawiamy z naszej bazy łóżkowej :)

isabelle lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy siedzę u gina, czekam na wizytę, potrzymajcie kciuki :D

Ag..., Malenq, isabelle, Paula44, Tymi, szpilka, jonka91, Kawa, Agus89, Gwiazdeczka27, nix, nix, rastafanka, polaola, Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, właśnie ruszam na nieplanowaną, dodatkową wizytę u ginki, ciekawe ile "przyjemnych" spojrzeń spotka mnie, kiedy będę wchodziła bez numerka... Ale Pani dr kazała przyjechać, wziąć kartę i wejść... Do zobaczenia po południu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 08:17

Agus89, zielarka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a co się dzieje?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dzisiaj nie wychodzę wcale z łóżka, wizyta zaliczona, badania zrobione - czas na błogie lenistwo :)

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja tez:P zostało mi jeszcze parę rzeczy do kupienia online, reszte zalatwi mama i biorę się za " w oczekiwaniu na dziecko" te dalsze rozdziały. Weekend mam w planach porządki w dokumentach domowych, oczywiście z pozycji poofi:)a wogole wczoraj napadlam na poofi:) kupiłam kocyki itp, i namówiłam kumpele na poduche a dostałam prawie 100zl rabatu na wszystko:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle kurcze miałabym to samo ale muszę męża oddelegować do pracy obiad uszykować dzisiaj spaghetti troszkę ogarnąć i czekać za koleżanką :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    " w oczekiwaniu na dziecko"
    bardzo fajna książka :) przynajmniej mi się ja dobrze czytało

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Melula a co się dzieje?

Ja też dziś nie spałam. .. obudziłam się na sikanie o 1 i koniec. Wiercilam do 6 z hakiem. Potem przysnelam i teraz znowu. .. brrr... cos mi się głupiego śniło. Pamiętam, że miałam na ręce pełno zielonego śluzu. Taki strach okropny o małego.
    Potem byłem w domu mojej babci i miała przyjechać koleżanka z pracy a nagle przyjechały dwa samochody - w tym mój szef który wyglądał jak mumia, bo był cały w bandażach! ?
    Nie miałam dla nich nic. Zrobiłam kawę i herbatę. Poprosiłam Tate żeby pojechał do cukierni i kupił ciastka, ale mi oznajmił, że nie ma pieniędzy a mojej karty nie chciał.
    Mały nagle siedział zapiety na foteliku przy stole i miał w Buzi landrynkę! Serce mi waliło jak oszalałe.
    No i sen zakonczył się tak, że nikt się ze mną nie pożegnał tylko wyszedł niby do ogrodu i juz nie wrócił. Było mi bardzo przykro.

Pewnie dlatego nie mogłam zasnąć potem.

Z dobrych wieści - zaczęliśmy 3 trymestr! Hura!

Ag..., Tymi, szpilka, jonka91, Agus89, zielarka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    bardzo fajna książka :) przynajmniej mi się ja dobrze czytało

Wiem wiem, czytam os początku ciąży ale do tej pory czytałam rozdziały o bieżących miesiącach. Pora doczytać poród i co dalej:)
    Mam jeszcze 1 rok życia dziecka i jakas zrozumieć niemowlaka, od koleżanki. Poczytam póki mam czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 08:32

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko jak zawsze trzymamy ;)i za cała resztę dzis wizytujacych :) Ag ślicznie wyglądacie ;)ja nie śpię od 5 30 :/ zawiozłam młodego do szkoły bo mam od ginki na to przyzwolenie ;) zrobiłam sobie ciepłe mleko z nutelka pyyyyyyychaaaa !!!! I bułeczkę z serkiem :) na drugie śniadanie sałatka owocowa a na obiad naleśniki bo nie chce mi sie pichcic nic innego ;) a młody i młoda w brzuszku chętnie zjedzą ;) miłego dnia

Ag..., Malenq, zielarka lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś książki w wersji elektronicznej? :)

201501145565.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ