X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:14

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Mamusie karmiace na diecie dla karmiacych potrzebuje pomysly na sniadania kolacje bez potraw wzdymajacych, smazonych, drobnopetkowych, kwasnych, przyprawionych i pochodzenia mlecznego
    czy istnieje cos poza wedlina?

2razy w tyg. jem tuńczyka mała puszkę (Rio mare), płatki kukurydziane na mleku sojowym, czasem nie jem nic...czasem kisiel...jak możesz jajko to masz milion pomysłów z nalesnikami na czele:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Mamusie karmiace na diecie dla karmiacych potrzebuje pomysly na sniadania kolacje bez potraw wzdymajacych, smazonych, drobnopetkowych, kwasnych, przyprawionych i pochodzenia mlecznego
    Jajo na twardo, dżem, domowy pasztet. Albo owsianka lub jaglanaka :-)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Jajo na twardo, dżem, domowy pasztet. Albo owsianka lub jaglanaka :-)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada dla naszej pupci jest super!! Dada na dzien, a pampy na noc!

renia83 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/raz_burza_raz_sloneczko_skoki_rozwojowe_w_pierwszym_roku_zycia_dziecka.html

Polecam:)tak wogóle witajcie:)

Kawa jestem Waszą fanką:D i napatrzec sie nie mogłam Wy to takie 2 delicje jestescie do schrupania:D

Gratuluje zerwania celibatu heheh co niektórym:D
    ja krwawie na potege jakby swiniaka zarzynali masakra,na szczescie mam wizyte w srode,juz mam dosyc!

Ja chce karmic cycem najdłuzej jak sie da bo to wygoda i tak dokarmiam MM a moja Helenka nie jest wybredna je i to i to:D
    miałysmy ciezki weekend:/ darła sie wniebogłosy nie wiem o co jej chodziło tylko na rączki i koniec wiec chyba ma skok coby sie zgadzało
    wogóle z dnia na dzien umie i wie coraz wiecej teraz odkryła swoje rączki i to ze moze trzaskac nimi w maskotki na karuzeli:D i ma brechta z tego no jak jej nic nie dolega to jest przeboska!

czas pędzi masakrycznie!
    My mamy menu za 100 mega rozbudowane w agroturystyce wszystko swojskie i chyba tego nie przejemy obiad o 14 a kolacja o 19 wiec troche posiedzimy:D
    Ale to dop[iero 28 czerwca
    ja musze jeszcze schudnac bo wygladam jak krówsko a waga stoi teraz kurde w miejscu przez rzut choroby cholernej za przeproszeniem

A i rozpoczełam wsród znajomych mode na ciąże:D pozarażały sie co niektóre:D

Kawa, szpilka, Chanela lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:14

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja chyba muszę zadzwonić do przychodni i zapytać, czy mam sama kupować szczepionkę czy zapłacić u nich. Szczepionkę 5w1 mieli na miejscu i mąż tylko zapłacił, sami nie kupowaliśmy. Kasiakra, gdzie znalazłaś najtańszy Rotarix?

Jeśli 5w1 mieli to inne też powinni mieć na stanie do kupienia.
    Ja chodzę do małego ośrodka tuż pod Krakowem i dostałam receptę.

Ja szczępię 5w1 pentaximem i ceny w okilicznych aptekach od 99,95 do 140zł.

Była to tania apteka oblegana przez emerytów :-) w Krakowie "Słoneczna apteka" ul. Galla (przychodnia). Miałam jechać jeszcze do Ziko, ale młody był marudny, może tam też jest w podobnej cenie

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jesli chodzi o dzem to jaki? bo do tej pory probowalam malinowego i porzeczkowego, ale ciezko stwierdzic czy one sa na pewno ok, bo zawsze zjadlam albo cos mlecznego czy innego z kategorii nie ma diety przy karmieniu i chyba musze zrobic kilka dni bezpiecznych produktow i wprowadzac wszystko na nowo, bo mi dziecka zal jak go brzuszek budzi w nocy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:54

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:40

l22nzbmh1lqdktpj.png

• renia83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 tyg - 9 i 10 z kalendarzem w ręku a teraz umiarkowany spokój :)
    Jonka moja córka miała cały czas odparzona psiochule i pupke od pampersow, wtedy nie było Dady tylko Huggisy czy jakoś tak i one nas uratowaly a teraz są Dady od samego początku i ani raz nic nawet czerwonej plamki nie było,są super a te premium to już w ogóle nie mogę się nachwalic

jonka91 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:40

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pupcia byla odparzona troszke tylko. Tylko w okolicach odbytu, u styku posladkow, ale ja i tak schizowalam, ze za slabo dbam. A to ewidentnie wina pampersow. Po 2 dniach stosowania dady i powrocie czesciowo do chusteczek nawilzanych pupa jest idealna!!

Zaliczylam dzis dentyste i zab do kanalowego leczenia. Dobrze, ze przyszlam dzis, bo w kazdej chwili mogl sie wzac jakus stan zapalny, a w tedy potrzebny bylby antybiotyk, a przy kp to bardzo srednia opcja!!

Dzis moj maly tez byl marudny, chwilami nie wwiedzialm o co kaman. Cyc dobry przez chwile, na rekach super usypial, odkladalam do wozka i oczy wielkie i ryk.. Bawimy sie, usmuecha sie, "rozmawia ze mna" i nagle ryk, za chwile znow sie smieje... Przebieram ryk, do cyca bo glodny ryk.. Alee jakos dalismy rade i o 19 wrocilo moje pogodne dziecie.
    Tak slicznie sie dzis usmiechal, ze o trudach dnia codziennego sie zapomina!!

Spokojnej nocki dziewczyny!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 02:54

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza Klarcia zaczęła sie uśmiechać świadomie,bo od urodzenia uśmiechała się jedynie zasypiając :) teraz rzadko co prawda,ale czekam na śmiech pełną gębą :)
    6 marca idę poprowadzić 2 godziny zajęć wieczorkiem.Nawet sie cieszę,na więcej wrócę po Wielkanocy.A w czwartek przychodzą do mnie koleżanki z innej pracy z prezentem dla małej i nie ukrywajmy obejrzeć ją sobie:) kupily lampke-projektor żółwika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 07:15

Becia81, M4DZI4, jonka91, Ag..., Chanela lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nasza 8 rocznica ślubu :D
    Robię tort chałwowy :D przyjeżdża moja mama, a córcia zrobiła mi najpiękniejszy prezent: przespała, z przerwami na cyca przez sen, od 21 do 6 rano :D

M4DZI4, bluegirl89, jonka91, magdalenka, OliOla, Chanela, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witajcie!!!

Kawa super wyglądałyście!!!

AG ale sen!!!

My byliśmy dziś na usg bioderek i usg brzuszka. W brzuszku wszystko ok, nerki również. USG bioderek wykazało pomiary w dolnej granicy, konieczna będzie kontrola.

Jutro mamy szczepienie i ważenie, ciekawe ile waży.
    Kupowałam dziś szczepionkę na rotawirusy i jestem w szoku jeśli chodzi o cenę, która waha się od 250 aż do 440zł. Złodzieje...
    My za rotarix dalismy 369 zl :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko wszystkiego naj naj z okazji rocznicy !! :)

A u nas jeden dzień wystarczył żeby zweryfikować ten zagęszczacz do mleka...jedna wielka lipa :( Prawda, mały nie ulał po jedzeniu ani razu ale od wczoraj nie zrobił kupki a zawsze było kilka na dzień...wieczorem mocno płakał w brzuszek po jedzeniu z tym świństwem i się męczył bidulek :( Już mu tego nie podam, wolę żeby ulewał niż się męczył..ciekawe kiedy kupkę zrobi, nie wiem jak mu pomóc...

zielarka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba choroba. Mała kaszle, w nosie furczy :( Włączył mi się tryb czuwania, więc sen miałam czujny i co chwilę kontrolowałam co u niej :/

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziś nasza 8 rocznica ślubu :D
    Robię tort chałwowy :D przyjeżdża moja mama, a córcia zrobiła mi najpiękniejszy prezent: przespała, z przerwami na cyca przez sen, od 21 do 6 rano :D
    Najstepnych i nastepnych 8 lat razem!!!
    a za tort chałwowy bym zabiła:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ