X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze listonoszka pogryzła psa:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha rozbawiłyście mnie :) Wysłali jakąś nową babeczkę i się wystraszyła bo ją "poszczypał" więc musiałam się tłumaczyć, bo dziadek nie miał aparatu a jest bardzo głuchy. Psa rozpuścił i robi co chce, w tym załatwia się gdzie chce-nawet w domu (przez co ostatnio musiałam go uczyć kultury!:/) kiedyś jak wiązałam buty na dole to mnie ugryzł w głowe O_o

p.s ale to najukochańszy piesek dziadka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:25

• Chanela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:20

Ag..., Kawa, isabelle, polaola, szpilka, renia83, Gwiazdeczka27, rastafanka, Ewelina88, Silatan, Martaaa, jonka91, Agus89, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Haha rozbawiłyście mnie :) Wysłali jakąś nową babeczkę i się wystraszyła bo ją "poszczypał" więc musiałam się tłumaczyć, bo dziadek nie miał aparatu a jest bardzo głuchy. Psa rozpuścił i robi co chce, w tym załatwia się gdzie chce-nawet w domu (przez co ostatnio musiałam go uczyć kultury!:/) kiedyś jak wiązałam buty na dole to mnie ugryzł w głowe O_o

p.s ale to najukochańszy piesek dziadka :P

hehehe - czytałam chyba o tej nauce w Twoim pamiętniku :-D

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    hej dziewczyny, wpadam na chwilę pochwalić się że może już dzisiaj nam się uda przeprowadzić (w końcu). Nie będę mieć przez kilka dni internetu, tv bo dopiero czekamy na montera. Do tego auto mam w serwisie i nie wiadomo kiedy mi oddadzą ale i tak się ogromnie cieszę że już tam będziemy :)

Chanela, ale fajnie! Pamietam, jak pisaliśmy w sprawie kredytów hipotecznych, a tymczasem juz będziesz mogła urządzać maluszkowi pokoik :)

Chanela lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie! Żadnych studentów, stażystów i innych!
    Już dość się z nimi namęczyłam przez ostatnie 8 lat. Neurologia szczególnie. Nigdy więcej. Mam dość bycia królikiem doświadczalnym. Przez jednego imbecyla o mału zawału nie dostałam, bo pomylił wyniki badań i poinformował mnie, że moja wątroba nie działa!
    Debil. Po pierwsze pomylił sale a po drugie nie miał prawa przekazywać takich informacji. Bo od tegojest lekarz - na którego przyjście i wyjaśnienia czekałam pół dnia.

To najważniejsze wydarzenie w moim życiu. Niech się uczą gdzie indziej. Większość to i tak imbecyle - Synuś albo córcia doktora ( bo tatuś kazał iść na medycynę itd). Z powołania na palcach 1 ręki można policzyć.

Szymanek puka ;) moje słoneczko!

Polaola- buziaki! Już niedługo będą zdrowe w naszych ramionach!

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    hehehe - czytałam chyba o tej nauce w Twoim pamiętniku :-D
    A no tak :) Wiesz ja przyjmuję zasadę "Nie mój pies, nie mój problem",
    jeśli mój kociak coś narobi to z "przyjemnością" to posprzątam, ale czemu miałabym sprzątać po nie swoim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula haha przypomniało mi się jak byłam u starego ginekologa na nfz i usłyszałam że "dobrze się trzymam jak na swój wiek" początkowo nie zczaiłam o co chodzi i nie zapytałam, a on mi mówi że przyszedł wynik moich badań i że ten guz się powiększa! A ja siedziałam w szoku- Jaki guz? Jakie badania?
    Okazało się że jest babeczka która mieszka w mojej miejscowości co się tak samo nazywa, 42lata więc się zorientowałam później czemu powiedział że się "dobrze trzymam jak na swój wiek".

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Chanela, jak wrocisz bedziesz nas czytac godzinami. :-)

Chanela lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa- posikalam sie:D

ale ja jak mialam operacje na nerke to maz mowi ze najpierw mnie zawiezli na sale i zaraz wyjechalam i pojechalam na 2 bo pomylili sale!
    Ciekawa jestem czy tam lezal jakis chlop ze sie zorientowali ze np ciezko mi wyciac prostate:) czy co ale jakby byla babeczka podobna wiekiem albo cos to moglam sie np obudzic bez nerki:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:39

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola myśl pozytywnie, to kreuje rzeczywiśtość!!

Kasiakra, ale miałaś przeżycia, a człowiek czasem takimi pierdołami się przejmuje,...
    U na domu ładowarki notorycznie w gniazdkach, walczę z tym cały czas.

Ja tez kupiłam dwa rodzaje podkładów: Canpol Babies (Rossmann 9,90), wydają mi się lepsze i Belly mama (też Rossmann 5.90).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mi nie było do śmiechu! On mi zaczął coś gadać o jakiś guzach na macicy, że niestety mu przykro a ja siedziałam zielona i mówię że pierwsze słyszę że mi coś dolega. Wtedy się pytał jeszcze raz imie nazwisko-no zgadza się, pytam o adres czy taki, a on że nie, jakiś inny, pomylili karty i wyniki moje trafiły do tamtej a jej do mnie.. jej napewno nie było wesoło..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie domyslam ze nie bylo. Ale wiesz pewnie po jakims czasie tez sie smiejesz z tego juz.
    Ale co przezylas to twoje.

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy byłam na ginekologii po zabiegu bolał mnie bardzo odbyt ciągnęło flaki i wszystko tak, że nie mogłam siedzieć, leżeć, chodzić (sorry za dosłowność). Żaden lekarz nigdy nie odpowiedział co to jest. Raz na późno wieczorny obchód przyszła bardzo młoda lekarka, która krótko odpowiedziała na wszystkie pytania wychodząc nawet na przeciw innym moim wątpliwościom. Dowiedziałam się, że to więzadła, które idą tu i tu i mogę czuć jrszcze to i to i po takim i takim czasie to minie. Wszystko się sprawdziło. Lubię więc młodą kadrę bo oni cholera mają chyba jeszcze serce do tej pracy.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja tez najwiecej gadalam na USG z dwoma lekarzami rezydentami- tacy kolesie super. Jeden robil mi USG szyjki i malego chyba z 7 razy wiec zna mni juz "na wylot" dosłownie i w przenosni:) i wiele rzeczy powiedzial na tematy o ktore nie wpadlabym nawet zapytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi by studenci nie przeszkadzali pod warunkiem że byliby pod kontrolą lekarza.
    Ja nie wiem gdzie mój dzidź się znajduje czuje kopniaki po całym brzuchu i takie przeciąganie. Stawiam że jeszcze się nie obrócił ale dopierom się dopiero w środę, a jutro idę robić wyniki.
    Dziewczyny pocieszam sie jak Was czytam, że nie tylko mi tak ciężko chodzić. Pomimo iz daję rade wyjść na miasto to jest mi ciężko z brzuszkiem. Stale ciągnie i boli, a najgorzej jest przy pępku jest strasznie tkliwy nawet na najmniejszy dotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że dotychczas miałyście styczność z fajnymi lekarzami :) Ja niestety mogłabym sypać tylko negatywnymi przykładami z IP, Patologi ciąży-łącznie z pożal się Boże ordynatorem na czele, Ginekologi, Chirurgi ogólnej, Twarzowo-Szczękowej itp... Moje doświadczenie z lekarzami z nfz skłoniło mnie do podjęcia decyzji o porodzie w prywatnej klinice, bo dotychczas trafiałam na samych CH***...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę bo trafiłam w tej ciąży na fajnych lekarzy.
    Po badaniu wiem tyle ze dalej jest owinięta podwójnie na szyi pępowiną ale przepływy są dobre. Pętlę są luźne na szczęście.

Ag..., nix lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ich błędy kryje ziemia. ...

Ja jeszcze pamiętam jak wylądowałam na laryngologii. I pani ordynator w Katowicach mówi, że źle to wygląda i trzeba usunąć te migdały !

Bylam w szoku bo..... usunięte miałam rok wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:06

Kawa, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra, wow, od ladowarki?!
    A ja mam ciagle podpieta moja przy lozko a laduje tylko w nocy, lece odpiac!
    Szkoda rzeczy materialnych, ale najwazniejsze ze Was nie bylo w domu, wszystko inne mozna jakos odtworzyc, zdrowia sie nie odtworzy ani nie odkupi.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ