*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Loth Ty masz ale imponujący suwak juz jeszcze z 2 tyg i granica bezpieczeństwa juz jakaś bedzie wiec niewiele zostało wiadomo 37 tydzien lepszy ale trzeba sie cieszyć ze wszystkiego
)) w sensie każdego tygodnia
słuchajcie zapomnialabym miałam wczoraj 1 spotkanie z Polozna i mówiła mi o czymś takim jak Plan Porodu chyba Ania29 kiedyś o tym pisała o ile dobrze pamietam , powiem Wam ze fajna sprawa tylko czy to tak na prawdę zdaje egzamin? Spotkaliście sie z czymś takim ? Na kolejnym spotkaniu mam z nią cos takiego napisać
-
tak, mieliśmy o planie porodu pogadankę przedwczoraj w SR - podali nam tę stronkę (wzór planu) - http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:02
Tymi lubi tę wiadomość
-
dostalam laktator- mąż sprawdzał- zasysa:D. Ten zestaw Avent z kosmetyczką super. Ma dodatkowe pojemniki i nakretki, smoczek, oslonki silikonowe i probki ( wkladek laktacyjnych na dzien i na noc i kremu na sutki) no i sama kosmetyczka fajna
Kawa, polaola, Paula44, Anutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam prawie 73 kg obecnie, przed ciaza bylo 63kg a wzrostu 161 cm
ale w 3 m-cu schudlam 1,5 kg. Ostatnio malo ide do przodu moze wyczerpalam limit bo jestem jedna z okraglejszych na forum
od samego poczatku.
Teraz na diecie cukrzycowej to szalu raczej nie bedzie bo wszystko Dzidka przejmie
Jak urodze i pokarmie troche to pojde na pizze serowa z colai zjem macflurry
oj odbije sobie za wszustko ! Chyba ze mala znowu bedzie wymagac diety
Mel wozek superowy, tez mialam dylemat dostac wozek uzywany zw 2000 w kolorze ecre czy kupic nowy taki jak chcialam za 1200 kolor czerwonywygral uzywany bo wlasnie moze lepszy
Apropo pielich na twarzy dzieckaja raczej muslalam by pielucha zakryc nosidlo.
jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Co do planu porodu
Fajna sprawa, tylko wydaje mi się że to nie jest na tyle zobowiązujący , ,,dokument,, aby byl w 100 % spełniony, teoretycznie lekarz powinien się z nim zapoznać ale czy to zrobi nie wiem.. chyba
i tak większość zależy od tego kto przyjmuje poród. Rodząc pierwszy raz to tak ciężko sprecyzować czego się chce, nie wiem co jest lepsze, co gorsze, nie wiem czy jest u mnie w szpitalu np gaz rozweselający albo wanna na dobrą sprawę mało wiemFajna sprawa ale to taki trochę pic na wodę, tak mi się wydaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:37
-
nick nieaktualnyAg... wrote:dostalam laktator- mąż sprawdzał- zasysa:D. Ten zestaw Avent z kosmetyczką super. Ma dodatkowe pojemniki i nakretki, smoczek, oslonki silikonowe i probki ( wkladek laktacyjnych na dzien i na noc i kremu na sutki) no i sama kosmetyczka fajna
AG - a co on sobie nim "zasysał" ?ania_29, Gwiazdeczka27, Ag..., kasiakra, jonka91, A.loth, rastafanka, renia83, Kawa, Agus89, agnesik lubią tę wiadomość
-
Ja też rozmawiałam z moją położną, która ma być przy porodzie o plan i powiedziała że oczywiście że jak będzie się coś działo to nawet nie zerkną na niego ale jeśli poród jest fizjologiczny bez problemów to trzymają się ściśle.
Rozmawiałam też z nią o lewatywie i goleniu - co ona na ten temat sądzi. Więc tak - golenie odradza totalnie, bo często jest tak że pojawia się na skórze stan zapalny i jest masakra. A lewatywę poleca bo może przyspieszyć akcję porodową no i nie ma potem ewentualnego spięcia przy parciu. -
Ale dajecie z tym pisaniem, nawet nier wiem co odpisywać. Ja Wam powiem ile przytyłam, tylko się nie śmiać. Mam już ponad 15 kg na plusie i powiem, że u mnie tego'nie widać'.
Cieszę się jednak, że moje maleństwo waży już 1700 i wszystko z nim dobrze. Zobaczycie że u mnie najszybciej będzie waga spadała, bo nie trudno ukryć, że będę miała najwięcej do zrzucenia.
A tak szczerze to gratuluje Wam, że tak mało przytyłyście. Mi się to nie udalo, pomimo, że sobie obiecałam, że w tej ciąży tyle nie przytyję.nix, lwuska55592 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl