*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam kochane mamy. Bardzo proszę o pomoc. jestem w III trymestrze, zaraziłam sie owsikami. Czy któraś z Was ma jakieś informację/ doświadczenia na temat leczenia tego ? Czy którejś z Was też sie to przytrafiło? Bardzo proszę o rady. Czy oprócz domowych sposobów, którejś z Was lekarz przepisał jakieś lekarstwa ?Mała00011
-
Dziewczyny ja czuje sie dzisiaj bardzo dobrze. Nie wiem skąd taki zapis. Rano nawet czułam ruchy mocne co mnie zdziwiło ze po 5 dniach nagle takie ożywienie.
Dzwonilam do przychodni ostatnio i to jest tak. W szpitalu zgłasza sie pi porodzie adres przychodni dziecka i tam sami wysyłają dokumenty dziecka. A w domu samemu zgłasza sie osobiście lub telefonicznie w swojej 'dorosłej' przychodni że sie urodziło i wtedy Polozna środowiska przychodź do domu.www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Mała00011 wrote:Witam kochane mamy. Bardzo proszę o pomoc. jestem w III trymestrze, zaraziłam sie owsikami. Czy któraś z Was ma jakieś informację/ doświadczenia na temat leczenia tego ? Czy którejś z Was też sie to przytrafiło? Bardzo proszę o rady. Czy oprócz domowych sposobów, którejś z Was lekarz przepisał jakieś lekarstwa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 11:38
-
nick nieaktualnykasiakra wrote:dziewczyny a jak to jest gdy mąż prowadzi działalność gospodarczą, takie 14 dni mu przysługuje czy nie? bo czytam to drugi raz, ale sama nie wiem co wyczytałam... chyba zadzwonię sobie do zus, bo to mnie ciekawi
Jak płaci składki zdrowotne to tak.
"Zasiłek opiekuńczy przysługuje wszystkim osobom objętym ubezpieczeniem chorobowym, zarówno obowiązkowo, jak i dobrowolnie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrycha wrote:nic już nie wiem na temat tego zwolnienia..
poczytam, poszukam, podzwonie, chciałabym żeby już został ze mną..
Zadzwoń najlepiej do Zusu, bo na stronie napisane jest:
Za innego członka rodziny uważa się małżonka, rodziców, teściów, dziadków, wnuki, rodzeństwo oraz dzieci w wieku ponad 14 lat - pod warunkiem, że pozostają oni z osobą sprawującą opiekę we wspólnym gospodarstwie domowym.
Wiec lepiej sprawdzić u źródła czy też będzie mu przysługiwać jeśli nie pozostajecie w związku małżeńskim. -
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Bell hahaha no to pojechałas;)
ja nie wlewam w siebie na sile- 2,5/3 l to dla mnie standard dzienny.
Nie zrozumiałas mnie. Chodziło mi o to, ze wystarczy pic 2,5 -3litry wody dziennie. 5 litrów i więcej to według mnie przesada... Nie zawsze więcej znaczy lepiej...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
5 litrow to nie jest jakas z kosmosu liczba- rozumiem ze 10,15 czy 20 litrow mogloby byc szkodliwe ale zeby od 5l dostac obrzeku mozgu:) smiesznie to zabrzmialo poprostu.
Ja wiem ile wystarczy pic bo jestem po operacji nerki:) pozatym skoro Malenq dostala zalecenie 6l dziennie to nie wydaje mi sie zeby lekarz ją skazywal na zaglade:)
Malenq, Kawa lubią tę wiadomość
-
hej, ale skrobiecie od rana ! ja znowu niewyspana, stale w nocy budza mnie bolące nogi, normalnie jakbym zakwasy miała i najgorsze że boli do tej pory. Więc siedzę w domu, a dzisiaj -50% w SH buuu ! Na dodatek w nocy same koszmary, śniło mi się , że jakis koleś zamordował swoją żonę i dzieci totalna masakra ! A później śnniło mmi się, że wypadł mi czop i zaczęłam krwawić...
Wczoraj zakupiłam kapcie do szpitala bo w CCC jest obniżka -25% i trafiłam na fajne kapciochy z imblu bo powiem Wam, że te biedronkowe strasznie mnie wkurzają bo robią się płaskie po tygodniu a chciałam miec jakieś "porzadniejsze" a te wyszły az 10zł taniej... -
Patrycha, widze,że też masz kołyskę
Dosttałam doslownie 3 zdjęcia ze wczorajszej sesji,reszta później:)jestem rozmiarów czołgu,ale co tam!wazne,że jesteśmy zdrowe i uśmiechniete:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c3c16f108fe.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaf0052fbf3e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70f851d6dc46.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:11
magdalenka, Ag..., jonka91, Malenq, Ewelina88, Wiki81, Chanela, Kawa, kamilaaa_88, kasia86, Nuskaw, Paula44, Patrycha, Becia81, kasiakra, rastafanka, Agus89, MonikaDM, Bounia, bluegirl89, M4DZI4, szpilka, kejti91 lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:Patrycha, widze,że też masz kołyskę
Dosttałam doslownie 3 zdjęcia ze wczorajszej sesji,reszta później:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c3c16f108fe.jpgKawa lubi tę wiadomość
-
Umrę chyba dziś. Tak mnie okropnie plecy bolą i od czasu do czasu mam lekkie skurcze. Może z 5 od rana. Jak nie przejdzie trzeba na ip i szpital bo niestety u mnie tak jest.
Wczoraj byłam u mnie w przychodni zapytać o wizyty po porodzie. Pani powiedziała że ze szpitala wysyłają karty szczepień i po tym wiedzą że jest dziecko i położna przychodzi. Jakie było zdziwienie jak powiedziałam że ja nie mam zamiaru szczepic przynajmniej narazie. Pytań pełno. Nie chciało mi się tłumaczyć więc powiedziałam "bo nie i już". Na to pani że koniecznie po porodzie mam zgłosic do nich ten fakt bo wizyty są obowiązkowe. Ciekawe co powiedzą że mój adres zameldowania to ponad 100 km dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:15
Malenq, Kawa, Nuskaw, rastafanka lubią tę wiadomość