X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zrobilam super zakupy w aptece gemini :-)
    Płatność przelewem czy przy odbiorze?

• renia83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie +8 u mnie z czego 5,5 przez 6 tyg a teraz od 3 tyg 0,5 kg jakoś dziwnie ta waga skacze ale właśnie w tym okresie 6 tyg najbardziej mi brzuchol wysadziło teraz rośnie ale troszkę spokojniej :) pediatra mojej małej pytała mnie ostatnio czy to ciąża bliźniacza skoro termin na początek stycznia dopiero :D córa też najwyższa w klasie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Marta śliczna córcia! Podobna do Ciebie bardzo!
    No nie wiem czy do mnie,w sumie trudno jeszcze powiedzieć,ale jak coś maz tez dość ładny,hahahaha:)Dzięki dziewczyny!!!! taka jestem dumna:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Przelewem napewno,przy odbiorze niepamietam czy jest opcja. Zobacz na stronie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją 13 na plusie ale nie wiem gdzie to jest. Co do planu to powędrowałam na dyzurke i u mnie dostaje się do zaznaczenia taki formularz a samemu się nie robi.
    Byłam z mężem też dziś na położnictwie bo obok korytarz i jakie śliczne są sale. A jak fajnie maluchy plakaly. Na dodatek jestem na sali z dziewczynami co mają skurcze bo po terminie i nie wiem czy w nocy nie zawioza je na porodowke i strasznie się stresuje i nie mogę usnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 22:12

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spoko ;) a nie wiecie czy cenowo na doz.pl nie wyszło by taniej/drożej? bo wtedy można odebrać osobiście w aptece po cenie niższej niż by się wzięło na miejscu.

a już widzę że drożej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 22:24

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Prxy odbiorze

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ledwo doczytalam, odniesc sie nie dam rady, kurtki nie kupilam, bo w sklepie w ktorym wg internetu powinien byc dzial ciazowy (sprawdzane 2 miesiace temu) nie ma dzialu ciazowego. choc to lipny powod to normalnie sie malo nie poryczalam, te paskudne hormony
    za to mlodemu kupilismy pieluszki tetrowe i flanelowe, 2 reczniki z kapturkiem i dla mnie kosmetyczke do szpitala

na SR dzis o pologu, mam nadzieje, ze jutro zrobie Wam skrot z zajec, ale w tej chwili nie mam sily juz na nic, wmuszam w siebie teraz herbate, ze choc minimum z minimum plynow na dobe przyjac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio pieluchy tetrowe i flanelowe na allegro. I o ile z jakości flaneli jestem zadowolona to z tetry już nie bardzo.
    Jakieś takie cienkie są, a po praniu zrobiły się prześwitujące. Wydawało mi się że będą grubsze. Przynajmniej tak je sobie wyobrażałam. Zawiodłam się. Dobrze że kupiłam tylko 3 na próbę.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Nic No wlasnie chyba złe zrozumialas mojego posta wkleilam i nie wymagam awantur :d i nie masz co sie stresowac zaraz bo jeszcze na Ip wylądujesz a nie o to chodzi , dokładnie wtzucajcie linki a każda niech sobie zrobi jak uważa :)

Tymi, nieeee, chodzio mi tylko o to że to drażliwy temat i budzi wiele emocji a ostatnio już były wysokie temperatury na forum :) zaraz się zrobi wymiana poglądów a potem hormony wezmą górę i stąd już blisko do afery całej :)

więc linki, artykuły extra, ale może nie dyskutujmy o tym za bardzo bo znowu będzie :) a tak nam miło w sumie tutaj razem :))))

Tymi lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz w ogole te tetrowe nie przypominaja w dotyku tych sprzed 10-20 lat jak moi mlodsi kuzyni mieli do ulewania i innych takich

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już gotowa do wyjścia. Wizyta za 2 godz i mam nadzieję że porządne śniadanie zjem w domu.

MartaKD, Ag..., Paula44, nix, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 tc, jak ja na Ciebie czekalam:) teraz czekam aż się skończysz i zaliczymy 2 checkpoint.

A ja miałam najgorsza noc w całej ciąży chyba.tak mnie bolała glowa ze płakałam i zygalam z bolu:/ w sumie ciagle boli wiec tylko się witam, jem sniadanie i zmykam spać dalej... Chyba komp nie władze dziś wogole:/ wszystko mnie boli:( masakra!
    Milegoo dnia dziewczyny!

Selene, Paula44, nix, MonikaDM, jonka91, polaola lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudziłam po 5,bo mój pies chciał siusiu,jest po operacji wycięcia cysty i nerki mu ruszyły na pełny obrót i siusia co chwilę.I bidulek chorutek przyczłapał się na samą górę do naszej sypialni.Później mężowi zrobiłam kanapki do pracy i tak sobie siedzę:)
    Przyszły wczoraj ciuszki ze sklepu Pinokio,zamawiałam z outletu,naprawdę fajne jakościowo i niedrogie i inne wzory,najbardziej podobały sie męzowi.A dziś czeka mnie pakowanie,itp.Jedziemy jutro do Koła do mojej babci,a później do Poznania aż do poniedziałku odwiedzić rodzinę męza ostatni raz w tym roku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. polubiłam za ten 32 tc :) a jako, że idziemy łeb w łeb, to aż jestem ciekawe, który szkrab pierwszy pojawi się na świecie :) (oczywiście oba w terminie)

Pojawiły się u mnie pierwsze rozstępy.. :( na razie takie malutkie czerwone kropki, i na szczęście nie na brzuchu tylko bardziej na biodrze na miejscu starych.. a kremuje się regularnie 2x dziennie od 4 miesięcy, walka z wiatrakami...

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,takie ubranka przyszły z Pinokia.Przysięgam,że już nic nie kupuję:)
    4d282f629dcff999m.jpg
    5221cffb66b90af1m.jpg
    560442f1724cd826m.jpg
    146cf97cd87ebf25m.jpg
    89bf7fae3589dce1m.jpg
    1f93d71f092003b2m.jpg
    6968d377758abc14m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 07:54

Selene, Tymi, szpilka, Paula44, MonikaDM, Agus89, jonka91, rastafanka, polaola, lwuska55592, agnesik, kasia86, ania_29, Malenq lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a u mnie po wizycie lipa :( nadciśnienie, tabletki, spoczynkowy tryb życia i wizyty co 2 tygodnie, a 12.11 bardzo dokładne usg u specjalisty odnośnie ilości tlenu dostarczanego dla małego, koncentrujemy się na tym, żeby dotrwać do 38 tygodnia i wtedy jak to określił gin "rozwiązujemy ciążę", także od poniedziałku zamawiam wszystko czego jeszcze mi brak.

czy ja też mogę prosić o książkę na e-mail [email protected]???

a i ile zamawiałyście tych siateczkowych majciochów i opakowań podkładów ginekologicznych? bo chyba coś na SR obiło mi się o uszy, że na początek te podkłady, a później podpaski bella mama

szpilka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix spoko loko ;) Ag bidulko współczuje ;/ ja 32 tc zaczynam we wtorek :dddd ej ale bym sie uśmiała gdyby te najbardziej zagrożone co były przenosiły jeszcze te ciaze hehehe i wcale sie nie zdziwię jak tak bedzie w niektórych przypadkach ;) Marta super ciuszki :))) wczoraj myslalam ze zasnę o 20 30 ale tak czekałam na Nietykalnych ze trzymałam oczy na zapłakać a potem juz same były otwarte ;) uwielbiam ten film pokazuje piękna relacje 2 ludzi z totalnie rożnych środowisk ale najbardziej to czego każdy z nas pragnie w życiu - miłości i bliskości drugiego człowieka , bezinteresownych przyjaciół :) robię dzis pyszna sałatkę mamy z Helenka ochotę na cos ostrzejszego polecam ser żółty w kostkę ok 40 dag , puszka czerwonej fasoli i puszka ananasa wszystko kroimy i mieszamy z łyżka majonezu i obficie sypiemy papryczka chili ;) uwielbiam to szybkie i smaczne :)

MartaKD, lwuska55592 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy.

Maz w nocy zabrał mi poofi! Zrobiłam mu zdjęcie, ale jakbym wyrzuciła na forum, to rozwód mur beton ;)
    Spał jak dziecko! I pierwszy raz od hoooo... nie chrapał!

Szymuś cos leniwy. Nie wiem, czemu mniej i delikatnej się rusza. Martwię się, bo ten okres to niby największa aktywność malucha. Jak to u Was?

Mnie też psy obudziły. Jestem śpiąca non stop. Zjadłam banana i Wypiłam soczek z marchewki. Chyba się jeszcze położe.

Wieczorem jedziemy na grób teściów. Rano do Wisły na grób dziadków i Ustroń dalszej rodziny. w tym roku nigdzie dalej nie jedziemy. Katowice i tam kilka grobów odwiedzimy 10 listopada.

Ag - wymioty z bólu? Rety. Ale Cię zlapalo. Olej wszystko i spij to najlepsze lekarstwo.

agnesik lubi tę wiadomość

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    O Kawa! Dzięki, właśnie o taką opinię mi chodziło.
    :)

Dziewczyny, czy któraś ma problem z zaparciami? Myślałam, że mnie to nie dotknie.. ale jednak. Znacie jakieś domowe sposoby? :)

agnesik, weź wieczorem z 5 śliwek suszonych, zalej je ciepłą wodą na całą noc, a rano pierwsze co, to zjedz rozmoczone śliwki i wypij wode w której sie moczyły. Popij tą szklaną wody, a najlepie świeżego soku z marchewki, selera, jabłka. A do soku możesz jeszcze wsypać 2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego. Do toalety idziesz w ciągu godzinki:)) Zwłaszcza, jak tę czynność powtarza się regularnie. No i generalnie dużo, dużo warzyw regularnie, do każdego posiłku. Staram się tak odżywiać i nie narzekam na toaletę. Chodzę raczej regularnie do kibelka.

agnesik lubi tę wiadomość

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ