X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczyściłam zabawki edukacyjne które dostałam od bratowej i teraz tak mnie krzyż nawala, że masakra.
    A takie pytanie mam odnośnie tego konkursu jest napisane co można zgarnąć czy tylko podali wyprawka.

Tak wam powiem, że mi tego 7 tak się marzy by Alicję urodzić...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Oj moja Alutka czasami takie harce odstawia że aż nie możemy się z Mężem nadziwić. :D
    Nasza mała akrobatka. ♡
    moja też:) chyba ma jeszcze sporo miejsca:)

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Poczyściłam zabawki edukacyjne które dostałam od bratowej i teraz tak mnie krzyż nawala, że masakra.
    A takie pytanie mam odnośnie tego konkursu jest napisane co można zgarnąć czy tylko podali wyprawka.

w reklammie w tv widac,że jakieś ubranka, misie, itp.żółte z logo rmf.szału ni ma,ale zawsze jak sie urodzi tego 15tego to miło:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łe myślałam, ze kasę może się dostaje heheh. Nie no miło, miło dlatego też się zgłosiłam bo nigdy nie wiadomo co nas czeka :) ale godz temu dzwoniła moja mama obecnie jest u swojej córki w Anglii i chyba tą reklamę zobaczyła i mówi do mnie, że mam urodzić 15 bo wyprawkę z radia dostanę. A ja do niej taaaa jeszcze jakieś życzenia masz odnośnie mojego porodu? hahaha śmieszy mnie ta nagonka o dziwo teściowa na temat tej wyprawki jeszcze się nie wypowiedział aż w szoku jestem hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 21:42

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kostek dostal od mojej sis karuzele z misiami fosher price. Jeszcze jej nie zamontowalam. Od kiedy mozna malemu puszczac taka karuzele??

ja z kolei mam pytanie o lozeczok turystyczne? dziecko moze w takim spac od malenkosci? bo chcialam w lutym jechac do wisly na tydzien ale nie wiem czy nie jest za malutki zeby spac w turystycznym lozeczku?

a waga z dzis 3570- tyje 250g na tydzien drań mały:D
    może od urodzenia spać w takim łóżeczku, wiem że niektórzy tylko takie mają... ja miałam w sypialni zwykłe drewniane a w salonie turystyczne i często w dzien w nim spała.. teraz też tak będę miała, na dole turystyczne, na górze zwykłe...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

nigdzie nie widziałam napisu, wiec mozna dostac żółto-nebieski balonik z logo rmffm, ale moze beda jakies bardziej zaawansowane gadzety niz widac na reklamie

jak sie trafi z ta data to super (bo termin pozniej, a lekarz straszył otatnio wczesniejszym rozpakowaniem sie), ale porodu na ten dzien wywoływać nie bede specjalnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wyprawce jeszcze są kosmetyki na pewno, czytałam to gdzieś na ich stronie... w brat mówił że słyszał w radiu jak mówili o łóżeczku, wózku itd ale to pewnie wylosują i kilku osobom wręczą a nie wszystkim bo widzę że zgłoszen sporo;) no ale ciekawe ile z nas urodzi 15.01;)

MartaKD lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo znalazłam

Dzieci urodzone 15 stycznia 2015 roku otrzymają między innymi kosmetyki do pielęgnacji niemowląt, rożek, pluszaka, kubek, zabawki do kąpieli, śliniak oraz inne akcesoria.

Aby dostać wyprawkę dla swojego malucha, rodzice muszą tylko wejść na stronę rmf.fm i przesłać wymagane zaświadczenie.

Dodatkowo 15 stycznia 2015 roku reporterzy RMF FM odwiedzą oddziały położnicze w szpitalach w kilkunastu miastach Polski, gdzie osobiście wręczą wyprawki mamom nowonarodzonych dzieci.

Akcji rozdawania wyprawek dla maluchów towarzyszyć będzie kampania promocyjna w telewizji, internecie i prasie, a także działania na antenie radia RMF FM.

O kolejnych wydarzeniach związanych z jubileuszem RMF FM poinformujemy niebawem.

szpilka, Goosiaczek2, zielarka, Chanela, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    łe myślałam, ze kasę może się dostaje heheh. Nie no miło, miło dlatego też się zgłosiłam bo nigdy nie wiadomo co nas czeka :) ale godz temu dzwoniła moja mama obecnie jest u swojej córki w Anglii i chyba tą reklamę zobaczyła i mówi do mnie, że mam urodzić 15 bo wyprawkę z radia dostanę. A ja do niej taaaa jeszcze jakieś życzenia masz odnośnie mojego porodu? hahaha śmieszy mnie ta nagonka o dziwo teściowa na temat tej wyprawki jeszcze się nie wypowiedział aż w szoku jestem hehe.
    mi o tym mowi kazdy z kim rozmawiam, wiesz moze jakas kasa tez bedzie, ale o tym nie mowia, wydaje mi sie ze niektore mamusie mogłyby zbytnio przyspieszyc sobie porod przed terminem, jak byl rok 2000 to rozne cuda sie działy jak kobiety chciały urodzic pierwsze dziecko w nowym tysiacleciu w danym miescie/kraju itp

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacja od Martaa Od 12 miała skurcze co 10 minut teraz już co 6. Po konsultacji z położną czeka aż dojdą do 5 minut i jedzie do szpitala.Kąpiel nie pomogła. Jak będę więcej wiedziała dam Wam zna

szpilka, Nuskaw, Goosiaczek2, Gwiazdeczka27, jonka91, Ewelina88, Agus89, Bogusiar80, lwuska55592, rastafanka, nix, renia83, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpila tu masz rację nie pomyślałam o tym...

szpilka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ból do zniesienia. ;-) Czekamy i zaciskamy kciuki. Chyba ta pełnia swoje robi. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to dzisiaj z wrażenia nie zasne. Przepraszam za błędy ale piszę do was z komórki

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karuzelki podobno najlepiej jak dziecko ma przynajmniej miesiąc i jest bardziej kumate :-)
    Z mężem oglądamy jakiś film o kosmitach, wypił sobie butelke wina i kurde w trakcie ogladania mnie wystraszył...co za ....
    Tak go opierdzieliłam!
    No przegiął strasznie, alkohol zażarł mu mózg !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 22:06

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój od 21 grudnia jest abstynentem ;)) Nawet w sylwestra pił tylko picolo i leszka free
    Ale za to widzę jak barek zapełnia się coraz to innym alkoholem bo jak to stwierdził jak się mała urodzi to sobie odrobi... ta już to widzę ;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    o widze z leroy merlin?
    Tak, leroy merlin - tam też kupiliśmy skrzynię na zabawki...
    Ag... wrote:
    ja z kolei mam pytanie o lozeczok turystyczne? dziecko moze w takim spac od malenkosci? bo chcialam w lutym jechac do wisly na tydzien ale nie wiem czy nie jest za malutki zeby spac w turystycznym lozeczku?
    My mamy dla Alicji tylko turystyczne, z tym że dokupiliśmy normalny materac, ale jak tylko na wyjazd do można położyć na kocu czy czymś, bo tak to za twarde, bo tylko deska jest na I poziomie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój przez ten zaistniały incydent ma już zakaz, jest mu tak głupio, że na pewno nie tknie alkoholu przez dłuższy czas. Ja mu dam! Ja mu dam! Ale mnie zdenerwował no, zero wyobraźni... Już mi złość przechodzi powoli ale no mówie wam myślałam, że coś mu zrobie

Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż, jak lecą reklamy piwka to przełącza, bo go denerwują, he he he.
    Mówię mu "to sobie wypij, najwyżej sąsiad mnie zawiezie, a ciebie na porodówkę nie wpuszczą". I co? DZIAŁA!

Poza tym, od dwóch dni lata koło mnie, jak szalony. Pyta czy dobrze się czuję, w nocy jak wstaję siku to pyta czy wszystko ok. Ma urlop do 10, ale martwi się, że Ala się urodzi później i nie będzie miał czasu się nią nacieszyć, bo będzie musiał do pracy wrócić... Dziś nawet do niej powiedział, że chyba czas wychodzić już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 22:29

Goosiaczek2, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wam się pochwalić w lumie wczoraj wychaczyłam nowiutkie prześcieradło które chroni materac przed odejściem np wód płodowych jest bardzo przyjemne w dotyku a od spodu ma wszytą taką jak by gumę ceratę ciężko mi określić co to jest. Ale jak wyciągałam z prania to frota była sucha a z tamtego woda leciała. wiec może się sprawdzi zobaczymy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 22:35

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwlula używam tego samego argumentu haha
    gwiazdeczko no nie dziwię ci się też bym się zdenerwowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 22:32

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ