X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wynik bety, ma być za jakąś godzinkę, bardzo się denerwuję. Trochę ogarnęłam mieszkanko, bo dzisiaj przychodzą znajomi :) jeszcze jakiś obiad by się przydał, biedny mój mąż, teraz będzie musiał jeść to, na co ja mam ochotę :D a nie mam ochoty na żadne konkrety, tylko jakiś makaron, czy cuś.. W niedzielę idziemy do teściów na obiad, mam nadzieję, że uda mi się w siebie coś wcisnąć, co by mama się nie zorientowała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam wynik bety.
    35,3 mlU/ml.
    W środę po 15:00 było 5,5 mlU/ml, więc po 42 godzinach wzrosła około siedmiokrotnie. Czy to jest ok? Sam wzrost mnie nie martwi, ale czy ta wartość nie jest za niska? Dziś mam 26 dc, owulacja najpewniej była 12 dni temu. W normach lab niby się mieszczę, bo na kartce mam napisane ciąża 1-4 tydzień 5,8 - 71,2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska spokojnie. Wynik miesci ci sie w normie. Mozesz tez sprawdzic na kalkulatorze hcg. Taki jest na belly.Rozumiem ze jeszcze jestes przed terminem miesiaczki?

Ja dzisiaj zrobilam test. Wyszly dwie grube kreseczki i zostawilam go na pamiatke ;)

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Eneska spokojnie. Wynik miesci ci sie w normie. Mozesz tez sprawdzic na kalkulatorze hcg. Taki jest na belly.Rozumiem ze jeszcze jestes przed terminem miesiaczki?

Ja dzisiaj zrobilam test. Wyszly dwie grube kreseczki i zostawilam go na pamiatke ;)

Tak, termin mam na jutro.
    Ta beta to same stresy są :P wg kalkulatora przyrasta prawidłowo - jest w samej średniej (ani nie za nisko, ani nie za wysoko, na środku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami lepiej nie isc na druga bete. Ja nie poszlam. Mnie wynik lekko ponad 300 usatysfakcjonowal. Potwierdzilo to moja ciaze. A przyrostem za malym czy za duzym nie chce sie niepotrzebnie stresowac. Za 8dni mam pierwsza wizyte chociaz serduszka pewnie jeszcze nie zobacze.
    Ale rozumiem ze ty poszlas drugi raz bo 5,5 to rzeczywiscie granica od ktorej sie.zaczyna liczyc ciaze. Ale teraz przyrost jest ok. :)

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała wyższy wynik, to pewnie też bym nie poszła na kolejną betę, no ale wygląda na to, że u mnie zagnieżdżenie było bardzo późno. Z resztą, nie jestem do końca pewna daty owulacji - wyznaczyłam ją sama na podstawie obserwacji śluzu, mogła być dzień później.
    Pójdę na ostatnie badanie w poniedziałek i wtedy zadzwonię do ginekologa z wieściami i umówię się na wizytę. :)
    Póki co, wrzucam na luz, trzeba się porelaksować weekendowo :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Beti , Kamila,Viki a co u was? Wypoczywacie?

Z objawow to mnie ciagle mocno piersi bola . Was tez?
    Chcialabym zeby juz byl pewniejszy czas kiedy minie ten okres gdzie moze najszybciej dojsc do poronienia.

Ciekawe kiedy dolacza do nas dziewczyny z ovu. Bo widzialam ze tam w majowym testowaniu pojawily sie juz pierwsze żabki :) czekamy ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:16

Blair, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny. Ja 10 stycznia urodzilam drugiego synka. Okropnie Wam zazdroszcze ciazy i porodu. tyle pieknych chwil przed Wami. Trzymam kciuki za Was, duzo zdrowka.

eneska, Beatrice lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się lenie cały dzień. Cycki mi nie dokuczają. Wczoraj tylko jak ściągłam biustonosz to były mega ciężkie .

A tak to w miarę spoko. Plecy biodra i podbrzusze za to mnie napiepszają. Tak jakby się coś rozciągało.

Do 6 tygodnia jest największe zagrożenie poronieniem. Bo to samoistne.
    Jak już jest serduszko to spada. Więc juz niedługo

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska 26 dc to bardzo bardzo wczesna ciąża, ja co prawda w 25 dc miałam 187, ale ja miałam o 2 dni wcześniej owulacje, niż zawsze. Także jest bardzo w normie. I do tego ładnie rośnie. Także się nie przejmuj. Tylko ciesz ciążą...

Większości dziewczyn na tym etapie nawet test nie wychdzi!

eneska lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska, ważne, że rośnie :)

Viki, mnie już dziś mniej brzuch boli raz na jakiś czas coś poczuje i tyle. W sumie to chciałabym przespać ten pierwszy trymestr, żeby się nie martwić.

Zaczęłam dosłownie co 15 minut chodzić siku ale też dużo wody pije. Piersi bolą mnie od zewnętrznej strony jakbym miała zakwasy i sutki okropnie jakby ktoś mi je batem potraktował.

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba dokładnie tak mnie bolą piersi!

To znaczy dla mnie to nie ból bo jak leże to spoko. Tylko takie zakwasy od zewnętrznej strony. Sutki mam wrażliwe nawet jak bluzki dotykają. Ale nie boli to- na razie.

Ale apetyt mam raczej. Jak się schylę czy coś to takie rozpychanie w biodrach czuje.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak bolą piersi ! :D
    Tzn. lewa boli od zewnątrz, a prawa od wewnątrz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:20

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja apetyt też mam. Ja jak się schylam to takie dziwne uczucie nie potrafię tego opisać.

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam wam dyskretne pytanie.

Co z przytualaniem w ciąży? Gin mi nigdy nie zabraniał, ale już sama nie wiem.

km5stv73cogtpx8e.png

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, niby można ale ja szczerze mówiąc boję się, że coś się stanie. Postanowiliśmy się wstrzymać do czasu pierwszej wizyty. Zobaczymy co powie lekarz.

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszuba my tak samo. Chce popytac gina czy nie bedzie zadnych przeciwskazan. Na razie sie boimy

Blair, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Dziewczyny zadam wam dyskretne pytanie.

Co z przytualaniem w ciąży? Gin mi nigdy nie zabraniał, ale już sama nie wiem.
    Mój dzisiaj robił podchody rano, ale musiałam ostudzić jego zapał :D On się nie boi - ja tak. Czekam do pierwszej wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z imionami?Macie juz wybrane albo jakies typy? ;)

Blair, Suri97 lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Aga, Beti , Kamila,Viki a co u was? Wypoczywacie?

Z objawow to mnie ciagle mocno piersi bola . Was tez?
    Chcialabym zeby juz byl pewniejszy czas kiedy minie ten okres gdzie moze najszybciej dojsc do poronienia.

Ciekawe kiedy dolacza do nas dziewczyny z ovu. Bo widzialam ze tam w majowym testowaniu pojawily sie juz pierwsze żabki :) czekamy ! ;)
    Dzięki, że pytasz. My wczoraj na weselu byliśmy, dziś na poprawinach. wizyta wczorajsza udana. Było widać podobno maleńki pęcherzyk, lekarz nie był w 100 % pewny, więc w środę idę na kontrolę po raz drugi. I przed wizytą mam zrobić beta HCG.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ