X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ale słodziak! Zazdroszczę, ze juz masz to z głowy i masz swoje bobo;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, przesłodkie to Twoje maleństwo :)
    głowa do góry - już za chwilkę będziecie w domu

1usai09kkfvyzb21.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka cudo!! Gratulacje jeszcze raz :)

Fasula, Felicity jak tam dzisiaj? he he sprawdzam co na tym samym froncie się dzieje :P dwupaki czy już osobno? jak Wy sie porozpadacie, to ja jadę i czekam pod IP.

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [przodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:32

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesteśmy na tym samym etapie ;) też tak mam, aaa i jeszcze takie delikatne skurcze mnie męczą :(

bbe73a0022.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo tylko bez skurczy. chodzące słonie i jednocześnie tykające hormonami bomby :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    u mnie to samo tylko bez skurczy. chodzące słonie i jednocześnie tykające hormonami bomby :P
    No mam podobnie, chociaż dziś wyjątkowo mnie brzuch jak na @ bolał ze 3 razy w ciągu dnia. Ale mąż mi zrobił ładne zdjęcia więc częściowo odkupił swoje winy.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie spokój i nie czuje skurczy;) choć dzis myslalam ze mi wody odeszły;) ale to była pomyłka, chciałbym urodzić w nowym roku, moze sie uda...
    Dopakowalam wyniki badan do torby i moze jutro spakuje torbę na wyjście ze szpitala z zapasowymi rzeczami, zeby maz nie szukał... Plan porodu juz tez mam wydrukowany, nawet stanik do karmienia przetestowałam;) naprawdę juz coraz bliżej:) ciekawa jestem czy poród mnie tak zaskoczy jak niektóre z Was miały czy bede musiała czekac i czekac;)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałabym się Was poradzić , dzis ide na badania kontrolne poniewaz tydzien temu wyszłam ze szpitala ( cholestaza ) trzymali mnie 5 tygodni ;( minął tydzien trzymałam dietę ale od trzech dni stopy dłonie i całe ciało swędzi jak cholera ;( Czy to znaczy że ten ASPAT I ALAT znowu wzrósł ? Kurcze boje sie ze znowu mnie zostawią ;(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, ciężko powiedzieć, tylko wyniki dadzą odpowiedź.
    Próby wątrobowe to jedno, ale kwasy żółciowe powinnaś zrobić. Wyższe niż 10 to cholestaza.

Ja właśnie idę do szpitala na 3 dni na przepłukanie kroplówkami, bo próby wątrobowe podwyższone, kwasy żółciowe też :/ Cholestazy nie ma na ten moment, ale drapię się tak, że nie śpię po nocach.

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Karolinka, ciężko powiedzieć, tylko wyniki dadzą odpowiedź.
    Próby wątrobowe to jedno, ale kwasy żółciowe powinnaś zrobić. Wyższe niż 10 to cholestaza.

Ja właśnie idę do szpitala na 3 dni na przepłukanie kroplówkami, bo próby wątrobowe podwyższone, kwasy żółciowe też :/ Cholestazy nie ma na ten moment, ale drapię się tak, że nie śpię po nocach.
    Ja dziś się tak drapałam , mi robili w szpitalu usg i powiedzieli że zastoju żółci w wątrobie nie ma że to tylko cholestaza. A badania to robią mi ASPAT ALAT I BILIBRBINA i to wszystko mam troszkę podwyższone, ale boje się że podniosło się jeszcze bardziej przez to że nasiliło się to swędzenie. ;(

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu :-)
    I na tym koniec optymizmu :-( Mam już dosyć, naprawdę. Ciężko mi, niewygodnie, często mdli, wszystko boli. A o psychice lepiej nie wspomnę... Mogłabym ryczeć całymi dniami, już mi nawet powodu nie potrzeba. Ech...

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza jesli Cie to pocieszy to nie jestes sama.... wiele z nas przechodzi teraz to samo :/

karolinka1992, Rose123 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka,dziwne ze stwierdzili cholestaze bez badan :/ bo ja sie stwierdza ns podstawie kwasow zolciowych wlasnie. Norma jest do 6,8 ale dopiero od wyniku 10 mowimy o cholestazie.
    Ja proby watrobowe tez mam podwyzszone ale nikt o cholestazie nie mowi,bo kwasy mam 8,3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:42

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja robiłam na właśną rękę próby wątrobowe wyszły podwyzszone dlatego zgłosiłam sie do szpitala a tam robili mi tylko ALAT ASPAT I BILIRUBINĘ wyszłam ze szpitala nie swędziało a od 3 sni znowu ;( dziś ide do szpitala na kontrolne badania właśnie te ASPAT ALAT I BILIRUBINĘ i boje się że bede miała jeszcze większę niż wyszłam ze szpitala ;(

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza witajw klubie :) ja dziś ma wrażenie, że zaraz się rozpadnę, tak mnie wszystko boli :( ciągnie w pachwinach i ogólnie dupa :(

bbe73a0022.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie..mam wrażenie jakby mi się krocze miało rozpaść :)w nocy kręcę się milion razy,w dzień ledwo chodzę..do tego macica wariuje wieczorem,spina się i to nawet takim bólem miesiączkowym..w środę wizyta u ginka.

Trzymajcie się dziewczyny:)

natalka...gratuluję bobasa!:) A jak tam nerki małego? robili usg? bo o ile pamiętam to mały miał zastój?

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też witam się w 36 tc, też się rozpadam.. jeszcze od wczoraj mnie czyści, dziś już 3 razy biegłam do wc :/

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tak mam od kilku dni :( w zeszły czwartek chyba z 20 razy bylam :( 2 dnni spokoju i znowu :(

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja narzekam. A to dobrze. Jestem już zmęczona, tym czekaniem oczekiwaniem. Chyba najbardziej zmęczona jestem pilnowaniem diety i wstawaniem o określonej godzinie. Marzy mi się spać aż się wyśpię, a wiem, że to już nie jest realne w najbliższym czasie. I czas mi wolno płynie...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ