*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Mamusie karmiace na diecie dla karmiacych potrzebuje pomysly na sniadania kolacje bez potraw wzdymajacych, smazonych, drobnopetkowych, kwasnych, przyprawionych i pochodzenia mlecznego
czy istnieje cos poza wedlina?
2razy w tyg. jem tuńczyka mała puszkę (Rio mare), płatki kukurydziane na mleku sojowym, czasem nie jem nic...czasem kisiel...jak możesz jajko to masz milion pomysłów z nalesnikami na czele:-D -
nick nieaktualnyszpilka wrote:Mamusie karmiace na diecie dla karmiacych potrzebuje pomysly na sniadania kolacje bez potraw wzdymajacych, smazonych, drobnopetkowych, kwasnych, przyprawionych i pochodzenia mlecznego
czy istnieje cos poza wedlina?Malenq lubi tę wiadomość
-
czy istnieje cos poza wedlina? -
http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/raz_burza_raz_sloneczko_skoki_rozwojowe_w_pierwszym_roku_zycia_dziecka.html
Polecam:)tak wogóle witajcie:)
Kawa jestem Waszą fankąi napatrzec sie nie mogłam Wy to takie 2 delicje jestescie do schrupania:D
Gratuluje zerwania celibatu heheh co niektórym:D
ja krwawie na potege jakby swiniaka zarzynali masakra,na szczescie mam wizyte w srode,juz mam dosyc!
Ja chce karmic cycem najdłuzej jak sie da bo to wygoda i tak dokarmiam MM a moja Helenka nie jest wybredna je i to i to:D
miałysmy ciezki weekend:/ darła sie wniebogłosy nie wiem o co jej chodziło tylko na rączki i koniec wiec chyba ma skok coby sie zgadzało
wogóle z dnia na dzien umie i wie coraz wiecej teraz odkryła swoje rączki i to ze moze trzaskac nimi w maskotki na karuzeli:D i ma brechta z tego no jak jej nic nie dolega to jest przeboska!
czas pędzi masakrycznie!
My mamy menu za 100 mega rozbudowane w agroturystyce wszystko swojskie i chyba tego nie przejemy obiad o 14 a kolacja o 19 wiec troche posiedzimy:D
Ale to dop[iero 28 czerwca
ja musze jeszcze schudnac bo wygladam jak krówsko a waga stoi teraz kurde w miejscu przez rzut choroby cholernej za przeproszeniem
A i rozpoczełam wsród znajomych mode na ciąże:D pozarażały sie co niektóre:D
Kawa, szpilka, Chanela lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Ja chyba muszę zadzwonić do przychodni i zapytać, czy mam sama kupować szczepionkę czy zapłacić u nich. Szczepionkę 5w1 mieli na miejscu i mąż tylko zapłacił, sami nie kupowaliśmy. Kasiakra, gdzie znalazłaś najtańszy Rotarix?
Jeśli 5w1 mieli to inne też powinni mieć na stanie do kupienia.
Ja chodzę do małego ośrodka tuż pod Krakowem i dostałam receptę.
Ja szczępię 5w1 pentaximem i ceny w okilicznych aptekach od 99,95 do 140zł.
Była to tania apteka oblegana przez emerytóww Krakowie "Słoneczna apteka" ul. Galla (przychodnia). Miałam jechać jeszcze do Ziko, ale młody był marudny, może tam też jest w podobnej cenie
-
Dzieki dziewczyny jesli chodzi o dzem to jaki? bo do tej pory probowalam malinowego i porzeczkowego, ale ciezko stwierdzic czy one sa na pewno ok, bo zawsze zjadlam albo cos mlecznego czy innego z kategorii nie ma diety przy karmieniu i chyba musze zrobic kilka dni bezpiecznych produktow i wprowadzac wszystko na nowo, bo mi dziecka zal jak go brzuszek budzi w nocy
-
U nas 2 tyg - 9 i 10 z kalendarzem w ręku a teraz umiarkowany spokój
Jonka moja córka miała cały czas odparzona psiochule i pupke od pampersow, wtedy nie było Dady tylko Huggisy czy jakoś tak i one nas uratowaly a teraz są Dady od samego początku i ani raz nic nawet czerwonej plamki nie było,są super a te premium to już w ogóle nie mogę się nachwalicjonka91 lubi tę wiadomość
-
U nas pupcia byla odparzona troszke tylko. Tylko w okolicach odbytu, u styku posladkow, ale ja i tak schizowalam, ze za slabo dbam. A to ewidentnie wina pampersow. Po 2 dniach stosowania dady i powrocie czesciowo do chusteczek nawilzanych pupa jest idealna!!
Zaliczylam dzis dentyste i zab do kanalowego leczenia. Dobrze, ze przyszlam dzis, bo w kazdej chwili mogl sie wzac jakus stan zapalny, a w tedy potrzebny bylby antybiotyk, a przy kp to bardzo srednia opcja!!
Dzis moj maly tez byl marudny, chwilami nie wwiedzialm o co kaman. Cyc dobry przez chwile, na rekach super usypial, odkladalam do wozka i oczy wielkie i ryk.. Bawimy sie, usmuecha sie, "rozmawia ze mna" i nagle ryk, za chwile znow sie smieje... Przebieram ryk, do cyca bo glodny ryk.. Alee jakos dalismy rade i o 19 wrocilo moje pogodne dziecie.
Tak slicznie sie dzis usmiechal, ze o trudach dnia codziennego sie zapomina!!
Spokojnej nocki dziewczyny!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 02:54
-
A nasza Klarcia zaczęła sie uśmiechać świadomie,bo od urodzenia uśmiechała się jedynie zasypiając
teraz rzadko co prawda,ale czekam na śmiech pełną gębą
6 marca idę poprowadzić 2 godziny zajęć wieczorkiem.Nawet sie cieszę,na więcej wrócę po Wielkanocy.A w czwartek przychodzą do mnie koleżanki z innej pracy z prezentem dla małej i nie ukrywajmy obejrzeć ją sobie:) kupily lampke-projektor żółwika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 07:15
Becia81, M4DZI4, jonka91, Ag..., Chanela lubią tę wiadomość
-
Dziś nasza 8 rocznica ślubu
Robię tort chałwowyprzyjeżdża moja mama, a córcia zrobiła mi najpiękniejszy prezent: przespała, z przerwami na cyca przez sen, od 21 do 6 rano
M4DZI4, bluegirl89, jonka91, magdalenka, OliOla, Chanela, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
kasiakra wrote:Witajcie!!!
Kawa super wyglądałyście!!!
AG ale sen!!!
My byliśmy dziś na usg bioderek i usg brzuszka. W brzuszku wszystko ok, nerki również. USG bioderek wykazało pomiary w dolnej granicy, konieczna będzie kontrola.
Jutro mamy szczepienie i ważenie, ciekawe ile waży.
Kupowałam dziś szczepionkę na rotawirusy i jestem w szoku jeśli chodzi o cenę, która waha się od 250 aż do 440zł. Złodzieje...
-
Zielarko wszystkiego naj naj z okazji rocznicy !!
A u nas jeden dzień wystarczył żeby zweryfikować ten zagęszczacz do mleka...jedna wielka lipaPrawda, mały nie ulał po jedzeniu ani razu ale od wczoraj nie zrobił kupki a zawsze było kilka na dzień...wieczorem mocno płakał w brzuszek po jedzeniu z tym świństwem i się męczył bidulek
Już mu tego nie podam, wolę żeby ulewał niż się męczył..ciekawe kiedy kupkę zrobi, nie wiem jak mu pomóc...
zielarka lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Dziś nasza 8 rocznica ślubu
Robię tort chałwowyprzyjeżdża moja mama, a córcia zrobiła mi najpiękniejszy prezent: przespała, z przerwami na cyca przez sen, od 21 do 6 rano
a za tort chałwowy bym zabiła:)zielarka lubi tę wiadomość