X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zrobilam super zakupy w aptece gemini :-)
    Płatność przelewem czy przy odbiorze?

• renia83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie +8 u mnie z czego 5,5 przez 6 tyg a teraz od 3 tyg 0,5 kg jakoś dziwnie ta waga skacze ale właśnie w tym okresie 6 tyg najbardziej mi brzuchol wysadziło teraz rośnie ale troszkę spokojniej :) pediatra mojej małej pytała mnie ostatnio czy to ciąża bliźniacza skoro termin na początek stycznia dopiero :D córa też najwyższa w klasie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Marta śliczna córcia! Podobna do Ciebie bardzo!
    No nie wiem czy do mnie,w sumie trudno jeszcze powiedzieć,ale jak coś maz tez dość ładny,hahahaha:)Dzięki dziewczyny!!!! taka jestem dumna:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Przelewem napewno,przy odbiorze niepamietam czy jest opcja. Zobacz na stronie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją 13 na plusie ale nie wiem gdzie to jest. Co do planu to powędrowałam na dyzurke i u mnie dostaje się do zaznaczenia taki formularz a samemu się nie robi.
    Byłam z mężem też dziś na położnictwie bo obok korytarz i jakie śliczne są sale. A jak fajnie maluchy plakaly. Na dodatek jestem na sali z dziewczynami co mają skurcze bo po terminie i nie wiem czy w nocy nie zawioza je na porodowke i strasznie się stresuje i nie mogę usnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 22:12

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spoko ;) a nie wiecie czy cenowo na doz.pl nie wyszło by taniej/drożej? bo wtedy można odebrać osobiście w aptece po cenie niższej niż by się wzięło na miejscu.

a już widzę że drożej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 22:24

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Prxy odbiorze

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ledwo doczytalam, odniesc sie nie dam rady, kurtki nie kupilam, bo w sklepie w ktorym wg internetu powinien byc dzial ciazowy (sprawdzane 2 miesiace temu) nie ma dzialu ciazowego. choc to lipny powod to normalnie sie malo nie poryczalam, te paskudne hormony
    za to mlodemu kupilismy pieluszki tetrowe i flanelowe, 2 reczniki z kapturkiem i dla mnie kosmetyczke do szpitala

na SR dzis o pologu, mam nadzieje, ze jutro zrobie Wam skrot z zajec, ale w tej chwili nie mam sily juz na nic, wmuszam w siebie teraz herbate, ze choc minimum z minimum plynow na dobe przyjac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio pieluchy tetrowe i flanelowe na allegro. I o ile z jakości flaneli jestem zadowolona to z tetry już nie bardzo.
    Jakieś takie cienkie są, a po praniu zrobiły się prześwitujące. Wydawało mi się że będą grubsze. Przynajmniej tak je sobie wyobrażałam. Zawiodłam się. Dobrze że kupiłam tylko 3 na próbę.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Nic No wlasnie chyba złe zrozumialas mojego posta wkleilam i nie wymagam awantur :d i nie masz co sie stresowac zaraz bo jeszcze na Ip wylądujesz a nie o to chodzi , dokładnie wtzucajcie linki a każda niech sobie zrobi jak uważa :)

Tymi, nieeee, chodzio mi tylko o to że to drażliwy temat i budzi wiele emocji a ostatnio już były wysokie temperatury na forum :) zaraz się zrobi wymiana poglądów a potem hormony wezmą górę i stąd już blisko do afery całej :)

więc linki, artykuły extra, ale może nie dyskutujmy o tym za bardzo bo znowu będzie :) a tak nam miło w sumie tutaj razem :))))

Tymi lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz w ogole te tetrowe nie przypominaja w dotyku tych sprzed 10-20 lat jak moi mlodsi kuzyni mieli do ulewania i innych takich

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już gotowa do wyjścia. Wizyta za 2 godz i mam nadzieję że porządne śniadanie zjem w domu.

MartaKD, Ag..., Paula44, nix, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 tc, jak ja na Ciebie czekalam:) teraz czekam aż się skończysz i zaliczymy 2 checkpoint.

A ja miałam najgorsza noc w całej ciąży chyba.tak mnie bolała glowa ze płakałam i zygalam z bolu:/ w sumie ciagle boli wiec tylko się witam, jem sniadanie i zmykam spać dalej... Chyba komp nie władze dziś wogole:/ wszystko mnie boli:( masakra!
    Milegoo dnia dziewczyny!

Selene, Paula44, nix, MonikaDM, jonka91, polaola lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudziłam po 5,bo mój pies chciał siusiu,jest po operacji wycięcia cysty i nerki mu ruszyły na pełny obrót i siusia co chwilę.I bidulek chorutek przyczłapał się na samą górę do naszej sypialni.Później mężowi zrobiłam kanapki do pracy i tak sobie siedzę:)
    Przyszły wczoraj ciuszki ze sklepu Pinokio,zamawiałam z outletu,naprawdę fajne jakościowo i niedrogie i inne wzory,najbardziej podobały sie męzowi.A dziś czeka mnie pakowanie,itp.Jedziemy jutro do Koła do mojej babci,a później do Poznania aż do poniedziałku odwiedzić rodzinę męza ostatni raz w tym roku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. polubiłam za ten 32 tc :) a jako, że idziemy łeb w łeb, to aż jestem ciekawe, który szkrab pierwszy pojawi się na świecie :) (oczywiście oba w terminie)

Pojawiły się u mnie pierwsze rozstępy.. :( na razie takie malutkie czerwone kropki, i na szczęście nie na brzuchu tylko bardziej na biodrze na miejscu starych.. a kremuje się regularnie 2x dziennie od 4 miesięcy, walka z wiatrakami...

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,takie ubranka przyszły z Pinokia.Przysięgam,że już nic nie kupuję:)
    4d282f629dcff999m.jpg
    5221cffb66b90af1m.jpg
    560442f1724cd826m.jpg
    146cf97cd87ebf25m.jpg
    89bf7fae3589dce1m.jpg
    1f93d71f092003b2m.jpg
    6968d377758abc14m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 07:54

Selene, Tymi, szpilka, Paula44, MonikaDM, Agus89, jonka91, rastafanka, polaola, lwuska55592, agnesik, kasia86, ania_29, Malenq lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a u mnie po wizycie lipa :( nadciśnienie, tabletki, spoczynkowy tryb życia i wizyty co 2 tygodnie, a 12.11 bardzo dokładne usg u specjalisty odnośnie ilości tlenu dostarczanego dla małego, koncentrujemy się na tym, żeby dotrwać do 38 tygodnia i wtedy jak to określił gin "rozwiązujemy ciążę", także od poniedziałku zamawiam wszystko czego jeszcze mi brak.

czy ja też mogę prosić o książkę na e-mail [email protected]???

a i ile zamawiałyście tych siateczkowych majciochów i opakowań podkładów ginekologicznych? bo chyba coś na SR obiło mi się o uszy, że na początek te podkłady, a później podpaski bella mama

szpilka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix spoko loko ;) Ag bidulko współczuje ;/ ja 32 tc zaczynam we wtorek :dddd ej ale bym sie uśmiała gdyby te najbardziej zagrożone co były przenosiły jeszcze te ciaze hehehe i wcale sie nie zdziwię jak tak bedzie w niektórych przypadkach ;) Marta super ciuszki :))) wczoraj myslalam ze zasnę o 20 30 ale tak czekałam na Nietykalnych ze trzymałam oczy na zapłakać a potem juz same były otwarte ;) uwielbiam ten film pokazuje piękna relacje 2 ludzi z totalnie rożnych środowisk ale najbardziej to czego każdy z nas pragnie w życiu - miłości i bliskości drugiego człowieka , bezinteresownych przyjaciół :) robię dzis pyszna sałatkę mamy z Helenka ochotę na cos ostrzejszego polecam ser żółty w kostkę ok 40 dag , puszka czerwonej fasoli i puszka ananasa wszystko kroimy i mieszamy z łyżka majonezu i obficie sypiemy papryczka chili ;) uwielbiam to szybkie i smaczne :)

MartaKD, lwuska55592 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy.

Maz w nocy zabrał mi poofi! Zrobiłam mu zdjęcie, ale jakbym wyrzuciła na forum, to rozwód mur beton ;)
    Spał jak dziecko! I pierwszy raz od hoooo... nie chrapał!

Szymuś cos leniwy. Nie wiem, czemu mniej i delikatnej się rusza. Martwię się, bo ten okres to niby największa aktywność malucha. Jak to u Was?

Mnie też psy obudziły. Jestem śpiąca non stop. Zjadłam banana i Wypiłam soczek z marchewki. Chyba się jeszcze położe.

Wieczorem jedziemy na grób teściów. Rano do Wisły na grób dziadków i Ustroń dalszej rodziny. w tym roku nigdzie dalej nie jedziemy. Katowice i tam kilka grobów odwiedzimy 10 listopada.

Ag - wymioty z bólu? Rety. Ale Cię zlapalo. Olej wszystko i spij to najlepsze lekarstwo.

agnesik lubi tę wiadomość

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    O Kawa! Dzięki, właśnie o taką opinię mi chodziło.
    :)

Dziewczyny, czy któraś ma problem z zaparciami? Myślałam, że mnie to nie dotknie.. ale jednak. Znacie jakieś domowe sposoby? :)

agnesik, weź wieczorem z 5 śliwek suszonych, zalej je ciepłą wodą na całą noc, a rano pierwsze co, to zjedz rozmoczone śliwki i wypij wode w której sie moczyły. Popij tą szklaną wody, a najlepie świeżego soku z marchewki, selera, jabłka. A do soku możesz jeszcze wsypać 2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego. Do toalety idziesz w ciągu godzinki:)) Zwłaszcza, jak tę czynność powtarza się regularnie. No i generalnie dużo, dużo warzyw regularnie, do każdego posiłku. Staram się tak odżywiać i nie narzekam na toaletę. Chodzę raczej regularnie do kibelka.

agnesik lubi tę wiadomość

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ