X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ale słodziak! Zazdroszczę, ze juz masz to z głowy i masz swoje bobo;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, przesłodkie to Twoje maleństwo :)
    głowa do góry - już za chwilkę będziecie w domu

1usai09kkfvyzb21.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka cudo!! Gratulacje jeszcze raz :)

Fasula, Felicity jak tam dzisiaj? he he sprawdzam co na tym samym froncie się dzieje :P dwupaki czy już osobno? jak Wy sie porozpadacie, to ja jadę i czekam pod IP.

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [przodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:32

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesteśmy na tym samym etapie ;) też tak mam, aaa i jeszcze takie delikatne skurcze mnie męczą :(

bbe73a0022.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo tylko bez skurczy. chodzące słonie i jednocześnie tykające hormonami bomby :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    u mnie to samo tylko bez skurczy. chodzące słonie i jednocześnie tykające hormonami bomby :P
    No mam podobnie, chociaż dziś wyjątkowo mnie brzuch jak na @ bolał ze 3 razy w ciągu dnia. Ale mąż mi zrobił ładne zdjęcia więc częściowo odkupił swoje winy.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie spokój i nie czuje skurczy;) choć dzis myslalam ze mi wody odeszły;) ale to była pomyłka, chciałbym urodzić w nowym roku, moze sie uda...
    Dopakowalam wyniki badan do torby i moze jutro spakuje torbę na wyjście ze szpitala z zapasowymi rzeczami, zeby maz nie szukał... Plan porodu juz tez mam wydrukowany, nawet stanik do karmienia przetestowałam;) naprawdę juz coraz bliżej:) ciekawa jestem czy poród mnie tak zaskoczy jak niektóre z Was miały czy bede musiała czekac i czekac;)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałabym się Was poradzić , dzis ide na badania kontrolne poniewaz tydzien temu wyszłam ze szpitala ( cholestaza ) trzymali mnie 5 tygodni ;( minął tydzien trzymałam dietę ale od trzech dni stopy dłonie i całe ciało swędzi jak cholera ;( Czy to znaczy że ten ASPAT I ALAT znowu wzrósł ? Kurcze boje sie ze znowu mnie zostawią ;(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, ciężko powiedzieć, tylko wyniki dadzą odpowiedź.
    Próby wątrobowe to jedno, ale kwasy żółciowe powinnaś zrobić. Wyższe niż 10 to cholestaza.

Ja właśnie idę do szpitala na 3 dni na przepłukanie kroplówkami, bo próby wątrobowe podwyższone, kwasy żółciowe też :/ Cholestazy nie ma na ten moment, ale drapię się tak, że nie śpię po nocach.

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Karolinka, ciężko powiedzieć, tylko wyniki dadzą odpowiedź.
    Próby wątrobowe to jedno, ale kwasy żółciowe powinnaś zrobić. Wyższe niż 10 to cholestaza.

Ja właśnie idę do szpitala na 3 dni na przepłukanie kroplówkami, bo próby wątrobowe podwyższone, kwasy żółciowe też :/ Cholestazy nie ma na ten moment, ale drapię się tak, że nie śpię po nocach.
    Ja dziś się tak drapałam , mi robili w szpitalu usg i powiedzieli że zastoju żółci w wątrobie nie ma że to tylko cholestaza. A badania to robią mi ASPAT ALAT I BILIBRBINA i to wszystko mam troszkę podwyższone, ale boje się że podniosło się jeszcze bardziej przez to że nasiliło się to swędzenie. ;(

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu :-)
    I na tym koniec optymizmu :-( Mam już dosyć, naprawdę. Ciężko mi, niewygodnie, często mdli, wszystko boli. A o psychice lepiej nie wspomnę... Mogłabym ryczeć całymi dniami, już mi nawet powodu nie potrzeba. Ech...

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza jesli Cie to pocieszy to nie jestes sama.... wiele z nas przechodzi teraz to samo :/

karolinka1992, Rose123 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka,dziwne ze stwierdzili cholestaze bez badan :/ bo ja sie stwierdza ns podstawie kwasow zolciowych wlasnie. Norma jest do 6,8 ale dopiero od wyniku 10 mowimy o cholestazie.
    Ja proby watrobowe tez mam podwyzszone ale nikt o cholestazie nie mowi,bo kwasy mam 8,3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:42

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja robiłam na właśną rękę próby wątrobowe wyszły podwyzszone dlatego zgłosiłam sie do szpitala a tam robili mi tylko ALAT ASPAT I BILIRUBINĘ wyszłam ze szpitala nie swędziało a od 3 sni znowu ;( dziś ide do szpitala na kontrolne badania właśnie te ASPAT ALAT I BILIRUBINĘ i boje się że bede miała jeszcze większę niż wyszłam ze szpitala ;(

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza witajw klubie :) ja dziś ma wrażenie, że zaraz się rozpadnę, tak mnie wszystko boli :( ciągnie w pachwinach i ogólnie dupa :(

bbe73a0022.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie..mam wrażenie jakby mi się krocze miało rozpaść :)w nocy kręcę się milion razy,w dzień ledwo chodzę..do tego macica wariuje wieczorem,spina się i to nawet takim bólem miesiączkowym..w środę wizyta u ginka.

Trzymajcie się dziewczyny:)

natalka...gratuluję bobasa!:) A jak tam nerki małego? robili usg? bo o ile pamiętam to mały miał zastój?

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też witam się w 36 tc, też się rozpadam.. jeszcze od wczoraj mnie czyści, dziś już 3 razy biegłam do wc :/

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tak mam od kilku dni :( w zeszły czwartek chyba z 20 razy bylam :( 2 dnni spokoju i znowu :(

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja narzekam. A to dobrze. Jestem już zmęczona, tym czekaniem oczekiwaniem. Chyba najbardziej zmęczona jestem pilnowaniem diety i wstawaniem o określonej godzinie. Marzy mi się spać aż się wyśpię, a wiem, że to już nie jest realne w najbliższym czasie. I czas mi wolno płynie...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ