X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jeszcze sie boje cieszyć;) trzymam kciuki żebyś miała termin na 17.01.:)

Wklejam fajny link o odżywianiu
    http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/przykadowy-jadospis-dla-kobiety-w.html

Beatrice lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla gratulacje i witaj wsrod styczniowek! Ja dzis 12h w pracy, az do 21 i chyba oszaleje :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko i nie boisz sie tyle pracowac? Ja wczoraj tez byłam 12 h i az bolał mnie brzuch, jestem teraz w trakcie zmiany prace, idę zastępować dziewczyny, które sa w ciazy a sama tez w niej jestem tylko ze dowiedziałam sie o niej w poniedziałek i głupio wyszło...na razie sie nie przyznaje ale nie wiem co dalej....

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla niestety nikt mnie nie chcial zastapic ani nawet wziasc zmiany na pol , wiec nie mialam wielkiego wyjscia. Ale zamierzam siedziec na dupie caly czas. Moze nie zasne :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:23

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie podobna sytuacja a tez nie chce na razie mowić, wiec trudno wymyślić powód dla którego nie zmian by pracowac tyle co wczesniej;) to zycze zeby było spokojnie:)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bede dzwpnic chyba do szefowej jutro

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    No u mnie podobna sytuacja a tez nie chce na razie mowić, wiec trudno wymyślić powód dla którego nie zmian by pracowac tyle co wczesniej;) to zycze zeby było spokojnie:)
    Oby CI się udało!
    Vuko wrote:
    FasUla niestety nikt mnie nie chcial zastapic ani nawet wziasc zmiany na pol , wiec nie mialam wielkiego wyjscia. Ale zamierzam siedziec na dupie caly czas. Moze nie zasne :-P
    To jest chyba najgorsze.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    To jest chyba najgorsze.
    Dokladnie. Zwlaszcza,ze powiedzialam kierowniczce jaka jest sytuacja, a ta niby zmartwiona,ale swoje sprawy ma, a jakies spotkanie, a pozniej lekcje spiewu czy cos o.O a ja fakt,niby pracy nie mam jakos ciezkiej,ale nawet samo to stanie czy siedzenie na dupie 12h jest meczace

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, a macie jakies objawy?
    U mnie na razie spokojnie, tylko piersi bolą i cześciej sikam a tak to nic;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To prawda, a macie jakies objawy?
    U mnie na razie spokojnie, tylko piersi bolą i cześciej sikam a tak to nic;)
    Ja nie mam żadnych:D
    Vuko wrote:
    Dokladnie. Zwlaszcza,ze powiedzialam kierowniczce jaka jest sytuacja, a ta niby zmartwiona,ale swoje sprawy ma, a jakies spotkanie, a pozniej lekcje spiewu czy cos o.O a ja fakt,niby pracy nie mam jakos ciezkiej,ale nawet samo to stanie czy siedzenie na dupie 12h jest meczace
    Eh. Ja lubię swoją pracę, ale zdecydowałam się na L4. Nie chce się dodatkowo stresować, jestem po jednym poronieniu, więc uważam dwa razy więcej..

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Pisałam do Was kilka dni temu i miałam nadzieję do Was dołaczyć i oto jestem :)
    2 testy pozytywne w piątek zrobie jeszcze bete.
    Boje się kolejnego poronienia, w ciąże za każdym razem zaszłam w pierwszym cyklu staran, 1 ciąża 12 lat temu,urodziłam przez cc zdrową córkę, 2ciąża też w pierwszym cyklu w grudniu 2014, niestety poroniłam w styczniu 2015 w 7tc od początku coś było nie tak... teraz 3 ciąża i znów w pierwszym cyklu , mam nadzieję na finałowy sukces w styczniu:),a tak w ogóle to mam 31 lat, mężatka od 13 lat , jestem z wielkopolski :)

lucy1983, FasUla, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla - witam cię serdecznie w gronie Styczniówek :) Wszystkiego Najleszego na Urodziny!!! Dużo zdrówka i miłości :) I dbaj o siebie :) 12 h w pracy to chyba za dużo jak na kobietę w ciąży... ale wiem jak jest ciężko z pracą...

Mama84 - Ciebie również witam serdecznie :) I trzymam kciuki żeby tym razem było dobrze :) Ja też jestem po poronieniu samoistnym w styczniu 2015 i też się obawiam, ale jestem dobrej myśli :)

Razem damy radę :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 u mnie też było poronienie samoistne bez konieczności czyszczenia macicy, robiłaś potem jakiś badania?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę :) Beta piękna więc wszystko będzie dobrze :)
    I pisz zaraz jak wrócisz :)

Ja już z nerwów nie mogę wytrzymać, ale jutro już będę po wizycie o tej porze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 robiłam tylko podstawowe badania na własną rękę w Polsce, czyli morfologię, zestaw tarczycowy, prl i wszystko wyszło w normie. Robiłam też 2 razy usg i betę, ale na usg wszystko wyglądało dobrze i lekarze zalecali żeby starać się od razu po pierwszej @. Udało się w 3 cyklu pp i 2 cyklu starań :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mama84 :-) spokojnej ciazy

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kamila8k trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę :) Beta piękna więc wszystko będzie dobrze :)
    I pisz zaraz jak wrócisz :)

Ja już z nerwów nie mogę wytrzymać, ale jutro już będę po wizycie o tej porze :)
    Dzięki! Odezwę się po 18.00 bo zaraz po wizycie, muszę jechać na zakupy.
    Mama84 wrote:
    lucy1983 u mnie też było poronienie samoistne bez konieczności czyszczenia macicy, robiłaś potem jakiś badania?
    Mnie po poronieniu nie zlecali żadnych badań. Robiłam bardzo długo beta HCG, które swoja drogą bardzo długo spadało, a nie było jakieś wysokie.

Mama84- witaj!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mama84:)
    Lucy dziekuje:)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie:)
    lucy1983 , ja od lekarza nie dostałam skierowania na żadne badania bo to było pierwsze poronienie i lekarz powiedział ża tak sie czasami zdarza :(, na własą reke zrobiłam morfologie i tarczyce i wszystko niby w normie

Beatrice lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie:)
    lucy1983 , ja od lekarza nie dostałam skierowania na żadne badania bo to było pierwsze poronienie i lekarz powiedział ża tak sie czasami zdarza :(, na własą reke zrobiłam morfologie i tarczyce i wszystko niby w normie

Mnie lekarz powiedział to samo i badania robiłam prywatnie. Tylko usg mi lekarz zrobił po pierwszej @ i betę po 4 tygodniach i tyle.
    Tutaj generalnie wczesne poronienie jak coś normalnego i się za bardzo nie rozczulają.
    Po poronieniu zmieniłam lekarza i jak dotąd jestem w miarę zadowolona. Zobaczymy co będzie dalej... ale jestem dobrej myśli :) Z tamtą ciążą od samego początku było coś nie tak, potwornie się czułam a teraz jest trochę inaczej :) Staram się mysleć pozytywnie i wierzę że nad każdą z nas i naszymi Kruszynkami Ktoś tam w górze czuwa :)

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ